محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832111529
پایان عمر لشگر اجنه در وزارت ارشاد / مطالبات اهل قلم از اداره کتاب دولت یازدهم
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
پایان عمر لشگر اجنه در وزارت ارشاد / مطالبات اهل قلم از اداره کتاب دولت یازدهم فرهنگ > ادبیات - از سایه بیرون آمدن ممیزان، تسریع در روند بررسی کتاب و مشخص شدن موارد ممیزی از جمله خواستههایی است که این روزها توسط اهالی قلم مطرح میشود.
الهه خسروی یگانه: حالا اهالی قلم منتظرند با تغییرات انجام گرفته در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعیین مدیر کل اداره کتاب، گشایشی در کار فروبسته آنان صورت بگیرد.
در کار فروبسته کتابهایی که ماهها در ارشاد میماند، ایراداتی که گاهی برای ناشران و نویسندگان چارهای باقی نمیگذاشت مگر این که به عنوان مطایبه و شوخی، در جمعهای کاری و دوستانه خود آن را مطرح کنند و ممیزانی که در تصور اهل قلم هیچ تصویری و پیشینه و هویتی نداشتند.
روی کار آمدن دولت یازدهم، و تعیین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، طبیعتا تغییر مدیران میانی وزارت ارشاد را هم در پی داشت. با معرفی دکتر صالحی به عنوان معاون فرهنگی، همه منتظر بودند ببینند بالاخره چه کسی پشت میز اداره کتاب وزارت ارشاد خواهد نشست. میزی که تا آن زمان محمد اللهیاری صاحب آن بود ابتدا سرپرستی موقت پیدا کرد و سرانجام بعد از گمانه زنی های بسیار، علی شجاعی صائین را به عنوان صاحب جدیدش شناخت. انتظار برای شنیدن یک پاسخ ساده
باورش شاید مشکل به نظر برسد اما واقعا این اتفاق افتاده است. ممیزان بینام و نشان ارشاد طی سالهای گذشته کار را به آنجا رساندند که گاهی اوقات اثر نویسنده را یا گم میکردند یا میبردند و پس نمیآوردند. نویسندگان زیادی با جمله کوتاه «کتابتان گم شده است» در اداره کتاب دولت نهم و دهم روبرو شدند اما بردن کتاب توسط ممیز و نیاوردنش هم از آن حکایتهاست. حکایتی که حسین سناپور درباره آن چنین میگوید:
«در دوره ریاست جمهوری آقای خاتمی، دوستان نویسنده از قدیمیها گرفته تا جدیدترها معمولا بیش از دو ماه برای صدور مجوز کتاب انتظار نمیکشیدند و به ندرت این زمان طولانیتر میشد. اما در دوره آقای احمدینژاد این انتظار گاهی به دو سال هم میکشید. حتی مواردی پیش آمد که مثلا کتابها گم میشدند یا بررسهایی که اثر را میبردند دیگر آن را پس نمیآوردند. به همین خاطر به نظرم جوابگویی اداره کتاب به ناشر و نویسنده یکی از اصلیترین مواردی است که باید رعایت شود.»
این وضعیت، موقعیتی بود که خیلی از ناشران و نویسندگان را تحت فشار قرار میداد. احمد پوری هم از این وضعیت دل خوشی ندارد:«وقتی یک نویسنده یا مترجم کاری انجام میدهد انتظار دارد که جواب سریعی بگیرد. انتظار ندارد که مدام بر سر راهش سنگاندازی شود و با ایرادهای بیناسراییلی روبرو گردد که دست و بالش را میبندد. طولانی بودن مدت بررسی کتاب یکی از اصلیترین مشکلاتی بود که در گذشته ما با آن روبرو بودیم. وقتی شما اثری را تولید میکنید انتظار دارید که بعد از اتمام سریعا چاپ شود ولی اخیرا دیدیم که بین یک تا سه سال برای نتیجه باید معطل میشدیم.روند بررسی باید سریعتر انجام شود و خطوط قرمز نیز شفافتر شوند.»
داود غفارزادگان هم یکی از مهمترین اولویتها را همین نکته میداند: «اولویت اداره کتاب باید نظم و ترتیب چاپ کتابها باشد. مسئله چاپ کتاب خیلی کار عجیب و غریبی نیست و نباید عملکردی داشت که مشکلات این حوزه مدام سرفصل خبرهای روزنامهها و خبرگزاریها باشد. ما در گذشته با نوعی مشکلتراشی در زمینه چاپ کتاب روبرو بودیم که واقعا آدم را خسته میکرد.» ممیزان بیچهره، نویسندگان بیپاسخ
بدترین چیز از نظر نویسندگان و ناشران این است که نمیدانند چه کسانی کتابهایشان را ممیزی میکنند. همان لشکر اجنهای که رضا امیرخانی هم در دیدارهنرمندان با حسن روحانی به آن اشاره کرد و از رییس جمهور خواست که دروزارت ارشاد از لشگر اجنه استفاده نشود؛«جناب آقای دکتر روحانی مورخ که نه، پردهخوان در پردهای میگوید که لشگر جن به نزد حضرت ارباب رسیدند و به هواخواهی رخصت نبرد خواستند. حضرت ارباب رخصت نداد و فرمود حرب شما با خصم من از فتوت به دور است. شما ایشان را میبینید و ایشان شما را نمیبینند. آقای رئیسجمهور! ممیز و حامی و داور وزارت ارشاد را از لشگر اجنه انتخاب نفرمایید.»
اگرچه همیشه حدس و گمانهایی درباره ممیزان زده میشود و روند عملکرد ممیزان در دورههای مختلف هم میتواند تصویرهایی نه چندان واضح از میزان سواد و اطلاعات آنها برای اهل قلم روشن کند اما با این حال، همیشه این پرسش که واقعا چه کسی کتابهای نویسندگان را در ارشاد میخواند و بررسی میکند، از آن پرسشهایی است که بیجواب مانده است.
این شرایط، باعث میشود تا همه چیز در هالهای از ابهام فرو رود. نویسنده هنگام نوشتن باید مدام نگران باشد که کتابش دست کدام ممیز با چه سلیقهای و با چه میزان اطلاعات و دانش میافتد و سرانجام کتاب چه خواهد شد.
همخوانی معیارهای ممیزی، تعیین حداقل سطح سواد و دانش برای ممیزان و پاسخگو بودن آنها در خصوص نوع عملکردشان یکی دیگر از مطالباتی است که اهل قلم از اداره کتاب دارند.
مثلا داود غفارزادگان که اثرش «کتاب بینام اعترافات» دو سال در ارشاد ماند و بعد با چنان اصلاحیههایی مواجه شد که او را مجبور کرد ناشرش را به کلی عوض کند تا کتاب لااقل با اصلاحیه کمتری چاپ شود یکی از این نویسندگان است. اما او وقتی که ناشر کتابش را تغییر داد هم باز یک سال منتظر ماند تا کتابش مجوز بگیرد: «طولانی بودن روند صدور مجوز یکی از مشکلاتی است که نویسندگان با آن دست و پنجه نرم میکنند. «کتاب بینام اعترافات» من دو سال در ارشاد ماند. دست آخر هم کلی اصلاحیه دادند. بعد ما ناشر را عوض کردیم و باز یک سال دیگر کتاب در ارشاد معطل ماند.»
او از ممیزانی هم میگوید که چهرهشان ناپیداست: «از طرف دیگر ما آدمهایی که کتابهایمان را ممیزی میکنند نمیشناسیم. چهرهشان پنهان است و در نتیجه بابت عملکردشان به ما پاسخگو نیستند. واقعا این پرسش همیشه برای من به وجود میآید که چه کسی بهتر از من که مدت زمان زیادی را صرف نوشتن کتاب کردهام، میتواند درباره داستان من نظر بدهد؟ این مسائل در افغانستان حل شده ولی در ایران همچنان محل بحث و حاشیه است.»
حسین سناپور هم به این نکته اشاره میکند. آنجا که میگوید: « موارد سانسور نیز باید تا یک حدی نزدیک به هم باشد و هر کسی نتواند بنا بر سلیقه خودش ممیزی کند. در شرایط گذشته هر کسی از هر جا میرسید با سن پایین و بدون پشتوانه مطالعاتی دست به بررسی و سانسور کتابها میزد. این روند باید از بین برود.» در حصر فرهنگی بودیم
شاپور جورکش اما تصویر کلیتری از سالهای گذشته میدهد: «در طی هشت سال گذشته ما بیش از هر چیز در حصر فرهنگی بودیم و شکستن این حصر هم از طریق ترجمه متون اصلی که در جهان کار میشود و راستی را بنیاد میدهد، حاصل میشود. نباید با این روند ایدئولوژیک برخورد کرد. امیدوارم در این دولت جدید گشایش فرهنگی حاصل شود. باید قضاوت را بر عهده مردم گذاشت. اگر جامعه کتابخوان با کتابی مسئله داشت آن وقت نویسنده باید پاسخگو باشد نه این که پیشاپیش چیزی را محکوم کنیم و قشر بزرگی از جماعت نویسنده را حق طبیعی محروم نماییم.»
غفارزادگان هم این همه حساسیت بر سر ادبیات را سئوال برانگیز میداند. پرسشی که نمیتواند به آن پاسخ روشنی بدهد: « وزارت ارشاد وزارتخانهای شده که فقط ادبیاتی را پوشش میدهد که تولید آنچنانی ندارد. این همه نگرانی برای چیست؟ برای هزار نفری که در بهترین حالت یک کتاب را میخرند؟ این وضعیت نتیجه عملکرد بد این آقایان است. باید کاری کنند که ادبیات از تیتر اخبار بیرون یباید. ممیزی کوتولهپرور است و دورویی را در جامعه اشاعه میدهد. ممیزی جامعه را به فساد میکشاند و باید جلوی این فساد ادبی را گرفت.»
جورکش نیز به این نکته اشاره میکند که اگر وضعیت ممیزی روشنتر شود و نویسندگان بتوانند کتابهایشان را راحتتر منتشر کنند، از پس زندگی روزمره برمیآیند و میتوانند امورات خودشان را بگذرانند: «هر کدام از بزرگان ادبیات ما از محمود دولتآبادی گرفته تا دوستان دیگر حداقل ۴۰ الی ۵۰کتاب دارند و میتوانند از طریق چاپ همین کتابها زندگی بگذرانند. ولی میبینیم که آنها مدام با فشار روبرو هستند در حالیکه اگر آزاد باشند میتوانند از پس زندگی خود برآیند. بدون هیچ کمکی. در واقع میخواهم بگویم بیمه کردن و تعیین حقوق بازنشستگی پیشکش بگذارید ما از طریق فروش کتابهایمان زندگیمان را بکنیم.
چرا نویسندهای مثل احمد محمود باید با آن وضعیت از دنیا برود؟ نویسندگان تا کی باید دستشان از زندگی روزمره کوتاه باشد؟ آخرین شغل صادق هدایت کارمندی بود. نویسندهای با آن نوآوری و استعداد در نهایت به جای خلق آثار تازه باید پشت میز بانک مینشست و به ارباب رجوع پاسخ میداد.بهرحال این موانع اگر برداشته شود نویسنده میتوان گلیم خود را از آب بیرون بکشند. چون به نوشتن امیدوار میشود.»
5757
شنبه 3 اسفند 1392 - 09:58:23
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]
صفحات پیشنهادی
سخنان امیرخانی در حضور روحانی: بعد از ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی، فرصت حضور در مقابل رئیس جمهور را یافتم/ ممی
سخنان امیرخانی در حضور روحانی بعد از ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی فرصت حضور در مقابل رئیس جمهور را یافتم ممیز و حامی و داور وزارت ارشاد را از لشگر اجنه انتخاب نفرمایید امیرخانی گفت سالها پیش فرصت داشتم تا رودررو نکاتی را خدمت آیتالله هاشمی رفسنجانی عرض کنم بعد از 16 سال مجدولت آبادی «زوال کلنل» را با اصلاحات به اداره کتاب سپرد
دولت آبادی زوال کلنل را با اصلاحات به اداره کتاب سپردنسخه اصلاح شده و جدید رمان زوال کلنل نوشته محمود دولت آبادی به تازگی جهت دریافت مجوز به دفتر توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی سپرده شد به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس زوال کلنل اثری از محمود دولتآبادی است که در ساوزارت ارشاد: مجوزی برای انتشار کتاب های هدایت و «زوال کلنل» نداده ایم
فرهنگ و ادب ادیبات ایران تایید گزارش مهر درباره رمان زوال کلنل وزارت ارشاد مجوزی برای انتشار کتاب های هدایت و زوال کلنل نداده ایم روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد با انتشار اطلاعیه ای درباره شایعات پیرامون مجوز رمان جدید محمود دولت آبادی و آثار صادق هدایت توضیح دشورای صنفی یک نهاد دولتی نیست/ وزارت ارشاد حق ورود به این صنف را ندارد
حبیب کاووش شورای صنفی یک نهاد دولتی نیست وزارت ارشاد حق ورود به این صنف را ندارد حبیب کاوش گفت شورای صنفی مربوط به بخش خصوصی بوده وزارت ارشاد درخصوص تغییرات مدیریتی این صنف حق تصمیمگیری ندارد حبیب کاووش سخنگوی شورای صنفی درخصوص روی کارآمدن کار گروه جدید شورای صنفی نمایتوضیح وزارت ارشاد درباره مجوز آثار صادق هدایت و رمان محمود دولت آبادی
توضیح وزارت ارشاد درباره مجوز آثار صادق هدایت و رمان محمود دولت آبادی فرهنگ > کتاب - معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیرامون خبر اعطای مجوز به آثار صادق هدایت و همچنین زوال کلنل محمود دولتآبادی توضیح داد روابط عمومی معاونت امور فرهنگی در پی انتشار خبر اعمدیر دولت احمدینژاد رییس ادارهی کتاب میشود؟
مدیر دولت احمدینژاد رییس ادارهی کتاب میشود علی شجاعی صائین به عنوان یکی از گزینههای ریاست ادارهی کتاب در دولت حسن روحانی مطرح است به گزارش نامه نیوز علی شجاعی صائین دانشآموختهی کارشناسی ارشد تاریخ و بازنشستهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است او با آغاز فعالیت دولت محمونجفی سولاری مطرح کرد آشتی بخش خصوصی و دولتی؛ دستاورد وزارت ارشاد در بخش فناوری اطلاعات
نجفی سولاری مطرح کردآشتی بخش خصوصی و دولتی دستاورد وزارت ارشاد در بخش فناوری اطلاعاتنجفی سولاری آشتی بخش خصوصی و دولتی در حوزه تولید و نشر را از جمله اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت تدبیر و امید در حوزه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال عنوان کرد به گزارش خبرگزاری فارآشتی بخش خصوصی و دولتی دستاورد مهم وزارت ارشاد در بخش فناوری اطلاعات
نجفی سولاری تاکید کرد آشتی بخش خصوصی و دولتی دستاورد مهم وزارت ارشاد در بخش فناوری اطلاعات نجفی سولاری آشتی بخش خصوصی و دولتی در حوزه تولید و نشر را از جمله اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت تدبیر و امید در حوزه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال عنوان کرد به گزارش باشگوزیر ارشاد: هیچ کتابی پشت در ممیزی وزارت ارشاد معطل نخواهد ماند/ ما قائل به محدودیتهای گذشته نیستیم
وزیر ارشاد هیچ کتابی پشت در ممیزی وزارت ارشاد معطل نخواهد ماند ما قائل به محدودیتهای گذشته نیستیم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت دولت تدبیر و امید و شخص رییس جمهوری به آزادی بیان و عقیده عمیقاً اعتقاد دارند و ما هم به عنوان کارگزاران فرهنگ کشور وظیفه خود میدانیم که این فضا راوزارت ارشاد: صادق هدایت ممنوعالقلم نیست
وزارت ارشاد صادق هدایت ممنوعالقلم نیست معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت صادق هدایت ممنوعالقلم نیست به گزارش نامه نیوز سیدعباس صالحی درباره مجوز نشر آثار صادق هدایت گفت آثار هدایت هم مانند آثار دیگر نویسندگان ایرانی است طبیعتا زمینههای نشر آثارش با شرایطآشتی بخش خصوصی و دولتی دستاورد مهم وزارت ارشاد در زمینه فناوری اطلاعات
نجفی سولاری آشتی بخش خصوصی و دولتی دستاورد مهم وزارت ارشاد در زمینه فناوری اطلاعات تهران - ایرنا - رییس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آشتی بخش خصوصی و دولتی در حوزه تولید و نشر را از جمله اقدامات وزارت ارشاد دولت تدبیر و امید در حوزه فناورینقد مشاور وزیر ارشاد دولت نهم و دهم به «رستاخیز»/ «چ» قابل دفاع بود
فرهنگ و هنر سینمای ایران نقد مشاور وزیر ارشاد دولت نهم و دهم به رستاخیز چ قابل دفاع بود مشاور وزیر ارشاد دولتهای نهم و دهم ضمن نقد فیلم قصهها ساختار آن را همچون یک بیانیه دانست و ایرادهای محتوایی و ساختار به رستاخیز وارد دانست و از فیلم چ ساخته ابراهیم حاتمیکیا دفسرپرست اداره کل ارشاد یزد منصوب شد
سرپرست اداره کل ارشاد یزد منصوب شد یزد - ایرنا - با حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سرپرست اداره ارشاد اسلامی استان یزد منصوب شد به گزارش ایرنا و به نقل از روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز دوشنبه و در حکمی محمدرضا ده بیدی پور را سمت سرپرناشر منعشده از کار با رئیس اداره کتاب جلسه خواهد داشت
فرهنگ و ادب بازار نشر در گفتگو با مهر مطرح شد ناشر منعشده از کار با رئیس اداره کتاب جلسه خواهد داشت مدیر انتشارات طرح نو که در دولت قبلی به طور شفاهی از فعالیت در حوزه نشر منع شده بود گفت بعد از نامهای که وزیر ارشاد درباره ما نوشت و فعالیتمان را بدون مانع دانست قرار استیادداشت این پالس مثبت وزارت ارشاد برای ساخت فیلمهای فتنه است
یادداشتاین پالس مثبت وزارت ارشاد برای ساخت فیلمهای فتنه استتقدیر از فیلم ضعیفی چون عصبانی نیستم با حضور در جشنواره و کاندیدا شدن برای ۵ جایزه را میتوان یک پالس مثبت از سوی وزارت ارشاد جدید به فیلمسازان برای پرداختن به سال ۸۸ با مضمون معوج و بخشنامهشده این دولت قلمداد کرد خبرمعاون وزیر ارشاد: انتشار کتاب زوال کلنل را نه تایید می کنم و نه تکذیب
معاون وزیر ارشاد انتشار کتاب زوال کلنل را نه تایید می کنم و نه تکذیب تهران - ایرنا - معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت انتشار کتاب زوال کلنل تالیف محمود دولت آبادی را نه تایید می کنم و نه تکذیب به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا سید عباس صالحی روز دوشنبه در حاشیه مراسم پایوزیر ارشاد: با یک سلیقه نمیتوان کشور را اداره کرد
وزیر ارشاد با یک سلیقه نمیتوان کشور را اداره کرد فرهنگ > سینما - مهر نوشت علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه 22 بهمن در اختتامیه جشنواره فیلم فجر در جمع خبرنگاران درباره فیلمهای جشنواره امسال که بعضی منتقدان آنها را فیلمهایی ناامیدکننده نا-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها