واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه: زکات، نقش سیاسی، فرهنگی هم دارد قم ـ ایرنا ـ رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه گفت: زکات فقط اهداف اقتصادی دنبال نمی کند بلکه در عرصه سیاست، فرهنگ و اجتماع هم نقش آفرین است.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین ˈسیدرضا تقویˈ روز شنبه در کارگاه آموزشی زکات ویژه روحانیون شاغل در وزارت جهاد کشاورزی گفت: نماز و زکات قرین یکدیگرند و این آمیختگی تا جایی است که اگر یکی از این دو انجام نشود، دیگری نیز پذیرفته نخواهد بود.
وی نزدیکی به خدا را از آثار پرداخت زکات ذکر کرد و افزود: پرداخت زکات باعث پاکی روح و تزکیه نفس می شود.
تقوی، تذکر مدام در باره اهمیت نماز و زکات را امری ارزشمند و مورد تاکید قرآن ذکر کرد و افزود: در تذکر اعمال ارزشمند الهی مزایای فراوانی برای انسان نهفته است همانطور که پیامبر اکرم(ص) علاوه بر مقام بشارت و تبلیغ دارای مقام اذکار نیز بودند.
وی با بیان اینکه زکات و نماز جمعه ارتباطی وثیق و معناداری با یکدیگر دارند، افزود: نماز جمعه و زکات امر حاکمیتی بوده و در قرآن به حاکم اسلامی برای ادای نماز جمعه و اخذ زکات دستور داده شده است.
تقوی گفت: منبر نماز جمعه، منبری حاکمیتی و در اختیار ولی فقیه است همانطور که زکات نیز بعنوان پشتوانه مالی جامعه اسلامی در اختیار ولی فقیه است.
وی ادامه داد: همانطور که مردم با شرکت در نماز جمعه حضور خود را به نمایش می گذارند، زکات هم پشتوانه حاکمیتی اسلام است.
تقوی گفت: همانطور که از نماز جمعه تعبیر به ذکرالله شده و وسیله آرامش جامعه است زکات هم باید آرامش بخش باشد.
وی با بیان اینکه زکات موجب نزدیکی قلوب را فراهم می آورد، گفت: زکات قلبها را متمایل به اسلام کرده و به افراد اجازه می دهد تا در مورد اسلام بیشتر فکر کنند.
وی آزاد کردن بندگان و کمک به کشورهای تحت سلطه استعمار و استکبار را از کارویژه های زکات ذکر کرد و افزود: اگر ملتی در بند بودند می توان از زکات برای نجات آنان استفاده کرد.
تقوی، حفظ آبروی افراد بدهکار و نیازمند و در راه مانده را از دیگر ثمرات زکات ذکر کرد.
همچنین در این جلسه نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی گفت: زکات دارای آثار مثبت و برکات متعدد در حوزه های مختلف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است.
آیت الله حسن عالمی با اشاره به اهمیت زکات در آیات و روایات گفت: جامعه ای که در آن زکات رواج داشته باشد از خوف و مکر دشمنان در امان است.
وی ادامه داد: زکات در مواقع جنگ با دشمن صرف تهیه اقلام جنگی شده و در زمینه فرهنگی نیز می تواند صرف امور مقابله با شبیخون فرهنگی شود.
عالمی با اشاره به آثار اجتماعی صرف زکات افزود: زکات می تواند برای حل مشکلات بیماران بسیار مفید بوده و از حزن و پژمردگی اجتماع به لحاظ برخی مشکلات مادی جلوگیری کند.
وی با بیان اهمیت تبلیغ برای ترویج زکات، کار روحانیون مبلغ زکات را بسیار ارزشمند و جهادی ذکر کرد و افزود: نقش گسترده روحانیون مبلغ برای ترویج فرهنگ ادای زکات نباید نادیده و کم ارزش پنداشته شود چرا که همگان از آن بهره می برند.
عالمی با بیان اینکه زکات سه رکن اساسی دارد افزود: ادا کننده زکات، اصل مال زکات و مصرف کننده زکات ارکان اصلی زکات هستند که هر سه دارای آثار و برکات فراوانی در اسلام هستند.
وی با بیان اینکه بنا بر روایت، مالی که زکات آن پرداخت نشده باشد بی ارزش است افزود: آثار و برکت مادی و معنوی مالی که زکات آن پرداخت نشده باشد از بین می رود.
عالمی، پرسش از ادای زکات را از مهمترین سووالات قبر و قیامت ذکر کرد و افزود: خداوند زکات را یکی از اصول اساسی اسلام ذکر کرده و برای آن هم سنگ با نماز ارزش قائل است.
کارگاه آموزشی زکات ویژه روحانیون شاغل در وزارت جهاد کشاورزی به مدت دو روز با هدف بررسی راه کارهای ترویج و گسترش فرهنگ زکات در قم برگزار می شود. ک/3
569 / 380/569 / 380/
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
03/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]