واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ اسفند ۱۳۹۲ (۸:۴۶ق.ظ)
رئيس دانشگاه اراک خبرداد: ۱۰۰ هکتار از اراضي دانشگاه اراک درختکاري مي شود رئيس دانشگاه اراک گفت: با توجه به اينکه ايجاد کمربند سبز، کاهش آلودگي هواي شهر اراک را در پي خواهد داشت، در همين راستا ۱۰۰ هکتار از اراضي اين دانشگاه به طرح درختکاري اختصاص مي يابد.
به گزارش خبرگزاري موج از اراک، سعيد حميدي در مراسم روز درختکاري که در دانشگاه اراک انجام شد با اشاره به موقعيت جغرافيايي اين دانشگاه اظهار کرد: پرديس دانشگاه اراک در مسير ورودي شهر قرار دارد که آلودگي ناشي از صنايع و نيروگاه و تردد در اين مسير بر لزوم ايجاد فضاي سبز در اين مکان ميافزايد.
وي با تاکيد بر احداث کمربند سبز در اين دانشگاه، افزود: احداث درياچه مصنوعي با ظرفيت 100 هزار متر مکعب آب به منظور جمعآوري آبهاي روان فصلي در اين مکان، انتقال پساب تصفيه خانه سد کمال صالح براي ذخيرهسازي و آبياري، انجام عمليات آبخيزداري و کاشت گونههاي مختلف گياهي از جمله ظرفيتهاي اين دانشگاه براي تحقق احداث کمربند سبز است.
رئيس دانشگاه اراک تصريح کرد: کمک به کاهش آلودگي هواي شهر اراک، جايگزين کردن فضاي سبز به جاي فضاي سبز باغات رو به اضمحلال منطقه با گياهان مقاوم و کم آب و ايجاد فضاي تفريحي مناسب براي کارکنان از اهداف اين طرح است.
حميدي با اشاره به ظرفيت هاي دانشگاه اراک گفت: پشتوانه علمي اعضاي هيئت علمي، امکان استفاده از تجارب کارشناسان، وجود آبراهه فصلي در اراضي پرديس، وجود مخزن ذخيره آب و شبکه مستقل توزيع آب از ظرفيتهاي اين دانشگاه است.
وي افزود: اين مراسم با هدف ارتقاي فضاي سبز واستفاده از هواي پاک طبيعت وهمچنين به مناسبت روز درختکاري برگزار گرديد است.
رئيس دانشگاه اراک تصريح کرد: ما ايرانيان که با تربيت صحيح اسلامي رشد کرده ايم بايد اين فريضه الهي و اين سنت ملي و مذهبي را حتي با کاشت يک نهال بجا آوريم، چرا که تا مادامي که اين درخت سرسبز است و ديگران از ثمرات آن بهره مند مي شوند، برکات و خيرات آن به شخصي ميرسد که در اين امر خير سهيم بوده است.
وي با اشاره به توجه رهبري به امر درختکاري گفت: نهادينه کردن فرهنگ درخت کاري يکي از دغدغه هاي مقام معظم رهبري است.
حميدي افزود: توجه ويژه به منابع طبيعي سبب رشد کمي و کيفي محصولات و توسعه اقتصاد پايدار در کشور مي شود که به عنوان وظيفه اي همگاني بر عهده مردم است.
وي صيانت از جنگلها و منابع طبيعي را يک وظيفه ملي دانست و تصريح کرد: درختکاري يک سنت بسيار ارزشمند ديني است و يکي از کارهاي پيامبران و ائمه معصومين(ع) است.
رئيس دانشگاه اراک با اشاره به لزوم توسعه درختکاري گفت: لزوم توسعه فرهنگ درختکاري و استفاده از ثمرات آن به عنوان يکي از عناصر حياتي بشر در توليد اکسيژن بايد بيش از پيش مورد توجه قرار گيرد.
وي افزود: وجود گياهان و درختان سبب کاهش آلودگي هوا، آلودگي صوتي، ايجاد فضاهاي زيباي شهري و منطقه اي و از بين بردن برخي از باکتري ها و قارچ ها مي شود.
حميدي تصريح کرد: درختکاري به عنوان يک کار فرهنگي بايد از سوي مدارس و مراکز آموزشي و علمي مورد توجه قرار گيرد تا دانش آموزان با مفاهيم اين اقدامات موثر آشنايي پيدا کنند.
وي با اشاره به آثار و برکات درختان گفت: آثار وبرکات وجود درخت بسيار زياد است، آثاري چون تصفيه هوا، جذب باران، جلوگيري از بروز سيل، جلوگيري از حرکت شن زار ها، حفظ ودوام خاک و بهره هاي اقتصادي بسياري مانند استفاده از چوب درخت در صنايع مختلف، ميوه درختان نشان از اهميت درخت و درختکاري دارد.
رئيس دانشگاه اراک اذعان کرد: قطع درختان به بهانه ساختن برج ها، راه ها و حذف جنگل ها براي استفاده بي رويه از چوب آن سبب واردشدن خسارت هاي بسيار زيادي به منابع طبيعي مي گردد که اين مسئله با سنت و آداب اسلامي مغايرت دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]