محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832487545
معادن خراسان رضوی پیشقراول اقتصاد مقاومتی - میترا عبداللهی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معادن خراسان رضوی پیشقراول اقتصاد مقاومتی - میترا عبداللهی مشهد - ایرنا - معادن استان خراسان رضوی به عنوان ثروت لاینفک کشور و منابع غیر قابل تحریم، پیشقراول و بهترین ابزار برای تحقق اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب هستند.
در سالهای اخیر که نظام سلطه، ایران را در حوزه های مختلف اقتصادی تحریم کرده و راه مبادلات اقتصادی بین این کشور با جهان را در زمینه صادرات و فروش نفت بسته است، تولید کنندگان داخلی فشار تحریم ها را به هر طریق ممکن تحمل کرده و در بسیاری موارد آنها را دور زده اند.
در این شرایط تولید کنندگان می توانند با تکیه بر منابع داخلی چون معادن و بهره برداری مطلوب از آنها به جای خام فروشی، با استفاده از توانمندیهای خود اقتصاد کشور را پویا نگه دارند.
یکی از بخشهایی که می تواند در اجرای اقتصاد مقاومتی موثر باشد، بخش معدن است که اقداماتی که تاکنون در زمینه بهره برداری، پویا نگهداشتن و پررنگ نمودن نقش آنها در اقتصاد انجام شده، پراکنده و بدون انسجام کافی بوده است.
مواد معدنی بعد از نفت دارای بیشترین ارزش اقتصادی می باشند به طوری که هم به طور ذاتی از نفت با ارزش تر محسوب می شوند و هم به خاطر تنوع مواد معدنی، غیر قابل تحریم هستند.
امروزه آنگونه که جهانیان نسبت به کمبود ذخایر نفتی حساس شده اند و متولیان بارها این کمبود را در رسانه ها اعلام کرده اند، حساسیت نسبت به کاهش ذخایر معدنی وجود ندارد.
اغلب کشورها با کمبود مواد معدنی مواجه هستند و از آنجا که این گونه مواد ریشه و شاکله بخش صنعتی را تشکیل می دهند، به راحتی به صورت خام در بین کشورها مبادله شده و هیچ حساسیتی نسبت به این امر وجود ندارد.
به طور قطع بخشی از حماسه اقتصادی با توجه بیشتر به بخش معدن و بهره برداری بهینه از این منابع محقق خواهد شد زیرا این بخش غیر قابل تحریم است و به این راحتی از پا در نمی آید و می تواند محور توسعه اقتصادی و در اجرای اقتصاد مقاومتی پیشقراول و پرچمدار باشد.
استان خراسان رضوی از تنوع معدنی بسیار برخوردار است بطوریکه از 66 نوع ماده معدنی شناسایی شده در کشور 46 نوع آن در این استان وجود دارد.
معادن این استان در سطح کشور و حتی خاورمیانه و دنیا منحصر به فرد است که فیروزه نیشابور، کائولن گناباد، سنگ های الوان بجستان، سیلیس تربت جام و سنگ آهن خواف از جمله آنها می باشند.
به گفته رییس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان رضوی، به دلیل رونق ساختمان سازی در سالهای اخیر بسیاری از معادن غیرفعال استان فعال شده و اغلب معادن خاک صنعتی این استان که فعالیت چندانی نداشتند اکنون مواد آنها در صنایع کاشی و سرامیک مصرف می شود.
علاوه بر آن معادن مربوط به مصالح ساختمانی مانند سنگ لاشه، سیمان و فولاد نیز در این استان فعالیت چشمگیری دارند و مواد معدنی فلزی هم مورد توجه قرار گرفته اند.
رییس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان رضوی معتقد است، فرآوری از جمله مشکلات کنونی حوزه معدن است و از 5/2 میلیون تن مواد معدنی که سالانه در این استان استخراج می شود بخش اندکی مورد فرآوری قرار می گیرد.
به گفته ˈحسین عباس نیاˈ، خراسان رضوی در بخش معدن و مواد معدنی با داشتن حدود سه میلیارد تن مواد اکتشافی جزو چهار استان برتر کشور است.
از نظر نیروی انسانی نیز هم اکنون دو هزار و 300 مهندس در چهار رشته زمین شناسی، معدن، متالورژی و نقشه برداری و 12 رشته مرتبط با فعالیت های معدنی عضو سازمان نظام مهندسی معدن این استان هستند که تمام آنها بصورت تمام وقت و یا پاره وقت در این بخش اشتغال دارند.
این امر و به کارگیری متخصصان مزبور موجب شده استان خراسان رضوی طی چند سال گذشته در این زمینه رشد خوبی داشته و از نیروهای توانمند به خوبی بهره بگیرد.
در این میان مشکل جدی این استان در حوزه معدن، فرآوری مواد معدنی و صنایع مرتبط است بطوریکه بخش اندکی از مواد خام اولیه فراوری و به ماده دیگری تبدیل می شود اما بخش قابل توجهی از آن به علل مختلف از قبیل نبود تجهیزات و تکنولوژی مربوطه به صورت خام به سایر استان ها و کشورهای مختلف صادر می گردد.
اینک برنامه ای منسجم برای هر یک از این حوزه ها اعم از فولاد، خاک صنعتی و مواد معدنی مختلف مورد نیاز است.
رییس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان رضوی می گوید: در زمینه صنعت سیمان طی سال های اخیر اقدامات ارزشمندی در این استان انجام شده و بر اساس یک برنامه جامع منابع مربوطه شناسایی و ظرفیت آن که در ابتدای برنامه 30 میلیون تن بود امروز به 85 میلیون تن رسیده که این امر باید به عنوان الگو در همه مواد معدنی پیاده شود.
بر این اساس سازمان نظام مهندسی معدن باید فعالیت ها را علمی کرده و حداکثر بهره وری از منابع را برای تحقق اقتصاد مقاومتی ایجاد کند زیرا این حوزه نقش محوری در تولید داشته و زیربنای توسعه و تولید صنعتی است و عمده مواد اولیه بخش صنعت از این حوزه تامین می شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی نیز فراوری ذخایر شناسایی شده و فعالیت بیشتر در شناسایی ذخایر معدنی جدید را از جمله ضرورت های جدی در این بخش می داند.
ˈمحمد حسن واحدیˈ معتقد است، 40 درصد خام فروشی مواد معدنی کشور متعلق به این استان است.
بر این اساس ضرورت پرداختن همزمان به اکتشاف، فرآوری و تولید محصول استحصال شده در این استان بیش از پیش احساس می شود.
هرچند رونق معادن و استفاده مطلوب از این ثروت یکی از راه های تحقق اقتصاد مقاومتی است اما عامل اصلی رونق آن فعالیت و استقبال بیشتر بخش خصوصی است که به دلیل ریسک پذیری زیاد و هزینه بسیار، رغبت کمتری به سرمایه گذاری در این بخش دارد.
به همین خاطر دولت باید در امر شناسایی و اکتشاف پیشقدم شده و سرمایه گذاری نماید و پس از کشف معدن، زمینه واگذاری به بخش خصوصی را فراهم نماید.
علاوه بر آن تقویت زیر ساخت های معدنی مانند حل مشکل راه دسترسی و برق رسانی، افزایش اعتبار صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی و همچنین استفاده از ظرفیت های قانونی مربوط به واگذاری امور غیر حاکمیتی به سازمان نظام مهندسی معدن از جمله اقداماتی است که در رشد و پویایی بخش معدن نقش موثری دارد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز معتقد است: این استان به دلیل ساختار زمین شناسی خاص و عملکرد گسل های بزرگ استان از جمله گسل درونه از استانهای معدنی کشور به شمار می رود.
به گفته ˈراضیه علیرضاییˈ، معادن سنگ آهن سنگان به عنوان بزرگترین ذخیره سنگ آهن شرق ایران، معادن فیروزه نیشابور به عنوان بزرگترین ذخایر فیروزه کشور و معروف ترین فیروزه جهان و معادن غنی کائولن گناباد از جمله معادن مهم استان خراسان رضوی هستند.
مناطق مستعد اقتصادی خراسان رضوی از جمله منطقه تحت تاثیر گسل درونه به عنوان پهنه معدنی استان معرفی شده است.
علیرضایی می گوید: هم اکنون برای 653 معدن با ذخیره قطعی دو میلیارد و 900 میلیون تن و استخراج اسمی سالانه 25 میلیون و 800 هزار تن، پروانه بهره برداری صادر شده که به صورت فعال مشغول کار می باشند.
وی میزان سرمایه گذاری انجام شده در معادن فعال استان خراسان رضوی را دو میلیارد و 750میلیون ریال با اشتغالزایی مستقیم برای هفت هزار و 766 نفر اعلام کرد.
وی اظهار داشت: تاکنون 210 فقره گواهینامه کشف با ذخیره قطعی 319 میلیون تن و حدود 147 فقره پروانه اکتشاف از سوی این سازمان برای فعالان اقتصادی در خراسان رضوی صادر شده است.
وی شمار معادن راکد در خراسان رضوی را 70 فقره و معادن متروکه را 20 فقره برشمرد و گفت: با توجه به چشم انداز روشن رونق فعالیتهای عمرانی و اقتصادی می توان امیدوار بود که در آینده نزدیک شمار معادن تعطیل و متروکه استان به حداقل برسد.
وی تقویت بنیه سرمایه گذاری فعالیتهای معدنی، افزایش اعتبارات برای بهینه سازی و تجهیز ماشین آلات معدنی، ایجاد زیربناهای مورد نیاز بهره برداران از جمله راه دسترسی مناسب، برق رسانی به معادن و کاهش مشکلات حقوقی را از اقدامات در دست انجام این سازمان برای رفع مشکلات معدنکاران این استان ذکر کرد.
براساس گفته های مزبور در یک جمع بندی برای پویایی بخش معدن به عنوان پیشقراول اقتصاد مقاومتی باید نهادهایی برای حمایت و تسهیل کار بخش خصوصی ایجاد شوند، نقاط ضعف بخش معدن شناسایی و ترمیم شود و مسوولان چشم انداز توسعه بخش معدن را طراحی و برای رسیدن به آن برنامه ریزی کنند./4
7489 /664
13/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]
صفحات پیشنهادی
معادن خراسان رضوی پیشقراول اقتصاد مقاومتی
معادن خراسان رضوی پیشقراول اقتصاد مقاومتی مشهد - ایرنا - معادن خراسان رضوی به عنوان ثروت لاینفک کشور و منابع غیرقابل تحریم پیشقراول و بهترین ابزار برای تحقق اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است استان خراسان رضوی از تنوع معدنی بسیار برخوردار است به طوریکه از 66 نوع ماداستاندار خراسان رضوی: توسعه مناطق ویژه و آزاد تجاری و صنعتی از جمله سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی است
استاندار خراسان رضوی توسعه مناطق ویژه و آزاد تجاری و صنعتی از جمله سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی است مشهد-ایرنا-استاندار خراسان رضوی گفت توسعه مناطق ویژه و آزاد تجاری و صنعتی از جمله سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی است به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان رضوی محمدحسین فروزان مهراستاندار خراسان رضوی: توسعه مناطق ویژه و آزاد از سیاستهای اقتصاد مقاومتی است
استاندار خراسان رضوی توسعه مناطق ویژه و آزاد از سیاستهای اقتصاد مقاومتی است مشهد - ایرنا - استاندار خراسان رضوی گفت توسعه مناطق ویژه و آزاد تجاری و صنعتی از جمله سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی است به گزارش روز پنجشنبه استانداری خراسان رضوی محمدحسین فروزان مهر در نشستی با مشاورخراسان رضوی رتبه چهارم ارزش اقتصادی تولید انگور را در سطح کشور به خود اختصاص داد
خراسان رضوی رتبه چهارم ارزش اقتصادی تولید انگور را در سطح کشور به خود اختصاص داد مشهد-ایرنا- معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت این استان رتبه چهارم ارزش اقتصادی تولید انگور در سطح کشور را به خود اختصاص داده است غلامحسین ساربان روز سه شنبه این مطلب را دررئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی خراسان رضوی: کشاورزی یکی از محورهای اصلی اقتصاد مقاومتی است
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی خراسان رضوی کشاورزی یکی از محورهای اصلی اقتصاد مقاومتی استرئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان خراسان رضوی گفت کشاورزی یکی از محورهای اصلی اقتصاد مقاومتی بوده و مهندسان کشاورزی در این ارتباط نقش اساسی دارند به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد علیاصمسئول بسیج جهاد دانشگاهی خراسان رضوی مطرح کرد لزوم ایجاد جبهه مقاومت در برابر تحریمها با رویکرد اقتصاد مقاومت
مسئول بسیج جهاد دانشگاهی خراسان رضوی مطرح کردلزوم ایجاد جبهه مقاومت در برابر تحریمها با رویکرد اقتصاد مقاومتیمسئول بسیج جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت با وجود تحریمها ایجاد یک جبهه مقاومتی در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری با رویکرد اقتصاد مقاومتی از ضرورتها است به گزارش خبرچرایی تدوین و ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی
چرایی تدوین و ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتیسیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی سیاست دائمی ماست یک افق بلند است نه فقط یک افق ۲۰ ساله ولی برای اینکه ما برسیم به آن جایگاه اقتصادی موجود در سند خیلی کمک میکند 30 بهمنماه 1392 سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی از سوی حضرت آیتاللاقتصاد مقاومتي كانون و نقطه اشتراك ميان تمام سياست هاست
پرویزیان اعلام کرد اقتصاد مقاومتي كانون و نقطه اشتراك ميان تمام سياست هاست مديرعامل بانك سينا درخصوص اعمال سياستهاي پولي اعتباري و ارزي متناسب با اقتصاد مقاومتي گفت مهمترين موضوع در اين بخش ايجاد ثبات و آرامش است كه به عنوان يكي از دستاوردهاي دولت يازدهم محسوب ميشود به گزشاخصهایی که تحقق اقتصاد مقاومتی را تهدید میکند
شاخصهایی که تحقق اقتصاد مقاومتی را تهدید میکند وابستگی به فروش نفت خام واردات کالاهای استراتژیک افزایش شرکای تجاری و کاهش کسری بودجه دولت سه شاخص اساسی در تهدید اقتصاد مقاومتی کشور خواهد بود وحید شقاقی عضو انجمن اقتصاددانان ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاراقتصاد مقاومتی نیازمند بازنگری در قوانین مالیاتی و تامین اجتماعی است
اقتصاد مقاومتی نیازمند بازنگری در قوانین مالیاتی و تامین اجتماعی است تهران بزرگ-ایرنا دبیرکل جامعه انجمن های اسلامی اصناف و بازاریان گفت مجلس شورای اسلامی باید شفاف سازی قوانین در حوزه های مالیاتی تامین اجتماعی و قانون کاررا متناسب با سیاست های اقتصاد مقاومتی بازنگری کند به گزتحقق اقتصاد مقاومتی نیازمند حضور مردم و مسوولان در عرصه اقتصاد است
تحقق اقتصاد مقاومتی نیازمند حضور مردم و مسوولان در عرصه اقتصاد است ارومیه - ایرنا - مسوول نمایندگی ولی فقیه در سپاه شهدای آذربایجان غربی گفت تحقق اقتصاد مقاومتی نیازمند تلاش و حضور مضاعف مردم و مسوولان در عرصه های اقتصادی تولید کارآفرینی است حجت الاسلام محمد مهدی مهدوی روز دوتاکید رییس اتاق ایران بر ایجاد بستر تحقق زمینه های اقتصاد مقاومتی در کشور
تاکید رییس اتاق ایران بر ایجاد بستر تحقق زمینه های اقتصاد مقاومتی در کشور تهران - ایرنا - رییس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران گفت همه آحاد مردم بخش خصوصی و دولتی ملزم هستند زمینه های مناسب برای تحقق اقتصاد مقاومتی را در کشور فراهم کنند غلامحسین شافعی روز سه شنبه دردبیر سابق ستاد هدفمندی یارانهها در گفت و گو با فارس تشریح کرد توجه به ۴ آسیب در اقتصادمقاومتی/ استقلال سیاسی-
دبیر سابق ستاد هدفمندی یارانهها در گفت و گو با فارس تشریح کردتوجه به ۴ آسیب در اقتصادمقاومتی استقلال سیاسی-اقتصادی و مواجهه با تحریم روح الگوی ابلاغی استدبیر سابق ستاد هدفمندی یارانهها به تشریح نقاط ضعف و قوت اقتصاد در رویکرد به اقتصاد مقاومتی پرداخت و گفت آنچه در پس سیاستهاقتصاد مقاومتی به عنوان یک سند راه باید مورد توجه قرارگیرد
اقتصاد مقاومتی به عنوان یک سند راه باید مورد توجه قرارگیرد بوشهر- ایرنا - رییس سازمان حراست صنعت نفت گفت ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان یک سند راه باید مورد توجه قرار گیرد به گزارش ایرنا پایگاه اطلاع رسانی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژیاجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی باعث حذف وابستگی به درآمدهای نفتی میشود
رییس سابق دانشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی باعث حذف وابستگی به درآمدهای نفتی میشود بیانات مقام معظم رهبری در رابطه با اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی راهکاری مناسب و متناسب با شرایط فعلی کشور است عباس عربمازار رییس سابق دانشکده اقتصاد دانشگاه شافزایش تولید و بالا بردن کیفیت تولیدات داخلی راه تحقق اقتصاد مقاومتی است
افزایش تولید و بالا بردن کیفیت تولیدات داخلی راه تحقق اقتصاد مقاومتی است کرمانشاه - ایرنا - نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی مهمترین راه تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور را افزایش تولید و کیفیت تولیدات بخش کشاورزی و صنعت داخلی دانست سید سعید حیدری طیب روز یکشنبه در گفت و گاقتصاد مقاومتی با کار و تلاش و مشارکت بیش از پیش مردم محقق می شود
اقتصاد مقاومتی با کار و تلاش و مشارکت بیش از پیش مردم محقق می شود صحنه - کرمانشاه - ایرنا - فرماندار صحنه گفت اقتصاد مقاومتی با کار و تلاش و مشارکت همه مردم و سرمایه گذاری در بنگاه های تولیدی محقق می شود رسول مجد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود تنها راه برون رفت-
اقتصادی
پربازدیدترینها