محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845339850
قیمت آب و برق واقعی نشد/ سرمایه گذاری های ناشی از درآمدها تحقق نیافت
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
در فاز اول قانون هدفمندی یارانه ها؛ قیمت آب و برق واقعی نشد/ سرمایه گذاری های ناشی از درآمدها تحقق نیافت تهران - ایرنا - براساس قانون هدفمند کردن یارانه ها، دولت مکلف شده بود تا میانگین فروش داخلی برق را طوری تعیین کند که به تدریج تا پایان برنامه پنجم توسعه، معادل قیمت تمام شده و سرمایه گذاری در این بخش با هدف واقعی نمودن قیمت آب و برق بهبود یافته باشد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، دولت دهم مکلف شده بود تا براساس ماده یک بند ج قانون هدفمند کردن یارانه ها، قیمت تمام شده برق را با احتساب مجموع هزینه های تبدیل انرژی، انتقال و توزیع و هزینه سوخت با بازده حداقل 38 درصد نیروگاه های کشور و رعایت استانداردها تعیین کند به طوری که هر سال حداقل یک درصد به بازده نیروگاههای کشور افزوده شود و این رقم تا پنج سال پس از اجرا به بازده 45 درصد برسد و در نهایت تلفات شبکه های انتقال و توزیع تا پایان برنامه پنجم به 14 درصد کاهش یابد.
اگرچه براساس این قانون، دولت باید 20 درصد از درآمدهای حاصله را به بودجه عمومی دولت تخصیص می داد ولی چنین اقدامی را انجام نداد و بخش عمده ای از درآمدهای ناشی از هدفمندی به پرداخت یارانه نقدی اختصاص یافت.
در ماده هشت قانون هدفمندی یارانه ها نیز دولت دهم مکلف شده بود 30 درصد از درآمد ناشی از اجرای قانون را به پرداخت کمک های بلاعوض یا پرداخت تسهیلات به بخش صنعت و کشاورزی که در حین اجرای این قانون زیان دیده اند، اختصاص دهد، اما عملکرد خلاف قانون دولت در اجرای قانون هدفمندی یارانه ها موجب شد، مجلس در سال 90 برای جلوگیری از بروز کسری بودجه، سهم بخش صنعت و کشاورزی را 10 درصد کاهش دهد.
گرچه کاهش مصرف انرژی بخصوص در حوزه برق و توسعه زیرساخت ها و نیروگاهها یکی از اهداف اجرای قانون هدفمندی بود ولی منابع ناشی از درآمدهای آن با هدف سرمایه گذاری در این بخش به درستی تخصیص نیافت به طوری که از برنامه ایجاد 15 هزار مگاوات برق جدید پیش بینی شده پس از قانون تنها معادل چهار هزار مگاوات آن عملی شده است.
وزیر نیرو درباره تاثیرات اجرای فاز اول قانون هدفمندی یارانه ها بر این بخش، می گوید میزان افزایشی که در قیمت حامل های انرژی صورت گرفت بویژه در حوزه برق و آب کافی نبوده به گونه ای که متوسط قیمت هر کیلووات برق از 170 به 430 ریال افزایش یافت اما معادل 166 ریال آن را به سازمان هدفمندی یارانه ها برگرداندیم و در حالی که بسیاری از هزینه های این بخش افزایش یافت، تنها معادل 264 ریال برای وزارت نیرو باقی می ماند.
حمید چیت چیان با اشاره به مشکلات مربوط به وصول مطالبات، افزود: پس از اجرای هدفمندی یارانه ها به ازای هر کیلووات ساعت برق مصرفی تنها حدود 200 ریال به دست صنعت می رسد در حالی که هزینه های این بخش بیش از دو برابر قبل شده بود. همچنین اجرای این قانون باعث افزایش منابع مالی بخش آب و برق نشد.
وزیر نیرو با اشاره به رقم بسیار پایین تصویب شده برای دریافت از مصرف کنندگان، اظهار داشت: با وجودی که در قانون هدفمندی یارانه ها و تصمیمات متعاقب آن قرار بود که به طور متوسط بابت هر کیلووات ساعت برق 430 ریال از مصرف کنندگان دریافت شود، هرچند این رقم برای طبقات مختلف مصرف و انواع ردیف های خانگی، صنعتی و کشاورزی متفاوت بود.
چیت چیان خاطرنشان کرد: باوجودی که در قانون بودجه سال 92 افزایش قیمت برق پیش بینی شده و قانونگذار دولت را مکلف کرده بود که از تیر ماه سال جاری افزایش قیمت ها را اعمال کند اما متاسفانه در دولت دهم این کار عملی نشد و در دولت یازدهم نیز هنوز تصمیمی برای تعیین زمان و چگونگی افزایش قیمت حامل های انرژی صورت نگرفته است.
هرچند قیمت تمام شده هر کیلووات ساعت برق بدون در نظر گرفتن هزینه سوخت نیروگاه ها اکنون حدود 680 ریال است و در دولت گذشته در سال 90 تصمیم گرفته شد بابت هر کیلووات ساعت از مردم حدود 430 ریال دریافت شود اما تاکنون هیچ اقدامی برای جبران این اختلاف قیمت ها از سوی دولت صورت نگرفته است.
وی یادآور شد این در حالی است که از 430 ریال دریافتی نیز 166 ریال به سازمان هدفمندی یارانه ها پرداخت می شود و با توجه به این موضوع فقط 264 ریال از هزینه دریافتی عاید بخش صنعت می شود.
بنابراین اختلاف زیاد میان قیمت برق مصرفی با قیمت تمام شده سبب شده تا رسیدگی به فرسودگی خطوط انتقال و توزیع به دلیل کمبود منابع کمتر مورد توجه قرار گیرد و همین مساله موجب هدررفت انرژی گردد.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه بیش از 70 هزار مگاوات ظرفیت نصب شده داریم و رتبه چهاردهم در دنیا را از آن خود کرده ایم، گفت: با توجه به افزایش روزافزون مصرف باید مرتب این ظرفیت را افزایش دهیم و در طول برنامه پنجم باید سالانه پنج هزار مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار کنیم تا بتوانیم پاسخگوی مصرف برق در کشور باشیم.
حمیدرضا فولادگر نماینده مردم اصفهان نیز درباره اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها و برطرف شدن نواقص فاز اول گفته که نواقص فاز اول طرح هدفمندی یارانه ها با اجرای فاز دوم حل نمی شود، بلکه همین فاز اول را باید کامل و درست اجرا می کردیم.
رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای سیاست های کلی اصل 44 مجلس می افزاید: متأسفانه در اجرای فاز اول هدفمندی یارانه ها، آنچنان که طبق قانون به تولید اهمیت داده شده، به نحو لازم از این بخش حمایت نشد.
فولادگر با اشاره به اینکه در فاز اول دولت تنها به پرداخت یارانه نقدی اکتفا کرد، اظهار داشت: در حالی که در بخش اقتصاد خانوار، موارد دیگری نظیر ایجاد نظام جامع تأمین اجتماعی، پرداخت یارانه غیرنقدی، نظام جامع سلامت، ایجاد زیرساخت ها و غیره متناسب با مصوبات قانونی مورد تاکید قرار گرفته بود، اما تاکنون سرمایه گذاری لازم در بخش های یادشده صورت نگرفته است.
بنابراین به نظر می رسد در فاز دوم اجرای قانون هدفمندی یارانه ها علاوه بر افزایش تدریجی قیمت حامل های انرژی باید اصلاح الگوی مصرف، بهسازی صنایع انرژی بر، ترمیم فرسودگی خطوط انتقال و توزیع و توسعه نیروگاهها با هدف اصلاح و کاهش مصرف انرژی مورد توجه قرار گیرکرد.
در بودجه سال جاری مبلغ حاصل از فروش برق 88 هزار و 150 میلیارد ریال به ازای قیمت هر کیلووات ساعت به طور متوسط 430 ریال پیش بینی شده بود و این در حالی است که در لایحه بودجه سال آینده، مبلغ حاصل از فروش برق 120 هزار و 207 میلیارد ریال منظور شده که قیمت فروش هر کیلووات ساعت برق بیش از سال جاری و حدود 600 ریال محاسبه خواهد شد.
علاوه بر برق و گاز، آب نیز در انتظار افزایش قیمت است، چرا که به گفته وزیر نیرو، مجلس مجوز افزایش 5/38 درصدی قیمت آب و برق را در سال 92 به دولت داده، اما هنوز دولت در این خصوص تصمیمی اتخاذ نکرده است.
بنابراین براساس آخرین تصمیمات دولت و مجلس به گفته وزیر نیرو این وزارتخانه دیگر به هدفمندی یارانه ها پولی پرداخت نمی کند چرا که به دلیل پرداخت ها در سالهای گذشته سرمایه گذاری در این صنعت عقب مانده است.
با وجودی که قبل از اجرای طرح هدفمندی یارانه ها قیمت آب و برق سالانه 10 درصد افزایش می یافت اما پس از اجرای این قانون و با وجود تصویب مجلس شورای اسلامی در سال جاری قیمت ها تغییری نداشته است.
همچنین وزارت نیرو باید بخشی از درآمد خود را به عنوان سهم هدفمندی یارانه ها به این ستاد پرداخت می کرد که از این پس این رقم برای سرمایه گذاری و توسعه زیرساختهای وزارت نیرو صرف خواهد شد.
بنابراین به نظر می رسد دولت برای رساندن قیمت برق به قیمت تمام شده و واقعی هر سال به گونه ای افزایش قیمت داشته باشد که براساس قانون پنجم توسعه تا ظرف پنج سال به قیمت تمام شده و واقعی برسد.
به هر حال گفته می شود افزایش قیمت ها در فاز دوم هدفمندی تدریجی و پلکانی بوده و تغییری در چهار اقلیم مصرفی مشترکان خانگی داده نشده و مانند فاز اول هدفمندی یارانه ها نحوه محاسبه تعرفه برق مشترکان خانگی مطابق با چهار اقلیم گرم یک، دو، سه و چهار محاسبه خواهد شد.
از سوی دیگر بررسی های وزارت نیرو نشان می دهد که قیمت تمام شده هر کیلووات ساعت برق در کشور بدون هزینه سوخت به ازای هر کیلووات ساعت 680 ریال است که در مقایسه با قیمت تمام شده که حدود یکهزار و 300 ریال برای هر کیلووات ساعت است، فاصله زیادی دارد.
بنابراین به نظر می رسد شتابزدگی، شیب تند اجرای قانون هدفمندی یارانه ها، رعایت نکردن الگوی مصرف انرژی، بی توجهی به بهسازی و نوسازی واحدهای انرژی بر، حمایت نکردن از بخش تولید و بی توجهی به سرمایه گذاری در صنعت برق از جمله دلایل شکست مرحله نخست اجرای این قانون است.
بسیاری از کارشناسان معتقدند که باید در مرحله دوم اجرای هدفمندی یارانه ها نه تنها ایرادات مرحله اول مرتفع شود بلکه سهم تولید از یارانه پرداخت و توجه به پروژه های زیرساختی و سرمایه گذاری در آنها در کنار موضوعات دیگر افزایش یابد.
اقتصام(5)1053**1558
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
07/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]
صفحات پیشنهادی
نه قیمت آب و برق واقعی شد و نه سرمایه گذاری های ناشی از درآمدهای آن تحقق یافت
در فاز اول قانون هدفمندی یارانه ها نه قیمت آب و برق واقعی شد و نه سرمایه گذاری های ناشی از درآمدهای آن تحقق یافت تهران - ایرنا - براساس قانون هدفمند کردن یارانه ها دولت مکلف شده بود تا میانگین فروش داخلی برق را طوری تعیین کند که به تدریج تا پایان برنامه پنجم توسعه معادل قیمت تجذب صدها میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت نفت با تحقق شرایط برد- برد بین ایران و شرکت های بین المللی
رییس شرکت ملی نفت جذب صدها میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت نفت با تحقق شرایط برد- برد بین ایران و شرکت های بین المللی تهران - ایرنا - معاون وزیر نفت و رییس شرکت ملی نفت گفت قراردادهای جدید نفتی ایران باید طوری باشد که با تامین شرایط برد - برد بین ایران و شرکت های بین المللیسبد تولید برق ایران متنوع میشود/ سرمایهگذاری 50 میلیارد دلاری برقی
اقتصادی انرژی سبد تولید برق ایران متنوع میشود سرمایهگذاری 50 میلیارد دلاری برقی معاون وزیر نیرو با اشاره به جزئیات متنوع سازی سبد تولید برق ایران از سرمایه گذاری 50 میلیارد دلاری در صنعت تولید و انتقال برق تا 7 سال اینده خبر داد و گفت با مشارکت صنعت برق و داشنگاه فرار مغزهانایب رئیس دوم کمیسیون اقتصادی در گفتوگو با فارس: افق دید سرمایهگذاران بازار سرمایه بلند مدت باشد/قیمتگذاری
نایب رئیس دوم کمیسیون اقتصادی در گفتوگو با فارس افق دید سرمایهگذاران بازار سرمایه بلند مدت باشد قیمتگذاری سنگ آهن و پتروشیمی با روح بازار متفاوت استعضو شورای عالی بورس گفت باید نگاه سرمایهگذاران بلند مدت باشد و نباید نگران کاهش شاخص در چند روزاخیر باشند زیرا این اتفاق در باتوسعه شبکه برق کشورنیازمند 50 میلیارد دلار سرمایه گذاری است
توسعه شبکه برق کشورنیازمند 50 میلیارد دلار سرمایه گذاری است اصفهان- ایرنا- معاون برق و انرژی وزیر نیرو گفت برای توسعه شبکه برق کشور با هدف تولید 110 هزار مگاوات برق در مدت هفت سال آینده 50 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است به گزارش ایرنا هوشنگ فلاحتیان روز چهارشنبه در کنگره ممدیرعامل یک شرکت سرمایهگذاری در گفتوگو با فارس: تصمیم اخیر سازمان بورس، بازار سهام را متعادل میکند/ریزش قی
مدیرعامل یک شرکت سرمایهگذاری در گفتوگو با فارس تصمیم اخیر سازمان بورس بازار سهام را متعادل میکند ریزش قیمتها هیجانی بودیک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به طرح ویژه سازمان بورس در حمایت از سرمایهگذاران خرد گفت باید به تصمیم اخیر سازمان بورس و اوراق بهادار در مورد محدودیتافزایش قیمت بنزین از فردا، شایعه یا واقعیت؟
افزایش قیمت بنزین از فردا شایعه یا واقعیت وضعیت افزایش قیمت بنزین از ابتدای اسفندماه در هاله ای از ابهام قرار دارد در حالی که جایگاهداران از ضرورت آمادگی برای عرضه بنزین با قیمت های جدید از شامگاه پنجشنبه تاکید دارند و مسوولان وزارت نفت این ادعا را تکذیب می کنند اما هنوز تکلیعضو انجمن فولاد در گفتوگو با فارس: سرمایهگذاری در صنایع مادر لازمه رسیدن به اقتصاد مقاومتی است
عضو انجمن فولاد در گفتوگو با فارس سرمایهگذاری در صنایع مادر لازمه رسیدن به اقتصاد مقاومتی استعضو انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت برای دستیابی به اقتصاد مقاومتی بایدبرای توسعه صنایع مادر سرمایهگذاری شود رضا شهرستانی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس اظهار داشت در حاسرمایه گذاری خارجی در ایران از نگاه تحلیلگران غربی
سرمایه گذاری خارجی در ایران از نگاه تحلیلگران غربی تهران-ایرنا-تحلیلگران در غرب بر این نظرند که گرچه هنوز بخش زیادی از تحریم ها علیه ایران باقی مانده است اما آغاز روند تدریجی لغو تحریم ها انگیزه ی بسیار بالایی را به شرکت های اقتصادی بین المللی برای سرمایه گذاری در ایران داده استهم اکنون یک سوم سرمایه گذاری کشور در حوزه ساخت و ساز انجام می شود
مدیر عامل سازمان ملی زمین و مسکن هم اکنون یک سوم سرمایه گذاری کشور در حوزه ساخت و ساز انجام می شود تهران - ایرنا - مدیر عامل سازمان ملی زمین و مسکن گفت حجم فعالیت های ساختمانی در کشور بسیار گسترده است و هم اکنون یک سوم سرمایه گذاری های داخلی در حوزه ساخت و سازها انجام می شود مشرکت شاهد در منطقه ویژه اقتصادی مهران سرمایه گذاری می کند
شرکت شاهد در منطقه ویژه اقتصادی مهران سرمایه گذاری می کند ایلام-ایرنا- استاندار ایلام از سرمایه گذاری شرکت شاهد در منطقه ویژه اقتصادی مهران و ایجاد زیرساخت های لازم در این مکان خبر داد به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی روابط عمومی استانداری محمدرضا مرواریدفرماندار کوثر: زیرساخت های سرمایه گذاری در این شهرستان فراهم است
فرماندار کوثر زیرساخت های سرمایه گذاری در این شهرستان فراهم است کوثر اردبیل - ایرنا - فرماندار کوثر گفت زیرساخت های سرمایه گذاری در این شهرستان فراهم است علیرضاحسینی روز چهارشنبه در بازدید از برخی پروژه های عمرانی کوثر با بیان این که حق مردم این شهرستان بخوبی ادا نشده افزودحمایت ازتولیدوسرمایه گذاری داخلی کلیدرفع بحرانهای اقتصادی کشوراست
نماینده مردم خمین حمایت ازتولیدوسرمایه گذاری داخلی کلیدرفع بحرانهای اقتصادی کشوراست خمین- ایرنا- نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی گفت حمایت از کار تولیدات و سرمایه گذاری داخلی شاه کلید رفع بحران های اقتصادی کشور است به گزارش خبرنگار ایرنا محمدابراهیم رضایی قبل از خطبمناظره قیمت تمام شده خدمات بهداشتی و درمانی در کشور/2 نماینده نظام پزشکی: واقعی نشدن تعرفهها پزشکان را متهم ک
مناظره قیمت تمام شده خدمات بهداشتی و درمانی در کشور 2نماینده نظام پزشکی واقعی نشدن تعرفهها پزشکان را متهم کرده استمعاون نظارت و برنامهریزی سازمان نظام پزشکی میگوید اگر از 20 سال پیش قیمت واقعی خدمات پزشکی تعیین میشد اکنون نه مردم به رنج میافتادند و نه پزشکان متهم میشدند مایک فعال بازار سهام در گفتوگو با فارس: سرمایهگذاران خرد بورس در فروش سهام عجله نکنند/جذابیت بالای سرمایهگذار
یک فعال بازار سهام در گفتوگو با فارس سرمایهگذاران خرد بورس در فروش سهام عجله نکنند جذابیت بالای سرمایهگذاری در بورسیک فعال بازار سهام گفت فعالان بازار در شرایط فعلی نسبت به فروش سهام عجله نکنند و در آینده قطعاً با شرایط مثبت بینالمللی زیانهایشان جبران خواهد شد فیروز منجیلاشکالات مرحله اول در فاز دوم حذف شود/ هدفمندی یعنی واقعی شدن قیمتها
یک نماینده مجلس در گفتگو با باشگاه خبرنگاران اشکالات مرحله اول در فاز دوم حذف شود هدفمندی یعنی واقعی شدن قیمتها حاجی دلیگانی گفت از اشکالات طرح هدفمندی یارانه ها این است که نظارتها کاهش یافت و بازار از کنترل خارج شد در واقع این مسئله باعث رشد بیرویه قیمتها شد حسینعلی حاجیالبرز به لحاظ قیمت گذاری کالا رتبه چهارهم کشور دارد
البرز به لحاظ قیمت گذاری کالا رتبه چهارهم کشور دارد فردیس-ایرنا- معاون نظارت و بازرسی صنعت معدن و تجارت استان البرزاعلام کرد این استان به لحاظ قیمت گذاری کالا در ماههای آذر و بهمن امسال در رتبه چهاردهم کشورقرار گرفت به گزارش خبرنگار ایرنا سیامک آقایی روز شنبه درنشست ستاد تن-
اقتصادی
پربازدیدترینها