تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):آدمى با نيّت خوب و خوش اخلاقى به تمام آن چه در جستجوى آن است، از زندگى خوش و امنيت محي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832487545




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

معادن خراسان رضوی پیشقراول اقتصاد مقاومتی - میترا عبداللهی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

معادن خراسان رضوی پیشقراول اقتصاد مقاومتی - میترا عبداللهی مشهد - ایرنا - معادن استان خراسان رضوی به عنوان ثروت لاینفک کشور و منابع غیر قابل تحریم، پیشقراول و بهترین ابزار برای تحقق اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب هستند.


در سالهای اخیر که نظام سلطه، ایران را در حوزه های مختلف اقتصادی تحریم کرده و راه مبادلات اقتصادی بین این کشور با جهان را در زمینه صادرات و فروش نفت بسته است، تولید کنندگان داخلی فشار تحریم ها را به هر طریق ممکن تحمل کرده و در بسیاری موارد آنها را دور زده اند.
در این شرایط تولید کنندگان می توانند با تکیه بر منابع داخلی چون معادن و بهره برداری مطلوب از آنها به جای خام فروشی، با استفاده از توانمندیهای خود اقتصاد کشور را پویا نگه دارند.
یکی از بخشهایی که می تواند در اجرای اقتصاد مقاومتی موثر باشد، بخش معدن است که اقداماتی که تاکنون در زمینه بهره برداری، پویا نگهداشتن و پررنگ نمودن نقش آنها در اقتصاد انجام شده، پراکنده و بدون انسجام کافی بوده است.
مواد معدنی بعد از نفت دارای بیشترین ارزش اقتصادی می باشند به طوری که هم به طور ذاتی از نفت با ارزش تر محسوب می شوند و هم به خاطر تنوع مواد معدنی، غیر قابل تحریم هستند.
امروزه آنگونه که جهانیان نسبت به کمبود ذخایر نفتی حساس شده اند و متولیان بارها این کمبود را در رسانه ها اعلام کرده اند، حساسیت نسبت به کاهش ذخایر معدنی وجود ندارد.
اغلب کشورها با کمبود مواد معدنی مواجه هستند و از آنجا که این گونه مواد ریشه و شاکله بخش صنعتی را تشکیل می دهند، به راحتی به صورت خام در بین کشورها مبادله شده و هیچ حساسیتی نسبت به این امر وجود ندارد.
به طور قطع بخشی از حماسه اقتصادی با توجه بیشتر به بخش معدن و بهره برداری بهینه از این منابع محقق خواهد شد زیرا این بخش غیر قابل تحریم است و به این راحتی از پا در نمی آید و می تواند محور توسعه اقتصادی و در اجرای اقتصاد مقاومتی پیشقراول و پرچمدار باشد.
استان خراسان رضوی از تنوع معدنی بسیار برخوردار است بطوریکه از 66 نوع ماده معدنی شناسایی شده در کشور 46 نوع آن در این استان وجود دارد.
معادن این استان در سطح کشور و حتی خاورمیانه و دنیا منحصر به فرد است که فیروزه نیشابور، کائولن گناباد، سنگ های الوان بجستان، سیلیس تربت جام و سنگ آهن خواف از جمله آنها می باشند.
به گفته رییس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان رضوی، به دلیل رونق ساختمان سازی در سالهای اخیر بسیاری از معادن غیرفعال استان فعال شده و اغلب معادن خاک صنعتی این استان که فعالیت چندانی نداشتند اکنون مواد آنها در صنایع کاشی و سرامیک مصرف می شود.
علاوه بر آن معادن مربوط به مصالح ساختمانی مانند سنگ لاشه، سیمان و فولاد نیز در این استان فعالیت چشمگیری دارند و مواد معدنی فلزی هم مورد توجه قرار گرفته اند.
رییس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان رضوی معتقد است، فرآوری از جمله مشکلات کنونی حوزه معدن است و از 5/2 میلیون تن مواد معدنی که سالانه در این استان استخراج می شود بخش اندکی مورد فرآوری قرار می گیرد.
به گفته ˈحسین عباس نیاˈ، خراسان رضوی در بخش معدن و مواد معدنی با داشتن حدود سه میلیارد تن مواد اکتشافی جزو چهار استان برتر کشور است.
از نظر نیروی انسانی نیز هم اکنون دو هزار و 300 مهندس در چهار رشته زمین شناسی، معدن، متالورژی و نقشه برداری و 12 رشته مرتبط با فعالیت های معدنی عضو سازمان نظام مهندسی معدن این استان هستند که تمام آنها بصورت تمام وقت و یا پاره وقت در این بخش اشتغال دارند.
این امر و به کارگیری متخصصان مزبور موجب شده استان خراسان رضوی طی چند سال گذشته در این زمینه رشد خوبی داشته و از نیروهای توانمند به خوبی بهره بگیرد.
در این میان مشکل جدی این استان در حوزه معدن، فرآوری مواد معدنی و صنایع مرتبط است بطوریکه بخش اندکی از مواد خام اولیه فراوری و به ماده دیگری تبدیل می شود اما بخش قابل توجهی از آن به علل مختلف از قبیل نبود تجهیزات و تکنولوژی مربوطه به صورت خام به سایر استان ها و کشورهای مختلف صادر می گردد.
اینک برنامه ای منسجم برای هر یک از این حوزه ها اعم از فولاد، خاک صنعتی و مواد معدنی مختلف مورد نیاز است.
رییس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان رضوی می گوید: در زمینه صنعت سیمان طی سال های اخیر اقدامات ارزشمندی در این استان انجام شده و بر اساس یک برنامه جامع منابع مربوطه شناسایی و ظرفیت آن که در ابتدای برنامه 30 میلیون تن بود امروز به 85 میلیون تن رسیده که این امر باید به عنوان الگو در همه مواد معدنی پیاده شود.
بر این اساس سازمان نظام مهندسی معدن باید فعالیت ها را علمی کرده و حداکثر بهره وری از منابع را برای تحقق اقتصاد مقاومتی ایجاد کند زیرا این حوزه نقش محوری در تولید داشته و زیربنای توسعه و تولید صنعتی است و عمده مواد اولیه بخش صنعت از این حوزه تامین می شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی نیز فراوری ذخایر شناسایی شده و فعالیت بیشتر در شناسایی ذخایر معدنی جدید را از جمله ضرورت های جدی در این بخش می داند.
ˈمحمد حسن واحدیˈ معتقد است، 40 درصد خام فروشی مواد معدنی کشور متعلق به این استان است.
بر این اساس ضرورت پرداختن همزمان به اکتشاف، فرآوری و تولید محصول استحصال شده در این استان بیش از پیش احساس می شود.
هرچند رونق معادن و استفاده مطلوب از این ثروت یکی از راه های تحقق اقتصاد مقاومتی است اما عامل اصلی رونق آن فعالیت و استقبال بیشتر بخش خصوصی است که به دلیل ریسک پذیری زیاد و هزینه بسیار، رغبت کمتری به سرمایه گذاری در این بخش دارد.
به همین خاطر دولت باید در امر شناسایی و اکتشاف پیشقدم شده و سرمایه گذاری نماید و پس از کشف معدن، زمینه واگذاری به بخش خصوصی را فراهم نماید.
علاوه بر آن تقویت زیر ساخت های معدنی مانند حل مشکل راه دسترسی و برق رسانی، افزایش اعتبار صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی و همچنین استفاده از ظرفیت های قانونی مربوط به واگذاری امور غیر حاکمیتی به سازمان نظام مهندسی معدن از جمله اقداماتی است که در رشد و پویایی بخش معدن نقش موثری دارد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز معتقد است: این استان به دلیل ساختار زمین شناسی خاص و عملکرد گسل های بزرگ استان از جمله گسل درونه از استانهای معدنی کشور به شمار می رود.
به گفته ˈراضیه علیرضاییˈ، معادن سنگ آهن سنگان به عنوان بزرگترین ذخیره سنگ آهن شرق ایران، معادن فیروزه نیشابور به عنوان بزرگترین ذخایر فیروزه کشور و معروف ترین فیروزه جهان و معادن غنی کائولن گناباد از جمله معادن مهم استان خراسان رضوی هستند.
مناطق مستعد اقتصادی خراسان رضوی از جمله منطقه تحت تاثیر گسل درونه به عنوان پهنه معدنی استان معرفی شده است.
علیرضایی می گوید: هم اکنون برای 653 معدن با ذخیره قطعی دو میلیارد و 900 میلیون تن و استخراج اسمی سالانه 25 میلیون و 800 هزار تن، پروانه بهره برداری صادر شده که به صورت فعال مشغول کار می باشند.
وی میزان سرمایه گذاری انجام شده در معادن فعال استان خراسان رضوی را دو میلیارد و 750میلیون ریال با اشتغالزایی مستقیم برای هفت هزار و 766 نفر اعلام کرد.
وی اظهار داشت: تاکنون 210 فقره گواهینامه کشف با ذخیره قطعی 319 میلیون تن و حدود 147 فقره پروانه اکتشاف از سوی این سازمان برای فعالان اقتصادی در خراسان رضوی صادر شده است.
وی شمار معادن راکد در خراسان رضوی را 70 فقره و معادن متروکه را 20 فقره برشمرد و گفت: با توجه به چشم انداز روشن رونق فعالیتهای عمرانی و اقتصادی می توان امیدوار بود که در آینده نزدیک شمار معادن تعطیل و متروکه استان به حداقل برسد.
وی تقویت بنیه سرمایه گذاری فعالیتهای معدنی، افزایش اعتبارات برای بهینه سازی و تجهیز ماشین آلات معدنی، ایجاد زیربناهای مورد نیاز بهره برداران از جمله راه دسترسی مناسب، برق رسانی به معادن و کاهش مشکلات حقوقی را از اقدامات در دست انجام این سازمان برای رفع مشکلات معدنکاران این استان ذکر کرد.
براساس گفته های مزبور در یک جمع بندی برای پویایی بخش معدن به عنوان پیشقراول اقتصاد مقاومتی باید نهادهایی برای حمایت و تسهیل کار بخش خصوصی ایجاد شوند، نقاط ضعف بخش معدن شناسایی و ترمیم شود و مسوولان چشم انداز توسعه بخش معدن را طراحی و برای رسیدن به آن برنامه ریزی کنند./4
7489 /664





13/12/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن