تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دلى كه در آن حكمتى نيست، مانند خانه ويران است، پس بياموزيد و آموزش دهيد، بفهميد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843237994




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آذربایجان غربی رازدار هفت هزار سال تاریخ و تمدن ایرانی اسلامی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

آذربایجان غربی رازدار هفت هزار سال تاریخ و تمدن ایرانی اسلامی ارومیه - ایرنا - آذربایجان غربی با هزاران اثر تاریخی و باستانی، اقوام و ادیان مختلف، رازدار هفت هزار سال تاریخ و تمدن ایرانی اسلامی است.


کاوش های باستانشناسی که تا کنون در محوطه های باستانی و تاریخی آذربایجان غربی انجام گرفته، آثاری از هفت هزار سال پیش در تپه های هفتوان و اهرنجان و کول تپه سلماس، حسنلوی نقده، ربط سردشت، گوک تپه و دیگاله ارومیه، تخت سلیمان تکاب، قالایچی بوکان، بسطام چایپاره، پیراحمد کندی ماکو، برده کنته مهاباد و دهها تپه دیگر به دست آمده که برخی از این آثار نشانگر تمدنی درخشان و مردمان فرهیخته و فرهنگی در این مناطق بوده است.
آذربایجان غربی به دلیل قرار گرفتن در دروازه شرق به غرب در طول تاریخ هفت هزار ساله خود، شاهد تغییرات و تحولات، رقابت ها، جنگ ها و خونریزی های سهمگینی میان اقوام و تمدن های مختلف بوده که این تغییر و تحولات در هنر، معماری، ادبیات و شیوه زندگی مردم تاثیرات عمیقی گذاشته است.
یافته های باستانشناسی نشان می دهد آذربایجان غربی از تمدن های بزرگی مانند اورارتو ، مانایی، آشوری، هوری، میتانی، مادی و پارسی میزبانی کرده که معمولا اضمحلال و استقرار هر یک از تمدن ها با جنگ های طولانی همراه بوده و اقوامی توانسته اند در این جنگ ها پیروز باشند که در میان خود متحد و همدل بوده اند و با اقوام و تمدن های نزدیک از در دوستی برآمده اند.
ˈ دیااکو ˈ بنیان گذار تمدن ماد ایرانی که زمانی خود به دست آشوری ها اسیر شده بود ، زمانی توانست بر حکومت 800 ساله آشور پایان دهد که با امپراطوری اورارتو پیمان دوستی و مودت بست.
نگاه اجمالی به این تحولات نشان می دهد که آذربایجان غربی در هزاره اول قبل از میلاد، مرکز تحولات جهانی در خاورمیانه بوده که در روزگار خود مهد تمدن جهان بوده است.
همین ویژگی ها موجب شده تا آذربایجان غربی از تعداد زیادی از آثار و بناها و محوطه های باستانی برخوردار شود که تا کنون افزون بر یکهزار و 470 اثر استان در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
کاخ موزه باغچه جوق، قره کلیسا، مقبره ساندوخت کلیسای زور زور در ماکو، مسجد مطلب خان، مقبره آل یعقوب، بازار سرپوشیده، دروازه سنگی، مقبره شمس تبریزی در خوی، حمام شیخ و تپه پژوهشی اهرنجان ، کتیبه سنگی شاپور اول ساسانی در سلماس، مسجد جامع، بنای سه گنبد کلیساهای ننه مریم و کلیسای سیر ، مدرسه هدایت، خانه انصاری ، غار تم تمان، قلعه بردوک در ارومیه، تپه تاریخی حسنلو و قلعه قالای باشی در نقده، حمام بیستون سردشت، غار سهولان، حمام میرزا رسول و فخریگاه، محوطه باستانی برده کنته در مهاباد و تپه قالایچی و مسجد حمامیان در بوکان، تخت سلیمان، زندان بلقیس، محوطه دوه تایاغی در تکاب، از جمله آثار و بناهای تاریخی تاریخی آذربایجان غربی هستند.
از مجموع آثار تاریخی و باستانی آذربایجان غربی تا کنون ˈ قره کلیسا ˈدر شهرستان چالدران و مجموعه تاریخی و باستانی ˈ تخت سلیمان ˈ تکاب به دلیل اهمیت و جایگاه تاریخی آنها در فهرست آثار جهانی به ثبت رسیده اند.
قره کلیسا یا کلیسای ˈ طاطائوس مقدس ˈ محل دفن طاطائوس یکی از 12 حواری حضرت عیسی مسیح (ع) است که بنای اولیه آن با شیوه معماری قرون اولیه میلادی با استفاده از سنگ های سیاه تراشدار ساخته شده و در قرون اخیر بخش های دیگری با استفاده از سنگ های سفید آهکی به آن افزوده شده است.
قره کلیسا از مکان های مقدس آرامنه جهان و یکی از زیارتگاه های معتبر عالم مسیحیت است که در مرداد ماه هر سال آیین جهانی ˈ باداراک ˈ با حضور مسیحیان جهان در آن برگزار می شود.
تخت سلیمان فعلی که در کتب تاریخی از آن از عنوان شهر ˈ شیز ˈ و ˈ گنجک ˈ یاد می شود، محل استقرار آتشکده آذرگشنسب ساسانی است که جزو سه آتشکده بزرگ و مهم مربوط به آیین زرتشتی است که پادشاهان ساسانی پس از به حکومت رسیدن باید آن را زیارت و هدایایی را تقدیم آن می کردند.
سالانه افزون بر دو میلیون گردشگری داخلی و خارجی از بناها و محوطه ها و جاذبه های طبیعی آذربایجان غربی دیدن می کنند که تخت سلیمان، قره کلیسا مهمترین مقصد گردشگران داخلی و خارجی است.
آذربایجان غربی علاوه بر جایگاه تاریخی و فرهنگی به لحاظ آب و هوایی نیز دارای ویژگی های منحصر بفرد و چهار فصل مشخص است که در کمتر نقطه ای از جهان دیده می شود.
بارندگی مناسب در استان موجب شده تا نزدیک به 40 رودخانه دایمی و فصلی، 12 هزار چشمه و قنات ، 31 تالاب بین المللی و عضو کنوانسیون رامسر در آن شکل بگیرد، کوهپایه ها و پستی و بلندی های سرسبز در بهار و پوشیده از برف در زمستان، دریاچه ارومیه با 102 جزیره کوچک و بزرگ، مزارع و باغات سیب و انگور، آبشار عظیم شلماش در سردشت، سد عظیم ارس در پلدشت و 12 دریاچه پشت سد، 110 هزار هکتار عرصه جنگلی در سردشت و پیرانشهر از جاذبه های طبیعی آذربایجان غربی است.
استان پهناور زرخیز آذربایجان غربی نه تنها در بهار و تابستان چشم نواز و دل انگیز است بلکه در زمستان نیز به رغم سوز و سرما زیبایی های منحصر بفردی در دشت ها و کوه ها دارد که چشم هر بیننده تازه وارد را می نوازد.
دریاچه ارومیه با وجود گذراندن روزهای حزن انگیز بحرانی در سال های اخیر به دلیل مشکل خشکسالی، همچنان بزرگترین دریاچه داخلی کشور و پناهگاه و محل عبور هزاران پرنده رنگین پر بوده و مرهمی برای چشمان خسته مسافرانی است که از سواحل دریاچه گذر می کنند.
این دریاچه امروز اهمیت جهانی دارد و از مناطق بدیع در سطح جهان به شمار می رود و سازمان جهانی یونسکو، آن را از جمله ‎ 59منطقه بین المللی ذخایر طبیعی کره مسکونی ثبت و معرفی کرده است.
پرندگان را باید با ارزش ترین و بارزترین نشانه حیات در دریاچه ارومیه به شمار آورد که خشک شدن تدریجی و شور شدن بیش از حد آب آن، حیات آنها را نیز تحت تاثیر قرار داده و در سالهای اخیر از تعداد مهاجرت پرندگان به این منطقه کاسته شده است.
جزایر این دریاچه، مامن و زیستگاه حیوانات متعددی چون قوچ، کل و بز، پلنگ، گرگ و انواع مارهاست و می توان گفت رهاسازی گوزن زرد ایرانی و شرایط مناسب زیستی در جزیره اشک دریاچه ارومیه، این حیوان زیبا را ازخطر انقراض نجات داد.
با فرا رسیدن اسفندماه کلیه دستگاه های ذیربط با علاقه و نشاطی مضاعف بسیج می شوند تا بتوانند به نحو مطلوبی از مهمانان نوروزی که از اقصی نقاط کشور و حتی خارج از کشور وارد استان می شوند استقبال و پذیرایی کرده و ایام خوب و بیاد ماندنی را برای آنان رقم بزنند.
در این راستا امسال ستاد هماهنگی و اجرایی خدمات سفر در سطح استان مانند دیگر نقاط کشور فعال شده و با تشکیل یک تیم نظارتی 40 نفره با بازدید از کلیه مجموعه های مرتبط با گردشگری و سفر، اعم از هتل ها، مهمانسراها، مهمانپذیرها، مجتمع های رفاهی و خدماتی، غذاخوری های بین راهی، مساجد، راهدارخانه ها، جاذبه های طبیعی و تاریخی و جاذبه های حاشیه شهرها و رفع مشکلات احتمالی آنها درصدد هستند تا سفر میهمانان نوروزی توام با خاطره های خوب باشد.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی در مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفت: آذربایجان غربی با 32 باب هتل و 59 مهمانپذیر با یکهزار و 988 اتاق و 4241 تخت، دو مجتمع گردشگری و تفریحی، 55 دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری، آماده پذیرایی از مهمانان و گردشگران نوروزی می باشد.
حسین امامی افزود: 43 غذاخوری بین راهی در سه مسیر ˈ ارومیه به ماکو، ارومیه به مهاباد، ارومیه به تکاب و بوکانˈ نیز پذیرای مسافران نوروزی خواهند بود.
وی اظهار کرد: اغلب غذا خوری های بین راهی در استان به صورت سنتی بوده و مرمت و تکمیل این مکان ها در صورت تخصیص اعتبار جزو برنامه های آتی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری است.
امامی ادامه داد: دو کمپینگ گردشگری نیز در سطح استان در چی چست ارومیه و مجموعه گردشگری قره کلیسا برای مسافران نوروزی آماده شده اند.
وی اظهار کرد: کلیه موزه ها و مراکز تاریخی و دیدنی استان در طول ایام نوروز باز و آماده بازدید مسافران و مهمانان نوروزی است.
وی ادامه داد: پروازهای تفریحی، تورهای روستاگردی، اتوبوس های گردشگری، ارائه نقشه ها و بروشورهایی به گردشگران استان برای هدایت بهتر آنان برای بازدید از جاذبه های تاریخی و طبیعی آذربایجان غربی نیز جزو برنامه های ستاد هماهنگی و اجرایی خدمات سفر های نوروزی امسال است.
امامی اظهار کرد: امسال در راستای معرفی آثار تاریخی و جاذبه های طبیعی ناشناخته استان برنامه ریزی هایی برای معرفی این مکان ها انجام شده و اولویت کاری اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی معرفی این مکانهای دیدنی خواهد بود.
وی افزود: 137 روستای آذربایجان غربی دارای جاذبه های تاریخی و طبیعی منحصر بفردی هستند که جزو روستاهای هدف گردشگری مصوب شده اند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی گفت: از این تعداد روستا 44 روستا در سطح ملی معرفی شده اند که قرار است در صورت تخصیص اعتبارات و سرمایه گذاری در راستای بومی گردی برای توسعه گردشگری این روستاها اقدام شود.
وی افزود: سه روستای استان امسال به عنوان روستاهای هدف برای بازدید گردشگران آماده شده است که شامل روستای ˈبندˈ، ˈسوله دوکلˈ و ˈامامزادهˈ در ارومیه هستند.
امامی با بیان این که بیش از 50 درصد اماکن تاریخی و جاذبه های طبیعی آذربایجان غربی آماده بازدید گردشگران است گفت: پیش بینی می شود بازدید از مکان های یاد شده امسال بیشتر از سال گذشته باشد.
وی افزود: آذربایجان غربی از نظر پذیرش مهمان های خارجی امسال جزو سه استان برتر کشور بعد از تهران و خراسان رضوی قرار گرفته است.
امامی گفت: خدمات پزشکی مطلوب و تخصصی به بیماران خارجی و هزینه کم درمان نسبت به کشورهای مبداء از مهمترین دلایل افزایش گردشگری سلامت به استان بوده است.
وی اظهار کرد: امسال برای نخستین بار بعد از سالها شاهد تکمیل ظرفیت صد درصدی هتلهای استان بودیم که بیانگر نیاز استان برای توسعه گردشگری سلامت است.
به گفته معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی، کلیه آثار تاریخی، بناها، تپه ها، موزها و جاذبه های طبیعی و دیدنی آذربایجان غربی برای بازدید مهمانان نوروزی آماده است ولی میراث فرهنگی قادر نیست تا برای کلیه این آثار و جاذبه ها راهنمای گردشگری داشته باشد.
جلیل رستم پور افزود: راهنمایان ما امسال در بناهای تاریخی و موزه های مهم استان مانند کاخ موزه باغچه جوق و مجموعه های تخت سلمان و قره کلیسا و در داخل شهرها مستقر می شوند.
وی ادامه داد: امسال 10 موزه آذربایجان غربی با بیش از 31 هزار قلم آثار تاریخی از عصر مفرغ گرفته تا کنون و از کاخ موزه باغچه جوق در ماکو تا موزه باستان شناسی حسنلو برای بازدید گردشگران و علاقمندان هستند.
وی گفت: موزه های باستان شناسی خوی، ارومیه، میاندوآب، نقده و تپه حسنلو، موزه مردم شناسی ارومیه و مهاباد سایت موزه باغچه جوق ماکو، سایت موزه تخت سلمان تکاب، موزه سنگ و ساعت ارومیه نیز از مکان هایی است که در ایام نوروز امسال برای بازدید مسافران و مهمانان نوروزی آماده سازی شده است.
رستم پور اظهار کرد: موزه های آذربایجان غربی دارای غنای فرهنگی تاریخی بسیار بالایی هستند و از 31 هزار قلم شی یاد شده 50 درصد در گنجینه نگهداری می شوند و 90 درصد آنها قابلیت نمایش دارند.
وی افزود: موزه های خصوصی در استان نیز وجود دارند که در هتل ها و برخی مراکز خصوصی دیگر قرار دارند و در حال اخذ مجوز می باشند تا برای عمومی مردم بازگشایی شوند.
رستم پور گفت : امسال افزون بر 119 هزار نفر از موزه های آذربایجان غربی بازدید کرده اند و این بازدید ها همچنان ادامه دارد.
7125/583/ 1495
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




08/12/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن