محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844402443
پژویان: علنی شدن پروندههای فساد اقتصادی انتخابی و گزینش شده نباشد/ از پس فساد برنیامدیم
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
پژویان: علنی شدن پروندههای فساد اقتصادی انتخابی و گزینش شده نباشد/ از پس فساد برنیامدیم
رییس سابق شورای رقابت می گوید: در اداره بندرها فساد کمتری در مقایسه با سازمان مالیاتی وجود دارد.
به گزارش نامه نیوز، نظامهای اقتصادی را چه براساس مالکیت خصوصی و چه براساس برقراری مالکیت اجتماعی بر ابزارهای تولید تعریف کنیم نمیتوان فساد مالی و اداری را از آنها جدا دانست. فسادهای اقتصادی را در بحرانهای اقتصادی اروپا و غرب بیتاثیر نمیدانند و از جمله نقدهایی که بر نظام سوسیالیستی وارد میکنند شیوع فسادهای اداری و مالی در کشورهایی است که با این روش ادامه دارد. در ایران هراز چندگاهی پروندههای فساد اقتصادی با رقمهای بالا افشا میشود که معمولا در پایان بررسیها نتیجهای متفاوت مشاهده نمیشود و بازهم پس از چند سال فسادهایی با رقمهایی که صفرهای آن قابل شمارش نیست تیتر روزنامهها و رسانهها میشود. به گفته جمشید پژویان، رئیس سابق شورای رقابت، اقتصاددان و استاد اقتصاد، تاکنون هر دولتی که بر روی کار آمده قصد مبارزه با فساد را داشته است اما در عمل اقدامی مثبت نداشتهاند. در ادامه گفتوگوی جمشید پژویان با آرمان را میخوانید:
فسادهای اقتصادی، تاریخی طولانی به همراه خود دارد. از نظر شما علت اصلی بهوجود آمدن فساد در جوامع چیست؟
واقعیت این است که نمیتوانیم بگوییم به دلایل سوابق تاریخی که در بعضی از جوامع وجود دارد، در آنها جرمهای بیشتری ممکن است، اتفاق بیفتد. اینگونه نیست که بالفطره در کره زمین یک عده مردم خلافکار در یک گوشه زمین و انسانهای درستکار در یک گوشه دیگر مستقر شده باشند. آنچه مساله اصلی و کلیدی در فساد محسوب میشود، ساختار قوانین و مقرراتهای موجود است که زمینه رشد فساد را فراهم میکند. اگر قانونمندترین جوامع دنیا مانند مردم شمال اروپا و اسکاندیناوی که در مورد عدم تخلف و رعایت قوانین معروف هستند مدتی در کشوری که به قانون توجه کامل نمیشود زندگی کنند آنها هم به تدریج راه تخلف را پیدا میکنند. همان طور که خارجیهایی که از اروپا و غیره در طی سالهای گذشته در ایران به دلایل ماموریت کاری یا غیره حضور داشتند خیلی راحت سعی در فرار مالیاتی داشتند. در صورتی که در کشور خود حتی این فکر به ذهنشان خطور نمیکند زیرا قوانین و مقررات بهصورتی تنظیم شده که امکان فرار مالیاتی را ندارد و کارکنان و کسانی که گاهی مرتکب خلاف میشوند با دولت روبهرو میشوند. وجود قوانین سختگیرانه باعث کاهش فساد شده است. در مدتی که مسئولیت شورای رقابت را بر عهده داشتم به سختی میخواستم با بعضی از تخلفات مقابله کنم و بعد متوجه شدم که از پس این کار نمیتوانم بربیایم.
شما خودتان میگویید که نتوانستید با فساد مقابله کنید. به نظر شما تنها میتوان فساد را ساختاری دید؟ به هر حال فساد در دورههایی کمتر بوده و در برخی دورهها افزایش پیدا کرده است. به نظر شما میتوان زمینهای فساد را علاوه بر ساختار اقتصادی که در کشور، در طول زمان ثابت بوده به علت برخی سیاستها افزایش یافته باشد؟
در این امر سیاست دولتها را بسیار جزئی میبینم. ممکن است در یک دولت شاهد تخلفات کمتری در راس باشیم. آن هم به واسطه سلامت بیشتر کسانی که در راس قرار دارند و انتخاب میشوند. اما بدنه اصلی که برسر جای خود باقی است و از هر دولت به دولت دیگر منتقل میشود، میتواند راهکارهای تخلفی را که یاد گرفته است، ادامه دهد. این موضوع یه این معنا نیست که تمامی بدنه دولت دچار فساد شده باشد بلکه افرادی که راههای فساد را یاد گرفتهاند راه خود را پیش میبرند. اگر روند فسادهای مالی را بررسی کنیم متوجه خواهیم شد که یک روند روبه افزایش داشته است. در زمانی که شور و هیجان انقلاب وجود داشت شاهد جرایم و تخلفات کمتر بودیم. همبستگی و ازخودگذشتگی بسیار پررنگی در میان مردم وجود داشت که البته در طی زمان کمرنگ شد و ارزشهایی دیگر از جمله کلاهبرداری از هم نوع، سوءاستفاده کردن از نقاط ضعف قوانین دولتی رواج بیشتری پیدا کرد. گاهی همراهی کردن بدنهای از دولت برای انجام این فسادها باعث تشدید آن شد. به این گونه نیست که دولتی بر سر کار بیاید و به همراه خود سلامت مالی را داشته باشد. تا زمانی که این قوانین ومقررات، سیستم اطلاعرسانی و ساختار اقتصادی در کشور ما وجود دارد این فسادها هم ادامه خواهد داشت.
از لحاظ ساختار و وضعیتی که بیان میکنید در کشور وجود دارد، کدام زمینه و راههای فرار باعث بهوجود آمدن فساد اقتصادی در کشور شده است؟
نمیتوان با یقین گفت که مثلا در اداره بندرها فساد کمتری در مقایسه با سازمان مالیاتی وجود دارد. یا بگوییم که در دانشگاهها فساد کمتری نسبت به دیگر فضاها وجود دارد. در قسمتهایی به خود افراد برمیگردد. یعنی ما انتظار نداریم که در فضای دانشگاه که اساتید حضور دارند درصد بالایی از فساد وجود داشته باشد. اما از طرف دیگر مهم این است که وضعیتها و راههای فساد با یکدیگر تفاوت میکنند. در دانشگاه اقدام زیادی نمیتوان انجام داد اما در سازمان مالیاتی و گمرک و نهادهایی که مردم مراجعه میکنند و بهصورت غیرسیستماتیک باید مبالغی را بابت ورود کالاها، مالیات بر درآمد و... بپردازند امکان سوءاستفادهها و فسادها بیشتر است. در نتیجه باید قوانین وسیستم کنترل محکمتر باشد تا این امکان وجود نداشته باشد. باید بهگونهای باشد که افراد با یکدیگر روبهرو نشوند بلکه سیستم بهصورت خودکار وظایف خود را انجام دهد و نتوان در آن دستکاری کرد.
آقای روحانی از زمانی که بر سر کار آمدند با نامهنگاریها و صحبتهای خود نشان دادند که قصد مبارزه با فسادهای اقتصادی موجود را دارند. سیاستهای دولت را چگونه میبینید؟ آیا باز هم در دور باطل تغییر مدیریتها خواهیم افتاد یا بهصورت ساختاری در صدد تغییراتی هستند؟
اول به من بگویید کدام دولت که بر سر کار آمده چنین ادعایی نداشته است؟ دولتها تاکنون با شروع کار خود در این زمینه صحبتهای جدی را داشتهاند. دولت قبلی بیشترین فشار و بیشترین توجه خود را بر روی مساله مبارزه با فساد قرار داده بود. حتی یک لیست وجود داشت که قرار بود اسامی مفسدین اعلام شود. دولت یازدهم حتی شاید نسبت به دولت گذشته صحبتهای کمتری در این زمینه داشته است. نمیتوان گفت که سخنهایی که از جانب دولتها در این زمینه اعلام میشود صرفا برای جلب توجه مردم و راضی نگه داشتن آنهاست اما در این راستا قضیهای تاثیرگذار است. قطعا دولت روحانی تمایلی جدی برای مبارزه با فساد مالی و اداری دارد. اما این اقدام که هر دولتی که بر سر کار میآید سریعا بخشنامههایی را صادر میکند و حتی ممکن است برخی افراد را دستگیر یا آنها را جابهجا کند، اقدامی روتین شده است. مساله مهم این است که اقدام جدی ساختاری انجام نمیشود و بعد از مدتی شاهد هستیم که از درون همان دولتها که ادعای مبارزه با فساد را دارند سر و صداهایی بلند میشود.
به نظر شما باید چه کرد؟
در زمانی مساله کسب و کار و فضای اشتغال بحث اصلی کشور بود. مجلسیان وقت فراوانی را صرف تنظیم ونوشتن قوانین در مورد فضای کسب وکار گذاشتند. اما به نظر من همان قوانین فضای کسب و کار را بیش از آنچه که بود مخدوش کرد. قوانین در حوزه فساد نیز به همین گونه است. قوانین و مقررات ما نیاز به بازنویسی و بازنگری دارد. اما این قوانین باید توسط افراد خبره و دانشگاهیانی نوشته شود که آگاهی کامل به این مساله دارند و قضیه مهمتر آن که باید نسبت به این قوانین بینظر باشند و جهتگیری خاصی نداشته باشند. باید نگاهی به الگوها و تجربههای دیگر کشورها در سطح جهان داشته باشیم. برخی کشورها هستند که دراین زمینه چند صد سال از ما جلوترهستند و میتوانیم از تجربیات آنها بهرههای فراوانی ببریم. باید در کشورتصمیمات فردی را کنار بگذاریم و درسیستم به گونهای نباشد که امضای یک فرد دارای اهمیت خاص باشد بلکه سیستمی که تعریف میشود مانع از اهمیت دادن به افراد شود.
با وضعیتی که شما شرح دادید میتوان گفت امیدی برای اصلاح، حداقل در زمان کوتاه نمیتوان داشت.
هیچگاه نباید ناامید شد. باید رویههای مناسب را پیش گرفت. عدهای اکنون دوران گردونه قرار دارند با بده و بستانهایی که انجام میدهند از مزایای بسیاری استفاده میکنند. نمیتوان امید داشت و منتظر بود که این افراد رویه خود را عوض کنند زیرا از مزایایی بهره میبرند که حاضرنیستند از آنها دست بکشند. بلکه باید از افرادی که در خارج از این دایره قرار گرفتهاند برای اصلاح ساختارها استفاده کرد. بارها و بارها در تمام اصلاحیههای مالیاتی بیان کردهام که این اصلاحیهها نباید توسط سازمان مالیاتی یا وزارتامور اقتصادی و دارایی صورت گیرد. بلکه باید از یک گروه متخصص دعوت شود که بهصورت مستقل قوانین مالیاتی را بسنجند و آنچه علم و دانش آنها حکم میکند را برقرار کنند. نه تنها در این مورد بلکه در تمام موارد دیگر هیچگاه اصلاح ساختارهایی که متاثر از نظریهها و تئوریهای علمی است را برعهده قوه مجریه نخواهند گذاشت. زیرا تخصص در نحوه اجراست نه در نظریهپردازی و مشخص کردن خط مشیهای فکری.
به نظرشما پروندههایی که درقوه قضائیه در حال بررسی و پیگیری است تا چه حد علنی شدن و نشدن آن میتواند در این شرایط تاثیرگذار باشد؟
علنی شدن پروندههای فساد اقتصادی اگر انتخابی و گزینش شده نباشد بسیار مفید خواهد بود.
1392/12/14
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]
صفحات پیشنهادی
روزنامه جمهوری اسلامی: در دولت گذشته در برخورد با پروندههای فساد اقتصادی از وزیر تا رییسجمهور باید مجبور به
روزنامه جمهوری اسلامی در دولت گذشته در برخورد با پروندههای فساد اقتصادی از وزیر تا رییسجمهور باید مجبور به استعفا میشدند این یک واقعیت است که فساد مالی و اداری چرخ دندههای اقتصادی کشور را خرد میکند و رشد اقتصادی و تولید ناخالص ملی را تحت تأثیر قرار میدهد به گزارش نامه نیوزفساد اقتصادی در تاروپود بزرگترین اقتصاد جهان/ رهبران چین مستاصل شدند
فساد اقتصادی در تاروپود بزرگترین اقتصاد جهان رهبران چین مستاصل شدند پکن - ایرنا - مبارزه با فساد و ریشه کن کردن آن دستور کار نسل جدید رهبری چین است اما گستردگی آن در سراسر این کشور دولت را در یک مخمصه بزرگ قرار داده و مستاصل کرده است به گزارش ایرنا اصل مبارزه با فساد اکنون دپژویان: از پس فساد برنیامدیم اما امیدواریم
پژویان از پس فساد برنیامدیم اما امیدواریم در ایران هراز چندگاهی پروندههای فساد اقتصادی با رقمهای بالا افشا میشود که معمولا در پایان بررسیها نتیجهای متفاوت مشاهده نمیشود و بازهم پس از چند سال فسادهایی با رقمهایی که صفرهای آن قابل شمارش نیست تیتر روزنامهها و رسانهها میشومعترضان ضد فساد در ترکیه بار دیگر با سرکوب نیروهای پلیس مواجه شدند
یکشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳ ۳۴ پلیس استانبول و آنکارا برای متفرق کردن معترضان ضد فساد به استفاده از آب پرفشار و شلیک گاز اشک آور متوسل شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از صدای روسیه این معترضان علیه تصمیم دفتر دادستان کل برای آزادی پنج متهم ردیف اول پرونده فسااژه ای: دادگاه های پرونده های فساد باید علنی برگزار شود
اژه ای دادگاه های پرونده های فساد باید علنی برگزار شود دادستان کل کشور گفت دادگاه های پرونده های فساد باید علنی برگزار شود تا بتواند بازدارندگی لازم را داشته باشد آفتاب به گزارش ایرنا حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای روز یکشنبه در جلسه ای با موضوع اقتصاد مقاومتی دقوه قضائیه در مبارزه با فساد اقتصادی قاطع عمل کند
قوه قضائیه در مبارزه با فساد اقتصادی قاطع عمل کند شهرری – ایرنا - عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت قوه قضائیه با وجود زحمات فراوان در زمینه مبارزه با فساد اقتصادی می باید با قاطعیت بیشتری عمل کند محمد اسماعیل کوثری روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا بمرکز پژوهشهای مجلس: هنگکنگ از نظر فساد اداری و اقتصادی به وضعیت مطلوبی رسیده است،
مرکز پژوهشهای مجلس هنگکنگ از نظر فساد اداری و اقتصادی به وضعیت مطلوبی رسیده است مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با مروری بر نهادهای مبارزه با فساد در کشور هنگ کنگ اعلام کرد هنگکنگ از نظر فساد اداری و اقتصادی در حال حاضر رتبه 12 کشورهای جهان را داراست و نسبت به دهههای گذشتهروزنامه شرق: احمدینژاد هوشمندانه سکوت کرده/ ممکن است جریان احمدی نژاد با پولهای ناشی از فساداقتصادی، در انتخا
روزنامه شرق احمدینژاد هوشمندانه سکوت کرده ممکن است جریان احمدی نژاد با پولهای ناشی از فساداقتصادی در انتخابات بعدی حضور یابد در این میان حلقه مفقوده ماجرا سکوت معنادار احمدینژاد است رییس دولتی که دوران صدارتش با روشدن انواع پروندههای فساد در کشور همراه بود از فساد سههزارروزنامه شرق: ممکن است جریان احمدی نژاد با پولهای ناشی از فساداقتصادی،در انتخابات بعدی حضور یابد
روزنامه شرق ممکن است جریان احمدی نژاد با پولهای ناشی از فساداقتصادی در انتخابات بعدی حضور یابد سیاست > احزاب و شخصیتها - روزنامه شرق نوشت آنچه زنگ خطری برای فردای سیاست ما به شمار میرود غفلت از برخی سکوت و سکونها و تلاش برای زندهنگه&zwnاژهای: دادگاههای مفاسد اقتصادی علنی پخش شود/ یکی از خوبیهای زمان ریاست پورمحمدی بر سازمان بازرسی به روز شدن
اژهای دادگاههای مفاسد اقتصادی علنی پخش شود یکی از خوبیهای زمان ریاست پورمحمدی بر سازمان بازرسی به روز شدن موضوعات بود دادستان کل کشور با اشاره به شکست دشمن برای به زانو درآوردن ملت ایران طی 35 سال گذشته تاکید کرد امکان پخش دادگاههای علنی برای محاکمه مفسدان اقتصادی فراهم شودرئیس کمیسیون اصل 90: بررسی موردی پرونده های فساد مالی تاثیری در مفاسد اقتصادی ندارد
رئیس کمیسیون اصل 90 بررسی موردی پرونده های فساد مالی تاثیری در مفاسد اقتصادی ندارد سیاست > مجلس - مهرنوشت رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی با اشاره به تغییر دستور کار ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در دولت یازدهم گفت بررسی رویه های فساد برانگیز در نظام بانکی گامیرآبادی: مقابله با ویژهخواری و فساد اقتصادی شاهکلید اقتصاد مقاومتی است
چهارشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱ ۲۶ یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری مقابله با ویژهخواری و فساد اقتصادی شاهکلید اقتصاد مقاومتی دانست به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا نمایندهفساد مانع اصلاحات اقتصادی است/دانشگاهیان و رسانهها برای بسط گفتمان اقتصاد مقاومتی بکوشند
شنبه ۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۸ ۴۲ دبیر کمیته مطالعات سازمان دانشجویی حزب اسلامی کار گفت اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی نباید معطوف به رفتارهای تبلیغاتی و شعاری باشد و تا زمانی که صورت اجرایی و شکل عملی به خود نگیرد نمیتواند مشکلات اقتصادی کشور را درمان کند نیما پروین در گفتوگو بمهم ترین برنامه قوه قضاییه مقابله با فساد اقتصادی است
مهم ترین برنامه قوه قضاییه مقابله با فساد اقتصادی است کرمانشاه - ایرنا - رییس سازمان بازرسی کل کشور گفت مهم ترین برنامه قوه قضاییه مقابله با فساد اقتصادی است و با تمام توان پرونده های فساد مالی را پیگیری خواهد کرد به گزارش خبرنگار ایرنا قاضی ناصر سراج روز چهارشنبه در نشست شفساد اقتصادی حرکت چرخ اقتصاد را سخت میکند/درباره توسعه بیشتر مطالعه شود
یکشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۸ ۱۴ سخنگو و مسئول روابط عمومی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران گفت وقتی جامعهای از نظر اقتصادی ضعیف است مردم به جای تلاش برای رسیدن به فرهنگ توسعه به فکر نان شب خود هستند و به همین خاطر و نیز وجود فساد اقتصادی از توسعه فاصله میاژه ای: دادگاه های فساد علنی پخش شود
اژه ای دادگاه های فساد علنی پخش شود دادستان کل کشور با اشاره به شکست دشمن برای به زانو درآوردن ملت ایران طی 35 سال گذشته تاکید کرد امکان پخش دادگاههای علنی برای محاکمه مفسدان اقتصادی فراهم شود و پخش علنی دادگاهها بازدارندهتر از مجازات خواهد بود حجت الاسلام محسنی اژه ای روز یکنماینده مردم قم:مقابله با ویژه خواری و فساد اقتصادی شاه کلید اقتصاد مقاومتی است
نماینده مردم قم مقابله با ویژه خواری و فساد اقتصادی شاه کلید اقتصاد مقاومتی است تهران-ایرنا-نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری گفت مسوولین باید دقت داشته باشند مقابله با ویژه خواری و فساد اقتصادی شاه کلید اقتصاد-
گوناگون
پربازدیدترینها