واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
سهم استان مرکزی از خط انتقال سرشاخه های دز 27میلیون متر مکعب است خمین – مدیر عامل شرکت سهامی آب منطقه ای استان مرکزی گفت :سهم استان مرکزی از طرح ملی انتقال آب از سرشاخه های دز به استان قم، سالانه 27 میلیون متر مکعب است.
ˈنورالدین بازگیرˈ عصر شنبه در شورای اداری شهرستان خمین افزود: به پنج شهرستان در استان مرکزی شامل خمین ،محلات ،نیم ور ،سلفچگان،ساوه در مسیر انتقال آب از سرشاخه های دز به قم آب تخصیص یافته است.
وی با بیان اینکه کمبود آب شرب با کیفیت مناسب همواره از مسایل عمده شهرهای ایران مرکزی و شرق کشور است اظهارکرد: براساس بررسی های کارشناسی انتظار می رود در آینده کمبود آب شرب شهرهای یاد شده استان مرکزی تا حدودی برطرف شود.
وی بیان کرد: به همین دلیل ،مطالعات طرح های انتقال آب بین حوزه ای مطرح شد که یکی از این طرح ها، انتقال آب از سر شاخه های حوزه آبریز رودخانه دز به شهرهای ایران مرکزی شامل شهرهای قم، خوانسار، خمین، گلپایگان، محلا ت، نیم ور و سلفچگان است.
مدیر عامل شرکت سهامی آب منطقه ای استان مرکزی دامه داد: در ابتدای مطالعات هدف تنها انتقال آب از سرشاخه های حوزه آبریز رودخانه دز به شهر قم تعیین شده بود اما به دلیل کمبود آب شرب به سایر شهرهای ایران مرکزی مطالعات یاد شده توسعه یافت.
بازگیر با بیان اینکه مراحل اولیه بررسی انتقال آب از سرشاخه های دز به قم و برخی شهرهای مرکزی ایران از سال 1360 آغاز شد ادامه داد: دور نخست این مطالعات تا سال 1364 پایان یافت و پس از این مرحله در سال های 1367 و 1378 باردیگر مطالعاتی درباره چگونگی اجرای پروژه انجام شد.
وی بیان کرد: اجرای رسمی این طرح از سال 1382 آغاز شد که اجرای آن موجب انتقال سالانه 181 میلیون متر مکعب آب از سرشاخه های دز به سد کوچری و تصفیه خانه آن می شود.
بازگیر افزود: مبدا اصلی تامین آب پروژه رودخانه چشمه سرداب است که در 60 کیلومتری جنوب غربی شهرستان الیگودرز واقع شده است و در این پروژه، با حفر تونل و بندهای انحرافی، آب چهار رودخانه ˈدره لکو، دره دزدان، دره دایی و انوجˈ به سوی سد کوچری هدایت شده و از آنجا به قمرود می ریزد.
وی گفت: برای اجرای این پروژه در استان مرکزی نیاز به 270میلیارد تومان اعتبار استانی است که با توجه به محدودیت های مالی این پروژه 15تا 20سال اجرا خواهد شد .
بازگیر گفت: به همین دلیل امضای قرارداد BOT برای احداث سامانه انتقال آب از سد کوچری به شهر خمین توسط این شرکت با بخش خصوصی اجرا شد.
وی ادامه داد: روش انتقال آب به روش B.O.T که برای نخستین بار در کشور در شهرستان خمین اجرا شد بر اساس قرار دادی سرمایه گذار متعهد شده است در قبال خرید تضمینی آب طی بیست سال توسط وزارت نیرو اجرا و سپس آن را بلا عوض به این وزارتخانه منتقل کند.ک/2
7276/555/ 1539
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
10/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]