واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
دبیر اول کمیسیون بهداشت مجلس: ردیف بودجه مستقل برای سوختگی در راه است تهران - ایرنا - دبیر اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از تلاش مجلس برای اختصاص ردیف بودجه مستقل برای سوختگی خبر داد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، «رسول خضری» روز پنجشنبه در سومین همایش سوختگی افزود: امسال مجلس شورای اسلامی برای اختصاص بودجه به بیماران سوخته خیلی تلاش کرده و کمیسیون تلفیق نیز با آن موافقت کرده است؛ امیدواریم این بودجه قطره ای نباشد.
وی با اشاره به سوختگی بیش از 20 دانش آموز شین آبادی در سال گذشته، خاطرنشان کرد: این دانش آموزان را برای درمان به شش نقطه مختلف کشور فرستادیم تا از مرگ نجات دهیم و این مساله درد سنگینی است.
دبیر اول کمیسیون بهداشت مجلس تصریح کرد، از هر دو بیمار دچار سوختگی بالای 90 درصد، یکی زنده می ماند اما در ایران بیمار دچار سوختگی بالای 60 درصد، امیدی به زنده ماندن ندارد.
خضری با طرح این سووال که متولی سوختگی در کشور کیست، افزود: متولی سوختگی در کشور فقط وزارت بهداشت نیست، بلکه این مساله نیازمند عزم ملی است و همه باید پای کار باشند.
وی ادامه داد: البته باید کمبودها و مشکلات مدیریتی را برطرف کرد؛ بطور مثال پیشگیری، مقوله بسیار مهمی است اما وزارت بهداشت فقط هفت درصد بودجه خود را صرف مساله پیشگیری کرده که جای تاسف است.
دبیر اول کمیسیون بهداشت مجلس با اشاره به مشکلات ساختاری در مدیریت منابع، خاطرنشان کرد: 70 درصد مشکلات وزارت بهداشت، مدیریت منابع انسانی و فقط 20 درصد آن مشکل کمبود منابع مالی است؛ شاید 10 درصد نیز مشکلات ساختاری باشد.
خضری تصریح کرد، تعجب می کنم چرا 70 درصد بودجه نظام سلامت کشور با این همه وظایف سنگین وزارت بهداشت در دست این وزارتخانه نیست؛ این مساله مانند آن است که وزارت راه و شهرسازی بخواهد جاده ای بسازد اما جهاد کشاورزی پول آن را بدهد.
** سیاستگذاری بهداشت و درمان کشور مشکل دارد
وی با بیان اینکه سیاستگذاری بهداشت و درمان کشور مشکل دارد، گفت: مسوولیت وزارت رفاه بیشتر اقتصادی است اما امر سیاستگذاری بیمه های سلامت در وزارت رفاه و تامین اجتماعی قرار دارد؛ این مساله را بارها در مجلس تذکر داده ایم و حتی در ابتدای کابینه دولت یازدهم با وزیر بهداشت و وزیر رفاه در این باره صحبت کردیم.
دبیر اول کمیسیون بهداشت مجلس اضافه کرد: طبق قانون برنامه پنجم توسعه، صندوق های بیمه باید تجمیع شوند، درحالیکه این اتفاق تاکنون نیفتاده است؛ همچنین قانون بیمه فراگیر را داریم اما بیش از 10 میلیون نفر در کشور بیمه ندارند و 15 میلیون نفر نیز از انواع بیمه برخوردارند و این مساله ضعف مدیریت را نشان می دهد.
خضری گفت: سوختگی، برنامه ریزی قوی می خواهد؛ وزارت بهداشت به تنهایی از پس درمان سوختگی برنمی آید زیرا هزینه درمان سوختگی واقعا بالا است و مطلوب نیست؛ درمان با روش های سنتی و پانسمان های سوختگی بی کیفیت نیز که بماند.
وی افزود: در زمینه پیشگیری، کارهای زیادی می توانیم انجام دهیم؛ هزینه در پیشگیری به معنای سرمایه گذاری است.
دبیر اول کمیسیون بهداشت مجلس تاکید کرد: باید راهکار مقابله با بحران از دوران ابتدایی آموزش داده شود؛ چرا معلم در حادثه آتش سوزی مدرسه شین آباد به جای آنکه کودکان را بیرون ببرد، بخاری داغ را بلند می کند؛ از سوی دیگر باید در نظام شهرسازی، بازنگری شود.
خضری گفت: مساله سوختگی نیاز به کارگروه ملی به ریاست شخص رییس جمهور و مدیریت قاطع دارد.
وی اضافه کرد: سالانه 150 هزار نفر دچار سوختگی شده و سه هزار نفر آنان جان خود را از دست می دهند؛ سالانه در جهان نیز 11 میلیون نفر دچار سوختگی می شوند اما در کشوری مانند آمریکا، 95 درصد بیماران سوخته بطور سرپایی درمان و فقط پنج درصد آنان بستری می شوند.
دبیر اول کمیسیون بهداشت مجلس تاکید کرد: مراکز سوختگی قبل از اینکه مراکز درمانی باشند باید مراکز تحقیقاتی و علمی باشند؛ بیشتر بیماران سوختگی در همان ابتدای درمان اولیه می مانند و بازگشت به اجتماعی بویژه برای بیماران زن، امکان ندارد و علاوه بر آن، عوارض سنگین اقتصادی را نیز به جامعه تحمیل می کند.
خضری با بیان اینکه هر بیمار سوخته برای درمان حداقل به دو تا پنج میلیون تومان پول نیاز دارد، علت آمار بالای مرگ و میر بیماران دچار سوختگی در کشور را نبود اتاق های بستری ایزوله (انفرادی) عنوان کرد و گفت: در بحث مدیریت بحران، به صورت گلوبال(عمومی)، بودجه ای را می گذارند و هرکس که زرنگ تر بود و بیشتر چانه بزند بودجه بیشتری دریافت می کند.
وی افزود: سوختگی، رشته لوکسی نیست و درآمد آنچنانی ندارد و فقط احترام جامعه به پزشک و شخصیت اخلاقی متخصص او را در این کار نگه می دارد اما این وضعیت تا چه زمانی می تواند ادامه یابد.
سومین همایش سوختگی از امروز(پنجشنبه) در سالن همایش های رازی تهران آغاز به کار کرد و فردا(جمعه) پایان می یابد.
اجتمام(3) ** 9185 ** 1071
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
08/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]