تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 9 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به زيادى نماز و روزه و حج و احسان و مناجات شبانه مردم نگاه نكنيد، بلكه به راستگويى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802743649




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مدل مدیریتی آثار تاریخی و بناهای ملی را با مشارکت بخش خصوصی تغییر می دهیم


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

رییس سازمان میراث فرهنگی: مدل مدیریتی آثار تاریخی و بناهای ملی را با مشارکت بخش خصوصی تغییر می دهیم مشهد-ایرنا-معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت:مدل مدیریتی آثار تاریخی و بناهای ملی ثبت شده در فهرست آثارملی را با باز گذاشتن فضا برای حضور موثربخش خصوصی برای مشارکت در این زمینه تغییر می دهیم.


مسعود سلطانی فر روز شنبه در جمع مدیران کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استانهای سراسر کشور در مشهد افزود :حضور و مشارکت بخش خصوصی در مدیریت، بهره برداری و بازسازی و مرمت آثار تاریخی با استفاده از راهکار قانونی صندوق احیای بناهای تاریخی ممکن می شود و از سال آینده در دستور کار قرار می گیرد.
وی بیان کرد: طی 83 سال گذشته از زمان تشکیل سازمان میراث فرهنگی تا کنون از مجموع حدود یک میلیون اثر تاریخی و فرهنگی مورد توجه، حدود 5/3 درصد یعنی در حدود 32 هزار اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
وی بیان کرد: متاسفانه در این مدت در انجام مهمترین مسوولیت و وظیفه این سازمان یعنی حفاظت، صیانت و مرمت و بازسازی از آثار تاریخی موفق عمل نشده است و مشکلات و خلاء ها و کمبودهای فراوانی وجود دارد.
معاون رییس جمهور با تاکید بر اینکه باید در زمینه مدیریت بناها و آثار تاریخی کشور در دولت یازدهم تحول مدیریتی انجام شود، اظهارداشت: امروز در عرصه انجام وظایف سازمان در حوزه صیانت و حفاظت از میراث فرهنگی مشکلات و نارضایتی هایی وجود دارد که بازنگری اساسی در برنامه های و سیاست های مدیریتی ضروری است.
وی گفت: در طول 83 سال گذشته دغدغه حفاظت و صیانت از آثار تاریخی و تلاش در جهت رشد و توسعه کشور در این عرصه تنها در حد حرف باقی مانده است و به طور جد نیازمند آن هستیم که برای استفاده از ظرفیت های فرهنگی و هنری در جهت اقتصاد و ترویج اقتصاد فرهنگی و هنری اقدامی بنیادین و اساسی انجام دهیم.
وی اظهارداشت: در بسیاری از کشورها ثبت خانه، ملک و هر گونه اثر تاریخی در فهرست آثار ملی به معنای رشد اقتصاد و وضعیت مطلوب حمایتی از آن اثر، افزایش بهای اقتصادی ملک، باز شدن فضا برای انجام فعالیت های اقتصادی در اثر و بهره اقتصادی از فرهنگ و هنر و در نتیجه حفاظت مطلوب تر از اثر تاریخی است حال آنکه در کشور ما این وضعیت به گونه دیگری است.
وی تاکید کرد: باید از کلیه فضاهای تاریخی و فرهنگی ملی استفاده بهینه در جهت اعتلای فرهنگ و هنر و معرفی هرچه بهتر کشورمان به گردشگران شود.
سلطانی فر افزود: در این رابطه باید اجازه دهیم با استفاده از ظرفیت های صندوق احیای بناهای تاریخی که در طول هشت سال گذشته مصوب شده و عملکرد موثری نداشته است، ورود بخش خصوصی را با هدف بهره برداری اقتصادی،حفظ و حراست واقعی و جدی از آثار تاریخی مد نظر قراردهیم.
وی اظهارداشت: بر این اساس با سرمایه گذاری بخش خصوصی همراه با طرح، نقشه، استانداردها ، نظارت و کنترل و حضور کارشناسان میراث فرهنگی و در چارچوب برنامه های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باید به صورت موقت اقدام به مرمت، بازسازی و نگهداری و حفاظت از آثار تاریخی شود.
معاون رییس جمهوری گفت: تبدیل و تغییر کاربری آثار تاریخی و فرهنگی به موزه ، دانشگاه ، رستوران، واحد اقامتی و غیره و بهره برداری و استفاده بخش خصوصی در کنار نظارت های سازمان می تواند به حفاظت و صیانت از آثار تاریخی و فرهنگی منجر گردد.
وی گفت: این سیاست یکی از مهمترین و اولویت دار ترین امور سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری در سال آینده خواهد بود.
رییس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری افزود : آثار تاریخی و ملی ثبت شده در فهرست جهانی یونسکو از این امر مستثنی هستند و همچنان از همه نظر تحت مدیریت سازمان باقی می مانند.
سلطانی فر گفت: از مجموع آثار ملی کشور تعداد 16 بنا در فهرست جهانی یونسکو ثبت شده و 75 اثر نیز در نوبت ثبت یونسکو قرار دارند که این سیاست مرمت و بهره وری با مشارکت بخش خصوصی مشمول این آثار نمی شود.
وی بیان کرد: یکی از مهمترین ملاکهای ارزشیابی مدیران در استانها روند مشارکت جویی بخش خصوصی در حفاظت و صیانت از آثار تاریخی در قالب صندوق احیای بناهای تاریخی خواهد بود.
سلطانی فر اظهارداشت : برای مدیریت و بهره وری اقتصادی 100 هزار اثر تاریخی در کشور با میانگین نیاز هر اثر به 500 میلیون تومان نیازمند 50 هزار میلیارد تومان اعتبار هستیم که این رقم از دایره بودجه و توانایی دولت خارج است و حضور موثر بخش خصوصی را می طلبد.
وی در مورد بخش گردشگری نیز اظهارداشت: کشور ایران جزو 10 کشور برتر جهان به لحاظ وجود آثار تاریخی و جزو 15 کشور جهان به لحاظ جاذبه های طبیعی است حال آنکه شمار گردشگران خارجی ورودی بسیار پایین تر از حد انتظار و ظرفیت است.
معاون رییس جمهوری افزود: در سال 91 در مجموع چهار میلیون و 200 گردشگر خارجی وارد کشور شده اند که آمار گردشگران واقعی که حداقل یک هزار دلار در کشورمان هزینه می کنند حدود یک میلیون نفر است.
وی گفت: این رقم در حالی است که در همان سال هفت میلیون و 700 ایرانی به کشورهای خارجی سفر کرده اند و حدود 13 تا 14 میلیون دلار ارز از کشور خارج شده است.
وی با تاکید بر اینکه این وضعیت باید اصلاح شود، گفت: درآمد فعلی ما از محل ورود گردشگران خارجی تنها سه تا چهار میلیون دلار است و لازم است در این حوزه سیاستگذاری های موثر و حضور قوی بخش خصوصی را داشته باشیم .
وی با بیان اینکه در حال حاضر برای کلیه اتباع خارجی غیر از اتباع تنها 9 کشور جهان در محل فرودگاه های ایران روادید صادر می شود، گفت: در تلاش هستیم تا تسهیل در صدور روادید را برای اتباع کشورهای بیشتری محقق نماییم.
سلطانی فر در ادامه با اشاره به مشکلات متعدد در حوزه صنایع دستی که ناشی از جابجایی های غیر کارشناسی این حوزه ایجاد شده است، گفت: حدود دو میلیون نفر در این حوزه در سراسر کشور مشغول به کار هستند که با توجه به موقعیت خوب این حوزه حمایت از آن می تواند در ایجاد اشتغال در کشور موثر واقع شود.
وی افزود : ایجاد هر فرصت شغلی در حوزه صنایع دستی بین 200تا 300 میلیون ریال سرمایه نیاز دارد در حالی که این مبلغ در حوزه صنعت بیش از سه هزار میلیون ریال است.
سلطانی فر گفت:با توجه به اینکه بحران بیکاری یکی از معضلات امروز کشور محسوب می شود، رشد و تقویت حوزه صنایع دستی می تواند کمک شایانی در این زمینه باشد.
وی در پایان از مدیریت هیات امنایی آثار تاریخی ثبت شده در فهرست جهانی یونسکو خبر داد و افزود:هیات امنای هر یک از 16 اثر تاریخی کشور که در یونسکو به ثبت رسیده از سال آینده و با محوریت نظر و حضور کارشناسان بومی هر استان اجرا می شود.ک/2
7496/659
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




10/12/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن