واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
پژوهشکده ˈرویانˈ اصفهان درصدد شبیه سازی بز «سانن» است اصفهان- ایرنا- رییس پژوهشکده زیست فناوری جانوری پژوهشگاه ˈرویانˈ در اصفهان گفت: این پژوهشکده در حال اجرای پروژه شبیه سازی بز شیرده «سانن» در ایران است.
بز اروپایی سانن بعنوان برترین نژاد شیری بز در دنیا مطرح است.
«محمدحسین نصر اصفهانی» روز یکشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار علمی ایرنا افزود: جنین تولید شده از نژاد بز سانن در رحم بز بومی ایران قرار داده شده است.
نصر اصفهانی گفت: نخستین تولد حاصل از شبیه سازی بز سانن در ایران اواخر اسفند جاری صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه بز نژاد سانن روزانه سه تا چهار کیلوگرم شیر می دهد، تصریح کرد: این پروژه با هدف اصلاح نژادی و افزایش شیردهی بز بومی ایران صورت می گیرد.
این پژوهشگر همچنین با اشاره به دیگر پروژه های شبیه سازی پژوهشکده رویان در اصفهان، از تولد و پرورش 9 بز شبیه سازی شده یکسان و یکرنگ در این پژوهشکده خبر داد.
وی با بیان اینکه بزرگترین این بزها 11 ماه سن دارد، افزود: این بزها از یک نوع سلول گرفته شده اند و هیچگونه تفاوت سلولی و ژنتیکی با یکدیگر ندارند.
وی با اشاره به اهمیت وجود این دسته از حیوانات شبیه سازی شده در پروژه های مطالعاتی و آزمایشگاهی گفت: بدلیل اینکه توانایی ژنتیکی آنها یکسان است با اطمینان می توان مطالعاتی مانند مباحث دارویی را بر روی آنها انجام داد.
وی توضیح داد: بعنوان مثال برای بررسی اثر یک عصاره بر روی اسپرم بزها می توان آنها را به دو دسته تقسیم کرد و بدون اینکه نگرانی از بابت تفاوت فردی در این زمینه وجود داشته باشد به بررسی اثر ماده مورد نظر پرداخت.
نصر اصفهانی همچنین در باره آخرین وضع پروژه استخراج فاکتور 9 انعقادی خون از بزهای تراریخته اظهار کرد: این پروژه هم اینک در مراحل تولید نیمه صنعتی قرار دارد.
فاکتور 9 برای انعقاد خون به کار می رود و در مورد بیماران هموفیلی که مشکل انعقاد خون دارند، کاربرد دارد.
رییس پژوهشکده زیست فناوری جانوری پژوهشگاه رویان در اصفهان افزود: نسل سوم بزهای تراریخته
ˈشنگولˈ و ˈمنگولˈ بدنیا آمده اند که فاکتور 9 انعقادی از شیر آنها جداسازی و تا 99 درصد خالص سازی شده است.
وی تاکید کرد: برای اینکه این پروژه را به مرحله صنعتی و تولید انبوه در شرکت های دارویی برسانیم راه درازی در پیش داریم.
وی با بیان اینکه تولد حیوانات شبیه سازی شده در پژوهشکده زیست فناوری جانوری رویان اصفهان به وفور صورت می گیرد، تصریح کرد: حدود 50 درصد از حیوانات حاصل از این تولدها زنده می مانند.
وی اضافه کرد: در پژوهشکده رویان در اصفهان هم اینک حدود 20 حیوان شبیه سازی شده نگهداری می شود.
این پژوهشگر با اشاره به بازدید دانش آموزان از این پژوهشکده و حیوانات شبیه سازی شده گفت: برنامه های زیاد برای آشنا کردن دانش آموزان با مبحث شبیه سازی و مسائل زیست فناوری داریم.
ت/7148/ 607
انتهای پیام /*
18/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]