محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843548554
افزایش اعتماد و عدالت در جامعه اختلالات روانی را میکاهد
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: افزایش اعتماد و عدالت در جامعه اختلالات روانی را میکاهد
سازمان آموزشی، تربیتی، علمی و فرهنگی یونسکو از سال 1345 خورشیدی فعالیت خود را آغاز کرد. ماموریت اصلی این سازمان توسعه پایدار با حفظ حقوق انسانی، احترام متقابل و فقرزدایی از جامعه بشری است. کرسی یونسکو در آموزش سلامت (UNESCO Chair in Health Education) در سال 1383 طی قراردادی که بین دانشگاه تهران و مدیرکل یونسکو به امضا رسید، فعالیت خود را آغاز کرد.
آفتاب: چشماندازی که برای این کرسی تعیین شده است، ایجاد یک پایگاه ملی و منطقهای برای هدایت و حمایت فعالیتهای آموزشی و پژوهشی در جهت ارتقای سلامت جسمی، روانی و اجتماعی افراد جامعه در چشمانداز توسعه بلندمدت کشور و در چارچوب اهداف علمی، پژوهشی، تربیتی و فرهنگی این سازمان است.
در همین مسیر تاکنون سه همایش با عنوان سلامت روان از سوی کرسی یونسکو در آموزش سلامت دانشگاه علومپزشکی تهران، انجمن علمی روانپزشکان ایران و دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت و با همکاری اصحاب رسانه برگزار شده که هر سال به یک موضوع اختصاص دارد.
همایش سال 89 با محوریت «انگزدایی در روانپزشکی»، همایش سال 90 با موضوع «انگ و نقش رسانهها» و همایش سال 91 با محوریت «هزینههای اختلالروان» برگزار شد. اما تم همایش امسال که روز سهشنبه ششم اسفند در محل انستیتو روانپزشکی تهران برگزار شد، به «چالشهای سلامت روان و غفلت همگانی» اختصاص داشت. روزنامه شرق به همین منظور با دکتر «مصطفی معین»، رییس کرسی یونسکو گفتوگویی داشته است که در ادامه میآید.
جناب دکتر در ابتدا لطفا درمورد هدف و فعالیتهای کرسی یونسکو در آموزش سلامت توضیح دهید.
هدف این کرسی، بهصورت خلاصه، ارتقای فرهنگ عمومی در امر سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و فعالیتهای این کرسی در آموزش سلامت، شامل فعالیتهای آکادمیک در بُعد آموزش و پژوهش، برگزاری کنفرانسها و همایشها و انتشار خبرنامه و اطلاعرسانی است. کمیتههای تخصصی کرسی یونسکو در آموزش سلامت نیز شامل کمیته پژوهش، کمیته آموزش و یادگیری همه عمر و نیز کمیته تخصصی آموزش اخلاق در علوم و تکنولوژی است.
اولویتهای کرسی یونسکو چیست؟
اولویتهای کرسی یونسکو که به تصویب شورایعالی کرسی رسیده است، متناسب با بار بیماریها در سطح کشور بوده که در راس همه آنها سلامت روان قرار دارد. همچنین بیماریهای قلب و عروق، سرطان، سوانح و حوادث، دیابت، آسم و آلرژی، ایدز، محیطزیست و اعتیاد از دیگر اولویتهای کرسی یونسکو هستند که از نظر علل و عوامل خطرزا با هم نیز ارتباط دارند.
چرا سلامت روان در راس اولویتهای یونسکو قرار دارد؟
حداقل 450میلیوننفر در جهان با اختلالات روانی دست به گریبان هستند که شیوع آنرو به افزایش است و بیشترین هزینههای بهداشتی- درمانی و اجتماعی را در میان همه بیماریها تشکیل میدهد. هیچکس از ابتلا به بیماریهای روانی مصون نیست. 20 تا 30درصد افراد در جوامع گوناگون به یکی از اختلالات روانی مبتلا هستند، بنابراین موضوع سلامت روان در راس اولویتهای کرسی یونسکو قرار گرفته است.
شایعترین بیماری روانی در حال حاضر چیست و پیامدهای اجتماعی آن را چگونه ارزیابی میکنید؟
افسردگی شدید، بهتنهایی بیش از بیماریهای قلب و عروق و سرطانها، هزینههای بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی را به جوامع تحمیل میکند. در سطح جهانی و در بین بیماریهای مختلف از نظر ایجاد ناتوانی (Daly`s)، حداقل 14درصد میزان ناتوانیها بر اثر ابتلا به بیماریهای روانی به ویژه افسردگی ایجاد میشود.
باتوجه به اینکه شیوع اختلالات روان تنها مختص جامعه ما نبوده و نیست، سازمان جهانی بهداشت چه راهبردهایی را برای کاهش اختلالات روانی پیشنهاد میکند؟
راهبردهای 10گانه پیشنهادی که بهعنوان راهبردهای جهانی برای کاهش این اختلالات شناخته میشود، عبارتند از: ارایه خدمات درمانی مناسب در نظام مراقبتهای اولیه؛ ایجاد دسترسی مناسب به داروهای روانگردان؛ برنامهریزی آموزشی و ارایه پزشکی جامعهنگر؛ جلب مشارکت بیماران، خانوادهها و گروههای اجتماعی در امور پیشگیری و درمان؛ تدوین سیاستها و برنامههای کلان ملی و ضوابط قانونی مرتبط؛ توسعه منابع انسانی آموزشدیده و متخصص؛ تدوین و اجرای برنامههای بینبخشی؛ پایش مستمر سلامت روانی جامعه؛ حمایت از مطالعات و پژوهشهای گستردهتر در زمینه سلامت روان و برنامهریزی، ارایه آموزشهای عمومی و بهرهگیری از رسانهها.
به رسانهها اشاره داشتید. چرا عنوان همایشهایی که از سوی کرسی یونسکو و با همکاری وزارت بهداشت و انجمن روانپزشکان ایران برگزار میشود، همهساله «سلامت روان و رسانه» است؟ چرا تا این اندازه بر نقش رسانهها تاکید میشود؟
میدانید که گسترش و تنوع رسانهای در دنیای امروز بسیار اهمیت پیدا کرده است. فضای مجازی، اینترنت، صداوسیما، ماهوارهها، نشریات تخصصی در زمینههای مختلف، ازجمله سلامت روان و پزشکی، مطبوعات، فیلم، نمایش و تبلیغات، همهوهمه به نوعی ایفای نقش میکنند. تاثیرگذاری رسانهها بر نوع نگاه و تفکر افراد نسبت به دنیای پیرامون بسیار حایز اهمیت است؛ زیرا تغییر نگاه و رویکرد، خود به اصلاح و تغییر رفتار منجر میشود. ثابت شده است که واکنش بیشتر افراد- به ویژه نسبت به مسایل روانی- بیشتر بر پایه تصویر ذهنی خودشان است تا واقعیتهای پیرامونشان؛ در واقع تصویر ذهنی است که نوع نگاه و رفتار فرد را نسبت به مشکلات روانی تعیین میکند و نه واقعیتها. ازاینرو رسانهها در این زمینه مرجعیت دارند، این رسانهها هستند که با ارایه اطلاعات، نوع دیدگاه مثبت یا منفیای که دارند، مقاله یا تحلیلی که در بزرگنمایی یا کوچککردن مسایل دارند، تصویر ذهنی جامعه را شکل میدهند. این مسایل براساس نتایج پژوهشهایی است که در سطح جهانی انجام گرفته و نقش رسانهها را به این صورت مورد تاکید قرار میدهند.
چرا موضوع همایش امسال به «غفلت همگانی نسبت به سلامت روان» اختصاص دارد؟
باوجود شیوع فزاینده اختلالات روان، نوعی بیتوجهی یا غفلت در ارتباط با اهمیت سلامت روانی جامعه از سوی سیاستگذاران، دستگاههای اجرایی و حتی نخبگان علمی و اجتماعی وجود دارد که این امر، خسارت زیادی را به لحاظ تحمیل هزینههای بهداشتی، درمانی، اقتصادی، کاهش بهرهوری و کیفیت زندگی و گسترش آسیبهای اجتماعی به دنبال داشته است. افزایش فقر، رشد نابرابریها و تبعیضهای اجتماعی و اقتصادی که با روند جهانیشدن اقتصاد در کل دنیا افزایش یافته، گسترش شهرنشینی و اختلال در پیوندهای سنتی و خانوادگی بهعنوان عوامل جهانی شیوع اختلالات روانی شناخته شدهاند. همچنین ضعف یا تضعیف نهادهای مدنی (انجیاو)ها، کاهش سرمایه اجتماعی، تبعیضهای جنسیتی، قومیتی و گسترش خشونت و بیاعتمادی بهعنوان عوامل گسترش این قبیل بیماریها بهویژه در کشورهای درحالتوسعه شناخته شدهاند. تحقیقات نشان میدهد، رابطه مستقیمی بین بیماریها و مسایل و مشکلات اجتماعی با نابرابری یا تبعیض وجود دارد. برای مثال نابرابری درآمدی در سطوح مختلف یک جامعه، «آسیبپذیری» آن جامعه را افزایش میدهد. در کشورهایی مانند ژاپن یا کشورهای اسکاندیناوی که نابرابری کمتر و عدالت اجتماعی بیشتری وجود دارد، آسیبهای اجتماعی نیز کمتر است. حتی در آمریکا با اینکه سرانه درآمد افراد زیاد است، ولی بهدلیل آنکه تبعیض وجود دارد، آسیبهای اجتماعی هم بیشتر است. از جمله شاخصهای میزان سلامت یا بیماریها و آسیبهای اجتماعی، امید به زندگی، سواد و بیسوادی، جرم و جنایت و اختلالات روانی هستند. همچنین بین سرمایه اجتماعی (Social Capital) با میزان سلامت جامعه یا آسیبهای اجتماعی نیز رابطهای مستقیم وجود دارد. در کشورهایی که ساختار اجتماعی عادلانهتری وجود دارد و تبعیض کمتر است، سرمایه اجتماعی بر پایه «اعتماد عمومی» نیز بیشتر است. در کشورهایی مثل سوئد، نروژ، دانمارک، فنلاند، ژاپن و آلمان، سرمایه اجتماعی بالاتر است و در معرض آسیبهای اجتماعی کمتری نیز قرار دارند. پس با وجود این عوامل میتوانیم، بفهمیم که چرا بیماریهای مزمن غیرواگیر مانند بیماریهای قلب و عروق، سرطان، بیماریهای مزمن تنفسی و بهویژه اختلالات روانی در سطح جهانی و در کشور ما رو به افزایش گذاشته است.
و سخن پایانی؟
کرسی یونسکو طی سالهای اخیر در تلاش بوده تا با برگزاری همایشهای «سلامت روان» که با همکاری انجمن علمی روانپزشکان ایران و دفتر سلامت روانی و اجتماعی وزارت بهداشت برپا میشود و استمرار این همایشها در جهت کاهش و کنترل اختلالات روانی، گامهای موثری بردارد و امید میرود، بتوانیم با تدوین استراتژیهای متناسب با شرایط اجتماعی و بومی در جهت ارتقای سلامت روان جامعه ایرانی، گامهای موثری برداریم.
تاریخ انتشار: ۰۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۸:۵۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]
صفحات پیشنهادی
20 تا 30 درصد افراد جامعه دچار یکی از اختلالات روانی هستند
اجتماعی 20 تا 30 درصد افراد جامعه دچار یکی از اختلالات روانی هستند رئیس کرسی یونسکو در آموزش سلامت با عنوان این مطلب که هیچ کس از ابتلا به بیماریهای روانی مصون نیست گفتت حداقل 450 میلیون نفر در جهان با اختلالات روانی دست به گریبان هستند به گزارش خبرگزاری مهر دکتر مصطفی معین اقائم مقام معاونت اقتصادی وزارت اطلاعات: افزایش امنیت روانی جامعه با مدیریت اطلاعات/ قرار نیست دولت از جیب مردم
قائم مقام معاونت اقتصادی وزارت اطلاعات افزایش امنیت روانی جامعه با مدیریت اطلاعات قرار نیست دولت از جیب مردم دریافتی داشته باشدقائم مقام معاونت اقتصادی وزارت اطلاعات گفت باید اطمینان خاطر و امنیت روانی جامعه را با مدیریت اطلاعات به سمت آرامش جامعه سوق دهیم به گزارش خبرگزاری فابرقراری عدالت در جامعه نیازمند نمایندگان متخصص و مجلس کارآزموده است
استانها شمال گلستان جلالی برقراری عدالت در جامعه نیازمند نمایندگان متخصص و مجلس کارآزموده است گرگان - خبرگزاری مهر رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی گفت با توجه به اینکه دغدغه اصلی بشر عدالت است تا حدی می توان این دغدغه را با بهره گیری از قانون برطرف کنیم و اجرایی شدناسترس مزمن منجر به اختلالات روانی می شود
استرس مزمن منجر به اختلالات روانی می شود تهران- ایرنا- محققان آمریکایی می گویند استرس مزمن می تواند در دراز مدت به اختلالات روانی منجر شود به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی نتایج تحقیقات زیست شناسان دانشگاه کالیفرنیای امریکا روی موش نشان می دهد استرس مزمنتعارض سازنده باعث افزايش اعتماد و همکاري مي شود
۶ اسفند ۱۳۹۲ ۱۲ ۸ب ظ در سمينار آموزشي مديريت تعارض عنوان شد تعارض سازنده باعث افزايش اعتماد و همکاري مي شود استاد دانشگاه تهران در سمينار آموزشي مديريت تعارض گفت تعارض زماني مي تواند سازنده باشد که شفاف سازي شده باشد و باعث افزايش اعتماد و همکاري شود به گزارش خبرگزاري موج20 تا30 درصد افراد دچار يكي از اختلالات روانياند
20 تا30 درصد افراد دچار يكي از اختلالات روانياندتاریخ انتشار چهارشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۰ ۳۵ دكتر مصطفي معين رييس كرسي يونسكو در آموزش سلامت گفت با توجه به روند رو به رشد اختلالات رواني در كل دنيا و از جمله در جامعه ما و اينكه ۲۰ تا ۳۰ درصد افراد در جوامع گوناگون به يكي ازامام جمعه پیرانشهر: سلامت روانی جامعه در گرو حفظ حیا و عفت بانوان آن است
امام جمعه پیرانشهر سلامت روانی جامعه در گرو حفظ حیا و عفت بانوان آن استامام جمعه پیرانشهر گفت سلامت روانی جامعه در گرو حفظ حیا و عفت بانوان آن است به گزارش خبرگزاری فارس از پیرانشهر ماموستا مصطفی محمودی ظهر امروز در خطبههای نماز جمعه این هفته اظهار داشت تقوا مهمترین عامل درمیزان شیوع اختلالات روانی در ایران 23.6درصد است
متخصص روانپزشکی میزان شیوع اختلالات روانی در ایران 23 6درصد است تهران-ایرنا- متخصص روانپزشکی گفت براساس مطالعات انجام شده بین سال های 89 تا 90 میزان شیوع اختلالات روانی در جمعیت 15 تا 64 سال ایران 23 6 درصد است به گزارش خبرنگار علمی ایرنا دکتر احمد علی نوربالا روز سه شنبه دعدم استقبال از مرکز ترک اعتیاد زنان بیرجند/ آگاهی از عوارض مواد مخدر در جامعه افزایش یابد
استانها شرق خراسان جنوبی ابطحی عدم استقبال از مرکز ترک اعتیاد زنان بیرجند آگاهی از عوارض مواد مخدر در جامعه افزایش یابد بیرجند – خبرگزاری مهر معاون سیاسی و اجتماعی فرماندار بیرجند با اشاره به راه اندازی تنها مرکز ترک اعتیاد بانوان استان در بیرجند گفت متاسفانه به دلیل پنهاتوسعه عدالت در جامعه موجب تدوام نظام است
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت توسعه عدالت در جامعه موجب تدوام نظام است قم - ایرنا - نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت اگر عدالت در جامعه توسعه یابد هم مردم امیدوار به نظام می شوند و احساس آرامش می کنند و هم نظام تداوم پیدا می کند به گزارش ایرنا حجت الاسلام و المسل۱۳ درصد تهرانیها اختلالات روانی دارند
رئیس سازمان نظام پزشکی کشور ۱۳ درصد تهرانیها اختلالات روانی دارند دکتر زالی گفت در کلان شهرها به بحث سلامت روان باید اهمیت بیشتری داده شود زیرا ۱۳ درصد تهرانیها اختلالات روانی دارند به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران دکتر زالی رئیس سازمان نظام پزشکی کشور درزاقی: عدالت اجتماعی این نیست که نان را به یک قیمت به فقیر و غنی بدهیم/ بنزین یارانهای برای پولدارها باید حذف
رزاقی عدالت اجتماعی این نیست که نان را به یک قیمت به فقیر و غنی بدهیم بنزین یارانهای برای پولدارها باید حذف شود قیمت بنزین باید سالانه افزایش یابد نه یکباره یک کارشناس اقتصادی معتقد است قیمت بنزین باید دو نرخی شود و قیمت بالاتر برای قشر مرفه که استفاده بیشتری از بنزین میکنندرئیس کرسی یونسکو در آموزش سلامت: 450 میلیون نفر در جهان به اختلالات روانی مبتلا هستند/شیوع ۲۰ تا ۳۰ درصد بیمار
رئیس کرسی یونسکو در آموزش سلامت 450 میلیون نفر در جهان به اختلالات روانی مبتلا هستند شیوع ۲۰ تا ۳۰ درصد بیماریهای روانیرئیس کرسی یونسکو در آموزش سلامت با اشاره به شیوع بالای اختلالات روانی در جوامع مختلف گفت حداقل 450 میلیون نفر در جهان با اختلالات روانی دست به گریبان هستند بهتنها 36 درصد مبتلایان به اختلالات روانی تحت درمان هستند
سهشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳ ۱۷ رئیس کرسی یونسکو با انتقاد از کم بودن اعتبارات نظام سلامت به موضوع بهداشت روان تصریح کرد حداکثر دو تا سه درصد بودجه نظام سلامت کشور به بهداشت روان تخصیص یافته در حالی که در بسیاری از کشورهای پیشرفته 5 1 درصد از بودجههای کلان نظام سلامت به حوزه بهدحضور مسوولان بین مردم موجب افزایش اعتماد عمومی می شود
حضور مسوولان بین مردم موجب افزایش اعتماد عمومی می شود ورامین- ایرنا – فرماندار ورامین گفت حضور مدیران و مسوولان بین مردم باعث اعتماد بیشتر آنان به نظام خواهد شد محسن خوانساری روز پنجشنبه در بازید از مناطق مختلف شهرستان ورامین به منظور بررسی مشکلات مبتلابه منطقه گفت اجرای بازیک روانشناس تشریح کرد ویژگی افراد دچار اختلالات روانی/ پرخاشگران منفعل به موقع سر کار نمیآیند
یک روانشناس تشریح کردویژگی افراد دچار اختلالات روانی پرخاشگران منفعل به موقع سر کار نمیآیندیک روانشناس گفت افراد دچار اختلالات روانی در مواجهه با اضطراب دوگانگی و ناامنی از برخی مکانیسمهای دفاعی انفعالی مانند فرافکنی و رفتارهایی مانند عدم حضور به موقع سر کار استفاده می کنندبرای افزایش نرخ مشارکت زنان در جامعه باید گامهای جدی برداشته شود
سهشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۶ ۵۶ استاندار مازندران گفت برای افزایش نرخ مشارکت زنان در جامعه و حذف موانع باید گامهای جدی برداشته شود به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه مازندران ربیع فلاح جلودار پیشازظهر سهشنبه 29 بهمنماه 92 در گردهمایی بزرگ زنان و فرهیختگان-
گوناگون
پربازدیدترینها