تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حقّ فرزند بر پدر ، آن است كه نام خوب بر او بگذارد و او را خوب تربيت كند و قرآن به...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820791197




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تملق و چاپلوسی جامعه را بیمار و بدبین می‌کند


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تملق و چاپلوسی جامعه را بیمار و بدبین می‌کند
کد خبر: ۳۸۱۸۹۶
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۲:۴۳ - 24 February 2014


اصغر کیهان نیا، یک مشاور روانشناس با مذموم خواندن تملق و چاپلوسی، به اکتسابی بودن این رفتار ناپسند و یادگیری آن اشاره کرد و گفت: تکرار این رفتار موجب می‌شود افراد در درازمدت از یکدیگر بدشان بیاید و جامعه را بیمار کنند.

به گزارش فارس، وی اظهار داشت: کسانی که نان را به نرخ روز می‌خورند و اعتقادی به جوانمردی و انسانیت ندارند، افرادی «غیرمسئول نسبت به جامعه» هستند.

وی افزود: این افراد فقط به فکر منافع خود هستند و در قبال منافع مردم و جامعه احساس مسئولیت نمی‌کنند.

کیهان نیا با بیان ضرب‌المثل «گذشتن خر از پل» تصریح کرد: استدلال افراد غیرمسئول نسبت به جامعه این است که مهم این است که خر من، از پل بگذرد و اگر بعد از آن پل خراب شود مهم نیست.

این مشاور روانشناس گفت: افراد «غیرمسئول نسبت به جامعه» سعی می‌کنند مثلاً با ترفند‌های متفاوت از پرداخت اقساط وام‌های بانکی جلوگیری کنند. عدم پرداخت مالیات، رفتار ناپسندی است که این دسته افراد به آن مبادرت می‌ورزند.

کیهان‌نیا تصریح کرد: متأسفانه در برخی خانواده‌ها این نوع رفتار‌ها به جای بار منفی، مثبت تلقی شده و این گونه رفتار‌های ناپسند به زرنگی افراد نسبت داده می‌شود.

وی ادامه داد: تکرار این رفتار‌ها و تائید آن از سوی برخی افراد می‌تواند تملق و چاپلوسی را زیاد کند. بخشی از ترویج این رفتار ناپسند به دلیل انتظار طرف مقابل برای تعریف و تمجید از سوی دیگران است اما بهترین شیوه مقابله با این نوع رفتار‌ها اجازه ندادن به فرد متملق است.

این متخصص بهداشت روانی با ذکر حکایتی از کریم‌خان زند گفت: می‌گویند عموی کریم خان زند به شیراز می‌رود و چند روزی مهمان وکیل الرعایا می‌َشود. روزی به کریم‌خان زند می‌گوید که خواب پدر او را دیده در حالی که در بهشت جامی از آب کوثر می‌نوشد. کریم خان دستور می‌دهد تا او را از شهر بیرون کنند و در آن هنگام  می‌گوید: «وقتی تملق آغاز گردد، کار رعیت به سامان نگردد.»

وی با بیان تبعات تملق در جامعه اظهار داشت: تکرار این رفتار موجب می‌شود تا افراد در دراز مدت از یکدیگر بدشان بیاید و جامعه را بیمار کنند.

این مشاور روانشناس خاطرنشان کرد: رفتار تملق و چاپلوسی اکتسابی است و از والدین و اطرافیان آموخته می‌شود. از طرفی پاداش این رفتار که با گفتن عباراتی چون «خیلی زرنگی» و «آفرین» گفته می‌شود، فرد متملق را به ادامه رفتارش ترغیب می‌کند.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن