واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: شهدا را خرج اهداف كوتاهمدت نكنيم
شهدا متعلق به همه طبقات جامعه و ذخيره معنوي هستند كه خرج كردن از آنها براي مقاصد و اهداف كوتاهمدت به جايگاه آنها آسيب ميزند
سيدرضا ميركريمي كارگردان مجموعه «نامها» كه به بررسي زندگي سرداران شهيد اختصاص دارد در رونمايي از دو بخش اين مجموعه گفت: شهدا متعلق به همه طبقات جامعه و ذخيره معنوي هستند كه خرج كردن از آنها براي مقاصد و اهداف كوتاهمدت به جايگاه آنها آسيب ميزند.
به گزارش «جوان» تالار سوره حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي شامگاه سهشنبه 13 اسفندماه ميزبان مراسم رونمايي از دو بخش از مستند داستاني «نامها» به كارگرداني سيدرضا ميركريمي بود كه در اين مراسم مسئولان و مديران فرهنگي از جمله حجتالاسلام سيدمهدي خاموشي رئيس سازمان تبليغات اسلامي، محسن مؤمني شريف رئيس حوزه هنري، محمد حمزهزاده قائممقام حوزه هنري، سهيل جهانبيگلري رئيس سازمان سينمايي سوره و خانوادههاي رزمندگان و همرزمان شهيد چمران و شهيد دوران حضور داشتند. سيدرضا ميركريمي كارگردان مجموعه «نامها» كه به بررسي زندگي سرداران شهيد در فرمت كميكموشن پرداخته است با اشاره به اين مطلب كه ساخت فيلم درباره زندگي شهدا همواره دغدغه ذهني او بوده است، گفت: شروع اين پروژه از دو سال پيش و بر اساس يك دغدغه شخصي بود و در ادامه با حمايت حوزه هنري به سرانجام رسيد.
وي در ادامه افزود: هميشه قصد ساخت مستندهايي درباره شهدايي را داشتم كه با نام و تصوير آنها در سطح شهر زياد روبهرو ميشويم، اما شايد جوانان اين شهدا را نشناسند و متوجه دلايل اين ارادت به آنها نباشند. از همين رو دوست داشتم در لكنت كلامي كه در شرايط فعلي براي توضيح اين ارادت وجود دارد، يك كار تصويري ارائه دهم. كارگردان فيلمتحسينشده «يه حبه قند» درباره گروهي كه با وي همكاري داشتهاند اينگونه توضيح داد: به كمك گروهي از طراحان و گرافيستها روشي نوپا در ايران را براي اين پروژه در نظر گرفتم. تكنيك موشن گرافيك يا همان كميك موشن كه نمونه مكتوب آن كتاب قصههاي مصور است شيوهاي بود كه ما براي ساخت اين مجموعه انتخاب كرديم. وي با اشاره به اينكه ساخت فيلم به شيوه كميك موشن محدوديتها و جذابيتهايي به همراه داشت، عنوان كرد: مجموعه حاضر اولين تجربه من در اين فضا بود و به همين دليل ساخت آن مقداري زمان برد. از جمله محدوديتهايي كه داشتيم زمان 30 دقيقهاي در نظر گرفته شده براي ساخت هر قسمت از اين مجموعه بود؛ مجموعهاي كه قرار بود در همين فرصت امكان آشنايي با شخصيت و زندگي اين شهدا را فراهم آورد.
ميركريمي با توضيح اين مطلب كه فرمت كميك موشن در خارج از ايران با مونولوگگويي همراه است، گفت: فرمت كميك موشن در خارج از ايران با مونولوگگويي همراه است و تا اندازهاي با فرمت سينما متفاوت است، بنابراين اين نوع بيان تصويري به فيلمنامهاي قوي نياز دارد. ضمن اينكه بايد به مستند پايبند بود و ريشههاي قوي تحقيقاتي داشت كه خود اين مسئله در فضاي دراماتيك فيلم خلل ايجاد ميكرد.
ميركريمي به تصميمگيري نهايي درباره شكل ارائه اين اثر اشاره كرد و گفت: با تمام اين مسائل در نهايت تيم كارگرداني به اين نتيجه رسيد كه مستند ما شكل داستاني به خود بگيرد به صورتي كه سرگذشت هر شهيد از زبان خودش روايت شود. كارگردان فيلم «خيلي دور، خيلي نزديك» ادامه داد: اگر امشب مراسم رونمايي از اين مجموعه را داريم به خاطر شهدايي است كه ارزش اين احترام و خيلي بيشتر از اينها را دارند. اگر قرار باشد داشتههاي فرهنگي يك ملت تصوير شود، حاصل آن قهرماناني است كه در طول تاريخ داشتهاند، اما در مورد قهرمانان جنگ تحميلي با وجود اختصاص يافتن همه تريبونهاي سفارشي و رسمي به موضوع آنها ولي به نظر ميآيد كه هنوز بسيار مظلومند.
وي با تأكيد بر اينكه يكي از دلايل اين مظلوميت اين است كه هنوز از مسئله جنگ هشت ساله فاصله تاريخي نگرفتهايم، بيان كرد: شايد بعدها بفهميم كه اين جوانان اغلب زير 30سال چه كارهاي بزرگي انجام دادند و چه انسانهاي بزرگي بودند كه امروز فقط نامشان را بر اتوبانها داريم و عكسشان را بر ديوارها. اين شهدا متعلق به همه طبقات جامعهاند و نوعي ذخيره معنوي هستند كه خرج كردن از آنها براي مقاصد و اهداف كوتاهمدت به جايگاه آنها آسيبميزند.
ميركريمي با اشاره به ساخت مجموعه «نامها» گفت: اميدوارم اين ادعا به وجود نيامده باشد كه ما كار بزرگي كرديم. به نظر من حضور شهدا به كليت اثر ابعاد ويژهاي ميدهد. در اين مجموعهها سعي شد تا جايي كه امكان دارد به ساختار قصه دست نبريم از همين رو حدود 75 تا 80درصد وقايع كاملاً واقعي هستند.
كارگردان فيلم «امروز» كه امسال در سي و دومين جشنواره فيلم فجر حضور داشت، تشريح كرد: كليت همه بخشهاي اين مجموعه مستندهاي واقعي هستند و كوچكترين دخل و تصرف در آن نداشتيم و از قصهپردازي تنها در سكانس و پلانهايي كه وصلكننده فصلهاي مختلف فيلم است، استفاده كردهايم. هرچند در اين بخشها هم سعي شده مطابق با روحيات شخصيت اصلي فيلم اين اتفاق بيفتد. اين تهيهكننده سينما كه در چند سال اخير همراهي با فيلمسازان جوان را بيشتر دنبال ميكند، درباره جايگاه شهدا گفت: نميخواهم درباره شهيد عباس دوران و شهيد مصطفي چمران صحبت كنم؛ چراكه شهدا در قلهاي ايستادهاند كه بيان جايگاه رفيع آنها با كلام و تفسير سخت است. اجازه دهيم شعار و آرمان شهيد انتقال داده شود و مخاطب با صميميتي كه در لحن شخصيت اصلي اثر ميبيند خودش قضاوت كند و تأثير بپذيرد. اميدوارم كاري كه روي پرده ميبينيد بتواند بخشي از احساس شيرين بودن با اين شهدا را انتقال دهد.
ميركريمي در پايان صحبتهايش با اشاره به اين مطلب كه چهار اثر از اين هفتگانه تقريباً به مرحله نهايي رسيدهاند، گفت: سه مستند شهيد باكري، باقري و شيرودي در مراحل نهايي طراحي قرار دارد و تا اوايل سال آينده رونمايي خواهد شد.
نویسنده : سحر داوودي
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: 14 اسفند 1392 - 23:34
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]