واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > قم سیار در گفتگو با مهر:
30 هزار هکتار از اراضی کشاورزی قم در تهدید جدی قرار دارد/ لزوم استفاده از طرحهای جایگزینی در کشت
قم - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم گفت: 15 هزار هکتار از اراضی کشاورزی در استان قم از آستانه مرگ گذشته اند و 30 هزار هکتار در تهدید جدی قرار دارند.
رضا سیار در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه اراضی کشاورزی قم 105 هزار هکتار است، اظهار داشت: 15 هزار هکتار از کل اراضی از آستانه مرگ گذشته و این میزان 16 درصد کل اراضی را شامل میشود. وی با اشاره به کمبود و شوری آب در قم ادامه داد: این دو، علت اصلی عدم توانایی کشت زمین هستند و بخش عمدهای از قمرود و قرهچای به دلیل عدم تغذیه زمین توانایی کشت ندارند و و 30 هزار هکتار اراضی در تهدید جدی قرار دارند. رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم عنوان کرد: کیفیت آب بیشتر از سایر عناصر دیگر در شرایط مرگ زمین تأثیر دارد به طوری که هر اندازه گچ آب زیاد باشد از نظر فنی آن زمین در آستانه مرگ قرار میگیرد. 15 هزار هکتار اراضی قم از آستانه مرگ عبور کردهاند وی با بیان اینکه آستانه مرگ زمین به شرایط آب بستگی دارد و این شرایط در همه مناطق یکسان نیست، افزود: مرگ نبات در ای سی 17 تا 18 ایجاد میشود و 15 هزار هکتار از اراضی از آستانه مرگ عبور کردهاند اما ما ناامید نیستیم و با طرحهای جایگزینی و کمک دولت و انتقال آب از جنوب ورامین و سرشاخههای دز سعی میکنیم اراضی را از این وضعیت نجات دهیم. به گفته سیار 12 هزار هکتار از اراضی قره چای با انجام اعمال ذکر شده زنده میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم یادآور شد: 400 میلیون متر مکعب آب روان را از دست دادیم و ورود 100 تا 200 میلیون متر مکعب آب شور نمک دار، اراضی کشاورزی را تحت فشار قرار داده است. وی در این زمینه عنوان کرد: با به کارگیری علوم و فنون در داشت و برداشت محصولات به اندازهای رسیدهایم که به رغم شوری آب تا سه برابر محصول بیشتر شده و با قلت آب تا 500 میلیون متر مکعب محصول از نظر کمی و سطح زیر کشت حفظ شده است و این از زحمات کشاورزان و مروجان و محققان کشاورزی بوده که قابل تقدیر است. سیار تصریح کرد: اگر ای سی آب هفت تن باشد عملکرد گندم در هکتار به میزان نصف کم میشود و با توجه به این، استفاده از بذر مناسب توانمند در برابر شوری آب بسیار مهم است و کشاورزان به این موارد اهمیت میدهند. شوری زیاد آب موجب مرگ نبات میشود رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم ابراز داشت: اگر به طور مستمر آب شور به زمین داده شود، ای سی خاک شور و شورتر میشود و در این هنگام آستانه مرگ نبات را شاهد میشویم. وی افزود: 13 تا 14 هزار هکتار گندم به بیش از به 300 کیلو بذر نیاز دارد و ای سی خاک گندم نباید بالای 400 هزار باشد و گاهی دیده میشود که کشاورزان به امید باران بذر میریزند و به خدا توکل میکنند. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم بیان داشت: در تلاش هستیم تا از آب موجود بهترین بهره برداری را داشته باشیم و با اقدامات لیزری، اصلاح طول اراضی مهندسی شده و پوشش کانالهای انتقال آب با لوله برای صرفه جویی انجام دهیم و از کشاورزان نیز میخواهیم طرحهای آبیاری قطرهای خود را ارائه کنند.
۱۳۹۲/۱۲/۵ - ۱۲:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]