واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مردم برای آموزش در برابر حوادث غیرمترقبه وقت نمی گذارند تهران بزرگ - ایرنا- آموزش نقش مهمی در کاهش تلفات در زمان وقوع حوادث از جمله زلزله دارد، اما مشغله های مردم فرصتی برای روبرو شدن با واقعیت را به آنان نمی دهد، از این رو استقبال کمی از دوره های آموزشی آمادگی در برابر حوادث دارند.
وقوع انواع بلایای طبیعی از جمله زلزله در کشوری از جمله ایران به دلیل گستردگی و قرار گرفتن بر گسل زلزله اجتباب نا پذیر است.
در این میان سهم و نقش آموزش در کاهش تلفات ناشی از زلزله چقدر است؟ و مردم چقدر برای وقوع زلزله آماده هستند؟
ترس و هراس از عواقب زلزله موجب شده تا برخی از خانواده ها برای آمادگی در برابر زلزله هیچ علاقه ای نداشته باشند و به قول خودشان، اعصاب خود را برای فکر کردن به این حادثه تلخ، خرد نکنند.
ˈ محمود رمضانیانˈ کارشناسان آموزش، در این باره می گوید: مردمی که به دریافت آموزش های لازم و آمادگی در برابر حوادث علاقه دارند نیز به دلیل مشغله های روزانه خود، فرصتی برای کسب آموزش ندارند.
وی می گوید: این افراد نمی توانند وقت خالی برای کسب مهارت رویاروی با حوادث و آمادگی برای وقوع آن در برنامه هفتگی خود داشته باشند.
رمضانیان با بیان اینکه ضرورت دارد خانواده ها زمانی را برای آموزش در نظر گیرند می افزاید: برخی افراد به آموزش های گذشته خود اکتفا می کنند در حالی که آموزش ها باید روزآمد باشد.
وی با اشاره به نکاتی درباره آموزش می افزاید: در آموزش های روزآمد و جدید، در هر خانه ای مثلث امنی در نظر گرفته می شود تا در هنگام وقوع حادثه زلزله، افراد خانواده در آن پناه گیرند.
بر اساس این گزارش، ˈنوربخش میرزاییˈ رییس مرکز لرزه نگاری کشور می گوید: در محدوده استان تهران و نواحی همجوار در عرض جغرافیایی 35-5/36 و طول جغرافیایی 50-2/53 به طور میانگین ماهانه 55 زمین لرزه اتفاق می افتد.
وی می افزاید: در این منطقه به طور میانگین در هر 2 ماه 3 زمین لرزه با بزرگی 3 تا 4 ریشتر روی می دهد.
وی با اشاره به آمار زمین لرزه ها از سال 1385 تا کنون 7 هزار و 875 زمین لرزه بین 3 تا 4 ریشتر اتفاق افتاده است و در مجموع از سال 85 تا کنون نیز 77 هزار و 737 زمین لرزه با قدرت های متفاوت از 3 تا 6 ریشتر رخ داده است.
وی افزود: این آمار ضرورت بحث آموزش را افزایش می دهد، اما اینکه آموزش باید به چه صورتی باشد متفاوت است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، شرکت ژاپنی جایکا از سال 1999 تا کنون در کشور ما فعال شده است و تجربه های خود را در اختیار ایرانیان قرار داده است.
به گفته ˈریوژی تاکاهاشیˈ معاون ارشد مشاور اصلی گروه کارشناسان جایکا در ایران، این گروه تا کنون چهار پروژه را در کشور داشته اند که در اولین مرحله میزان خسارت ناشی از زلزله شدید را تخمین زده اند.
بر اساس این تخمین در صورت زلزله شدید در تهران 140 هزار نفر کشته و 500هزار ساختمان تخریب می شوند.
تاکاهاشی، این تخمین را مساوی با فاجعه می داند و می گوید: بر اساس این تخمین 15 برنامه برای افزایش آمادگی، آگاهی دهی و اطلاع رسانی از سوی گروه پیشنهاد شد که بر اساس اولویت برنامه های آموزش تخلیه امن و اضطراری، تهیه نقشه محله به عنوان برنامه های اولویت دار در حال اجرا هستند.
وی اجرای تمرین ها و مانور ها در محلات، را برای افزایش آموزش موثر می داند و با بیان مقایسه ای از وضعیت آمادگی مردم در برابر زلزله، آمادگی افرادی که آموزش دیده اند را مطلوب می شمارد.
با این حال مردم تهران و شهرهای بزرگ به دلیل مشغله های بسیار زمان زیادی را در روز نمی توانند برای کسب آموزش های لازم صرف کنند.
این موضوع مسوولیت سازمان های مربوط را افزایش داده تا با اتخاذ راهکارهای از جمله ارایه آموزش های مستمر و روزآمد، در مدارس و محل کار، افراد جامعه را برای رویارویی با این حادثه طبیعی آماده کنند.
تهرام/7244/ 699
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
10/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]