تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خير دنيا و آخرت با دانش است و شرّ دنيا و آخرت با نادانى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833904827




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کنترل نقدینگی تنها توصیه من به دولت است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

کنترل نقدینگی تنها توصیه من به دولت است تهران - ایرنا - قرار است از ابتدای سال آینده مرحله دوم طرح هدفمند کردن یارانه ها توسط دولت اجرا شود. در فاز دوم و طبق مصوبه مجلس درآمد دولت از محل افزایش قیمت حامل های انرژی 48 هزار میلیارد تومان تعیین شده است.


این موضوع موجب نگرانی برخی کارشناسان شده و معتقدند با افزایش قیمت حامل های انرژی باید منتظر تورم شدیدی در اقتصاد باشیم.
ˈحسین راغفرˈ در این باره می گوید: «افزایش قیمت حامل های انرژی حتی اگر به بهترین شیوه هم مدیریت شود، افزایش شدید قیمت ها را به دنبال خواهد داشت.»
همچنین محمد خوش چهره معتقد است: «لذا این دولت هم قصد دارد مانند دیگر دولت ها ضعف مدیریت تولید حامل های انرژی و مدیریت توزیع آن را با افزایش قیمت جبران کند، در حالی که اگر به رفع ضعف های خود بپردازد و جلوی قاچاق انرژی را بگیرد به منابع گسترده ای دست پیدا می کند که دیگر نیازی به شوک قیمتی نخواهد داشت.»
در این میان برخی دیگر از کارشناسان از افزایش قیمت حامل های انرژی دفاع می کنند. در این ارتباط ˈسعید لیلازˈ معتقد است: «قیمت حامل های انرژی برای سال 93 تا 80 هزار میلیارد تومان قابل افزایش است و اگر این موضوع درست مدیریت شود،هیچ فشاری به مردم وارد نخواهد شد.»
خبرنگار فرارو درباره افزایش قیمت حامل های انرژی و انتقاداتی که بر آن وارد می شود با دکتر ˈجمشید پژویانˈ استاد دانشگاه و کارشناس مسائل اقتصادی گفتگو کرده که متن کامل آن در ادامه می آید.
- آقای دکتر! طبق مصوبه مجلس درآمد دولت از محل افزایش قیمت حامل های انرژی برای سال آینده 48 هزار میلیارد تومان تعیین شده است که این مقدار 20 هزار میلیارد تومان بیشتر از سال جاری است. این موضوع باعث شده برخی کارشناسان نسبت به افزایش بیش از 70 درصدی قیمت حامل های انرژی و عواقب وخیم آن برای اقتصاد هشدار بدهند.
به نظر جنابعالی آیا این موضوع عواقبی همچون افزایش تورم و رکود خواهد داشت؟
برای آنکه اقتصاد ایران از بحران کنونی خارج شود، باید قیمت های نسبی اصلاح شود. یعنی قیمت حامل های انرژی باید در چند مرحله افزایش پیدا کند تا به مرحله ای برسد که قیمت های نسبی علامت های صحیح به اقتصاد نشان دهند. حال اگر قیمت حامل های انرژی خیلی ملایم افزایش پیدا کند آن تاثیر موردنظر را نخواهد داشت. پس این افزایش باید قابل توجه باشد.
نکته مهم این است که این افزایش قیمت باید به سمت کارآمدی تولید منتهی شود. یعنی دولت باید سیاست هایی در راستای تشدید اثر اصلاح قیمت ها بر روی بخش تولید در جهت هدایت آن به سمت صرفه جویی در مصرف انرژی و کارایی بالاتر اتخاذ کند تا به هدف اصلی خود برسد.
بابت رسیدن به این هدف اگر هم تورمی ایجاد شود، قابل اغماض است. مگر کشورهای همسایه ما همچون ترکیه برای مدت 20 سال و کشورهای آمریکای لاتین برای مدت 25 سال تورم های 80 تا 100 درصد نداشتند؟ اما اکنون بیش از 10 سال است که در این کشورها نرخ تورم در حدود 4 تا 6 درصد است و اقتصادی بسیار شکوفا و روان دارند. از این گذشته باید گفت تورم چیزی نیست که بخواهد مانع اصلاحات ساختاری اقتصاد شود.
- یعنی به نظر جنابعالی افزایش قیمت حامل های انرژی منجر به افزایش تورم در اقتصاد نمی شود؟
اصولا دلیلی ندارد که با اصلاح قیمت ها، تورمی شدید در اقتصاد ایجاد شود. قطعا وقتی قیمت حامل های انرژی افزایش پیدا کند قیمت های نسبی تغییر می کند و یکسری قیمت ها افزایش پیدا می کند؛ اما برخی قیمت ها ممکن است کاهش پیدا کند. لذا اگر دولت بتواند نقدینگی را کنترل کند مردم مجبور می شوند بابت افزایش هزینه انرژی، تقاضای خود برای برخی کالاهای دیگر را کم کنند که در نتیجه قیمت این کالاها اگر کاهش پیدا نکند، حتما ثابت باقی خواهد ماند.
- اینکه می فرمایید قیمت حامل های انرژی باید افزایش پیدا کند، این ˈبایدˈ ناشی از تامین درآمد ریالی برای دولت است یا ناشی از ضرورت اصلاح ساختار اقتصادی کشور؟
اصلاح قیمت ها در جهت اصلاح ساختار اقتصادی کشور است. اگر قرار باشد قیمت ها تغییر کند تا درآمد دولت افزایش پیدا کند، اشتباه بزرگی صورت گرفته است. دولت باید از طریق اخذ مالیات، کنترل هزینه ها و نوعی انضباط مالی بالانس بودجه خود را اصلاح کند. لذا اصلاح قیمت ها هیچ ارتباطی به تامین درآمد برای دولت ندارد و نباید داشته باشد.
- برخی کارشناسان معتقدند در شرایط کنونی، اقتصاد ایران آماده این جراحی قیمتی نیست و باید قبل از اصلاح قیمت ها یکسری زیرساخت ها ایجاد شود. به طور مثال قبل از افزایش قیمت بنزین، باید حمل نقل عمومی کارآمد شود. نظر شما در این باره چیست؟
خیر، من موافق نیستم.
اکنون 30 سال است که می خواهیم حمل و نقل عمومی را اصلاح کنیم. پس چرا هنوز اصلاح نشده است؟ مسئله اصلی این است که اقتصاد ما مشکل ساختاری دارد. اگر ما مشکل ساختاری نداشته باشیم و اقتصاد ما در شرایط روانی باشد اصلا نیازی به اصلاح قیمت ها نبود. لذا راه اصلاح ساختاری اقتصاد ایران از طریق اصلاح قیمت های نسبی می گذرد.
اما اتفاقا برخی کارشناسان معتقدند ما 30 سال است که در حال اصلاح قیمت ها هستیم و شرایط کنونی اقتصاد ایران محصول همین سیاست افزایش قیمت ها است که در گذشته انجام شده است.
کاملا اشتباه می کنند. ما کجا قیمت ها را اصلاح کردیم؟ ما در تمام سال های گذشته قیمت حامل های انرژی را ثابت نگاه داشتیم و برای یک دوره قیمت حامل های انرژی همچون بنزین را حتی نصف نرخ تورم هم افزایش نمی دادیم. به خصوص از زمانی که مجلس قیمت ها را تثبیت کرد. لذا قیمت حامل های انرژی باید همراه با نرخ تورم و همراه با افزایش قیمت های دیگر اصلاح شود.
- فرمودید اگر دولت نقدینگی را کنترل کند، افزایش قیمت حامل های انرژی خیلی موجب تورم نمی شود. پیش بینی شما درباره نرخ تورم با توجه به افزایش قیمت حامل های انرژی چقدر است؟
من عادت ندارم روی هوا صحبت کنم. قطعا در این باره باید مطالعه اقتصادی دقیقی صورت بگیرد. اما با توجه به تجربه مرحله اول که تا قبل از تحریم که باعث جهش قیمت ها شد، تورم ناشی از افزایش قیمت حامل های انرژی حدود 12 تا 14 درصد بود که البته در این بین دولت هم مرتکب اشتباهاتی شده بود.
- یعنی به نظر شما دولت می تواند علی رغم افزایش قیمت حامل های انرژی، به نرخ تورم پیش بینی شده خود برای سال آینده که 25 درصد اعلام شده برسد؟
دولت هیچ کاری هم نکند تورم خود به خود تا پایان امسال به همان 25 درصد و حتی پایین تر خواهد رسید. لذا اگر دولت نقدینگی خود را مرتب افزایش ندهد و شوک دیگری مانند تحریم اتفاق نیفتد، دلیلی ندارد که قیمت ها جهش پیدا کند. با این شرایط تورم 25 درصد برای سال آینده زیاد هم است؛ چرا که قیمت های سال آینده را نسبت به سال جاری می سنجند و عنوان می کنند نرخ تورم 25 درصد خواهد شد.
- به عنوان سوال پایانی توصیه شما به دولت در اجرای فاز دوم هدفمندی چیست؟
تنها توصیه من به دولت این است که نقدینگی را کنترل کند.
اول**1516
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




05/12/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن