واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > غرب > لرستان مهر گزارش می دهد؛
شهرستانی با انبوه روستاهای محروم و دورافتاده/ مطالبه 24 ساله همچنان تحقق نیافت
نور آباد - خبرگزاری مهر: شهرستان دلفان با 446 روستا یکی از محروم ترین شهرستانهای لرستان است و یکی از دلایل این محرومیت نیز پراکندگی روستاها و صعب العبور بودن آنها برای ارائه خدمات است که این امر می طلبد تعداد بخشداریها برای پیگیری امور مردم در روستاهای دوردست افزایش یابد در حالیکه این مطالبه 24 ساله هنوز تحقق نیافته است.
به گزارش خبرنگار مهر، بيست و ششم بهمن ماه 92 روزي به يادماندني براي مردم دهستانهاي خاوه شمالي و جنوبي شهرستان دلفان بود و آرزوي ديرينه مردم اين ديار به بركت نظام مقدس جمهوري اسلامي با حضور استاندار لرستان و تعدادي از مديران كل استان و مسئولان شهرستان و در ميان خوشحالي و شادماني مردم منطقه محقق و بخشدار خاوه به طور رسمی فعاليت خود را آغاز کرد تا تعداد بخش هاي شهرستان دلفان از دو بخش به سه بخش مركزي، كاكاوند و خاوه ارتقاء پيدا كرد. هر چند اين امر ضروري دير محقق شد اما زمينه را براي تبديل شدن ديگر دهستانهاي شهرستان براي تبديل به بخش را فراهم كرده است. مطالبه 24 ساله افزایش تعداد بخشداریها برای ارائه خدمات به روستاها گرچه از همان ابتداي ارتقای بخش دلفان به شهرستان مسئولان منطقه مراتب ناخرسندي خود را از كم بودن تعداد بخش هاي دلفان ابراز داشتند و خبرنگاران نيز در طول 24 سال گذشته با انتقال مطالبات مردم خواستار افزايش تعداد بخش هاي اين شهرستان شدند متاسفانه با استمرار بی مهری ها تاکنون تنها با افتتاح بخش جديد خاوه در مصوبات تقسيمات كشوري بخشی از آن جبران شده است.
اين در حالي است كه برخي مناطق ديگر شهرستان دلفان شرايط لازم را براي تبديل شدن به بخش و تاسيس بخشداري داشته اند اما با گذشت 24 سال اين شهرستان همچنان داراي سه بخش است. شكي نيست وسعت زياد شهرستان دلفان ، آمار بالا روستاها و پراكندگي آنان يكي از عوامل مهم توسعه نيافتگي روستاهاي اين شهرستان است.عمق محروميت در برخي از اين روستاها به حدي است كه هنوز ساكنان اين روستا در زمینه ابتدايي ترين امكانات زندگي چون آب، برق، بهداشت و مسكن مشكل دارند. روستایی که عمق محرومیت در آنها بارها مسئولان مختلف را به تاسف و ابراز نگرانی وا داشته است تا استاندار لرستان در طول مدت کوتاه حضور خود در این استان بارها به این شهرستان محروم و حتی روستاهای دورافتاده آن که از کوچکترین امکانات بهره مند نیستند سفر کند. روستاهایی که برای دریافت خدمات باید 70 کیلومتر راه صعب العبور طی کنند حجم سنگين كار، پراكندگي و سخت گذر بودن بسياري از روستاها و كمبود امكانات ارتباطي، ناكافي بودن نيروي انساني موجب شده كه بخشداري هاي موجود توان لازم را براي رسيدگي و حل مشكلات اين روستاها را نداشته باشند. اين شهرستان هم اكنون بيش از 446 روستا و دو هزار و 570 كيلومتر مربع وسعت دارد كه با اين وسعت، تعداد روستا و جمعيت تنها سه بخشداري مركزي، خاوه و كاكاوند در منطقه فعاليت دارند. اين در حاليست براساس شاخص ها دلفان شرايط لازم را براي حداقل دو بخش ديگر در مناطق ميربگ و آيتي وند را دارد.
هم اكنون شعاع برخي روستاها تا مركز بخش به بيش از 70 كيلومتر مي رسد و اين موضوع مشكلات فراواني را براي روستائيان به ويژه روستاهاي دوردست و سخت گذر به وجود آورده است كه نارضايتي مردم اين مناطق محروم را به دنبال داشته است. براي روشن شدن موضوع بايد گفت ساكنان مناطق بابابزرگ و ورن شاخ براي كوچكترين كار اداري خود مجبودند مسير 70 كيلومتري محل زندگي خود را با مركز بخش كاكاوند در هفت چشمه طي كند كه سختي مسير و كمبود امكانات اقامتي در بخش كاكاوند همواره مشكلاتي را براي مردم دهستان هاي ايتي وند جنوبي بوجود آمده است. بخشداران دلفان: افزایش بخشهای شهرستان ضرورتی انکار ناپذیر است بخشدار مركزي نورآباد مي گويد: اين بخش با 806 كيلومتر مربع وسعت و بيش از 40 هزار نفر جمعيت داراي 181 روستا است كه مناطق ميربگ جنوبي و شمالي در آن شرايط لازم را براي تبديل شدن به بخش را دارند. ابوالقاسم خسروپور افزود: راه اندازي بخشداري در اين مناطق ضرورتي انكارناپذير است و اين موضوع مي تواند وسعت بخش مركزي را كاهش دهد تا خدمات رساني مطلوب تر انجام گيرد. بخشدار كاكاوند نيز در اين باره مي گويد: اين بخش هزار و 373 كيلومتر مربع مساحت دارد كه تعداد زياد روستاها و وسعت منطقه مشكلاتي را براي بخشداري كاكاوند بوجود آورده است.
آزاد سليمي افزود: با نظر كارشناسان در اين زمينه راه اندازي يك بخش جديد با دهستان هاي ايتي وند جنوبي و كاكاوند غربي پيشنهاد شده است. به هر روي تعداد روستاهاي دلفان و پراكندگي آنان رسيدگي به 446 روستاي داراي سكنه منطقه از توان سه بخشداري موجود خارج است كه خروجي اين امر در دراز مدت همچنان محروميت منطقه است. بخشدار بخش جدید خاوه نيز در این رابطه مي گويد: پيش از افتتاح بخش جديد خاوه اين بخش شامل دو دهستان خاوه شمالي و جنوبي بود كه مردم اين دو دهستان براي انجام كارهاي اداري خود مي بايست با پيمودن مسافت زياد به بخشداري مركزي در مركز شهرستان مراجعه كنند. شاهپور عيسي زاده اظهار اميدواري كرد که با راه اندازي بخشداري خاوه در آينده بتوانيم خدمات شايسته اي براي مردم اين منطقه در جهت جبران عقب ماندگي هاي گذشته صورت دهيم. با این تفاسیر بدون شک راه اندازي دو بخش جديد ديگر با توجه به جمعيت و وسعت منطقه ضرورتي انكار ناپذير است. درخواست ایجاد دو بخش جدید در دلفان به وزارت کشور ارسال شد فرماندار دلفان نيز در این رابطه به مهر مي گويد: طرح توجيهي و كارشناسي تاسيس بخشداري در مناطق ميربگ و ايتي وند توسط كارشناسان تهيه و جهت تصميم گيري به استانداري لرستان و وزارت كشور ارسال شده است.
به گفته علي باقري هيئت دولت در چند ماه اخير با تاسيس بخش خاوه موافقت كرده است و اظهار اميدواري كرد با توجه به مساحت جمعيت و شاخص هاي موجود حداقل دو بخشداري ديگر در دلفان تاسيس شود. بنابر این گزارش وسعت زياد شهرستان دلفان، آمار بالای روستاها و پراكندگي آنان يكي از عوامل مهم توسعه نيافتگي روستاهاي شهرستان دلفان است و راه اندازي 2 بخش ديگر براي محروميت زدايي و خدمت رساني مطلوب به روستائيان در شهرستان دلفان ضروري است. شهرستان دلفان با 146 هزار نفر جمعيت يكي از شهرستانهاي محروم و كوهستاني استان لرستان است كه در شمال غربي اين استان و در همسايگي استانهاي همدان و كرمانشاه قرار گرفته است. .............................................. گزارش: مصطفي معظمي گودرزي
۱۳۹۲/۱۲/۷ - ۱۳:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]