واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ساخت نانو زیست حسگری برای شناسایی زود هنگام پارکینسون تهران - ایرنا - پژوهشگران کره ای با استفاده از نانو ساختارهای گرافنی موفق به ساخت زیست حسگری برای شناسایی بیماری پارکینسون شدند. حساسیت این حسگر به حدی است که می توان بیماری را در مراحل اولیه شناسایی کرد.
به گزارش ایرنا از ستاد ویژه فناوری نانو ، محققان دانشگاه سونگ کیونکوان در کره جنوبی نانو زیست حسگری برای شناسایی انتخابی اسید اوریک ، دوپامین و اسید اسکوربیک ساختند که برای شناسایی این ترکیبات از روش ولتامتری پالسی استفاده می کنند.
گرافن ساختار دو بعدی از یک لایه منفرد شبکه لانه زنبوری کربنی است که به علت داشتن خواص فوق العاده در رسانایی الکتریکی ، گرمایی و اپتیکی ، چگالی بالا وخواص مکانیکی به ماده ای منحصر به فرد برای محققان تبدیل شده است.
نتایج این پژوهش در قالب مقاله ای با عنوان ˈZnO Nanowire Arrays on 3D Hierarchical Graphene Foam: Biomarker Detection of Parkinson’s Diseaseˈ در نشریه ACS Nano به چاپ رسیده است. این نانو زیست حسگر می تواند اسید اوریک را در مقیاس هایی شناسایی کند که امکان تشخیص بیماری پارکینسون فراهم شود.
لی از محققان این پروژه می گوید : افزایش غیرعادی سطح اسید اوریک می تواند نشان دهنده بیماری های مختلف باشد که پارکینسون یکی از این بیماری ها است.
دوپامین نیز یکی از ترکیبات اصلی در سیستم عصبی پستانداران است. کاهش سطح این ماده می تواند نشان دهنده بیماری هایی نظیر شیزوفرنی باشد.
اسید اسکوربیک نیز یکی از ویتامین های مهم بدن است که به عنوان آنتی اکسیدان شناخته می شود.
در حال حاضر برای شناسایی پارکینسون باید آزمایش های متعددی توسط بیمار انجام شود که برخی از آنها دقت کافی را ندارند. بنابراین ، این نانو زیست حسگر جدید می تواند گام موثری در شناسایی ساده و زود هنگام این بیماری باشد که این کار فرآیند درمان را اثربخش تر می کند.
لی می افزاید : نانو زیست حسگری که ما ساخته ایم قادر است یک نانو مول از اسید اوریک و دوپامین را شناسایی کند. نقطه کلیدی در این سیستم ، وجود مساحت سطحی بالا در ساختار گرافن متخلخل سه بعدی است که نفوذ یون ها را تسهیل کرده و هدایت بالایی دارد.
نتایج تست های انجام شده روی این حسگر نشان می دهد که حساسیت آن برای شناسایی بیماری هایی نظیر پارکینسون بسیار بالا است.
پژوهشگران معتقدند که از این روش می توان برای ساخت حسگر، برای شناسایی بیماری هایی نظیر سرطان استفاده کرد؛ البته چالش هایی نیز در این مسیر وجود دارد.
علمی(1)**1746**1599
انتهای پیام /*
14/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]