واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
اجرای طرح دیده بان شهری آشتی مردم با طبیعت است تهران بزرگ- ایرنا- کارشناس و پژوهشگر در همایش گفت: اجرای طرح دیده بان شهری، استفاده از مدل طبیعت گرایی و پرهیز از آلودگی های درون شهری است آشتی دوباره مردم با طبیعت است.
ˈداود غرابیˈ روز شنبه در حاشیه نخستین همایش ملی شهرسازی و نظام مهندسی ساختمان کشور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: آنچه ضرورت امروز شهرهای بزرگی چون تهران می باشد در اولویت نخست بهره مندی از ارکان دیده بان شهری می باشد.
وی ادامه داد: با رفع نواقص شهری و احتیاجات روزمره معیشتی و همچنین برطرف نمودن آلاینده های شهری می توان بسیاری از هزینه های تامین امکانات شهری و حفاظتی پرورشی شهروندان در سطح شهر را به حداقل و با ضریب تاثیرگذاری چندین برابر رساند.
غرابی افزود: این مولفه ضمن حفظ حریم چهارگانه شهر، امکان رصد و کانالیزه کردن توسعه خدمات به شبکه شهری را یکنواخت و همگون می سازد.
وی با اشاره به اینکه زیست شهرها، یکی از مولفه های دیده بان های شهری است، بیان کرد: هدف از طراحی دیده بان شهری ،فراهم کردن ساز و کارهای فرهنگی و اجتماعی با محوریت فضای باز اجتماعی همراه با برخورد عقاید و اندیشه های مختلف است.
مدیر بلند مرتبه سازان نارسیس افزود: استفاده از منابع طبیعی پیرامون شهرهای بزرگ نه تنها منجر به احیا و افزایش کیفیت نگهداری این منابع طبیعی می شود بلکه با دستیابی به مدل های طبیعی، در خلق آفرینش افکار و باورهای اجتماعی نقش اساسی خواهد داشت.
غرابی به احداث یک نمونه طرح زیست شهر دیده بان اشاره کرد و گفت: با لکه گذاری شمال شرق تهران نقطه هدف احداث طرح مشخص شد.
وی به تشریح اولویت های فاز مطالعاتی این طرح پرداخت و اظهار کرد: برخورداری از مساحت، ابعاد و توپوگرافی مناسب، برخورداری از پوشش فضای سبز، قرار گرفتن در نقطه ای که به بزرگراه های اصلی شهر و امکانات خدمات شهری مطلوب احاطه داشته باشد، حفظ نقطه زون بندی با شعاع سه کیلومتر برای تامین کاربردهای دیده بان شهری ازنکات مهم شکل گیری این طرح محسوب می شود.
این حامی همایش افزود: محدوده لکه گذاری این طرح با مساحتی حدود 40 هکتار در اراضی طبیعی شمال شرق تهران با پوشش گیاهی مناسب درختکاری شده است.
وی در مورد پیکره بندی و آماده سازی بستر اجرای طرح گفت: این طرح منطبق با مطالعات آماری از رفتارهای اجتماعی و نیازهای معیشتی، رفتارهای ترافیکی و مسافرت های درون شهری و برون شهری افراد ساکن در این محل ملحوظ شده است.
غرابی به دو عامل اصلی در افراز و تفکیک اراضی گفت: تغییر نکردن بافت زیست شهری مناطق پیرامون و ایجاد مسیرهای روزانه که در کنار کارهای روزمره خود به امرار معاش خود نیز بپردازند.
وی در پایان گفت: هدف از اجرای این طرح آشتی مجدد مردم با طبیعت، برقراری روابط اجتماعی سالم، استفاده از امکانات رفاهی-تفریحی در تمام ساعات شبانه روز است.
تهرام564/1699
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
10/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]