تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسن مجتبی (ع):كسى كه در دلش هوايى جز خشنودى خدا خطور نكند، من ضمانت مى كنم كه خداوند دعايش را ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826008311




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توصیه به جوانان و خانواده ها؛ ازدواج سنتی یا مدرن فرقی نمی‌کند، در انتخاب همسر زورگویی نکنید


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
توصیه به جوانان و خانواده ها؛ ازدواج سنتی یا مدرن فرقی نمی‌کند، در انتخاب همسر زورگویی نکنید

توصیه به جوانان و خانواده ها؛ ازدواج سنتی یا مدرن فرقی نمی‌کند، در انتخاب همسر زورگویی نکنید
دکتر ناصر قاسم زاد، دبیر انجمن حمایت از سلامت و بهداشت روان جامعه، مناسب ترین شکل آشنایی پیش از ازدواج را آشنایی شخصی طرفین از همدیگر، نظارت خانواده ها و در نهایت راهنمایی و تایید مشاور می داند.
به گزارش نامه نیوز به نقل از خبرآنلاین، دبیر انجمن حمایت از سلامت و بهداشت روان جامعه به روزنامه خبر می گوید بهترین شکل انتخاب همسر در جامعه فعلی، آموزش دادن به جوانان از سنین سالهای پایانی دبیرستان و ابتدای دانشگاه است و پس از آن، باید در چارچوب عرف و شرع، خانواده ها اجازه دهند طرفین، مدتی با همدیگر مراوده داشته باشند و پس از آن نیز مشاوره قبل، حین و بعد از ازدواج صورت گیرد. به گفته دکتر ناصر قاسم زاد، آشنایی در فضای مجازی، ثمره ای در ازدواج موفق ندارد.

آیا نحوه آشنایی‌های جدید برای ازدواج، مثلا ارتباط زوجین در فضای مجازی را تایید می کنید؟  به نظر می رسد ورود فضای مجازی به ماجرای ازدواج، بحث آسیب زایی است، در فضای سایبر، در جامعه، افراد با هدف لذت جویی وارد می شوند و اهداف عالیه خیلی کم است. فضا، فضای شناخت واقعی نیست و افراد به صورت مبهم با همدیگر آشنا می شوند. حتی برخی که آن طرف آب ارتباط می گیرند و از این فضا استفاده می کنند و می آیند این طرف آب برای ازدواج، پشیمان می شوند. تجربه های کلینیکی هم نشان می دهد بالای 90 درصد این ازواجها با مشکلات زیادی مواجه می شوند واصولا اینها ازدواجهای طولانی مدت نخواهد بود.
پس باید به الگوی سنتی ازدواج از طریق خانواده برگشت؟ بحث فضای سنتی ازدواج، فرصت تعامل و شناخت کافی از طرفین به وجود نمی آید. یک شناخت کلی از خانواده ها به وجود می آید و در یک فضای از پیش آماده شده برای ازدواج، طرفین قرار می گیرند. یعنی معمولا در این نوع ازدواج، حق انتخاب را از جوانان سلب می کنیم. وقتی موارد جدی است، خانواده ها به صورت جبری می گویند ما با همدیگر هماهنگ هستیم و طبعا دو نفر دم بخت نیز باید این هماهنگی داشته باشد. می گوییم افراد در یک فضای "بله بگو" قرار می گیرند. یعنی چون خانواده ها همدیگر را می شناسند، شما نیز باید بله را بگویی. یکسان بودن چارچوب‌های دو خانواده مانند سنن یا مذهبی بودن، باعث می شود طرفین در بحث روانشناسی و عاطفی در یک زندگی طولانی مدت، شناخت چندانی پیدا نکنند. همه ازدواج که چارچوب‌های خانوادگی نیست. بخش مهمی از آن، مسایل روانشناسی و شناختی افراد است. ممکن است در دو سه جلسه آشنایی محدود، جوانان، ایده آلهای خود را برای همسر آینده شان بیان کنند ولی معمولا این حرفها در حد گفتن باقی می ماند.
در الگوی آشنایی در محیطهای آموزشی چه مشکلی سراغ طرفین می آید؟ در فضای آموزشی، مقوله شناخت افراد از همدیگر از بابت ویژگیهای شخصیتی، عاطفی، هویتی و سایر بحثها بهتر است، منتهی در محیطهای آموزشی این مشکل وجود دارد که خیلی باز عمل می کنیم. طرفین ممکن است وارد روابط بدون چارچوب شوند. بعد خانواده ها وارد می شوند و می گویند باید چارچوب‌ها را باید رعایت کنید.
پس الگوی درست آشنایی برای ازدواج چیست؟ برای اینکه دختر و پسر همدیگر را به عنوان همسر انتخاب کنند، باید انتخابشان درست باشد. ما باید اطلاعات زیادی به بچه ها بدهیم و خانمها و آقایان همدیگر را بشناسند، بعد هم فضایی را ایجاد کنیم که حق انتخاب به جوانان به همراه مشورت گرفتن از والدین در جایگاه نظارتی بدهیم. والدین بتوانند راهنما و الگوی خوبی باشند. بعد از این مرحله، در چارچوب خانواده ها بر اساس باورهای شرعی، عرفی، اخلاقی و خانوادگی، طرفین صیغه محرمیتی را جاری کنند و ماجرا در حد این دو خانواده باشد و نزد عمو و خاله و عمه باز نشود تا فشار اطرافیان، تاثیر بر تصمیم گیری خانواده ها نگذارد. بعد که شناخت انجام شد، پای مسئله ای به نام مشاوره قبل، حین و بعد از ازدواج باز می شود. یعنی طرفین می آیند پیش مشاور ازدواج و برداشت خود را از یکدیگر بیان می کنند تا اگر مشاور نیز به این تصمیم رسید که این دو به نفع همدیگر می خورند، ازدواج انجام گیرد. این الگویی است که ما نداریم، در ازدواج سنتی، خانواده ها زورگویی می کنند، در ازدواج جدید، جوانها نظر دیگران را قبول ندارند. این الگویی که عنوان شد، همه این مشکلات را می پوشاند.





1392/12/1





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن