واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
گزارش واشنگتن پست از حضور نظریه پرداز مشهور آمریکایی در ایران: آغوش باز دانشگاهیان ایران برای والرشتاین
واشنگتن پست نوشت: حضور یک پژوهشگر برجسته امریکایی در محیط دانشگاهی ایران در هفته جاری و استقبال گسترده و مثبت از او، نشانه آن است که مقام های ایرانی تلاش می کنند تا به وعده های خود مبنی بر گشایش هرچه بیشتر در محیط های دانشگاهی عمل کنند.
به گزارش نامه نیوز، دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران روز شنبه میزبان یک رویداد بود که به بحث در مورد نظریه و آثار امانوئل والرشتاین - منتقد برجسته سرمایه داری - می پرداخت. والرشتاین به دلیل تحلیل خود از نظام های جهانی و نگرش او در مورد افول قدرت های بزرگ از جمله قدرت ایالات متحده، از معروفیت بسیار زیادی برخوردار است.
والرشتاین 84 ساله روز دوشنبه در مصاحبه ای اظهار داشت:«با اطمینان نمی توانم بگویم چه چیزی باعث جذب مردم به آثار من می شود، دلیل آن شاید این است که من یک امریکایی هستم. من چیز هایی را می گویم که معمولاً امریکایی ها نمی گویند و دارای یک تحلیل هستم که فکر می کنم در بسیاری از کشورها مخاطب دارد.»
صدها نفر از دانشجویان و اساتید در بزرگترین سالن همایش این دانشگاه اجتماع کرده بودند تا به اظهارات والرشتاین گوش فرا دهند. پیش از سخنان والرشتاین، بحث هایی در مورد آثار او به وسیله جامعه شناسان برجسته ایرانی ارائه شد که تقریباً تمام آنها به زبان انگلیسی بیان می شد که از این نظر یک مساله کم نظیر در ایران به شمار می رفت.
والرشتاین همچنین در مرکز تحقیقات استراژیک ایران – اندیشکده ای که حسن روحانی، رئیس جمهور ایران بینان گذار آن بوده است - به سخنرانی پرداخت.
به گزارش تیک، کوان هریس – استاد جامعه شناس از دانشگاه پرینستون که در هماهنگی برای دیدار والرشتاین از ایران مساعدت کرده است- می گوید:«احتمالاً بیشتر اعضای گروه روحانی در مورد نگرش های راهبردی والرشتاین و وجود معیارهای دوگانه در روابط بین المللی در خصوص ایران، با او موافقند.»
اگرچه در طول سال های اخیر محققان امریکایی هر از چند گاهی در دانشگاه های ایران حضور یافته اند،
توضیحات والرشتاین در مورد تداوم نابرابری های جهانی مورد پذیرش اندیشمندان در بسیاری از کشورهای جهان سوم است و شاید به همین دلیل است که روشنفکران ایرانی عقاید اورا چنین مورد توجه قرار داده اند.
هریس می گوید:«او از دهه 1970 میلادی به این سو، در ایران بسیار مشهور بوده است. بسیاری از انقلابیون سال 1979 میلادی و همچنین رقبای داخلی آنها، کتاب های او را مورد مطالعه قرار می دادند.»
رسانه های داخلی به ستایش از دیدار والرشتاین پرداختند و روزنامه اصلاح طلب شرق روز یک شنبه، تصویر این محقق امریکایی را در صفحه نخست خود قرار داد.
والرشتاین اظهار داشت:«من از عمق این استقبال شگفت زده شدم. در اینجا استقبال بسیار پرشور است.»
والرشتاین گفت:«من نمی توانم چگونگی تفسیر مردم از نظریات خودم را کنترل کنم. من می گویم که ایالات متحده در حال افول و ضعیف تر از آن چیزی است که فکر می کند.»
1392/12/17
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]