محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843061155
مرگ سالی 150 هزار ایرانی با هفت منشا مشترک
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
مرگ سالی 150 هزار ایرانی با هفت منشا مشترک
در شرایط گذار اپیدمیولوژیک بیماریها، هفت عامل خطر منشاء بیش از 150 هزار مرگ سالانه در کشور معرفی میشوند، عواملی که مردم کم و بیش با آنها آشنا هستند؛ سیگار، قلیان، تغذیه ناسالم، کم تحرکی، چاقی، فشار خون، قند خون بالا و کلسترول خون بالا.
به گزارش نامه نیوز، هرچند این هفت عامل به همراه افسردگی حدود 70 درصد بار بیماریها را در کشور سبب میشوند اما اکنون در ساختار تشکیلاتی وزارت بهداشت جایگاه مشخصی ندارند و به دلیل اهمیت این بیماریها شاید لازم باشد که جایگاهی ویژه برای این بیماریها در تشکیلات متولی نظام سلامت در نظر گرفته شود تا بر اساس آن، پول، نیروی انسانی و دیگر امکانات جهت کنترل عوامل بیش از 150هزار مرگ سالانه در کشور فراهم شود.
اهمیت بیماریهای غیرواگیر، کنترل عوامل خطر آنها و برنامههای وزارت بهداشت برای این بیماریها در دوره جدید را با دکتر بهزاد دماری، مشاور معاون بهداشت و رییس واحد بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت به گفتوگو نشستیم که در پی میخوانید:
به گفته دکتر دماری، بر اساس مدل سازی انجام شده تا سال 1404 حدود 70 درصد بار بیماریهای کشور به حوزه بیماریهای غیرواگیر مربوط است و مابقی آن به حوادث و بیماریهای واگیر از جمله اچ ای وی خواهد بود.
وی ضمن تاکید بر لزوم تلاش در جهت کنترل عوامل خطر این بیماریها، ادامه داد: ایران نیز مانند دیگر کشورهای در حال توسعه سه نوع اپیدمی بیماری را در خود جای داده است؛ اپیدمی بیماریهای غیرواگیر، اپیدمی بیماریهای واگیر نظیر ایدز و هپاتیت و اپیدمی مسایل و آسیبهای اجتماعی. این سه نوع اپیدمی بر روی یکدیگر اثر هم افزایی دارند. بر این اساس به منظور انجام مداخلات اثربخش بر روی هر یک از این مسائل و بیماریها، لازم است همزمان اقدامات مربوطه در سایر موارد نیز به کار گرفته شود؛ چرا که در غیر این صورت مداخلات کم اثر خواهد بود. به عنوان مثال در فرد مبتلا به آسیب اجتماعی اگر در زمینه کاهش این آسیب وی اقدامی صورت نگیرد، نمیتوان مداخله موثری هم درباره بیماریهای غیرواگیر وی انجام داد.
وی بیماریهایی نظیر سرطانها، دیابت، فشار خون، چاقی، بیماریهای ژنتیکی، آسم و COPD، بیماری های دهان و دندان، بیماریهای کلیوی و اسکلتی - عضلانی را از جمله مهمترین بیماریهای حوزه غیرواگیر خواند و گفت: جهت کنترل این بیماریها از سالهای گذشته برنامههای متعددی آغاز شده است. از جمله این برنامهها میتوان به غربالگری و مراقبت دیابت، فشار خون و پیشگیری از پوسیدگی دندان در کودکان اشاره کرد که حداقل 30 درصد جمعیت کشور را تحت پوشش دارند.
دماری در این باره افزود: همچنین درباره بیماریهای ژنتیکی، برنامههای غربالگری تالاسمی، هموفیلی و فنیل کتونوری (PKU) در کشور اجرایی شده است. برنامه غربالگری هایپوتیروئیدی (کم کاری مادرزادی تیروئید) نیز از سال 84 در کشور آغاز شده و اکنون از پوشش حدود 98 درصدی برخوردار است. برنامههای دیگر نیز در حوزههای مربوطه در حال اجرا و پیگیری است.
جایگاه نامشخص 70 درصد بار بیماریها در ساختار تشکیلاتی وزارت بهداشت
رییس واحد بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت اهمیت کنترل بیماریهای غیرواگیر و کاهش عوامل خطر آنها را مورد تاکید قرار داد و در عین حال گفت: ساختارها و منابع موجود پاسخگوی نیازهای بیماریهای غیرواگیر در کشور نیست. بنابراین یکی از برنامههای اصلی در دوره فعلی، ظرفیتسازی درونی در دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت است. مولفههای متعددی در این ظرفیت سازی مطرح میشوند؛ احیای ساختار سازمانی دفتر، تقویت نیروی انسانی و توانمندی سازی آن تا سطح شهرستانها، تقویت منابع مالی و ارتقای هماهنگیهای درون بخشی از جمله هماهنگی با سایر واحدهای وزارت بهداشت و معاونت درمان از جمله این مولفههاست.
وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره جایگاه بیماریهای غیرواگیر در ساختار تشکیلاتی فعلی وزارت بهداشت، گفت: هرچند حدود 70 درصد بار بیماریها مربوط به بیماریهای غیرواگیر است اما این مقوله اکنون ساختار مشخصی در وزارت بهداشت ندارد؛ چرا که مرکزی به نام "مرکز مدیریت بیماریها" در ساختار وزارت بهداشت وجود داشته که پس از مدتی این مرکز به دو بخش بیماریهای واگیر و غیرواگیر تقسیم شد. اما اکنون اختیارات و منابع بخش بیماریهای غیرواگیر به اندازه بیماریهای واگیر شفاف نیست. براین اساس لازم است در ساختار جدید ظرفیت ساختاری بیماریهای غیرواگیر تقویت شود؛ چرا که به طور سنتی بر مبنای ساختار است که نیروی انسانی و بودجه تخصیص مییابد. در همین راستا توان تشکیلاتی، نیروی انسانی و بودجهای در استانها نیز باید تقویت شود.
10 کمیته ملی مرتبط با بیماریهای غیرواگیر احیا میشود
دکتر دماری در ارایه توضیحات بیشتر درباره تقویت ظرفیت درونی واحد بیماریهای غیرواگیر، گفت: در این راستا حدود 10 کمیته ملی تشکیل خواهد شد؛ نظیر کمیته ملی دیابت، سرطان، ژنتیک، بیماریهای آسم و تنفسی، بیماریهای اسکلتی – عضلانی و ... این کمیتههای ملی بعضا در سالهای گذشته وجود داشته اما تعطیل شدهاند و لازم است احیا شوند. پس از احیا، به طور جدی وظایفی به این کمیتهها سپرده میشود.
وی درباره ضرورت تشکیل این کمیتههای ملی، گفت: شرایط فعلی بار بیماریها با 20 - 10 سال گذشته تفاوت دارد و اکنون در زمینه هر کدام از این بیماریها مراکز تحقیقاتی مختلفی فعالند. همچنین فرهیختگان، پیشکسوتان و انجمنهای علمی متعددی در هر کدام از این بیماریها در سطح کشور فعالند که لازم است از ظرفیت آنها استفاده و پروتکل و گایدلاینهای مشخصی برای هر کدام از این بیماریها تدوین کرد. از آنجا که این گایدلاینها اغلب توسط بهورزان، پزشکان عمومی و پزشکان خانواه اجرا میشود، باید با دقت تدوین شوند. به همین دلیل اجماع متخصصان برای ما بسیار مهم است.
رییس واحد بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت در این باره افزود: از طرف دیگر در برخی از بیماریها ممکن است چند تخصص وارد شوند و بعضا هم متاسفانه بین تخصصها اختلاف است. این کمیتههای ملی مرجعی خواهند بود برای آنکه این اختلافهای بین تخصصها را نیز برطرف کنند تا نهایتا مردم بتوانند از یک نسخه واحد به صورت عمومی استفاده کنند.
راهاندازی واحد نیازسنجی و ثبت بیماریهای غیرواگیر؛ به زودی
دکتر دماری همچنین نبود واحدی جهت نیازسنجی و ثبت بیماریها را از نقایص مدیریت بیماریهای غیرواگیر خواند و ضمن تاکید بر لزوم ایجاد واحدی به این منظور، افزود: اینکه در مقاطع زمانی مختلف کدام یک از بیماریهای غیرواگیر در اولویت هستند باید در واحدی مشخص مورد بررسی قرار گیرد. متاسفانه اکنون در این زمینه به صورتی موردی عمل میشود نه بر اساس بار بیماریها و عوامل خطر آن. لازم است موارد در واحد مربوطه با حساسیت خاصی پیگیری شوند.
لزوم طراحی و ارزشیابی برنامه مدیریت بیماریهای جدید در مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر
وی همچنین بر لزوم ایجاد واحد "طراحی و ارزشیابی برنامه مدیریت بیماریهای جدید" در مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر تاکید کرد و افزود: راهاندازی واحد سومی به نام واحد "عوامل خطر بیماریها و جلب حمایتهای برون بخشی" نیز ضروری است که جزو موارد مغفول در سالهای گذشته است.
هفت عامل خطر عامل بیش از 150هزار مرگ سالانه در کشور
دکتر دماری در ادامه صحبتهای خود هفت عامل خطر را منشاء بیش از 150 هزار مرگ در سال عنوان کرد و گفت: این هفت عامل، عواملی هستند که همه مردم کم و بیش با آنها آشنا هستند. سیگار از جمله این عوامل خطر است؛ این درحالیست که حدود 15 درصد مردم کشور یعنی حدود 5 میلیون و 300 هزار نفر استعمال سیگار دارند که البته با اضافه کردن قلیانیها، آمار افرادی که استعمال دخانیات دارند، بالاتر میرود.
وی تغذیه ناسالم، کم تحرکی، چاقی، فشار خون، قند خون بالا و کلسترول خون بالا را از دیگر عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر خواند و افزود: در مجموع این هفت عامل خطر به همراه افسردگی (به عنوان عامل خطر برای خودکشی) حدود 70 درصد بار بیماریها را سبب میشوند. به این ترتیب درصورت کنترل این هفت عامل، خطر ابتلای مردم به بیماریهای مزمن کاهش مییابد.
"کاهش عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر" و "استقرار کامل فرایند مدیریت بیماری" در دستور کار
به گفته رییس واحد بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت، بر اساس آخرین پیمایش عوامل خطر مردم در کشور حدود 11 میلیون نفر در گروه سنی 15 تا 44 سال و 7 میلیون نفر در گروه سنی 45 تا 65 سال همزمان سه عامل خطر از مجموع 5 عامل را دارند(سیگار/قلیان ، کم تحرکی ، عدم مصرف 5 نوبت میوه و سبزی تازه، چاق و فشارخون بالا). بنابراین با توجه به اهمیت این موضوع، طی سه سال آینده رویکردمان در زمینه بیماریهای غیرواگیر بر دو حیطه تاکید خواهد داشت؛ "کاهش عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر" و "استقرار کامل فرایند مدیریت بیماری".
دکتر دماری در این باره ادامه داد: مقوله "مدیریت بیماری" را باید از عامل خطر تا غربالگری و شناسایی افراد و پس از آن درمان و بازتوانی در نظر گرفت. متاسفانه اکنون در این زمینه به صورت جزیرهای عمل میشود. بخشی از مباحث مانند آموزش و شناسایی عوامل خطر در حوزه معاونت بهداشت و بخشی دیگر نیز در حوزه درمان پیگیری میشود. به این ترتیب ما احاطه، نظارت و کنترلی بر روی آن بخشی از بیماری که توسط حوزه درمان مدیریت میشود، نداریم. در مجموع جزیرهای و جدا بودن فرایند مدیریت بیماریها از چالشهای فعلی نظام سلامت است. بر همین اساس برنامهمان در سه سال آینده آن است که مدیریت یکپارچه بیماری بویژه در بیماریهای شایعی نظیر دیابت، ایجاد شود.
رییس واحد بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت همچنین گفت: با توجه به اهمیت عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر و لزوم تلاش در جهت کاهش بار این دسته از بیماریها، شورای هماهنگی در وزارت بهداشت جهت ایجاد هماهنگی بهتر میان واحدهای مرتبط، تشکیل میشود.
مشاور معاون بهداشت افزود: بنابراین در واحد بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت سه اقدام اصلی با هدف کاهش عوامل خطر و بیماریهای غیرواگیر برای آینده طراحی کردهایم؛ ابتدا آنکه سیستم درونی خود را پالایش و تقویت کنیم و به دنبال آن ساختار، بودجه و نیروی انسانی مناسب تعریف و استقرار یابد. همچنین برنامه کاهش عوامل خطر بیماریها برای سه سال آینده طراحی شده که باید اجرایی شود. در این زمینه نیز هماهنگیهای لازم با سازمان نظام پزشکی، سازمان بیمه خدمات درمانی، سازمان تامین اجتماعی و انجمنهای مختلف علمی به عمل خواهد آمد. از طرف دیگر باید بتوانیم بر فرایند درمان بیماران نظارت کنیم که البته این موضوع به معنای مداخله در کار معاونت درمان نیست.
1392/10/16
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]
صفحات پیشنهادی
مرگ سالانه بیش از 30 هزار نفر ایرانی بر اثر ابتلا به سرطان معده
یاسوج مرگ سالانه بیش از 30 هزار نفر ایرانی بر اثر ابتلا به سرطان معده مدیرگروه بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد از مرگ سالانه افزون بر 30 هزار نفر ایرانی بر اثر ابتلا به سرطان معده خبر داد گفت بیش از 11 درصد مرگ و میرها در این استان ناشی از بروز سرطان معده استمرگ 41 هزار ایرانی در سال گذشته به دلیل سرطان
چهارشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴ ۳۰ رئیس مرکز تحقیقات سرطان از مرگ 41 هزار ایرانی در سال گذشته به دلیل این بیماری خبر داد به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دکتر محمد اسماعیل اکبری در نشست خبری هفته پیشگیری از سرطان این بیماری را تلخترین بیماری و همچنین بدتریآخرین آمار پیوند عضو در ایران در گفتوگو با فارس اعلام شد مرگ روزانه ۴ بیمار نیازمند پیوند/ سالانه ۱۰ هزار ایر
آخرین آمار پیوند عضو در ایران در گفتوگو با فارس اعلام شدمرگ روزانه ۴ بیمار نیازمند پیوند سالانه ۱۰ هزار ایرانی دچار مرگ مغزی میشوندمعاون مرکز فرآهم آوری اعضای پیوندی بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به اینکه ۲۰ هزار بیمار در لیست انتظار پیوند قرار دارد گفت متأسفانه روزانه ۳ تابرخی معلمان پایه هفتم هنوز با نحوه تدریس آشنا نیستند/ 50 هزار معلم مازاد دفترنشین شده اند
اجتماعی آموزش و پرورش برخی معلمان پایه هفتم هنوز با نحوه تدریس آشنا نیستند 50 هزار معلم مازاد دفترنشین شده اند مدیر کل آموزش متوسط اول با بیان اینکه بسیاری از معلمان پایه هفتم به ویژه در استانها آموزش لازم را برای تدریس کتابها ندیده اند گفت گروههای آموزشی و مدرسان مجرب در ایزبان مشترک پوتین و پلنگ ایرانی/ مهجور در داخل، عزیز در خارج
بین الملل آمریکا اروپا گزارش خبری تصویری زبان مشترک پوتین و پلنگ ایرانی مهجور در داخل عزیز در خارج رئیس جمهور روسیه که علاقه دارد همواه در معرض توجه رسانه ها باشد با حضور در پارک ملی سوچی وارد قفس پلنگ های ایرانی شده و یک رسانه روسی با انتشار تصاویری در این خصوص می نویسدهیچ مرگ و میر جانوران بر اثر سرما در 2 هفتهی اخیر در زنجان گزارش نشد
پنجشنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵ ۳۰ معاون فنی ادارهکل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت با وجود برودت شدید هوا در دو هفتهی گذشته هیچگونه مرگ و میر جانوران در مناطق حفاظت شده گزارش نشده است تورج قاسمی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقهی زنجان با بیان اینگزارش فارس از تحولات حوزه صنعت در هفته ای که گذشت رایزنی فرانسویها با خودروسازان ایرانی/بهره مالکانه ۳۰ درصدی
گزارش فارس از تحولات حوزه صنعت در هفته ای که گذشترایزنی فرانسویها با خودروسازان ایرانی بهره مالکانه ۳۰ درصدی سنگ آهندر هفتهای که گذشت تصویب بهره مالکانه معادن سنگ آهن واگذاری سهام شرکتهای خودروساز به خودروسازان خارجی و حضور هیأتی از فعالان اقتصادی فرانسه در ایران بیشترین توجهسالانه 700 هزار ایرانی به زیر خط فقر می روند
هشدار معاون بهداشتی وزارت بهداشت سالانه 700 هزار ایرانی به زیر خط فقر می روند معاون بهداشتی وزارت بهداشت با تاکید بر اهمیت حمایت از بیماران سرطانی گفت سالانه 700 هزار ایرانی به دلیل هزینه های بالای درمان به زیر خط فقر می روند تعداد زیادی هم ورشکسته می شوند دکتر علی اکبر سیاری630 هزار مشترک برق در استان کرمانشاه وجود دارد
استانها غرب کرمانشاه مرادی مجد 630 هزار مشترک برق در استان کرمانشاه وجود دارد اسلام آباد - خبرگزاری مهر مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه گفت گسترده ترین خدمات بین دستگاه های خدمات رسان در استان کرمانشاه بر عهده ما با حدود 630 هزار مشترک برق است به گزارش خبرنگاانجام سالانه 150 هزار توریسم درمانی در کشور
لرستان انجام سالانه 150 هزار توریسم درمانی در کشور معاون امور عمرانی استاندار لرستان در حاشیه نخستین همایش گردشگری سلامت استان گفت در حال حاضر سالانه 150 هزار توریسم درمانی در کشور صورت میگیرد و این رقم جای توسعه دارد به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران لرستان کیانپور افزود اآغاز شاخص بورس معاملات هفته با صعود به ارتفاع ۸۳ هزار
آغاز شاخص بورس معاملات هفته با صعود به ارتفاع ۸۳ هزار دقایقی پیش شاخص بورس با رشد ۲۳۱ واحدی به ارتفاع ۸۳ هزار واحد برگشت به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران در دقایق اولیه معاملات اولین روز هفته شاخص بورس با رشد 231 واحدی به ارتفاع 83029 واحدی رسید بر اساس این گزارش تآب شرب 35 هزار مشترک روستایی مازندران وصل شد
استانها شمال مازندران عبداللهی آب شرب 35 هزار مشترک روستایی مازندران وصل شد ساری - خبرگزاری مهر مدیرعامل آبفار روستایی مازندران از وصل و برقرار شدن آب آشامیدنی 35 هزار مشترک روستایی مناطق بحران زده ناشی از برف در استان خبر داد به گزارش خبرنگار مهر مجید عبداللهی بعد از ظهرمبادله ی 156 میلیون و 569 هزار سهم هفته گذشته در بورس منطقه ای همدان
همدان مبادله ی 156 میلیون و 569 هزار سهم هفته گذشته در بورس منطقه ای همدان در هفته ي گذشته 156 میلیون و 569 هزار و 102 سهم به ارزش 444 میلیارد و 243 ميليون ريال در بورس منطقهاي همدان مبادله شد به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران همدان 45 درصد از معاملات اين هفته مربوط بطرح های عمرانی آذربایجان غربی به ارزش هفت هزار میلیارد ریال افتتاح می شود
استانها شمال آذربایجان غربی سعادت اعلام کرد طرح های عمرانی آذربایجان غربی به ارزش هفت هزار میلیارد ریال افتتاح می شود ارومیه - خبرگزاری مهر استاندار آذربایجان غربی از افتتاح طرح های عمرانی استان به ارزش 7 هزار میلیارد ریال به مناسبت سی و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ابرنامه ریزی برای افزایش 900 هزار مشترک تلفن ثابت تا پایان سال 93
برنامه ریزی برای افزایش 900 هزار مشترک تلفن ثابت تا پایان سال 93 کرمان - ایرنا - مدیرعامل مخابرات استان کرمان گفت برنامه ریزی شده تا تعداد مشترکان تفلن ثابت استان کرمان از 800 هزار مشترک تا پایان سال 93 به 900 هزار مشترک افزایش یابد محمد دوست محمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرمرگ 14 هزار 375 کشته در تصادفات رانندگی/ کاهش هزار کشته
اجتماعی انتظامی و حوادث مرگ 14 هزار 375 کشته در تصادفات رانندگی کاهش هزار کشته 14 هزار و 375 نفر در حوادث رانندگي نه ماهه امسال جان خود را از دست دادند به گزارش خبرگزاری مهر در 9 ماهه سال جاري آمار تلفات حوادث رانندگي با كاهش 6 5 درصدي به 14 هزار و 375 نفر رسيد اين در حاليپرداخت 200 هزار تومان از مطالبات بازنشستگان کشوری طی هفته آینده
اجتماعی رفاه و آسیب های اجتماعی پرداخت 200 هزار تومان از مطالبات بازنشستگان کشوری طی هفته آینده مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری از پرداخت مرحله دیگری از مطالبات بازنشستگان کشوری طی هفته آینده خبر داد و گفت در این مرحله 200 هزار تومان به هر بازنشسته تعلق می گیرد ایراندخت عطاری-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها