واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
اقتصادی > انرژی
جزئیات پیشنهاد جدید گازی ترکیه به ایران/ وزارت نفت: پیشنهاد ترکها را بررسی میکنیم
سخنگوی وزارت نفت با اعلام درخواست جدید ترکیه به منظور افزایش 2 برابری واردات گاز از ایران، اعلام کرد: ترکها پیشنهاد واردات 20 میلیارد مترمکعب گاز از ایران را ارائه کردهاند که این پیشنهاد در حال بررسی در وزارت نفت است.
اکبر نعمت الهی امروز در گفتگو با مهر با اظهار بی اطلاعی از اظهارات اخیر "تانر ییلدیز" وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه مبنی موافقت ایران با کاهش قیمت گاز صادراتی به ترکیه، گفت: اخیرا دولت ترکیه خواستار افزایش حجم واردات گاز طبیعی از ایران شده است.
سخنگوی وزارت نفت با اعلام اینکه مطابق با پیشنهاد ترکها مذاکراتی به منظور افزایش حجم صادرات گاز از 10 به 20 میلیارد مترمکعب انجام شده است، تصریح کرد: در صورت توافق نهایی و صادرات 20 میلیارد مترمکعب گاز به ترکیه، حجم صدور گاز طبیعی ایران به این کشور همسایه تا سقف دو برابر افزایش می یابد.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه در مذاکراتی که بین مقامات نفت و انرژی ایران و ترکیه انجام شده است، وزارت نفت در صورت افزایش 2 برابری صادرات تخفیف در قیمت فروش گاز ایران به ترکیه خواهد داد، اظهار داشت: با وجود انجام مذاکرات دو جانبه اما تاکنون این درخواست گازی ترکیه مورد موافقت کامل ایران قرار نگرفته است.
مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت با یادآوری اینکه در شرایط فعلی پیشنهاد جدید گازی ترکیه در وزارت نفت در حال بررسی خواهد بود، خاطرنشان کرد: پس از انجام برررسی های کارشناسی شده تهران رسما پیشنهاد نهایی گازی خود را به دولت آنکارا اعلام می کند.
"تانر ییلدیز" وزیر انرژی ترکیه روز گذشته از انجام مذاکراتی برای افزایش واردات گاز از ایران به میزان 20 میلیارد مترمکعب در سال خبر داده و گفته بود: در صورت افزایش دو برابری ساز و کار قیمت خرید گاز طبیعی از ایران تغییر می کند.
این عضو کابینه دولت آنکارا مهمترین پیش شرط افزایش 2 برابری واردات گاز طبیعی از ایران را اصلاح قیمت گاز عنوان کرد و افزود: منطقی سازی قیمت گازی محور مذاکرات اردوغان نخست وزیر ترکیه در تهران بوده است.
عزیزالله رمضانی مدیر امور بینالملل شرکت ملی گاز اخیرا با اشاره به امضای قرارداد صادرات گاز به سوئیس از آغاز مذاکرات گازی با یونان خبر داده و یادآور شده است: علاوه بر این ترکیه هم یکی از مسیرهای ایران برای صادرات گاز به اروپا است.
به گزارش مهر، یکی از مسیرهای ایران برای صادرات گاز به اروپا خط لوله ششم سراسری به طول تقریبی یکهزار و 300 کیلومتر بوده که تاکنون ساخت قطعه اول و دوم این خط لوله گاز از عسلویه تا اهواز به طول 611 کیلومتربه پایان رسیده است.
در حال حاضر مراحل تکمیل خط لوله 56 اینج ششم سراسری در قطعه سوم و چهارم در حال انجام بوده که این خط لوله از ظرفیت انتقال روزانه 100 میلیون مترمکعب گاز تا مرز بازرگان را برخوردار است.
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ - ۱۶:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]