واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
جدی ترین تحریم ، تحریم فناوری است تهران - ایرنا - مدیرکل هماهنگی مراکز علمی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت : امروز جدی ترین و مهمترین تحریمی که کشور با آن مواجه هست تحریم در حوزه فناوری است .
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا ، دکتر یارمحمد بای – یکشنبه – در نخستین همایش بین المللی تجاری سازی فناوری افزود : انقلاب اما انقلابی بود که زیر بار زیاده خواهی های نظام بین الملل نرفت و نتیجه آن هشت سال جنگ تحمیلی و بعد از آن تحریم های طولانی مدت در حوزه غذا ، انرژی ، دارو ، هسته ای و امروز هم تحریم در حوزه فناوری بود.
وی افزود : ما امیدوار هستیم که دولت بتواند گشایشی را در عرصه بین المللی ایجاد کند و از شدت این تحریم ها کاسته شود اما واقعیتی که وجود دارد فناوری سرنوشت ما انسان است و برای خروج از دامنه تحریم ها جدی ترین کلید ، توسعه دانش و فناوری ها است .
وی با بیان اینکه دانشگاه های کشور باید از روال تکرار خارج شوند و به سمت تولید و فناوری حرکت کنند گفت : مقام معظم رهبری در این خصوص دیدگاه صریحی دارند ، ایشان علومی که به فناوری و تولید منتج نشود را جز علوم قلمداد نمی کنند.
بای ، انقلاب صنعتی را رنسانس اصلی در حوزه تجاری سازی فناوری ها دانست و اظهار داشت : در کشور ما اولین تجاری سازی را سپاه در حوزه تسلیحات نظامی و بعد از آن صنایع خودروسازی انجام دادند.
وی تاکید کرد : امروز هم معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری به عنوان نقطه تقارب دستگاه هایی چون وزارت اقتصاد ، وزارت بهداشت ، وزارت نیرو ، وزارت علوم و بقیه دستگاه ها در حوزه فناوری و تجاری سازی محصولات دانش بنیان عمل می کند.
مدیرکل هماهنگی مراکز علمی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت : در حال حاضر 13 ستاد در حوزه فناوری های مختلف در معاونت تشکیل شده و در کنار آن صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران وبنیاد ملی نخبگان و پارک های فناوری جدی ترین حوزه های اداری معاونت است که در تلاقی با موضوع تجاری سازی فناوری ها عمل میکنند.
وی تاکید کرد : در کشور ما به رغم آنکه چشم انداز فناوری ، برنامه جامع علمی کشور و برنامه های توسعه کشوری بزرگترین فرصتها را ایجاد کرده اند ، این سامانه اداری دچار چند چالش جدی هستند.
وی نخستین چالش را ، چالش حاکمیتی عنوان کرد و گفت : عدم هماهنگی بین نهادها و دستگاههای اثر گذار در حوزه تجاری سازی فناوری ها یکی از دغدغه های اصلی معاونت است که هدف گذاری هایی در خصوص اصلاح این موضوع صورت گرفته است.
وی چالش های دیگر را شامل ساختار دولتی کشور ، رقابت ناپذیری اقتصاد دولتی و عدم ارتباط بین بخش های صنعتی و مراکز تولید دانش و فناوری ، چالش مربوط به مراکز رشد و پارکهای فناوری ، کمبود مراکز رشد ، کمبود منابع خطر پذیر ، مشکل محافظت از حقوق مالیکت معنوی و موضوع تاسیس شرکت های وابسته به دانشگاها و مراکز پژوهشی دانست.
وی تاکید کرد : در حال حاضر اساسی ترین نیاز کشور دسترسی به علوم و فنون استراتژیک است ، چرا که علم و دانش در نظام جهانی اقتصاد به مثابه قدرت و ثروت است .
وی ادامه داد : در این راستا تجاری سازی فناوری ها مهمترین عامل اقتدار دولت ها محسوب می شود و ما در شرایط فعلی چاره ای نداریم جز آنکه ازرویکردهای سنتی تجاری سازی فناوری ها به رویکردهای تعاملی و پیوندی گذار کنیم .
وی مهمترین استراتژیهای معاونت در خصوص تجاری سازی را تدوین سازکار لازم برای مراکز تحقیقاتی ، حمایت از نوآوری های تجاری در مقیاس های کوچک ، حمایت از شرکت های مبتنی بر فناوری در دانشگاه ها ، افزایش تشویق های مالیاتی و گمرکی ، حمایت های جاری سازی فناوری در کشور ، توسعه مراکز ملی فناوری ، توسعه شرکت های اقماری در حوزه تجاری سازی فناوری ، حمایت های حقوقی ، مالی و مشاوره ای ، جهت دهی به منافع ناشی از محصولات دانش بنیان ، جذب منابع خارجی ، اتخاذ سیاست های آمایشی و غیر متمرکز در خصوص تجاری سازی ، ترمیم رتبه جهانی ایران در راه اندازی کسب و کارها ، ایجاد ساز و کارهای قانونی باتوجه به فضای تحریم با شرکت های خارجی و اصلاح قوانین مالیاتی برای شرکت های دانش بنیان دانست.
نخستین همایش بین المللی تجاری سازی فناوری به مدت یک روز در مرکز همایش های بین المللی سازمان صدا و سیما برگزار می شود.
علمی(3)**1746**1599
انتهای پیام /*
18/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]