تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):بنده به ايمان ناب نرسد، مگر آن كه شوخى و دروغ را ترك گويد و مجادله (بگومگو) را رها كن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848435839




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

طبیعت اینجا تو را بی دعوت می خواند/ به سرزمین رنگ ها ˈخووش هاتیˈ


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

طبیعت اینجا تو را بی دعوت می خواند/ به سرزمین رنگ ها ˈخووش هاتیˈ ایلام- ایرنا- اینجا که قدم می گذاری انگار که دستان طبیعت رهسپار بهشت شده تا قطعه هایی از سرزمین رویایی ابدی را با خود آورده و با ظرافت تمام انگشت به انگشت به این آب و خاک هدیه کند.


اینجا دشت ها با مدادرنگی طبیعت نقاشی شده و هر رنگی را که نامش را هم ندانی در طبیعت ایلام می توانی ببینی.
ایلام شهره به ˈسرزمین رنگ هاˈ از دور به رسم ادب به تو سلام می گوید و تو را با جمله ˈخووش هاتیˈ(در گویش کردی ایلامی به معنی خوش آمد گویی) سرمست و شاد می کند.
تا چشم کار می کند سبز و سبز و سبزه است؛ رنگ سبز اینجا متنوع و ثابت نیست و این رنگ آرام بخش در هر منطقه طبیعت سرزمین رنگها را به زیبایی آراسته است.
با اینکه کمتر از 20 روز به آغاز فصل شگفتن گل ها مانده ولی انگار اینجا زمان متفاوت از سرزمین ایران در تکاپو و حرکت است و بهار از حالا روی خود را به طبیعت زیبای ایلام نمایانده است.
اگر به بلندی های ایلام بنگری میان کوهستان های برف پوش تا دشت های گرم و بلوط های کهنسال جنگل تا نخل های سربرافراشته و دامن سرسبز بهار که طبیعت چهار فصل را به نمایش می گذارد تنها چند کیلومتر فاصله است.
دشت های سرسبز، درختانی با شکوفه های رنگی، صدای گنجشکان و پرندگان که ستاش خدا را نجوا می کنند، هوای دلپذیر، آسمان آبی و ذهن هایی که تنها بهشت در آنها نقش بسته همگی گوشه ای از تصویر زیبای بهار ایلام را نشان می دهند.
آری اینجا در گوشه باختری سرزمین پهناور ایران، ˈایلامˈ نام دارد که نام آن را هر کسی با پسوندش ˈعروس زاگرسˈ می شناسد.
مردمان ایران، ایلام را با ˈقلاقیرانˈ نماد ایلام و سمبل استقامت مردم این دیار می شناسند چرا که چشمان مسافران را با وقار تمام می نوازد و عروس زاگرس را به دلبری وا می دارد.
این روزها دامن سبز و پرچین دشت های ایلام با سیاه چادرهای برافراشته شده عشایر که پیرامونشان را دام های سبک و سنگین فراگرفته رنگ زیبایی به خود گرفته و هر بیننده ای را با جذاب ترین و سنتی ترین شیوه زندگی اجتماعی در کشور آشنا می کند.
هنوز آداب و رسوم اجتماعی و فرهنگی حاکم بر منطقه از قبیل پوشش و لباس محلی، گویش شیرین کردی و صفای باطن و مهمان نوازی در این خطه حرف نخست را می زند.
سرزمینی که اکنون استان ایلام نام دارد، بنا به اسناد تاریخی فراوان، بخشی از تمدن و کشور ˈایلام باستانˈ بوده که نزدیک به سه هزار و 500 سال پیش از میلاد به وجود آمده و تا سال ۶۴۰ پیش از میلاد به زندگی اجتماعی خود ادامه داده و با گذر زمان اکنون یکی از استان های مهم کشور محسوب می شود.
ایلام به عنوان بخش مهمی از تمدنهای قدیمی ˈایلام باستانˈ، ˈهخامنشیˈ، ˈاشکانیˈ و ˈساسانی- اسلامیˈ و داشتن یک هزار اثر و ابنیه تاریخی از جاذبه های گردشگری فراوانی برخوردار است.
سرزمین ایلام با کوهستان های سلسله وار و دشت های پهناور زیستگاه انواع گونه های گیاهی و جانوری است که چشم اندازهای زیبای طبیعی را در این منطقه به وجود آورده اند.
این منطقه که بر دامنه کوه های خود چشم انداز سبزی از جنگل های بلوط دارد در بر گیرنده رودخانه ها و آبشارهای فراوانی است که هر یک جاذبه های خاص و مناظر روح پروری را به نمایش می گذارند.
ایلام که از بکر ترین مناطق سرزمینی ایران است از قابلیت های برجسته و با ارزشی در زمینه گردشگری طبیعی برخوردار بوده و
پیشینه تاریخی و باستانی آن سبب شده جاذبه های ارزشمندی در این منطقه بنا شود که نام آن ها یادآور اساطیر افسانه ای ایران باستان است.
ایلام با ‪ ۲۰‬هزار کیلومتر مربع گستره اگرچه جزو کوچک ترین استان های کشور محسوب می شود اما دارای تنوع جالب توجهی است، تا حدی که می توان براحتی چهار فصل را در آن حس کرد و براستی که مسافران را بدون دعوت می خواند.

** گویشها و سوغات ایلام
ایلام افزون بر تنوع آب و هوایی دارای گویش های مختلفی است که در نوع خود کم نظیر است.
اگرچه گویش اصلی و غالب مردم این استان کردی است اما گویش هایی مانند ˈلکیˈ، ˈلریˈ، ˈعربیˈ و ˈفارسیˈ نیز در سرزمین رنگ ها رواج دارد.
سنت خاص مردمان این منطقه که تاکنون در حفظ آن کوشا بوده اند، برپایی آیین های سنتی و آداب و رسوم اجتماعی و فرهنگی خود از قبیل پوشش لباس محلی کردی و صفای باطن و مهمانوازی است.
استان ایلام منطقه ای عشایر نشین است و به همین سبب از صنایع دستی پر رونقی که شهرت ملی و جهانی دارد نیز برخوردار بوده که مهم ترین آن فرش کرک و ابریشم، گلیم نقش برجسته، جاجیم، نمد، فرنجی، قتره، صنایع چوبی، سیاه چادر، رسن و گیوه با توجه به فراوانی مواد نخستین مانند پشم و موی بز تولید آن ها از گذشته های دور رایج بوده است.
استان ایلام مانند دیگر مناطق ایران دارای سوغات محلی خاص خود است که مهم ترین آن ها سقز محلی (صمغ درخت بنه)، شیرینی بژی برساق، نان خرمایی، شیرینی گمگه، حلوای کله کنجی و روغن حیوانی است.

** موسیقی
در موسیقی ایلام از سازهای دوزله، جفتان، سرنا، شیپور، ضرب، دهل، شمشمال، نی و کمانچه استفاده می شود که بیشتر این سازها در آیین های عروسی، جنگ و عزا کاربرد دارد.
دوزله و جفتان بر خلاف همه سازهای ایرانی که تک صدا هستند، دو صدایی است و قابلیت همراهی باسازهای چند صدایی را دارد.
ˈچوپیˈ موسیقی رقص ایلام است و به صورت انفرادی و گروهی اجرا می شود که این موسیقی در گذشته افزون بر کاربرد هنری و موسیقایی به عنوان آمادگی رزمی و بدنی نیز کارایی داشته است.
ˈفتا پاشای، لرزانه، سوار سوار هاو، صی سماع، قلاوی، سه جا و گریانهˈ از جمله نواها و ریتم های این نوع رقص است که در مناطق کردنشین و لرنشین کشور رایج است.
ˈهورهˈ نیز موسیقی آوازی مردمان غرب کشور و ایلام است که از آوازها و نیایش های اساطیری ایران بوده که از هزاره های پیش از میلاد مسیج تا به امروز در استان رواج دارد.

** آبشارها
اگرچه در این سرزمین تعداد محدودی آبشار وجود دارد اما هرکدام فضای طبیعی دلنشینی را فراهم آورده اند که با وجود محدودیت و سختی دسترسی به آنها جمعیت زیادی را شیفته دیدن آنها کرده است.
آبشار ˈچم آوˈ یکی از این مناطق است که در فاصله 18 کیلومتری مسیر ایلام- صالح و در حد فاصل روستای چم آو و منطقه عمومی ماربره در میان تخته سنگ ها جریان دارد.
آب این آبشار که از کوه های ایلام سرچشمه می گیرد پس از پیمودن مسافتی کوتاه به رودخانه گدارخوش می ریزد.
آبشار ˈآب تافˈ یکی دیگر از این مناطق است که در مسیر ˈمیمه به پهله زرین آبادˈ شهرستان دهلران واقع شده و در زمره آبشارهای زیبای استان ایلام است که از پیرامون آن به عنوان تفرجگاه استفاده می شود.
آبشار ˈسرتافˈ نیز در نوع خود بی مانند است که در حاشیه ایلام واقع شده و یکی از تفرجگاه های عمومی مردم شهر محسوب می شود.
آبشار ˈگچانˈ نیز در 15 کیلومتری شمال شهر ایلام و در منطقه ایبه نام ˈمیان تنگˈ که یکی از تفرجگاه های ایلام است واقع شده است؛ در این منطقه که کوه های زیبا و چشم نواز ˈمانشتˈ و ˈقلارنگˈ به همراه ˈگچانˈ گویی به هم رسیده اند، آبشار گچان منظره بسیار زیبایی آفریده به گونه ای که در چهار فصل سال پذیرای هزاران گردشگر و دوستداران طبیعت است.

** بوستان های طبیعی و جنگل ها
موقعیت کوهستانی، تنوع آب و هوایی و فراوانی بارش های آسمانی باعث شده ایلام از جنگل های طبیعی پوشیده شود و چشم اندازهای زیبایی از طبیعت استان را به نمایش بگذارد.
عمده پوشش جنگلی استان ایلام را درختان بلوط تشکیل داده که افزون بر زیبایی های طبیعی دو نوع محصول سقز و کتیرا را که درآمد قابل توجهی برای مردم بومی به بار می آورد را تولید می کند.
پسته کوهی، کیکم، زالزالک، داغداغان، بادام کوهی، زبان گنجشک، انجیر و گلابی کوهی، ارغوان، گیلاس وحشی، کنار و ارژن (ارجن ) عمده درختان کوهستان های ایلام را تشکیل می دهند.
بوستان جنگلی ˈچقاسبزˈ یکی از مهم ترین مکان های تفریحی جنگلی حاشیه شهر ایلام است که فضایی زیبا و دلنشین را برای گردشگران مرکز استان فراهم می کند.
در کنار این بوستان جنگلی که نزدیک چهار هزار هکتار گستره دارد، محل دائمی نمایشگاه ها و شهر بازی نیز دایر بوده که پذیرای گردشگران و مسافران زیادی است.
در میان این جنگل انبوه که از درختان بلوط، پسته، زالزالک و انواع گونه های گیاهی پوشیده شده درختانی همچون کاج و سرو، اقاقیا، بادام کوهی و گردو نیز کاشته شده است.
دره ییلاقی ˈهفت آبˈ واقع در روستای جعفر آباد بهش سیوان در فاصله 30 کیلومتری ایلام نیز یکی دیگر از تفرجگاه های طبیعی و جاذبه های دیدنی ایلام است که تا بلندی های ˈطولابˈ که در آن جنگل و باغ در هم آمیخته ادامه می یابد.
درختان گردو و انواع میوه ها، چندین روستا پیوسته به هم در مسیر سرسیری دره در کنار مردمانی سختکوش و مهمان نواز و وجود سرچشمه های خروشان چشمه ساران متعدد و مزارع متنوع این محل، اسباب نشاط و آسایش بازدید کنندگان فراهم می کند.
جنگل انبوه و زیبای ˈمله پنجابˈ، گردشگاه سردسیری ˈخوران ایوانˈ، تفریحگاه جنگلی ˈششدارˈو ˈتنگ دالاهوˈ، تفریحگاه ˈتجریانˈ، تفرجگاه ˈگلم زرد و گره چکاˈ، تفرجگاه ˈکلم بدرهˈ، تفریحگاه جنگلی تنگ ارغوان (تنگ قوچعلی)، تفرجگاه های جنگلی ˈحاجی بختیار و آبزاˈ و ˈ منجل و میان تنگ ˈ از دیگر مکان های بکر طبیعی و جنگلی زیبای استان ایلام است که هر گردشگری را به سوی خود فرا می خواند.

** دریاچه ها
دریاچه ها برگ دیگری از کتاب گردشگری و مناطق دیدنی استان را تشکیل می دهد که مهمترین آنها دریاچه ˈدوقلوی سیاه گاوˈ آبدانان است.
این دریاچه در فاصله هشت کیلومتری ˈسرابباغˈ آبدانان واقع شده و اطراف آن را دشت ها و کوه های بلند فرا گرفته است
جلوه های بهاری و پاییزی این دریاچه جذاب و دیدنی است و گلزارهای حاشیه دریاچه و پرندگان وحشی آب، گردشگاه دیدنی و بدیع در این منطقه خلق کرده که مانند آن شاید در هیچ جای ایران وجود نداشته باشد.
دریاچه زیبای سد ایلام نیز از دیگر دریاچه های دیدنی سرزمین رنگ هاست که در سال های گذشته با هدف تامین آب آشامیدنی اهالی شهر ایلام به بهره برداری رسیده است.
این دریاچه در تمام فصول سال به ویژه بهار و تابستان مملو از جمعیتی است که این مکان را برای گذران اوقات فراغت خود برمی گزینند و در کناره می توان به ماهیگیری و قایق سواری نیز پرداخت.

**چشمه ها
چشمه ها از دیگر منابع طبیعی گردشگری استان ایلام است که بیشتر در دامنه بلندی ها و کوه ها جریان دارند که با توجه به شرایط طبیعی تعداد چشمه ها در مناطق کوهستانی بیشتر و در نواحی جلگه ای کمتر است.
اگرچه تعداد چشمه های استان محدود بوده ولی در نوع خود بی نظیر و زیبا هستند.
معروف ترین چشمه استان ˈآبگرم دهلرانˈ است که با خواص گوگردی و درمانی در فاصله سه کیلومتری شهر دهلران واقع شده و از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
ˈچشمه قیرˈ دهلران نیز یکی از جاذبه های گردشگری ایلام محسوب می شود که به علت عبور از لایه های زیرین سنگ های حاوی مواد ˈآلیˈ آب آن آغشته به قیر بوده و چشمه ای سرشار از قیر طبیعی است.
ˈچشمه آب گرم چنگولهˈ و ˈچشمه آبگرم تنگ حمام بولیˈ نیز از دیگر چشمه های استان ایلام محسوب می شود که با دمای 40 درجه سانتی گراد خاصیت درمانی دارند.

**تالاب ها
یکی از تالاب های عروس زاگرس، ˈسیاب دریوشˈ بوده که در جنوب غربی بخش ملکشاهی واقع شده است؛ این تالاب زدیک چهار هکتار گستره دارد و 2740 متر از سطح دریا بلندتر است.
کمینه درجه حرارت در این تالاب 14 درجه سانتی گراد و متوسط بارندگی سالانه آن بیش از 600 میلیمتر است که دارای آب دائمی و شکل آن دایره ای است.
این تالاب به سبب قرار گیری در ناحیه کوهستانی جزو مناطق سردسیری استان ایلام محسوب می شود.
ˈتالاب زمزمˈ نیز در 74 کیلومتری شرق شهر ایلام نزدیک با گستره یک هکتاری 675 متر از سطح دریای آزاد ارتفاع دارد که آب آن به صورت چشمه همیشه جاری است؛ پوشش گیاهی پیرامونی این منطقه دیدنی چشم انداز زیبایی را به وجود آورده که زیستگاه بسیار مناسبی برای زندگی جانوران وحشی فراهم کرده است.

** امامزادگان و بقاع متبرکه
ایلام 65 بقعه متبرکه و امامزاده دارد که در جای جای استان رنگی از اصالت و معنویت به آن بخشیده اند.
یکی از این مکان ها آرامگاه ˈبابا سیف الدینˈ در شمال شرقی دره شهر در دامنه تپه ای موسوم به ˈچهار تاقˈ واقع شده است.
مصالح به کار رفته در مقبره این بنا از سنگ، گچ و آجر است و روی بقعه نیز با گچ سفید شده و اطراف این آرامگاه را درختان چند صد ساله تاریخی فرا گرفته است.
زیارتگاه امامزاده ˈعلی صالحˈ معروف ترین زیارتگاه ایلام بوده که در بخش صالح آباد شهرستان مرزی مهران واقع شده و از نوادگان امام چهارم شیعیان امام سجاد(ع) است.
این زیارتگاه به علت قرار گرفتن در مسیر تردد زائران عتبات عالیات پذیرای بیشترین تعداد زایر در طول سال است.
وجود مزار شهدای جنگ تحمیلی استان به اهمیت زیارتی این مکان افزوده و شاخص ترین مکان زیارتی استان به شمار می آید.
امامزاده ˈسیداکبرˈ در 10 کیلومتری شهرستان دهلران، امامزاده ˈسید ابراهیمˈ در هفت کیلومتری ˈپهله زرین آبادˈ، امامزاده ˈسید محمد عابدˈ معروف به ˈپیرمحمدˈ در 36 کیلومتری ملکشاهی، امامزاده ˈسید حسنˈ در سه کیلومتری جاده مهران- دهلران، امامزاده ˈسید فخرالدینˈ و ˈسیدناصرالدینˈ در دهلران و امامزاده ˈعبداللهˈ در ایوان از دیگر مناطق زیارتگاهی و مذهبی استان ایلام بوده که هر سال در روزهای تعطیل پذیرای جمعیت زائران بی شماری از مناطق مختلف استان و کشور است.
افزون بر این، مساجد قدیمی چون مسجد جامع، مسجد صاحب الزمان (عج) و مسجد والی شهر ایلام از جمله اماکن مذهبی و دیدنی این استان به شمار می رود.

** جاذبه ها و اماکن تاریخی
ایلام از جمله استان های کهن و به روایت هایی قدیمی ترین استان کشور است که به سبب پیشینه و تمدن تاریخی، آثار فرهنگی و مذهبی منحصر به فرد دیدنی در خود جای داده است.
تنگه ˈبهرام چوبینˈ، ˈماژینˈ و ˈوویلهˈ هر سه از جمله مشهور ترین تنگه های تاریخی کشور محسوب می شوند که دارای جاذبه های فراوانی است.
یکی از جاذبه های تاریخی استان سنگ نوشته آشوری ˈگل گلˈ است که در هشت کیلومتری شهر ملکشاهی و بر دیوار شرقی تنگه کوچکی که روستای گل گل در دهانه آن استقرار یافته قرار دارد.
این سنگ نوشته به خط میخی و زبان آشوری، بر روی نمای دیوار شرقی صخره ای بالاتر از روستای گل گل ملکشاهی به ابعاد 90× 135 سانتی متر به شکل مستطیل به طور عمودی نقش شده و در میانه آن پادشاه آشوری به صورت برجسته با شمشیر حمایل به ارتفاع 135 سانتی متر قرار دارد.
تمامی سطح کتیبه پس از صاف کردن سطح آن به عمق سه سانتی متر و برجسته نشان دادن پیکره پادشاه با خطوط کنده کاری شده میخی پوشانده شده است.
بخشی از کتیبه به این شرح است: ˈخدایان بزرگ از راه لطف در محفل خود مرا (پادشاه آشوری) بر روی تخت شاهی پدرم گذاشتند و آنها تسلط بر روی زمین را به من واگذار کردند.ˈ
ˈتپه علی کشˈ شهرستان دهلران در 10 کیلومتری شهر موسیان مربوط به هشت هزار سال پیش از میلاد مسیح یکی از جاذبه های منحصر به فرد برای شناساندن تاریخ و پیشینه کهن ایلام به عنوان قدیمی ترین منطقه و استان کشور است.
بررسی های باستان شناسی به ویژه کاوش های تاریخی ˈفرانک هولˈ دیرینه شناس شهیر امریکایی در 50 سال گذشته تاکنون به روی این تپه نشان می دهد که برای نخستین بار کشت غلات در جهان و اهلی کردن جانوران در این منطقه انجام شده است.
آتشکده سیاهگل یکی از آثار دوره شکوه تمدنی ساسانی است که در 25 کیلومتری شهرستان ایوان و در منطقه ای به همین نام در حاشیه جنوبی رودخانه پرآب گنگیر قرار گرفته است.
این اثر سالم ترین آتشکده شناسایی شده در استان ایلام است که در نوع خود بی نظیر و از اهمیت زیادی در مطالعه و بررسی های باستان شناختی برخوردار است؛ آتشکده دارای چهار پایه و یک سقف گنبدی و نیز در اطراف دارای راهرو برای نیایش است که شوربختانه در سال های گذشته بر اثر عوامل طبیعی دچار فرسایش و بر اثر عامل انسانی نیز تخریب شده و فقط آثاری از این راهروها بر جا مانده است.
قلعه ˈپشت قلعهˈ در فاصله پنج کیلومتری ناحیه جنوبی شهر آبدانان و در شمال غربی روستای پشت قلاع بر روی تپه ای بلند قرار دارد که رودخانه دویرج از پای آن می گذرد.
این اثر یکی از آثار دوره ساسانی است که مصالح ساخت آن از قلوه سنگ های رودخانه ای و گچ نیم کوب تشکیل شده است.
دژ ˈشیخ مکانˈ یکی از آثار دوره ساسانی شهرستان دره شهر است که بر روی بستر طبیعی و در تورفتگی غار ساخته شده است.
این بستر در ارتفاع شش متری از کف رودخانه ایجاد شده است که سطح داخلی و طبیعی این دژ برابر 126 مترمربع است که از شیب 4 تا 6 درجه برخوردار است و شکل ظاهری سطح این پناهگاه به صورت یک نیم دایره کشیده شده است.
سنگ نوشته ˈتخت خانˈ یا ˈتخت خاتونˈ نیز در مسیر جاده ایلام - مهران در منطقه خوش آب و هوای ˈبان روشانˈ نزدیک صالح آباد قرار دارد.
سنگ نوشته به شکل متوازی الاضلاعی در ابعاد 145×190 سانتی متر است که ابتدا آن را حدود دو سانتی متر به لحاظ فراهم سازی یک سطح صاف و یکنواخت تراش داده و آن گاه با تراش دادن دوباره حروف و کلمات را برجسته کرده اند.
تپه ˈگورانˈ یکی دیگر از آثار دوره نوسنگی است که در بخش هلیلان شهرستان چرداول استان ایلام واقع شده است.
با توجه به حفاری های این تپه که در سال 1963 توسط هیات دانمارکی صورت گرفت، 21 لایه فرهنگی در آن مشخص شد که در دو لایه زیزین آن هیچ گونه سفالی به دست نیامد.
با توجه به نوع معماری دو لایه ابتدایی تپه ˈگورانˈ به نظر می رسد که ساکنان نخستین ˈگورانˈ را کوچ نشینان منطقه تشکیل می دادندکه فقط مدت کوتاهی در محل به سر می بردند و در فصل نامناسب سال، به سایر نقاط کوچ می کردند.
شهر تاریخی ˈسیمرهˈ نیز که در شهرستان دره شهر واقع شده از دیگر اماکن تاریخی دیدنی و بسیار پربازدید این استان محسوب می شود.
این شهر مربوط به دوره ساسانی و قرون نخستین اسلامی است و بزرگترین محوطه تاریخی در سطح استان ایلام است که به علت وقوع زمین لرزه ای در سال ۳۳۴ هجری قمری ویران و خالی از سکنه شد.
در این شهر گچبری های منحصر به فردی به دست آمده که در نوع خود بی نظیر است.
خانه اربابی، بنای مسجد، اماکن حاشیه سیل بند و مکان های مسکونی حاشیه نشین شهر مکان های کاوش شده در ۹ فصل کاوشهای باستانی در این محوطه تاریخی است.
ˈپل گاومیشانˈ نیز که در این شهرستان واقع شده همواره مورد توجه گردشگران و دوستداران تاریخ کشور بوده است؛ این بنا به عنوان بزرگترین پل تاریخی کشور در مسیر جاده ابریشم قرار داشته و در حال ثبت شدن در فهرست آثار جهانی است.
ˈتنگه بهرام چوبینˈ، ˈچهار تاقیˈ و ˈقلعه میر غلام هاشمیˈ دره شهر نیز در نوع خود بی نظیر بوده و به عنوان اماکن تاریخی مهم استان ایلام هر سال در روزهای تعطیل به ویژه نوروز هزاران گردشگر را به سمت می کشانند.
ˈغار زینه گانˈ نیز معروف به ˈغار بهشتˈ از دیگر جاذبه های گردشگری ایلام است که همچون قطعه ای از بهشت هزاران مسافر را جذب خود می کند.
غار شگفت انگیز زینه گان در پنج کیلومتری جنوب خاوری صالح آباد از توابع شهرستان مهران و در فاصله ۵۲ کیلومتری شهر ایلام قرار دارد.
این غار که به علت روباز بودن، بیشتر به تنگ شبیه است بیش از یک کیلومتر طول دارد و دارای آب فراوان و قندیل های طبیعی و دهلیزهای آبگیر است و برای گذر از مسیر آن باید در برخی نقاط از داخل آب عبور کرد.
هوای داخل غار بسیار سرد و مطبوع است، اختلاف دمای آن با بیرون حدود 50 درجه است که به همین سبب آن را غار بهشت نیز می نامند.
اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایلام با همکاری دستگاه های عضو ستاد آسان سازی سفر استان هر سال در آستانه عید نوروز تمهیدهایی را برای استقبال از مسافران نوروزی می اندیشید.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از تشکیل ستاد هماهنگی خدمات سفر در استان ویژه نوروز 93 خبر داد.
ˈعبدالمالک شنبه زادهˈ افزود: در این زمینه هماهنگی و برنامه ریزی میان اعضای ستاد انجام و اقدام هایی برای اجرای مناسب برنامه های متناسب با روزهای تعطیل صورت گرفته است.
وی افزود: برنامه ریزی، ساماندهی، هماهنگی و بهره گیری از توان و امکانات سازمان ها و نهادهای عضو ستاد بویژه در ایام تعطیلات، ترویج فرهنگ سفر و برنامه ریزی برای پخش سفر به مناطق کمتر شناخته شده و مقاصد جدید گردشگری در دستور کار این ستاد قرار گرفته است.
وی بیان کرد: ستاد اجرایی خدمات سفر در استان ایلام متشکل از استانداری، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، دانشگاه علوم پزشکی، آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی، تعزیرات حکومتی، نیروی انتظامی و جمعیت هلال احمر است.
مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان ایلام اظهار کرد: ستاد هماهنگی خدمات سفر نیز در شهرستان ها به مسوولیت فرمانداران و عضویت مدیران دستگاه های اجرای این مناطق تشکیل می شود.
شنبه زاده گفت: ظرفیت های گردشگری استان در آستانه نوروز 93 برای آشنایی هر چه بیشتر مهمانان داخلی و خارجی معرفی می شود.
وی بیان کرد: استان ایلام به عنوان بخش مهمی از تمدن ایلام باستان دارای جاذبه های بکر و پر رمز و راز گردشگری است که سفر به آن به یکی از خاطره های به یاد ماندنی گردشگران تبدیل می شود.
وی گفت: توانمندی های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در آستانه نوروز برای جلب گردشگران، می تواند راهگشای سرمایه گذاری کلان و تشویق صاحبان سرمایه به فعالیت اقتصادی در استان باشد.
شنبه زاده افزود: امروزه فضای مجازی و رسانه های گروهی به عنوان دروازه ای برای معرفی توانمندی ها و جاذبه ها شناخته شده اند که باید از این امکان در راستای آشنایی بیتشر مردم کشور با ویژگی های جغرافیایی و تاریخی ایلام بهره برد.
وی افزود: ستاد آسان سازی سفرهای نوروزی در استان ایلام با هدف برنامه ریزی لازم به منظور جلب گردشگران داخلی و خارجی و همچنین ارائه خدمات مطلوب به مسافران نوروزی فعالیت خود را به تازگی آغاز کرده است.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری ایلام گفت: این استان با توجه به ظرفیت بالای تاریخی و طبیعی یکی از مناطق زیبا و دیدنی کشور است که همواره در نوروز پذیرای صدها هزار گردشگر داخلی و خارجی می شود. ک/4
7171/565
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




11/12/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن