واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ اسفند ۱۳۹۲ (۱۶:۱۹ب.ظ)
ديدار صميمانه حجت الاسلام و المسلمين محسن قرائتي با كاركنان صنعت نفت حجت الاسلام و المسلمين محسن قرائتي در يك ديدار صميمانه با كاركنان صنعت نفت به گفت و گو نشست و به سوالات آنها پاسخ داد
به گزارش خبرگزاري موج، رئيس ستاد اقامه نماز كشور در گردهمايي سراسري ستادهاي اقامه نماز شركت ملي نفت ايران كه روز گذشته برگزار شد، احترام به پدر و مادر را از صفات انبيا خواند و تصريح كرد: احسان به والدين در كنار توحيد مطرح شده است اين هم مهم است كه احسان به والدين در كنار أَلاَّ تَعْبُدُوا إِلاَّ إِيَّاه، يعني جايگاه پدر و مادر كنار خداست.
با اشاره به اينكه ساده ترين كلمات قرآن براي مردم نكته هاي زيادي دارد، يادآور شد: در نفسير آيه «بالوالدين احسانا» معناي بزرگي نهفته است. نيكي كردن به پدر و مادر از واجبات است.
اين استاد حوزه و دانشگاه افزود: در جاي ديگر از اين آيه گفته شده الولدين نه ابوين، در قرآن كلمه «اب» براي معلم، عمو، رهبر، پدر، مادر و پدر زن به كار مي رود، ولي «والدين» فقط مخصوص پدر و مادر است و بايد به آنها احسان كرد، هر چند آن پدر و مادر كافر باشند.
قرائتي تصريح كرد: خداوند مي فرمايد با مردم عدل و احسان كن اما با پدر و مادر فقط احسان داشته باشيد، نه عدل؛ چرا كه عدل به معناي معادل است و اين بدين معنا است در نيكي و احسان به پدر و مادر نبايد به صورت معامله عمل كرد و نبايد بر فرض اگر پدر و مادر احسان نكردند پس فرزند نيز نبايد احسان كند. در هر صورتي بايد به پدر و مادر احسان داشته باشيد حتي اگر بر عدل نباشد.
وي افزود: خداوند امر كرده و قضاوت اين است كه اين قانون تا آخر عمر بشريت به كار برده شود و نيكي به پدر و مادر بيشتر از عدل بايد باشد.
رئيس ستاد اقامه نماز كشور خواستار احراز از فرستادن والدين سالمند به آسايشگاه شد و تاكيد كرد: بارها در قرآن، در كنار دعوت به توحيد، احترام به پدر و مادر توصيه شده است و از آزردن آنان نكوهش، به عمل آمده است.
وي از مهجور ماندن نهج البلاغه انتقاد و تصريح كرد: متاسفانه وقتي در خصوص نهج البلاغه سوال مي شود، كمتر كسي با آن آشنايي داشته و يا مي داند كه نهج البلاغه چند خطبه دارد.
رئيس ستاد اقامه نماز كشور با اشاره به اين نكته تربيتي كه بايد قرآن و نهج البلاغه را از مهجوريت در آورد، افزود: تمسك به قرآن كريم موجب اصلاح جامعه ميشود از اين رو بايد در همه ابعاد زندگي به قرآن كريم توجه كنيم.
وي ادامه داد: بايد توجه به زكات و مباحث تفسيري را مورد توجه قرار داد و با نهجالبلاغه و قرآن را انس گرفت.
رييس ستاد اقامه نماز كشور متذكر شد: در بيشتر مواقع، منابر وسخنراني ها خالي از تفسير قرآن كريم است؛ در حالي كه منبر و سخنراني بايد به گونه اي باشد كه مردم در آن مفاهيم بلند قرآن كريم را بياموزند ودر زندگي خود به آن جامه عمل بپوشانند.
قرائتي از روحانيون خواست در دورههاي آموزشي تفسير، نهجالبلاغه و مهدويت شركت كنند و در سخنان خود جوانان را براي ترويج اين فرهنگ دعوت كنند.
وي به اهميت زكات در قرآن كريم، اشاره و تصريح كرد: مساله زكات در 32 آيه و حج فقط در يك آيه آمده است، حال آنكه ما همواره به مساله حج، بيش از زكات بها داده و به آن پرداخته ايم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]