واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
36 درصد مشمولان طرح پزشک خانواده در مازندران ویزیت پایه شدند ساری- ایرنا- رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه در حال حاضر 36 درصد از مشمولان طرح پزشک خانواده ویزیت پایه شده اند گفت: مابقی افراد باید از سال آینده با مراجعه به پزشکان خانواده خود ویزیت اولیه را انجام دهند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، دکترˈ قاسم جان باباییˈ عصر پنجشنبه در جمع خبرنگاران افزود:از اول فروردین 93 پزشکان خانواده در سطح یک باید ماهانه ویزیت پایه 300 نفر را انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه 85 درصد از مردم مازندران در برنامه پزشک خانواده شهری ثبت نام کردند بیان کرد: از زمان اجرای این برنامه در استان، پرداختهای پزشکان از سوی سازمانهای بیمه ای نیز در قالب برنامه پزشک خانواده انجام می شود.
وی اظهار داشت: تیمهای بازرسی و پایش از داروخانه ها، آزمایشگاه ها ، پاراکلینیکها و پایگاه های مجری این برنامه نیز تشکیل شد و مردم می توانند ضمن تماس با شماره 1590، مشکل و شکایات خود را در این زمینه مطرح کرده تا علاوه بر بررسی آن در ستاد پزشک خانواده شهری استان، توسط کارشناسان پیگیری شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به کمبود 166 پزشک عمومی در سطح یک گفت: 470 پزشک عمومی در این طرح مشارکت دارند و برخی از پزشکان دیگر نیز در حال پیوستن به این طرح هستند.
دکتر جان بابایی خاطرنشان کرد: در حال حاضر سطح یک این برنامه در استان مازندران به اجرا در آمد و سطح دو را در برخی از مراکز اجرایی کردیم تا به مردم فشار نیاید.
وی با بیان اینکه برنامه پزشک خانواده برای هر اقدام تشخیصی در سطح 1و 2 و 3، باید دارای توجیه باشد اظهار داشت:در سطح یک این برنامه، پزشک مکلف است به صورت دوره ای بیماران خود را ویزیت کند که در این ویزیتها بسیاری از بیماریهای غیر واگیر از جمله دیابت و فشار خون که مهمترین عامل نارسایی قلبی عروقی در کشور محسوب می شوند، با تشخیص زودهنگام پیشگیری می شود.
وی با تاکید بر اینکه بسیاری از مردم از حقوق خود در این برنامه بی اطلاع هستند بیان کرد: به زودی نکات آموزشی مربوط به برنامه پزشک خانواده شهری در سطح شهر، محلات و مراکز درمانی اطلاع رسانی می شود تا مردم از مزایا وحقوق خود نسبت در این طرح آگاه شوند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه اصل در حوزه سلامت پیشگیری است گفت: برنامه پزشک خانواده می تواند در تحقق اصل پیشگیری مقدم بر درمان است، موثر باشد.
دکتر جان بابایی سردرگمی و طولانی شدن زمان تشخیص و درمان کامل بیماری، هزینه های درمانی اضافه و غیر ضروری را مهمترین مشکل مردم در حوزه درمان دانست و افزود: چنانچه برنامه پزشک خانواده شهری به درستی اجرا شود بسیاری از مشکلات بهداشتی و درمانی مردم کاهش می یابد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران بر آسیب شناسی برنامه پزشک خانواده در استان تاکید کرد و گفت: در حین کار نسخه هایی از این برنامه باید اصلاح شود و ما نیز با آرامش این برنامه را در استان به اجرا در می آوریم تا مردم آسیب نبینند.ک/3
7330/402
انتهای پیام /*
15/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]