واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ اسفند ۱۳۹۲ (۱۲:۳۰ب.ظ)
برگزاري آيين نکوداشت "پرويز خرسند"، چهره ماندگار جشنواره مطبوعات ايران آيين نکوداشت پرويز خرسند، نويسنده و روزنامه نگار پيشکسوت مطبوعات ايران در اختتاميه بيستمين جشنواره، شنبه 17 اسفند در تالار وحدت برگزار مي شود.
به گزارش خبرگزاري موج، شوراي سياستگذاري جشنواره مطبوعات، امسال به پاس بيش از نيم قرن خدمات فرهنگي و مطبوعاتي، پرويز خرسند را به عنوان چهه برگزيده بيستمين جشنواره انتخاب کرد. در اين مراسم همچنين، مستندي تصويري از وي با محوريت "سکوت"، نمايش داده مي شود.
پرويز خرسند، نويسنده و روزنامه نگار، متولد 1319 از مشهد است که پس از پيروزي انقلاب اسلامي، نخستين سردبير هفته نامه با نام " سروش" بود. وي سال ها ويراستاري و سردبيري آثار و نشريات حسينيه ارشاد را بر عهده داشت و به دليل نوشته ها و سخنراني هايش در دوران پهلوي زنداني بود. اثر "هابيل و قابيل" به قلم و با صداي او، نخستين برنامه اي بود که از راديو و تلويزيون پس از انقلاب پخش شد.
او روزنامه نگاري و نويسندگي را در دوران نوجواني در دهه 30 اغاز کرد. بعدها در مشهد به کانون نشر حقايق (کانون استاد محمد تقي شريعتي) پيوست. وي در سال ۱۳۴۱ تحت تعقيب قرار گرفت و به يک روستا گريخت. در آنجا دو کتاب "آنجا که حق پيروز است" (با مقدمه استاد حکيمي) و "مرثيهاي که ناسروده ماند" (با مقدمه استاد محمد تقي شريعتي) را نوشت.
با اين دو کتاب نخستينش نامش بر سرزبان ها افتاد. وي به دانشگاه فردوسي مشهد رفت و در آنجا با نگارش مقاله هاي ادبي و انقلابي بازداشت و زنداني شد. و در اين وقت کتاب "برزيگران دشت خون" را نوشت. سپس به تهران آمد. وي بعد از تعطيلي حسينيه ارشاد، به بنياد شاهنامه رفت و زير نظر دکتر جلال الدين همايي به کار مشغول شد.
پرويز خرسند با حکم آيت الله خامنه اي، به عنوان اولين سردبير مجله بعد ازانقلاب به نام "سروش" بود و سال 1358 تا 1360 سردبير اين هفته نامه بود. بعدها کتابي هم با عنوان پيغام زخم مشتمل بر نوشتههاي او ـ که سبکي است ميان نثر و شعر نو ـ چاپ شد. خرسند پس از آن به شرح ادبي نهج البلاغه پرداخت. کتاب خاطرات زندان او توسط سازمان فرهنگي و هنري شهرداري تهران به همت حجت الاسلام زم منتشر شده است.
اما بعدها در گذر زمان خانه نشين شد و به تدريس نثر ادبي در خانه خود و پرورش شاگران پرداخت. از مهمترين کتاب هاي او که ناياب شده اند مي توان به «برزيگران دشت خون»، «آن جا که حق پيروز است»، «مرثيه اي ناسروده مانده»، «هابيل و قابيل»، مجموعه سرمقاله هاي مطبوعاتي و «شهيد همه اعصار» اشاره کرد.
خرسند اثر«هابيل و قابيل» را در صبح عاشوراي سال پنجاه شمسي نوشت و ظهر همان روز در حسينيه ارشاد با صداي خود دکلمه کرد که بعدها از طريق برادر مرحومش مخفيانه در راديوي مشهد ، آن را به صورت ويژه اي توليد و تدوين کرد و در همان سال هاي مبارزه در قالب صوتي به جامعه عرضه کرد. اين اثر در تيراژ ميليوني در داخل و خارج منتشر شد بسياري از بزرگان، اين اثر شورانگيز را مورد تحسين قرار داده اند. پس از اعلام خبر پيروزي انقلاب در ۲۲بهمن۵۷ نخستين برنامه پخش شده از راديو ايران، همين نوار هابيل و قابيل با صدا استاد بوده است.
همچنين در مراسم اختتاميه جشنواره قرار است از سه چهره ديگر به عنوان پيشکسوت مطبوعات، پاکيزهنويس و خانواده شهيدخبرنگار نيز تجليل شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]