تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 9 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بر شما باد رجوع به كتاب خدا (قرآن) ... كسى كه به آن عمل كند از همه پيشى مى گيرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802741891




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

"جراحی زیبایی" جايز يا حرام؟


واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: "جراحی زیبایی" جايز يا حرام؟

باشگاه خبرنگاران: اين جمله «پزشک محرم است» غلطي است که متاسفانه شهرت فراواني هم دارد. پزشک، به هيچ عنوان محرم نيست و تنها در صورت عدم دسترسي به پزشک همجنس، پزشک غير همجنس آنهم فقط به مقداري که لازم است مي تواند آن بخش لازم از بدن نامحرم را ببيند يا لمس کند.بنابراين خانمي که صرفا براي زيبايي بيشتر قصد عمل زيبايي دارد؛ چون اين کار ضرورتي ندارد؛ نمي تواند سر و صورت و يا بدن خود را در معرض نگاه و يا لمس (تماس مستقيم) پزشک نامحرم قرار دهد. اگر اين عمل ضرورت داشت و پزشک خانم هم نبود؛ مي تواند به پزشک مرد مراجعه کند.در سال هاي اخير تمايل افراد جهت جراحي هاي زيبايي افزايش يافته است و انجام اين گونه عمل ها از نظر شرعي داراي احکامي است که ما در اين مقاله برآنيم با برخي از آنها را بازگو نماييم.* سوال: حکم استفاده از عمل جراحي پلاستيک براي زيبايي چيست؟
حضرت آية الله العظمي خامنه اي (مدظله العالي):
اگر موجب ضرر قابل اعتنا و چشمگير نباشد في نفسه منعي ندارد‎ ولي توجه داشته باشيد بطور کلى عمل جراحي زيبايي درمان بيماري محسوب نمي‏شود و نگاه کردن و لمسِ حرام به خاطر آن جايز نيست مگر در مواردي که براي درمان سوختگي و مانند آن و ضرورى باشد و پزشک مجبور به لمس و نگاه کردن باشد و مراجعه به پزشک مماثل حاذق و متخصّص غيرممکن و يا خيلى سخت باشد.* حضرت آية الله مکارم شيرازي (مدظله العالي):
در صورتى که آميخته با حرام يا ضرر مهمّ ديگرى نباشد ذاتاً اشکالى ندارد، ولى چنانچه مستلزم حرامى باشد (مانند لمس و نظر حرام) تنها در صورت ضرورت جايز است.* حضرت آية الله نوري همداني (مدظله العالي):
اگر در جراحي مذکور غرض عقلائي داشته باشد و اسراف نباشد اشکال ندارد.* حضرت آية الله سيستاني (مدظله العالي):
في نفسه اشکال ندارد.
همچنين دو تن از مجتهدين و مدرسين حوزه علميه اين گونه پاسخ داده اند:* آية الله علوي گرگاني (مدظله العالي):
از نظر ما جايز نيست.* آية الله سيد محمد شاهرودي (مدظله العالي):
في نفسه جايز است لکن بايد از تماس با نامحرم و نگاه اجنبي و محرمات ديگري که ممکن است همراه آن صورت گيرد اجتناب نمود.* سوال: نظر به آنکه تعداد جراحي هاي زيبايي روز به روز در حال افزايش است و افراد بعضا با پذيرش خطرات جانبي چنين جراحي هايي به آن اقدام مي کنند، حکم شرعي در خصوص انجام جراحي هاي زيبايي غير ضروري که بعضا با خطراتي نيز همراه است، چيست؟پاسخ آية الله العظمي فاضل لنکراني (ره):
«اگر طبق تشخيص پزشک متخصص و مورد اطمينان عمل مذکور خطر جاني و ضرر قابل توجهي براي شخص داشته باشد انجام آن جايز نيست».* آية الله العظمي مکارم شيرازي (مدظله العالي):
«جراحي زيبايي در صوتي که خطر و ضرر مهمي نداشته باشد و توسط همجنس صورت گيرد و مفسده ديگري بر آن مترتب نشود اشکالي ندارد».* آية الله العظمي نوري همداني (مدظله العالي):
در فرض سۆال جايز نيست و نسبت به وجود ضرورت بايد مورد و خصوصيات آن مشخص گردد تا پاسخ داده شود».* پاسخ آية الله العظمي سيستاني (مدظله العالي):
«اگر احتمال مرگ يا نقص عضو باشد و احتمال به قدري قوي باشد که براي عقلا موجب خوف باشد، جراحي مذکور به هيچ وجه جايز نيست و اما اگر چنين ضرري نداشته باشد جايز است حتي اگر ضروري نباشد مگر اينکه مستلزم گناهي مانند نگاه نامشروع يا لمس نامحرم باشد که در اين صورت فقط در صورت ضرورت جايز است و ضرورت را خود مکلف بايد تشخيص دهد. مثلا اگر چهره انسان مشوه باشد معالجه ضروري است و در مورد زنان طبيعي است که زيبايي در بسياري از موارد ضروري است.* پاسخ آية الله العظمي موسوي اردبيلي (مدظله العالي):
«ضرورت جراحي زيبايي بايد با نظر پزشک متخصص و متعهد معين شود و اگر از آن جراحي ضرر و يا خطر بزرگ و متنابهي متوجه شخص گردد جايز نيست و در صورت غير ضروري بودن در فرض مذکور به طريق اولي جايز نيست».* پاسخ حضرت آية الله صانعي (مدظله العالي):
«به طور کلي جراحي براي زيبايي في حد نفسه حرمت شرعي ندارد، لکن اگر همراه با احتمال ضرر و مشکلات و حرج هاي متعدد و شديد و سخت باشد. همان مرض هاي پوستي و بدني صعب العلاج، به خاطر آن گونه ضرر ها حرام و غير جايز است و در حليت و حرمت ذکر شده ضرورت و عدم ضرورت تأثيري ندارد مگر آنکه فردي اگر اين عمل جراحي زيبايي را انجام ندهد خود ترک عمل باعث مشقت و صدمه فراوان غير قابل تحمل در زندگي مي گردد که در آن صورت بايد بين حرج و ضرر حاصله و خطرهاي جاني کسر و انکسار شود و تشخيص آن هم بعد از معلوم بودن مقدار ضرر و حرج با فتوي است و ناگفته نماند که اين فرض، نادر اما صور مختلفه اي دارد».سه سـۆال از آيةالله العظمي مکارم شيرازي (مدّظلّه) راجع به جراحي براي زيبائي:
1) من مي خواهم بر روي صورت عمل ليزيک انجام دهم براي زيبايي و نه درمان اما تا دو يا سه هفته نبايد آب به آن بزنم. آيا با علم به اين موضوع که مانع وضو و غسل است مي توانم اين عمل را انجام بدهم؟ در اين مدت چگونه بايد وضو و غسل را انجام دهم؟در مورد عمل جراحي، در صورتى که آميخته با حرام يا ضرر مهمّ ديگرى نباشد ذاتاً اشکالى ندارد، ولى چنانچه مستلزم حرامى باشد (مانند لمس و نظر حرام) تنها در صورت ضرورت جايز است.در مورد وضو و غسل نيز در صورت جواز غسل و وضوي جبيره اي مي کنيد.2) نظر شما در مورد عمل جرّاحى زيبا سازى که بعضى انجام مى دهند چيست؟ قابل توجّه اين که اين عمليّات گاهى براى از بين بردن زشتى مادرزادى است و گاهى براى از بين بردن زشتى است که مادرزادى نيست مثل زخمها و جراحاتى که بعداً عارض مى شود و گاهى اصلا براى از بين بردن زشتى نيست، بلکه براى زيباتر شدن است؟پاسـخ: در صورتى که آميخته با حرام ديگرى نباشد در هيچ صورت اشکال ندارد و در صورتى که مستلزم حرامى باشد (مانند نظر و لمس نامحرم) تنها در صورت ضرورت، جايز است.3) عمل هاي جراحي که براي زيبايي است مانند عمل بيني چه حکمي دارد؟اشکالي ندارد ولي بايد از طريق هم جنس بوده باشد مگر اين که لمس صورت نگيرد.و سوال آخر از محضر مبارک آية الله خامنه اي:سوال: جراحى بينى و يا گوش جهت زيبايى شرعاً چه حکمى دارد؟جواب: اگر موجب ضرر قابل اعتنا و چشمگير نباشد، فى نفسه منعى ندارد.نکاتي که در مورد جراحي هاي زيبايي بايد مورد توجه قرار گيرد:1. اگر اين جراحي ها ضرورت دارد بي ترديد بايد انجام شود. فقط بايد دقت کرد که اگر پزشک هم جنس وجود دارد بايد به آن مراجعه کرد تا نظر و يا لمس حرامي صورت نگيرد.2. اگر اين جراحي ضرورت نداشت لازم است دو نکته را در نظر داشت و آنها را رعايت کرد:الف. عمل مربوطه، آسيب قابل توجه اي را به انسان نرسانده و موجب ضرر چشمگيري نشود.ب. بايد پزشک مربوطه هم جنس باشد و از لمس و نگاه حرام هم پرهيز شود.3. اين احکام در تمام انواع و اقسام جراحي ها چه آنکه براي زيبايي انجام مي شود و چه آنکه براي غير زيبايي است و يا ساير مراجعات پزشکي، مشترک است و بايد رعايت شود.4. بايد توجه داشت که اين جمله «پزشک محرم است» غلطي است که متاسفانه شهرت فراواني هم دارد. پزشک، به هيچ عنوان محرم نيست و تنها در صورت عدم دسترسي به پزشک همجنس، پزشک غير همجنس آنهم فقط به مقداري که لازم است مي تواند آن بخش لازم از بدن نامحرم را ببيند يا لمس کند.بنابراين خانمي که صرفا براي زيبايي بيشتر قصد عمل زيبايي دارد؛ چون اين کار ضرورتي ندارد؛ نمي تواند سر و صورت و يا بدن خود را در معرض نگاه و يا لمس (تماس مستقيم) پزشک نامحرم قرار دهد. اگر اين عمل ضرورت داشت و پزشک خانم هم نبود؛ مي تواند به پزشک مرد مراجعه کند. 



یکشنبه, 04 اسفند 1392 ساعت 15:45





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[مشاهده در: www.akharinnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن