واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
قابلیت های مرز مهران باید در رونق اقتصاد ایلام بکار گرفته شود ایلام- ایرنا- معاون برنامه ریزی استاندار ایلام گفت: قابلیت های مرز بین المللی مهران باید در راستای رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال استان به کار گرفته شود.
ˈحشمت اله عسگریˈ روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: مهمترین ظرفیت استان ایلام صادرات، ترانزیت و رهگیری کالا به کشورهای منطقه از جمله عراق و سوریه است که با راه اندازی شرکت های حمل و نقل باید از این مزیت استفاده شود.
وی ادامه داد: برای رونق بیشتر فعالیت های اقتصادی و بازرگانی نیاز است که تجار عراقی به استان دعوت شوند تا با ظرفیت های ایلام در بخش کانی های غیر فلزی شامل سیمان و آجر، محصول های پایین دستی پتروشیمی آشنا شوند.
معاون استاندار ایلام اضافه کرد: رویه و رویکردهای تکراری باید برای توسعه بازرگانی و صادرات و واردات در مرز مهران کنار گذاشته شود.
عسگری گفت: در حوزه پیله وری و کوله بری که تجارت غیر رسمی در جهان است نیز باید به شکل خصوصی و با کمک بازرگانان این موضوع در عراق پیگیری شود.
وی افزود: افزون بر تردد زوار، می توان در زمینه صادرات و واردات کالا از مرز بین المللی مهران بیشترین بهره را گرفت و در راستای تحول اقتصادی در ایلام گام برداشت.
وی به تعاونی های مرزنشین در استان و قابلیت و ظرفیت سهیه ارزی مرزنشینان برای انجام صادرات و واردات کالا اشاره کرد و گفت: رفع مسائل و موانع اقتصادی پیش روی این تعاونی ها به منظور تامین سرمایه در گردش آنها در نشستی با بانک توسعه صادرات باید پیگیری شود.
معاون برنامه ریزی استاندار ایلام تاکید کرد: مرز بین المللی مهران مزیت و قابلیت ارزنده ای برای مردم استان است که با شناساندن آن و آسان سازی رویه های صادراتی می توان از آن در راستای توسعه پایدار اقتصادی ایلام و کشور بهره گرفت.
وی از مدیران مرتبط در بخش گمرک، پایانه ها، هنگ مرزی، تعاونی های مرزنشینان، اتاق بازرگانی و صنعت و معدن خواست که مشکلات خود در حوزه مرز مهران را اعلام کنند تا برای رفع آنها اقدام لازم انجام گیرد.
پایانه مرز رسمی و بین المللی مهران در 100 کیلومتری جنوب باختری ایلام یکی از راه های واردات و صادرات کالا و خدمات در کشور است.
در کنار محموله های صادراتی بیش از 800 دستگاه کامیون روزانه پنج تا شش هزار گردشگر مذهبی نیز برای زیارت مکان های مقدس دو کشور ایران و عراق از این مرز رفت و آمد می کنند.
مرز بین المللی مهران اکنون پرترددترین کانون سفرهای زمینی به خارج از کشور است.
این منطقه از امتیازها و مزیت های منحصر به فردی مانند کوتاهی مسافت تا عتبات عالیات، نزدیکی به بغداد و امنیت بالا به علت وجود ساکنان شیعی در طول مسیر سفر تا شهرهای زیارتی عراق برخوردار است. ک/3
7177/565
انتهای پیام /*
13/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]