واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
حضورمقام بلندپایه آمریکایی در تاجیکستان برای بررسی مسائل افغانستان دوشنبه - ایرنا - معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور کشور های آسیای مرکزی و آسیای جنوبی و «امامعلی رحمان» رییس جمهوری تاجیکستان وضعیت کنونی و آینده افغانستان و پیامد های خروج نیرو های بین المللی پاسدار صلح از این کشور را بررسی کردند.
به گزارش ایرنا، به نقل از گزارش روز سه شنبه واحد مطبوعاتی نهاد ریاست جمهوری تاجیکستان، مسائل مربوط به روابط تاجیکستان و آمریکا و راه های رشد همکاری دو کشور، بهسازی فضای حقوقی سرمایه گذاری و جلب سرمایه دولتی و خصوصی آمریکا به اقتصاد تاجیکستان و توجه به طرح منطقه ای انتقال برق کاسا - 1000 از دیگر موارد مطرح شده بین «ریچارد هاگلند» و «امامعلی رحمان» بود.
هاگلند دیپلمات ارشد آمریکایی و سفیر سابق آمریکا در تاجیکستان از سه روز پیش در تاجیکستان حضور یافته است.
«سراج الدین اصل اف» وزیر امور خارجه تاجیکستان نیز در دیدار با معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور کشور های آسیای مرکزی و آسیای جنوبی مسائل همکاری های دو جانبه و منطقه ای و دورنمای توسعه افغانستان را بررسی کردند.
نخستین مشاوره سیاسی دو کشور ماه فوریه سال 2010 در واشنگتن برگزار شد. از آن به بعد این مذاکرات در مورد همکاری های دوجانبه و چند جانبه به نوبت در واشنگتن و دوشنبه انجام شده است.
جزییات بیشتری از نتایج دیدار ریچارد هاگلند و مقامات تاجیک منتشر نشده است، ولی تحلیلگران و رسانه های تاجیک، با توجه به همسایگی تاجیکستان با افغانستان و موضوع خروج نیروهای ائتلاف از این کشور در سال جاری میلادی، این سفر را مرتبط به همین موضوع مهم ارزیابی می کنند.
به اعتقاد کارشناسان سیاسی، با توجه به اینکه آمریکا نتوانسته است حامد کرزی را به امضای پیمان امنیتی برای تعیین شرایط حضور نیرو های آمریکایی بعد از سال 2014 متقاعد کند، رایزنی آمریکا با کشورهای همسایه بخصوص تاجیکستان در این مورد آغاز شده است.
بسیاری از تحلیلگران از احتمال بد شدن وضعیت امنیتی در افغانستان و کشورهای منطقه به خصوص تاجیکستان که مرزهای طولانی با افغانستان دارد، بعد از خروج نیرو های ائتلاف سخن می گویند.
رییس جمهوری تاجیکستان دو روز پیش در پیام تبریک روز ملی ارتش این کشور از امکان بروز چالشها و تهدید های جدید امنیتی بعد از خروج نیروهای ائتلاف از افغانستان سخن به میان آورد.
افزایش سفر های مقام های آمریکایی به دوشنبه نیز شاید از همین نگرانی ها نشات گرفته باشد. دفتر مطبوعات سفارت آمریکا در تاجیکستان نیز پیشتر از حضور فرمانده نیرو های مخصوص آمریکا به تاجیکستان خبر داده بود.
دولت کرزی با وجود گذشت چندین سال از مذاکرات پیمان امنیتی با واشنگتن از امضای این پیمان خودداری می کند.
آمریکا در سال 2011 در افغانستان 101 هزار سرباز داشت که هم اکنون به 38 هزار نفر کاهش یافته است. در صورت امضا نشدن پیمان امنیتی آمریکا و افغانستان، واشنگتن مجبور است تا 31 دسامبر سال 2014 تمام نیرو هایش را از این کشور بیرون بکشد.
آساق**1663**1545
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
06/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]