واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
اقتصادی > انرژی معاون زنگنه به مهر اعلام کرد:
ایران تخفیف گازی به ترکیه نمیدهد/ ترکها خود را از پیش برنده ندانند
معاون وزیر نفت با تشریح آخرین وضعیت پرونده شکایت گازی ترکیه از ایران با تاکید بر اینکه ادعاهای گازی ترکیه در داوری بینالمللی راه به جایی نخواهد بود، اعلام کرد: ایران تابع نظر داوری بینالمللی است.
حمیدرضا عراقی در گفتگو با مهر درباره آخرین وضعیت شکایت گازی ترکیه از ایران و نتایج نشست داوری در لاهه، گفت: ترکیه مطابق با قرارداد تقاضاهایی را مطرح کردهاند که اگر به نتیج نرسند به دادگاه آی.سی.سی و یا تجارت جهانی مراجعه خواهند کرد، گفت: ترکیه هم مطابق با قرارداد گازی با ایران ادعاهایی را مطرح می کند و دلایلی را مطرح اعلام کرده است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اعلام اینکه ادعای گازی ترکیه هنوز در داوری بینالمللی به اثبات نرسیده است، تصریح کرد: هر دو طرف دلایلی را مطرح میکنند و در نهایت داوری بینالمللی نتیجه قطعی را اعلام خواهد کرد.
معاون وزیر نفت در پاسخ به این سئوال مهر که نتیجه داوری گازی ایران و ترکیه چه زمانی اعلام خواهد شد؟ توضیح داد: این موضوع به نظر دادگاه بستگی دارد و ممکن است 3 تا 6 ماه بعد نتیجه نهایی داوری اعلام شود.
این عضو هیات مدیره شرکت ملی گاز همچنین در خصوص ادعای ترکیه مبنی بر عدم تامین پایدار صادرات گاز طبیعی توسط ایران، اظهار داشت: در شرایط فعلی با سرمایه گذاریهای چند میلیارد دلاری زیر ساختهایی برای ساخت خطوط لوله، تاسیسات تقویت فشار و طرحهای مختلف به منظور صادرات پایدار گاز به ترکیه انجام گرفته است.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه برای زمستان سالجاری با وجود اوج سرمای هوا اما گاز ترکیه و کل کشور تامین شده است، گفت: از این رو اعتقاد داریم که ادعاهای گازی ترکیه در داوری بینالمللی راه به جایی نخواهد بود.
عراقی با اعلام اینکه شرکت ملی گاز در داوری بینالمللی با ارائه استدلالهای منطقی از حق و حقوق کشور دفاع خواهد کرد، افزود: ادعاهای ترکیه مبنی بر گران فروشی و یا کم فروشی گاز را قبول نداریم.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه ترکیه با مراجعه به داوری بینالمللی از حق خود طبیعی خود مطابق با قرارداد استفاده کرده است، یادآور شد: در مجموع شرکت ملی گاز ایران هم تابع نظر نهایی و قطعی داوری بینالمللی است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در خصوص درخواست ترکیه برای خرید گاز با تخفیف از ایران، گفت: درخواست تخفیف برای قرارداد و حجم فعلی صادرات گاز طبیعی ایران به این کشور قابل قبول نیست.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه در مذاکرات آینده هرگونه کاهش قیمت در فروش گاز به افزایش حجم گاز و نوع قرارداد بستگی دارد، خاطرنشان کرد: ایران مطابق با قرارداد فعلی متعهد به تامین پایدار و مطمئن تامین گاز مورد نیاز ترکیه است.
به گزارش مهر، ترکیه به دلیل گران فروشی و کم فروشی از گاز ایران به داوری بینالمللی شکایت کرده اند که پیش بینی میشود در صورت محکومیت گاز ایران در این دادگاه بینالمللی، شرکت ملی گاز باید غرامت 2 تا 2.5 میلیارد دلاری به بوتاش ترکیه پرداخت کند.
تانیر ییلدیز وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه اخیرا در گفتگو با رسانههای ترکیه با تاکید بر اینکه وی 99 درصد "یقین" دارد که رای دادگاه به نفع ترکیه خواهد بود و آنکارا 2 میلیارد دلار غرامت از ایران میگیرد، گفته است: به ایران گفتهایم قیمت گاز صادراتی شما گران است و در صورت عدم مذاکره پیرامون آن به دیوان داوری بینالمللی شکایت خواهیم کرد.
با این وجود، این روزها تمامی مدیران سابق شرکت ملی گاز در دولت نهم و مدیران فعلی این مجموعه گازی به منظور جلوگیری از محکومیت ایران در این داوری بینالمللی گاز بسیج شده اند که پیش بینی میشود تا چند روز آینده نتایج این داوری رسما اعلام شود.
۱۳۹۲/۱۲/۵ - ۰۸:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 181]