تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس امر به معروف كند به مؤمن نيرو مى بخشد و هر كس نهى از منكر نمايد بينى منافق را ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831039718




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ترکمنستان آب‌های زیرزمینی را در مرز ایران می دزدد


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: ترکمنستان آب‌های زیرزمینی را در مرز ایران می دزدد اقتصاد > کشاورزی - فارس نوشت:

ترکمنستان در مرز با ایران در منطقه خراسان شمالی چاه‌های زیادی را با کمک کشورهای دیگر حفر می‌کند، تا سفره‌های آبی مشترک مرزها را خالی کند اما هیچ اقدامی از سوی کشورمان انجام نگرفته است. در حالی که قطره‌های آب برای امنیت غذایی کشور ضروری است، اما در مرزهای مشترک حجم زیادی از آبهای زیر زمینی توسط کشورهای دیگر به سرقت می‌رود.
ترکمنستان در مرز مشترک با ایران چاه‌های زیادی را با هدف به سرقت بردن آبهای زیرزمینی حفر کرده است، منابع آگاه خبر می‌دهند، ترکمنستان برای حفر این چاه‌ها از کشور دیگری هم کمک گرفته که با سرعت زیادی این کار انجام شود.
یک کارشناس ارشد کشاورزی در این باره گفت: در منطقه مرزی شیروان در خراسان شمالی شیب زمین به طرف ترکمنستان است و سالانه بیش از 30 میلیون متر مکعب آب زیرزمینی از دسترس خارج می‌شود، این در حالی است که کل آب استحصالی ایران در این منطقه 24 میلیون متر مکعب است.
کاظمی ادامه داد: ایران کشور کم‌آبی است و به این دلیل نباید اجازه دهد این آبها به راحتی از مرزها خارج شود، حفر چاه در مرزها باید توسط ایران انجام شود و با پمپاژ و ذخیره‌سازی آب سطح کشت مزارع را افزایش دهد.
کاظمی گفت: کشور همسایه شمالی ایران یعنی ترکمنستان با داشتن 5 میلیون نفر جمعیت و رودخانه‌های فراوان، نیاز چندانی به آب ندارد با این حال تلاش خود را برای استحصال آب‌های مرزی و مشترک چند برابر کرده است، اما ایران به‌رغم نیاز شدید، همچنان به خروج این آبها بی توجه است.
مشاهدات حاکی است، در مرز ایران و ترکمنستان، آن طرف مرز در ترکمنستان سرسبز و با رویشگاه‌های طبیعی فراوان است، اما این طرف مرز خشک و روستاهای متروک و کم جمعیت دارد که شاید دلیل آن مدیریت آب در آن کشور و بی‌توجهی در کشور ما باشد. کشور می‌تواند با جلوگیری از هدررفت این آبها سرسبزی و تولید فراوان را در مرزها که اکنون وضعیت مناسبی ندارند به ارمغان آورد. در خراسان رضوی روستاهای مرزی لطف‌آباد، پس قلعه، لایین، شمس‌خان، کلات نادری در حاشیه رود تجن وضعیت نامناسبی دارند.
علاوه بر این در زمینه آبهای جاری مرزها هم وضع به همین منوال است، کشورهای بالا دست به نحو مناسبی از این آبها استفاده می‌کنند، اما ما در استفاده از این‌گونه آبها اقدام مناسبی نکرده‌ایم. اخیراً کشور ترکیه با انحراف آب فرات باعث شده حق‌آبه کمتری به عراق و ایران برسد. رود فرات از ارتفاعات کوههای ترکیه سرچشمه می‌گیرد و بعد از پیمودن مرزهای ایران و عراق به اروندرود و بعد به خلیج فارس می‌ریزد. آبهای مرزی ایران و افغانستان هم بهره‌برداری مناسبی ندارد و بدون استفاده مطلوب به افغانستان می‌رود. ایران سالانه 230 میلیمتر میانگین بارش دارد و این میزان حتی برای دیم‌کاری ‌نیز کافی نیست؛ عملکرد آب در بخش کشاورزی نیز بسیار پایین است و 90 درصد آب به دلیل نامناسب بودن ساختار‌ آبیاری به هدر می‌رود و روز به روز کشاورزان با محدودیت شدید مواجه هستند. یک کشاورز نمونه شیرازی در این باره گفت: سال گذشته 20 هکتار از سطح زمین‌های کشاورزی را کم کرده است.
این پنبه کار منطفه فسا گفت: سالانه 200 هکتار زمین می‌کارد اما سال گذشته 20 هکتار از زمین کشاورزی خود را به دلیل کمبود و محدودیت آب نکاشته است.
به هر حال کم بودن بارش‌ها در کشور، نبود زیرساخت‌های آبیاری که 90 درصد آب را به هدر می‌دهد و نیز عدم مدیریت برای کنترل آبهای زیرزمینی و رواناب‌ها در مرزهای مشترک باعث فشار روزآفزون به کشاورزان شده است.
ادامه این وضعیت، تولید را تحت فشار قرار می‌دهد، امنیت غذایی را با خطر مواجه می‌کند و سفره مردم را کوچک‌تر خواهد کرد، مسئولان باید فکر کنند و چاره اندیشند.
45231



شنبه 3 اسفند 1392 - 11:18:14





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن