واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > آذربایجان غربی
دومین غار بزرگ ایران مسافران نوروزی را فرا می خواند/ "سهولان" شگفتی در دل طبیعت
ارومیه – خبرگزاری مهر: غار "سهولان" مهاباد پس از غار "علیصدر" همدان بزرگترین و وسیعترین غار آبی ایران اسلامی به شمار می رود که امسال نیز همانند سالهای گذشته آماده استقبال از مسافران نوروزی است.
به گزارش خبرنگار مهر، این غار در 35 کیلومتری شهرستان مهاباد و جاده مهاباد - بوکان واقع شده دنیایی شگفت انگیز در اعماق زمین است که سالانه پذیرای هزاران گردشگر نوروزی برای تماشای زیباییهای سحر انگیز است. غار سهولان از چند حوضچه بزرگ که به وسیله دالانهای آبی به هم متصل شده اند تشکیل یافته است،ارتفاع سقف غار از سطح آب در حوضچه آخر 50 متر و عمق آب در حوضچه وسط به 35 متر می رسد. طبق نوشتههای یک هیئت غارنورد از دانشگاه آکسفورد که در سال 1350 ه.ش از آن دیدن کرده بودند، غار سهولان را به عنوان یکی عجیب ترین غارهای آبی جهان به شمار آوردند. در سال 1370 گروهی برای شناسایی و انجام کارهای نخستین از غار دیدن کرده و سرانجام در سال 1376 به بازگشایی مسیرهای ورودی پرداخته اند که در سال 1379 توسط شهرداری مهاباد مورد استفاده موقت قرار گرفت. از آغاز امسال تا مهر ماه تعداد 165 هزارگردشگر ایرانی و خارجی از غار آبی تاریخی سهولان مهاباد دیدن کرده اند که بیش از نیمی از آن در تابستان بوده است.هرچند فرقی نمی کند تابستان باشد یا پاییز، این جاذبه تاریخی، هنوز هم میزبان گردشگران است.
این غار تا اندازه ای شبیه به غار علیصدر همدان است با این تفاوت که قسمت کشف شده آن در حال حاضر چندان طولانی نبوده و قندیل های بسیار زیبا و فراوان موجود در غار علیصدر را به صورت موردی می توان در این غار مشاهده کرد، غار سهولان دارای دو در اصلی است که به هم راه دارند و می توان از هر یک از آنها وارد غار و از در دیگر خارج شد. بعد از ورود به غار و پس از طی مسیر پیاده با سوار شدن بر قایق می توان به دیدن جاذبه ها و شگفتی های نهفته در دل این غار پرداخت، هم اکنون به لطف نورپردازی محیط درونی غار که با انواع لامپها و نورافکن ها چراغانی شده، مناظر شگفت انگیزی را می توان مشاهده کرد. رسوبات داخل غار اشکال گوناگونی دارد: پای فیل، عروس دریایی، خفاش و... که به همراه قندیل های زیبای غار آنرا بسیار دیدنی کرده است. کبوتران چاهی و خفاشها تنها ساکنان این غار هستند که در کمال آرامش، روی تخم های خود خوابیده و یا در حال استراحت هستند، خفاشها به خاطر اندک نوری که از چراغهای داخل غار به اطراف پراکنده می شود به قسمتهای تاریک پناه برده اند اما برخی از کبوتران لانه های خود را چنان در نزدیکی محل تردد قایقها می سازند که گردشگران می توانند، تخم ها و یا جوجه های آنان را لمس کنند. این غار که به تازگی در میان ایرانگرادان معروف شده، به سرعت جایگاه ویژه ای به عنوان یکی از مهمترین غارهای آبی ایران یافته است و دارای ایوانهای بلند با نقش و نگارهای سحرآمیز، تندیس های طبیعی به اشکال گیاهان و جانوران، استلاگمیت ها و استلاکتیت های ظریف و دالانهای تنگ و باریک است که عظمت آفرینش را در مقابل دید هر بیننده ای به نمایش می گذارد. کف غار سهولان از حوضچه های بزرگ و کوچک آبی تشکیل شده که توسط دالانهای باریک به هم متصل می شود، گردشگران برای مشاهده پدیده های داخل غار بر قایق های پارویی سوار می شوند و قایقران در طول مسیر پدیده ها و اشکال را به بازدید کنندگان معرفی می کند.
کلمه سهول در زبان محلی کردی به معنای یخ است که شاید وجه تسمیه این غار مربوط به یخبندان های طولانی زمستانی و خنکای تابستانی آن باشد. در حال حاضر می توان با اتومبیل تا نزدیکی غار رفت و گردشگران تنها مسیر کوتاهی را مجبور به پیاده روی هستند، بر سر راه غار، منطقه ای وجود دارد که تابلویی با عنوان "جاذبه معکوس" در کنار جاده دیده می شود، ظاهرا در این منطقه با وجود سرازیری جاده بر اثر کشش کوه، سرعت و شتاب اتومبیل کاهش می یابد. روستای سهولان در مسیر جاده فرعی (برهان) مهاباد - بوکان قرار گرفته که یکی از زیباترین عرصه های طبیعی آذربایجان غربی است ، این منطقه دارای پستی و بلندی ها و دشت های سرسبز، باغات و مزارع پربار، چشمه سارهای پرآب و جویبارهای متعددی است که باغات، مزارع و دشتهای منطقه را سیراب می کنند. دشت های پر از لاله های وحشی، گلهای رنگارنگ، شکوفه های درختان بادام، هلو و زرد آلو، گله های گوسفندان در دشت و صحرا از دیگر جاذبه هایی است که در نخستین روزهای بهار در چشم انداز مسافران غار سهولان قرار می گیرد. نوروز امسال مسئولان مهاباد امکانات و تهمیدات زیادی را برای رفاه حال مسافران نورزوی در کنار این غار تدارک دیده اند و این منطقه آماده پذیرایی از مسافران نوروزی است.
۱۳۹۲/۱۲/۱۰ - ۱۱:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]