تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سكوت مؤمن تفكر و سكوت منافق غفلت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834146592




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آذربایجان شرقی عنوان استان طلا خیز را از آن خود می کند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

اختصاصی ایرنا/ آذربایجان شرقی عنوان استان طلا خیز را از آن خود می کند تبریز - ایرنا - معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با اشاره به ذخایر بالای طلا در استان گفت: بهره برداری از ظرفیت های شناخته شده معادن طلای منطقه می تواند عنوان استان طلا خیز را نصیب آذربایجان شرقی کند.


غلامحسین گل محمدی روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: در این حوزه بزرگترین معدن طلای خاورمیانه در مسجد داغی در محدوده جلفا و خاروانا کشف شده است.
وی با بیان اینکه سرمایه گذاران گرجی این طرح تاکنون 250 میلیارد ریال برای اکتشاف آن هزینه کرده اند، گفت: به تازگی سه پروانه بهره برداری دیگر نیز برای معدن طلای استان صادر و تعدادی طرح مطالعه نیز در دست اجراست که در صورت به نتیجه رسیدن می تواند نقش بسزایی در شکوفایی اقتصاد کشور ایفا کند.
گل محمدی با اشاره به اینکه به دلیل قرار گرفتن این معادن در محدوده جنگل های ارسباران، مسوولان سازمان محیط زیست مجوزهای لازم برای استخراج طلا را صادر نکرده اند، اظهارکرد کرد: نمونه این معدن در قلب جنگل های گرجستان نیز وجود دارد که به دلیل رعایت کردن استانداردهای محیط زیستی هیچ گونه آسیبی به جنگل ها وارد نکرده است.
وی با بیان اینکه مسوولان این سازمان حساسیت بالایی برای حفظ جنگل های ارسباران دارند، گفت: می توان با برنامه ریزی دقیق و استفاده از فناوری های نوین آلودگی های احتمالی را مهار و به ایجاد اشتغال و تقویت اقتصاد کشور کمک کرد.
گل محمدی ادامه داد: بیشتر آلودگی معادن در بخش پساب حاصل از فراوری ایجاد می شود و طرف استخراج سنگ معدنی با استفاده ار روش هایی همچون برشکاری فقط اثر تخریبی در منطقه ایجاد می کند که در صورت استخراج عمقی از معادن، آثار تخریب نیز به میزان قابل توجهی کاهش یافته و قابل کنترل است.
وی افزود: در قلب اروپا که مملو از جنگل های انبوه است آلوده ترین کارخانه ها و معادن با مهار آلودگی ها در حال فعالیت هستند که می توان از تجارب و فناوری های آنها برای دستیابی به اهداف اقتصادی کشور کمک گرفت.
گل محمدی با بیان اینکه محدوده ورزقان تا جلفا سرشار از ظرفیت های معدنی است و می توانیم بدون آسیب زدن به جنگل های ارسباران از این ظرفیت ها استفاده کنیم، گفت: در این خصوص آماده برگزاری نشست های تخصصی و همکاری با نهادهایی همچون محیط زیست و منابع طبیعی هستیم.
وی اظهار کرد: در بخش استخراج و اکتشاف معادن استان سرمایه گذاران بسیاری از چین، ترکیه و انگلیس اعلام آمادگی کرده اند که آنها را به برخی شرکت های داخلی معرفی کرده ایم.
معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی از نظر ظرفیت جزو سه استان برتر و در حوزه میزان ذخیره مواد معدنی کشف شده رتبه نخست کشور را دارد، تاکید کرد: وجود برنامه ریزی جامع و همه جانبه که بتواند خواست های زیست محیطی و ظرفیت های طبیعی منطقه را تامین کند، می تواند به یک جهش اقتصادی در منطقه منجر شود.
گل محمدی اظهارکرد: 627 معدن دارای پروانه بهره برداری در استان وجود دارد که از این تعداد 411 معدن فعال و 216 معدن به صورت غیر فعال است.
وی با اشاره به اینکه حدود 400 معدن شن و ماسه در استان مجوز استخراج دریافت کرده است، یادآوری کرد: با هماهنگی اداره کل محیط زیست 13 مجوز برداشت موقت معدن نیز برای نمک از حاشیه دریاچه ارومیه در فصل خشک سال صادر شده تا در فصل بارندگی میزان غلظت آب این دریاچه افزایش نیابد.
گل محمدی با بیان اینکه 19 گواهی کشف معدن در استان وجود دارد که آماده صدور پروانه بهره برداری است، تعداد پروانه های اکتشاف در حال مطالعه آذربایجان شرقی که در آینده به معدن تبدیل می شوند را 193 فقره عنوان کرد.
معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اضافه کرد: این طرح ها بین 30 تا 70 درصد پیشرفت کاری دارند و به مرور زمان پس از این مرحله گواهی کشف دریافت می کنند.
گل محمدی کل ذخیره ماده معدنی استان را حدود هشت میلیارد و 200 میلیون تن اعلام کرد و گفت: در آذربایجان شرقی بیش از 52 نوع ماده معدنی شناسایی شده که در این زمینه جزو استان های برتر کشور رتبه بندی می شویم.
وی اظهار کرد: آذربایجان شرقی به دلیل وجود معادن شاخصی در زمینه مس که پس از کرمان بیشترین ذخیره را دارد و سنگ های تزئینی همچون مرمر و تراورتن که از تنوع و رنگ بسیاری برخوردار است، جایگاه مناسبی را در کشور و جهان به خود اختصاص داده است.
گل محمدی گفت: بیشترین تعداد معادن پوکه معدنی کشور نیز در این استان قرار دارد که به دلیل برتری های کیفی آن نسبت به پوکه معدنی دیگر مناطق کشور، اغلب به کشورهای عربی منطقه همچون عراق صادر می شود.
وی اشتغال معادن آذربایجان شرقی را با توجه به طرح های مصوب شده نزدیک به 11 هزار نفر به صورت مستقیم اعلام کرد و افزود: به طور قطع میزان اشتغال غیر مستقیم ایجاد شده در این حوزه چندین برابر این آمارها است.
معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گفت: مجموع سرمایه گذاری صورت گرفته در معادن استان بیش از دو هزار و 440 میلیارد ریال است.
وی با اشاره به اینکه صادرات محصولات این حوزه از کانال های متفرقه صورت و به کشورهایی همچون عراق این صادرات به صورت غیر رسمی در جریان است، گفت: کنستانتره معدن مس سونگون خواهان زیادی در کشورهای اروپایی و چین دارد و سنگ های تزئینی منطقه آذرشهر و چاراویماق نیز از مسیر خلیج فارس به کشورهای اروپایی به ویژه ایتالیا صادر می شود.
گل محمدی با بیان اینکه در اصلاح قانون معادن، امکان واردات ماشین آلات دست دوم با عمر کمتر از 10 سال مصوب شده است، گفت: در این زمینه نزدیک به 20 سرمایه گذار بخش معدن برای تامین ماشین آلات سنگین خود از طریق این سازمان معرفی شده اند.
وی مشکل اصلی بخش معدن کشور را بالا بودن قیمت ماشین آلات و قطعات و همچنین تحریم های موجود برای واردات ماشین آلات سنگین عنوان کرد و افزود: با اجرای قانون جدید این مشکل در حال حل شدن است.
گل محمدی نقش معدن در اقتصاد کشور را غیر قابل انکار دانست و تاکید کرد: درشرایطی که تحریم های غرب شامل نفت می شود و معادن کشور از این قضیه مستثنی هستند، می توان با توجه بیش از پیش به این حوزه علاوه بر کاهش آثار تحریم ها، از اقتصاد نفتی نیز رهایی یافت.
وی ادامه داد: ایتالیا که در تحریم های غرب علیه ایران شرکت داشته است برای خرید سنگ مرمر آذربایجان شرقی دست از پا نمی شناسد و حتی حاضر است بر روی کشتی سنگ های مرمر ایران را فراوری کرده و به کشور خود انتقال دهد.
گل محمدی اضافه کرد: به طور قطع کارخانه های دنیا به مواد معدنی ایران نیاز مبرم دارند و با کمی مدیریت و توجه بیشتر می توان معادن را جایگزین نفت کشور کرد.
وی با بیان اینکه اغلب سرمایه گذاری های حوزه نفت از طریق بودجه های دولتی صورت می گیرد، یادآوری کرد: این در حالی است که بیشتر سرمایه گذاران بخش معدن را بخش خصوص تشکیل می دهد.
گل محمدی تاکید کرد: به طور قطع سرمایه گذاری در بخش معدن نتیجه ای 10 برابر بیشتر از نفت خواهد داشت و با کمی برنامه ریزی و توسعه صنایع وابسته و فراوری محصولات معدنی می توان ارزش افزوده و سهم اشتغال بخش معدن کشور را به میزان قابل توجهی افزایش داد.
وی با بیان اینکه در این زمینه نیز در آذربایجان شرقی اقدامات خوبی صورت گرفته است، افزود: در کنار اکثر معادن استان واحد فراوری احداث شده و یا در حال احداث است.
گل محمدی ادامه داد: برای نمونه در کنار معدن خاک چینی مرند، کارخانه تولید چینی نیز احداث شده و یکی دیگر از سرمایه گذاران استان مراحل استخراج سنگ سیلیس تا تولید نهایی شیشه را در مجموعه تحت پوشش خود مدیریت می کند.
وی با بیان اینکه از دهه شصت هر ساله تعداد صدور پروانه بهره برداری معادن استان نزدیک به 20 درصد افزایش می یابد، تاکید کرد: به طور قطع توجه به ظرفیت های معدنی استان و سرمایه گذاری در این بخش اشتغال قابل توجهی را در منطقه ایجاد می کند.
7240/587
انتهای پیام /*




14/12/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن