تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 28 دی 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):خداوند اجابت دعاى مؤمن را به شوق (شنيدن) دعايش به تأخير مى اندازد و مى گويد: «صداي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854101510




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گل‌هایی که گل می‌فروشند


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:




دختر بچه ۶ سال بیشتر نداشت. جثه‌اش آنقدر کوچک بود که در لابلای ماشین‌ها گم می‌شد. چند بار نزدیک بود با ماشین‌هایی که با سرعت زیاد از کنارش رد می‌شدند برخورد کند اما گویی بویی از ترس نبرده بود و باز به راهش ادامه می‌داد. گویا شب و روز برای این کودکان معنا ندارد و در هر ساعت از شبانه‌روز در خیابان‌ها برای اندکی پول حاضر می‌شوند. این است حکایت کودکان کار که این روز‌ها با نزدیک شدن به سال جدید تعدادشان در خیابان‌های شهر بیش از قبل شده است. جام جم سرا: دبیر علمی همایش کودکان خیابانی وجود این کودکان را در هر جامعه یک واقعیت می‌داند که باید برای کاهش تعداد آنان فکری جدی کرد. اگرچه مسئولان معتقدند که قوانین خوبی در این حوزه در کشور داریم اما اجرا نشدن صحیح آنها موجب بروز مشکلاتی در این حوزه شده است.
«سام آرام» معتقد است تعداد کودکان خیابانی قبل از انقلاب به نسبت بسیار زیاد بود و در سال‌های ابتدایی پیروزی انقلاب تعداد آنان به قدری کم شد که دیگر به چشم نمی آمدند اما بعد از جنگ تحمیلی علیه ایران تعداد این کودکان دوباره افزایش یافت که یکی از دلایل آن کاهش سرمایه اجتماعی بود.

ساماندهی کودکان کار و خیابان
سازمان بهزیستی کشور یکی از مدعیان حمایت از این کودکان است به طوری که رییس سازمان بهزیستی کشور از ساماندهی 2 هزار و 600 کودک خیابانی در سال جاری خبر می‌دهد و معتقد است در حوزه ساماندهی کودکان خیابانی خلأ قانونی وجود ندارد، اما خلأ قانونی ما در حوزه کودکان متکدی مشهود است.
هاشمی نقش نهادهای مختلفی مانند شهرداری، نیروی انتظامی و سازمان بهزیستی را در زمینه کاهش تعداد آنان بسیار مهم ارزیابی می‌کند و توضیح می‌دهد: با انسجام شبکه اجتماعی و تعامل مناسب در زمینه مقابله با پدیده کودکان خیابانی می توان اقدام مناسبی انجام داد.
رییس سازمان بهزیستی دومین گام در راه مقابله با پدیده کودکان خیابانی را توانمندسازی مبتنی بر جامعه می‌داند که گروه‌های همیار و مردم به عنوان شاکله اصلی این گام هستند که باید به صورت ویژه به سازمان بهزیستی کمک کنند.
وی همچنین پیشگیری و مداخله را دو فاز اصلی مقابله با آسیب‌های اجتماعی می‌داند و می‌گوید: پیشگیری در فاز نخست برنامه مقابله با آسیب‌های اجتماعی قرار می‌گیرد و در گام‌های بعدی باید به صورت ویژه به مقوله مداخله توجه شود که در این زمینه سازمان بهزیستی با ایجاد شبکه‌های مرتبط همچون اورژانس اجتماعی به عنوان یک عمل مستقل در حال رصد کردن آسیب‌های اجتماعی است. وضعیت بد خانواده و اجبار کودک برای کار کردن
واقعیت اینجاست که اقتصاد نامناسب خانواده کودکان را مجبور به کار می‌کند. در این زمینه یک فعال حقوق کودک در گفت‌وگو با «حمایت» وجود کودکان کار را معضلی در جامعه می‌داند که افزایش طلاق، بدسرپرستی، بیماری و... موجب بروز وضع بد اقتصادی خانواده که شود بنابراین کودک به ناچار مجبور به کارکردن و کمک به معیشت خانواده خواهد شد.
«فرخنده احسانی» کودکان کار را کودکانی می‌داند که برخی از آنان جایی را برای خواب ندارند و دسته دوم کودکانی هستند که دارای خانواده‌اند و محلی برای زندگی دارند بر این اساس باید به سمت مشاغل کاذب برای تامین معاش زندگی خود روی بیاورند البته این در حالی است که انواع آسیب‌های اجتماعی در کمین این کودکان قرار دارد.
وی با بیان اینکه باید وزارت رفاه و تامین اجتماعی با همکاری سازمان بهزیستی و سایر نهادها در این زمینه گام بردارد و برای کاهش فقر و ایجاد رفاه این کودکان تلاش کنند. البته در سال‌های اخیر شهرداری با ایجاد گرم‌خانه‌ها کمک خوبی به این کودکان کرده است اما این کارها کافی نیست.
احسانی معتقد است باید این کودکان از سطح خیابان‌ها جمع‌آوری شوند و تحت پوشش آموزش‌های مختلف قرار گیرند و حرفه‌های گوناگون را به طور کامل بیاموزند تا بتوانند در مشاغل مختلف مشغول به کار شوند.
احسانی این نکته را نیز متذکر شد که همه کودکان کار از اتباع ایرانی نیستند و برخی از آنان نیز از مرزهای خارجی وارد کشور ما شده‌اند، بنابراین در این زمینه باید پلیس مرزبانی وارد کار شود و از ورود چنین افرادی به کشور جلوگیری کند. وی پیشنهاد کرد تا در مبادی ورودی کشور اردوگاه‌هایی راه‌اندازی شود تا افراد بدون اینکه وارد کشور شوند در همان قسمت قرنطینه شوند، زیرا ورود آنان به کشور با آسیب‌های مختلف اجتماعی و بیماری‌های گوناگون همراه است.

قوانین کودکان را بازنگری کنید
یک فعال حقوق کودک نیز می‌گوید: باید در زمینه حقوق کودک قوانینی که متعلق به 15 سال پیش است اصلاح شوند تا بتوانیم این معضل اجتماعی را ریشه کن کنیم.«مریم بنایی» با بیان اینکه در زمینه سرمایه‌های انسانی باید هر فردی رسالت خود را بداند خاطرنشان می‌کند: در زمینه حمایت از کودکان کار همه نهادها باید با یکدیگر همراه باشند زیرا این موضوع کاری همگانی است به طوری که آموزش، بهداشت و حمایت از آنان از عهده یک نهاد برنمی‌آید.
وی با بیان اینکه هیچ کودک کاری بدون دلیل برای فروش اجناس خود به خیابان‌ها نمی‌آید، تصریح می‌کند: اکثر این کودکان برای رفع احتیاج مالی خود دست به کار می‌زنند بنابراین در صورت حمایت نشدن به روسپیگری و سایر آسیب‌های اجتماعی دست می‌زنند. اگر این کودکان حمایت نشوند در بزرگسالی تبدیل به سرگروه گروه‌های مختلف خلاف‌کار خواهند شد؛ بنابراین باید در گام نخست زمینه کاهش فقر را در این خانواده‌ها فراهم شود تا اجباری برای کار کردن آنها وجود نداشته باشد.|حمایت








۵ اسفند ١٣٩٢ ساعت ١٣:١٩





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن