واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
پژوهشگاه ملی توسعه و تحقیقات علوم پزشکی راه اندازی می شود تهران - ایرنا - مشاور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه بسیاری از پول هایی که برای تحقیقات هزینه می شود اعلام نمی شود، گفت: پژوهشگاه ملی توسعه و تحقیقات علوم پزشکی برای نظارت بر بودجه های پژوهشی راه اندازی می شود.
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، «مجتبی زارعی» روز پنجشنبه در همایش سراسری معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی کشور در محل ستاد دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران، افزود: پول هایی که در بخش پژوهش هزینه می شوند باید شفاف باشد اما در بیشتر موارد هیچکس نمی داند که بودجه های پرداخت شده به چه کسی و برای چه موضوعی بوده و نیز چه نتیجه ای داشته است.
وی ادامه داد: با راه اندازی پژوهشگاه ملی توسعه و تحقیقات علوم پزشکی این موضوع رفع می شود، بطوریکه این پژوهشگاه به جای اینکه پولی به دانشگاه بدهد و نظارتی بر آن نداشته باشد، این سیستم را رقابتی می کند بطوریکه همه دانشگاه ها حق گرفتن آن را داشته باشند.
زارعی افزود: این پژوهشگاه ها، پیشنهادات و طرح های تحقیقاتی دانشگاه ها را بررسی علمی می کند و پول را به طرح دانشگاهی که انتخاب می کنند می دهند و سپس بر اجرای آن طرح نظارت می کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به این موضوع اشاره کرد که افرادی که در سیستم وزارت آموزش و پرورش آموزش می بینند برای ارائه خدمات بهداشتی آموزش می بینند و در این بخش به مساله تحقیقات پرداخته نمی شود.
مشاور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: طبیعتا نمی توان از کسی که آموزشی برای تحقیق ندیده انتظار انجام تحقیقات مطلوب داشت؛ بنابراین باید برنامه ریزی کنیم تا محیط وجود داشته باشد تا نسل آینده که می خواهند در دانشگاه فعالیت کنند آموزش آکادمیک ببینند.
زارعی با بیان اینکه توقف فرار مغزها کار دشواری است، گفت: آموزش آکادمیک تا حدودی موجب توقف فرار مغزها می شود، اما اگر برای مغزهای کشور محیط مناسبی در دانشگاه ها ایجاد کنیم می توانیم در پنج سال اول دست کم جلوی 10 درصد از خروج آنها از کشور را بگیریم.
** همگانی کردن پژوهش بدون واحد انتقال دانش امکان پذیر نیست
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز گفت: واحد انتقال دانش از مهمترین مباحث دانشگاه های پیشرفته است و همگانی کردن پژوهش بدون این واحد امکانپذیر نیست.
«علی رشیدی» افزود: اکنون دانشگاه های کشور در زمینه راه اندازی واحد انتقال دانش اقدام کرده اند اما تا کنون این کار بسیار محدود بوده است.
وی ادامه داد: مساله همکاری از برنامه های مهمی است که در جهان مطرح است و اکنون در جهان، مراکز توسعه و هماهنگ کننده تحقیق ایجاد شده که مشاوره ارائه می دهند.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: کانون فعالیت این مراکز را دانشجویان و نخبگان علمی تشکیل می دهند.
همایش سراسری معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی کشور عصر پنجشنبه پایان می یابد.
علمی(3) ** 2038 ** 1071
: ارتباط با سردبير
[email protected]
08/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]