تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):براى كسب بلند مرتبگى از وطن خود دور شو و سفر كن كه در مسافرت پنج فايده است: برطرف ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833239726




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مهاباد، نگین زیبای آذربایجان چشم به راه مسافران نوروزی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

مهاباد، نگین زیبای آذربایجان چشم به راه مسافران نوروزی مهاباد - ایرنا - شهرستان مهاباد واقع در جنوب استان آذربایجان غربی نزد گردشگران به نگین آذربایجان مشهور است و از هم اکنون چشم به راه مسافران نوروزی دوخته است.


به گزارش خبرنگار ایرنا، جاذبه های متعدد گردشگری، آب و هوای بکر، موقعیت خاص جغرافیایی و زیبایی بی حد و وصف این شهر کردنشین موجب شده تا تعداد زیادی از گردشگرانی که این شهر را به عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب کرده اند از آن به عنوان پاریس کوچولوی ایران یاد کنند نامی که در نزد مردم این دیار بسیار آشناست.
این خطه مردمی اصیل و با فرهنگی دارد که از نظر پذیرایی از مسافران و مهمان نوازی از آنان از قدیم الایام زبانزد خاص و عام بوده و مردم آن حضور مهمان را و نشست بر سفره خود در خانه شان را یک برکت الهی می دانند.
وجود ده ها اثر تاریخی، باستانی و گردشگری، طبیعت منحصر به فرد بکر و زیبا، تالابها و سایت پرنده نگری، وجود انواع مراکز خرید، اماکن دیدنی و گردشگری و چشم اندازهای زیبا، مردمانی مهربان و با فرهنگ این شهر را در طی چند سال اخیر به یکی از قطب های مهم گردشگری در غرب کشور مبدل کرده است.
مهاباد که از آن به عنوان مکریان نیز یاد می شود به دلیل کوهستانی بودن و نزدیکی به دریاچه سد مهاباد همچنین به خاطر رودخانه ای که از وسط آن عبور می کند و نیز داشتن بوستان ها و باغات فراوان آن، از آب و هوایی خنک و دل انگیز برخوردار است.
مهاباد دارای زمستان های سرد و تابستان های ملایم بوده و فصول بهار و پاییز در این منطقه زودگذر هستند.
مردم این منطقه کرد زبان بوده و اهل تسنن و شافعی مذهب هستند و به زبان کردی و به لهجه مکری و یا مکریانی و سورانی سخن می گویند.
توجه به صنعت گردشگری در این شهرستان در طی سال های اخیر به ویژه در بخش زیرساخت های گردشگری و توسعه مبلمان شهری با محوریت این صنعت باعث شده تا مهاباد در چند سال گذشته همواره به عنوان یکی از مهمترین مقصدهای گردشگری مردم در کشور مطرح باشد.
به اعتقاد کارشناسان صنعت گردشگری شهرستان مهاباد با حرکت رو به شتاب خود در بخش توسعه گردشگری هم اکنون به یکی از زیباترین شهرها در شمالغرب کشور مبدل شده و پیش بینی می شود در آینده ای نزدیک به قطب گردشگری کشور تبدیل شود.
توجه مسوولان این شهرستان به عمران شهری، ایجاد اماکن اقامتی در بوستان ها و مناطق مختلف شهر، احداث روزافزون هتل ها مراکز خرید مدرن و ایجاد اماکن تجاری و سیاحتی در این شهر و رسیدگی به امر زیباسازی شهر از نکاتی است که حرکت رو به جلو این منطقه را به سوی تبدیل بخشیدن به یک قطب گردشگری تسریع بخشیده است.
مهاباد، آنگونه که باید معرفی نشده اما بی شک دارای مکان های تاریخی و تفریحی بسیاری است که برای دیدن این مکان ها بی آنکه خسته از ماندن شوید می توانید روزهای خوبی را در ایام تعطیلات نوروزی و هر زمان دیگری در آن سپری کرد.
غار آبی تاریخی سهولان
این غار که دومین غار آبی کشور پس از غار علیصدر همدان به شمار می رود از مهمترین جاذبه های گردشگری شهرستان مهاباد است که در ایام نوروز و سایر ایام تعطیلات، گردشگران زیادی را به خود جذب می کند.
این اثر طبیعی زیبا در 35 کیلومتری مهاباد و در مسیر جاده برهان ( مهاباد - بوکان) در جوار روستای عیسی کند واقع شده و در وهله نخست هر بیننده ای را به خود جذب می کند.
غار سهولان از مهم ترین غارهای طبیعی ایران است که علاوه بر وجود یک حوضچه بزرگ آبی با مناظر فوق العاده دیدنی، درگذشته های دور محل سکونت انسان ها نیز بوده است.
غار سهولان دارای دو در اصلی است که به هم راه دارند و می توان از طریق قایق وارد غار آبی آن شد و پس از گردشی کوتاه مدت با پای پیاده از در دیگر خارج شد که این شرایط باعث شده تا گردشگران غار را به طور کامل ببینند.
سالانه بیش از 250 هزار گردشگر داخلی و خارجی از این اثر زیبا و منحصر به فرد طبیعی که به عنوان منطقه نمونه گردشگری نیز به تصیوب رسیده است دیدن می کنند.
هم اکنون می توان با اتومبیل تا نزدیکی این غار رفت و بازدیدکنندگان تنها مسیر کوتاهی را مجبور به پیاده روی هستند.
تالاب بین المللی کانی برازان
تالاب ˈکانی برازانˈ مهاباد که در بین پرنده نگران ایرانی لقب بهشت پرندگان را به خود اختصاص داده به عنوان نخستین سایت پرنده نگری کشور از مهمترین قطب های صنعت اکوتوریسم در کشور محسوب می شود که همه ساله در ایام مختلف سال شمار زیادی از علاقه مندان به طبیعت بویژه پرندگان را به سوی خود می کشد.
این تالاب یکی از مهم ترین تالابهای اقماری جنوب دریاچه ارومیه و از با ارزش ترین زیستگاه های انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر و بومی درشمال غرب کشور به شمار می رود.
این تالاب که در زبان کردی به معنی ˈچشمه گرازهاˈ است، با 900 هکتار وسعت در 30 کیلومتری شمال شهرستان مهاباد و درشمال و شرق روستای ˈقره داغˈ واقع شده که به دلیل گوناگونی و فراوانی گونه های زیستی از سوی کمیته ملی طبیعت گردی کشور به عنوان نخستین سایت پرنده نگری در ایران معرفی شده است.
معرفی این تالاب زیبا و شگفت انگیز به عنوان یک سایت پرنده نگری در کشور، بهره برداری اکوتوریسمی از آن را برای علاقه مندان به طبیعت فراهم کرده است.
این تالاب، تقریبا در تمام فصول سال امکان مشاهده پرندگان وحشی و کمیاب را به علاقه مندان می دهد که این امر از منحصر به فردترین ویژگی های این زیستگاه آبی در کشور است که آن را از دیگر تالابهای موجود متمایز می سازد.
در این تالاب زیبا، ساختمان نخستین برج پرنده نگری کشور در فضایی به وسعت 120 مترمربع احداث شده است که با داشتن امکاناتی نظیر دوربین و تلسکوپ، این فرصت را به گردشگران می دهد تا به تماشای پرندگان موجود در این تالاب بپردازند.
بر اساس آخرین بررسی های انجام شده، 75 گونه پرنده آبزی و کنارآبزی متعلق به 11 خانواده در این تالاب شناسایی شده که در صورت اضافه شدن گونه های خشک زی این تعداد به بیش از 180 گونه می رسد که همین امر اهمیت تالاب را بیش از پیش آشکار می سازد.
دریاچه سد مهاباد
سد مهاباد جزو یکی از قدیمی ترین سدهای آذربایجان غربی به شمار می رود که یکی از زیباترین سدهای کشور نیز محسوب می شود که چند سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ساخته شده است.
همجواری این سد با شهر که در نوع خود شاید در جهان منحصر به فرد است زیبایی و جلوه خاصی را به شهر مهاباد بخشیده و موجب شده تا این سد و دریاچه پشت آن به یک جاذبه گردشگری تبدیل شود.
امکان ماهیگیری، قایقرانی و شنا در این سد موجب شده تا در بیشتر ایام سال بویژه تابستان و بهار به یکی از جاذبه های مورد توجه مسافران در سفر به مهاباد مبدل شود.
بازارچه های کالاهای خارجی
نزدیکی مهاباد به مرز کشورهایی چون ترکیه و عراق موجب ایجاد مراکز خرید و اماکن تجاری در این شهر شده که روز به روز نیز با افزایش شمار گردشگران به این شهرستان در حال توسعه است.
در این بازارچه های طبقاتی که در دو نقطه از شهر مهاباد وجود دارند انواع اجناس خارجی از قبیل وسایل برقی، لوازم خانگی، انواع محصولات آرایشی، صوتی و تصویری پوشاک، لوازم بهداشتی، تزیینی، کیف و کفش، اسباب بازی، مواد غذایی، تلفن همراه، چای، شکلات و ده ها قلم اجناس دیگر وجود دارد که همه را به سوی خود جلب می کند.
به غیر از ایامی چون تعطیلات نوروز و تابستان این بازارچه ها در بیشتر روزهای سال از جمله پنجشنبه و جمعه ها و تعطیلات رسمی پذیرای شمار زیادی از مسافران شهرهای دور و نزدیک است.
مسجد جامع (مسجد سرخ)
این بنا در مرکز شهر و در کنار رودخانه مهاباد واقع گردیده و از آثار معماری دوره صفوی است که به سال 1089 هجری قمری دوره شاه سلیمان صفوی برمی گردد که به دست حکمران مهاباد، بداق سلطان، بنا شده است.
بنای مسجد با وسعتی حدود 1260 مترمربع با طرح مربع مستطیل، از دو بخش مسجد و مدرسه و صحن میانی تشکیل شده و دارای شبستانی ستوندار با پوشش طاق و گنبد است که شبستان آن دارای 10 ستون سنگی به ارتفاع 60/2 متر با سرستون مکعب است که بربالای آن طاق های آجری زده و 18 پوشش گنبدی کم خیز بالا آورده اند.
ستون ها عمدتا از سنگ یکپارچه به صورت هشت ضلعی حجاری شده و فاقد تزیینات خاصی هستند که هرستون، از ستون دیگر حدود 5/4 متر فاصله دارد و طاق های آنها توسط تیرهای چوبی به همدیگر اتصال یافته اند که این امر باعث استحکام و ماندگاری طاق و گنبد شده است.
در بخش جنوبی شبستان، بالکنی برای زنان نمازگزار ساخته شده و در میانه ضلع جنوبی آن محرابی فاقد تزیینات قرار دارد.
صحن مسجد به ابعاد 12 × 19 متر در میانه دارای حوضخانه و در سه ضلع دارای حجره ها و اتاق هایی است که به عنوان مدرسه مورد استفاده طلاب قرار می گیرد ، این حجره ها دارای پوشش های طاقی هستند.
مصالح اصلی مسجد، آجر قرمز رنگ است که سبب نامگذاری مسجد به ˈمسجد سرخ ˈ شده است.
این بنا به شماره 882 به ثبت تاریخی رسیده است.
بازار تاناکورا (لباس های دست دوم خارجی)
این بازار با گذشت چندین سال همچنان پررونق انواع خریداران پولدار و فقیر را از اقصی نقاط کشور در ایام مختلف سال به سوی خود می کشاند.
بازار لباس های دست دوم یا تاناکورای مهاباد یکی از مهم ترین، پررونق ترین و قدیمی ترین بازارهای فروش لباس های دست دوم در کشور است.
این بازار که نام خود را از سریال قدیمی به نام ˈاوشینˈ (سالهای دور از خانه) به یادگار دارد، همان مراکز عرضه لباس های دست دوم خارجی هستند که قدمت آن به حدود 20 سال پیش بر می گردد.
علت این نام به زمانی برمی گردد که در یکی از شبکه های صدا و سیما سریالی ژاپنی به نام ˈسالهای دور از خانهˈ یا به گفته مردم ˈاوشینˈ پخش می شد.
همچنین بازار بزرگ تاناکورا این شهر با ویژگیهای خاص خود مانند مارک دار بودن اجناس و به طبع پایین بودن قیمت موجب سرازیر شدن خیل عظیمی از مسافران حتی در روزهای مختلف هفته به ویژه چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه به مهاباد گردیده است.
بازار تاناکورا مهاباد نماد یک بازار کاملا سنتی با دیوارها و سقف حصیری است که نمای آن را دیدنی کرده و تقریبا هر چیزی را می توان در آن پیدا کرد اما شاید به صرفه ترین خریدها در این بازار لباس، کیف، کفش و عروسک باشد که البته در یک سال اخیر فروش کفش آن از رونق بیشتری نسبت به پوشاک آن برخوردار شده است.
اجناس موجود در بازار تاناکورای مهاباد از آن چنان تنوعی در رنگ و مدل برخوردار است که هر مشتری با هر نوع سلیقه ای و در هر نوع وضعیت مالی قادر است در آن به خرید بپردازد و کمتر فردی می تواند پس از ورود به این بازار دست خالی از آنجا خارج شود حتی اگر برای دیدن به آنجا رفته و قصد خرید نداشته باشد.
بازار تاناکورای مهاباد هم اکنون از تامین کنندگان اصلی لباس های دست دوم دیگر بازارهای تاناکورا و مغازه های تاناکورای دیگر شهرها هم محسوب می شود به طوری که بسیاری از مهاباد به عنوان پایتخت تاناکورای کشور یاد می کنند.
حمام میرزا رسول ( موزه مردم شناسی)
حمام میرزا رسول در مرکز شهر در خیابان سید نظام در یکی از گذرهای قدیمی بازار مهاباد قرار گرفته دارد و تاریخ ساخت این بنا به طور دقیق مشخص نیست اما با توجه به فرم معماری بنا و احتمال هم دوره بودن آن با مسجد جامع شهر، قدمتش به دوره صفویه می رسد.
این اثر زیبا و تاریخی به دلیل شیوه خاص معماری، تزئینات داخلی و خارجی و آجرنماهای زیبا از اهمیت تاریخی زیادی در منطقه برخوردار است.
در این گنجینه که در حمام تاریخی ˈمیرزا رسولˈ راه اندازی شده است، آثار و لوازم و نمادهای مردمی مهاباد از قدیمی ترین دوره ها تا دوره معاصر به نمایش در آمده است.
حمام میرزا رسول از جمله بناهای دوره قاجار در مهاباد است که بدلیل شیوه خاص معماری، تزئینات داخلی و خارجی و آجرنماهای زیبا از اهمیت تاریخی زیادی در منطقه برخوردار است.
ابزار آلات مربوط به صنایع دستی، تابلوهای معرق و منبت، خاتم کاری، گلیم، جاجیم، پوشاک و البسه و وسایل زندگی مردم را از مهمترین آثار به نمایش گذاشته شده در این موزه ها عنوان کرد.
آثار تاریخی برده کنته
مجموعه اثر برده کنته در هفت کیلومتری شمال شهر مهاباد بر سر راه این شهر به ارومیه قرار دارد.
برده کنته کلمه ای است متشکل از سه کلمه برده به معنای سنگ و کن به معنای حفره و گودال است که در مجموع معنای سنگ حفره دار را می دهد.
این اثر شامل چند قبر صخره ای و یک دخمه با دژ ورودی یکی به صورت عمودی و دیگری افقی و چند ردیف پلکان است با دقت در کنده کاری های کوه می توان گفت که این اثر کلاˈ به مراسم مذهبی اختصاص داشته و ارتفاع صخره ای مقابل آن که اکنون جاده مهاباد – ارومیه از وسط ان می گذرد و به نظر مسئولان عبادگاه بوده است.
در ارتفاع صخره نخست دو نوع مراسم مذهبی اجرا می شده که یکی از این دو در فضای آزاد و بر روی کوه و دیگری در ارتباط با دخمه کنده شده و در دل صخره بوده است.
آنچه از قرائن بر می آید این امر است که محدوده این اثر تاریخی بیش از حد فعلی بوده که در اثر کشیدن جاده قسمتی از این اثر از بین رفته ولی بقایای حکاکی دیواره غربی در سمت چپ بریدگی کوه هنوز مشهود است.
عموما تپه مذکور مشرف بر دشت تاریخی و قدیمی (شهرویران) و در 5 کیلومتری سمت راست قریه باستانی (دریاس ) و مستقیماˈ بر مقبره ˈمادی فقره قاˈ می نگرد.
نمای عمومی این اثر و آنچه از ظواهر امر بر می آید احتمالا نشانگر عبادتگاه (قربانگاه) مشابه با زیگورات بوده که شمال پله های سنگی خشن و هیچ گونه ظرافتی مشابه آنچه که در تخت جمشید یا شوش دیده می شود در آن وجود ندارد و این می رساند که اثر قبل از دوره هخامنشی و شاید قبل از دوره ماد و به احتمال به حکومت مانا در هزاره اول قبل از میلاد برسد.
دخمه فقره قا
دخمه سنگی فقره قا که با نام های (فخریگاه، فخریکا و فقره گاه) نیز شناخته می شود، از جمله آثار تاریخی دوره مادها (هزاره اول قبل از میلاد) به شمار می آید که در 10 کیلومتری شهرستان مهاباد و در نزدیکی روستای ایندرقاش، روی صخره ای از جنس رسوبات آهکی قرار دارد.
دخمه فخریگاه فاقد مدخل ورودی بوده و در ایوان آن دو ستون سنگی ایجاد شده که پاستون های آن شبیه گلدان وارونه می باشند.
ستون های جلوی این ایوان و داخل مقبره به مرور زمان از بین رفته و تنها پا ستون های و سرستون ها باقی مانده اند. داخل مقبره نیز یک سالن به اندازه عرض ایوان وجود دارد که با 2 رشته پله از هم جدا می شوند.
اتاق جلویی احتمالا مخصوص انجام مراسم تدفین بوده و در اتاق بعدی 3 قبر مستطیل شکل به چشم می خورد که یک قبر بزرگ به صورت افقی و دو قبر کوچک به شکل عمود بر ایوان در آن تراشیده شده است که عمق قبرهایی که در این گور دخمه در دل سنگ تراشیده شده اند، حدود 50 سانتیمتر است.
این گور دخمه دارای دو جفت ستون در مدخل و میان آن است که ستون ها استوانه کامل نبوده و قطر آنها در بالا کمتر از قسمت تحتانی می باشد.
ستون های داخلی ضخامت کمتری از ستون های بیرونی دارند و هر چهار ستون دارای پایه و سرستون هایی مربع شکل می باشند که ارتفاع گوردخمه از لب ایوان تا پایین ترین قسمت تراشیده شده آن ۵۳۰ سانتی متر و تا دامنه کوه نیز حدود ۱۰ متر است.
دخمه سنگی فخریگاه که شمالی ترین گور دخمه منتسب به دوران ماد است به همراه گور دخمه شیرین و فرهاد واقع در شهر صحنه و دکان داود در نزدیکی سرپل ذهاب از جمله زیباترین گوردخمه های ایران به حساب می آیند.
دخمه سنگی فخریگاه در سال 1316 توسط با شماره 288 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
با توجه به گردشگر پذیر بودن شهرستان مهاباد در طول ایام مختلف سال بویژه در تعطیلات نوروزی آموزش و پرورش مهاباد نیز با تشکیل ستادی با عنوان ستاد اسکان فرهنگیان 13 واحد آموزشی را برای اسکان و پذیرش میهمانان نوروزی تجهیز و آماده سازی کرده است.
مدارس در نظر گرفته شده در قالب 135 کلاس درس 100 دارای امکانات رفاهی چون فرش، پتو، تلویزیون، یخچال و دیگر امکانات رفاهی بوده و از 28 اسفند کار پذیرش مهمانان نوروزی را آغاز می کنند.
ستاد اسکان فرهنگیان مهاباد در نوروز سال گذشته 36 هزار نفر را در قالب سه هزار و 490 خانواده اسکان داده بود که با این حجم از پذیرش توانست رتبه نخست آذربایجان غربی را به خود اختصاص دهد.
برای استقبال بهتر از میهمانان نوروزی، اداره آموزش و پرورش پنج واحد آموزشی دیگر را نیز اختیار شهرداری مهاباد قرار داده است تا برای دیگر مسافران نوروزی تجهیز و آماده سازی شوند.
گزارش از : منوچهر صمدی
584/581/245
انتهای پیام /*




18/12/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 131]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن