واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
74 گونه مهره دار در کشور در معرض تهدید قرار دارد تهران - ایرنا - معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت : 9 هزار و 140 گونه مهره دار در کشور وجود دارد که از این تعداد 74 گونه در معرض قرار دارد .
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا احمد علی کیخا در مراسم گرامیداشت روز جهانی حیات وحش در سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت : 535 گونه پرنده در کشور وجود دارد که با پرندگان کل قاره اروپا برابری می کند و این نشان دهنده غنی بودن ایران از لحاظ تنوع زیستی است .
وی افزود : امسال برای اولین باردر دنیا سوم مارس برابر با 12 اسفند ماه روز جهانی حیات وحش نامگذاری شده است که این نشان دهنده این است که دنیا به جمع بندی حفظ محیط زیست رسیده است.
کیخا اضافه کرد : سازمان ملل در نشست های عمومی به این نتیجه رسید که وضعیت حیات وحش در دنیا نگران کننده است و باید برای حفظ گونه های ارزشمند جانوری و گیاهی اقدام کرد.
وی با بیان اینکه در زمینه محیط زیست با چالش ها و مشکلات متعددی رو به رو هستیم گفت : آمار 9 ماهه سال 92 نشان می دهد 4 هزار و 610 مورد شکار غیر مجاز یا زنده گیری و یا آماده شکلیک داشتیم این در حالی است که کل پروانه صادر شده برای شکار در مدت زمان مشابه 350 پروانه بوده است .
کیخا با اشاره به بازنگری قانون صید و شکار توسط سازمان حفاظت محیط زیست گفت : از 31 استان دعوت کردیم تا در موضوع بررسی این قانون شرکت کنند که شانزده استان آن از نظر تنوع زیستی بسیار حساس است .
وی ادامه داد: همچنین 72 صید غیر مجاز و 3هزار 897 فقره سلاح های مجاز و غیر مجاز و جنگی کشف شده است .
به گفته وی 10 هزار و 500 فقره شکار پرنده نیز در این مدت مشابه در کشور گزارش شده است .
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت : مهمترین چالش ها بعد از مسئله شکار توسعه ناپایدار و ناسازگار با محیط زیست است که موجب خشک شدن تالاب ها، رودخانه ها و تخریب جنگل ها شده است.
وی با اشاره به راه اندازی مجدد شورای عالی محیط زیست گفت: در این شورا به تصویب رسیده است که تمام دستگاه ها دفتر توسعه پایدار و حفاظت از محیط زیست ایجاد کنند تا تمام پروژه ها قبل از شروع مورد ارزیابی دقیق زیست محیطی قرار گیرند.
کیخا گفت : باید مانند کشورهای پیشرفته در حوزه محیط زیست،خود را با تغییرات زیست محیطی سازگار کرده و مشکلات آن را رفع کنیم، زیرا شیوه گذشته جواب نمی دهد.
وی به بحث بیماری های حیات وحش اشاره کرد و گفت : در زمینه بیماری های حیات وحش تجربه علمی زیادی نداریم و به همین دلیل ضرورت دارد دو سازمان حفاظت محیط زیست و دامپزشکی در این زمینه رویکرد علمی داشته باشند.
کیخا اظهار داشت : قاچاق حیات وحش نیز مسئله دیگری است که تنوع زیستی دنیا از جمله ایران را تهدید می کند، ایران به علت موقعیت جغرافیایی در کرویدور این حمل و نقل قرار گرفته و به همین دلیل از اهمیت ویژهای برخوردار است .
معاون محیط زیست طبعی سازمان حفاظت محیط زیست گفت : در این راستا ایجاد پلیس متخصص محیط زیست الزامی است تا با موضوع قاچاق در مرزها به صورت تخصصی برخورد کند.
در پایان مراسم گرامیداشت روز جهانی حیات وحش از فعالان حوزه حیات وحش و شکارچی پشیمان که تفنگش را به موزه تنوع زیستی سازمان حفاظت زیست اهدا کرد، تقدیر شد .
علمی (3)**9014**1599
انتهای پیام /*
12/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]