واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یک مقام وزارت راه و شهرسازی: نظام مسوولیت پذیر شفاف در حوزه ساختمان وجود ندارد اهواز - ایرنا - مدیرکل مقررات ملی ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: نظام مسوولیت پذیر شفاف در حوزه ساختمان کشور وجود ندارد.
ˈغلامرضا هواییˈ روز پنج شنبه در نخستین همایش استانی مقررات ملی ساختمان در اهواز اظهار کرد: اجازه ساخت و ساز نباید به هر کسی داده شود و لازم است این کار توسط کننده کار صورت گیرد.
وی افزود: مسوول اصلی ساخت و ساز در شهرها شهرداری ها هستند چرا که پروانه شروع و پایان کار و گواهی عدم تخلف را این نهاد صادر می کند.
هوایی با انتقاد از عملکرد شوراهای اسلامی در شهرها گفت: شوراها متاسفانه به حاشیه رفته اند و در اهواز به عنوان کلان شهر این توقع وجود دارد که کارهای بزرگی انجام و شوراها دراین زمینه کمک کنند.
وی افزود: اهواز سال 65 با اهواز 92 قابل مقایسه نیست و بسیار توسعه پیدا کرده و جای کار بیشتری وجود دارد و باید دراین راستا از ظرفیت اصلی شوراها استفاده شود.
مدیرکل مقررات ملی ساختمان وزارت راه و شهرسازی اضافه کرد: مقررات ملی این اجازه را داده که مقررات بومی هم در شهرها تدوین شود و کمیته شش نفره ای به این منظور ایجاد شده که مشکلات موجود را حل و فصل کند.
وی تاکید کرد: جای یک نهاد تحقیقی و پژوهشی در شوراها خالی است و این وظیفه شهرداری ها نیست.
هوایی ادامه داد: خوزستان می تواند در ایجاد این نهاد پیش قراول باشد و تمام شهرها نیازمند چنین نهادی هستند.
وی افزود: تمام شهرها باید شناسنامه علمی، فرهنگی و هنری و هنر بومی داشته باشند.
هوایی با بیان این که معماری بومی در خوزستان وجود ندارد بر ضرورت نهادینه کردن چنین معماری تاکید کرد.
مدیرکل مقررات ملی ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: این که در شناسنامه فنی و ملکی موفق نمی شویم به این دلیل است که نمی دانیم مسوولیت آن با چه کسی است.
وی همچنین گفت: کشور قانون اساسی دارد اما شهرداری ها برخی آیین نامه های دولت را هم اجرا نمی کنند.
هوایی درعین حال با اشاره به هدررفت انرژی در ساختمان ها اظهار کرد: سالانه 500میلیون فوت مکعب گاز در کشور تولید و مصرف می شود که 40درصد هدررفت آن به دلیل نامناسب بودن ساخت و سازهاست.
مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان هم گفت: بر اساس ماده 35 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مسوولیت نظارت عالیه بر ساخت و سازها بر عهده وزارت راه و شهرسازی است.
ˈنصرالله دهقانیˈ افزود: در این زمینه و بر اساس دستورالعمل ابلاغی وزارتخانه سه تا پنج درصد ساخت و سازها باید مورد بازرسی قرار گیرد.
وی اضافه کرد: به این منظور امسال بیش از 600هزار متر مربع از ساختمان های تمام گروه های ساختمانی خوزستان مورد بازدید قرار گرفت که سه هزار و 393واحد در 28شهر را در بر می گیرد.
دهقانی گفت: این بازدیدها نزدیک به 15درصد میزان پروانه ها صادره امسال در خوزستان را شامل می شود.
دهقانی ادامه داد: در نتیجه این بازرسی ها 143مورد مکاتبه با سازمان های مرتبط انجام که منجر به 62مورد توقف کار توسط شهرداری های استان و 54مورد معرفی ناظران به شورای انتظامی شد.
645/641
: ارتباط با سردبير
[email protected]
08/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]