محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827381019
میدل ایست: روحانی تمام رقبای منطقهای تهران را از صحنه به در کرد اما احمدی نژاد...
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
میدل ایست: روحانی تمام رقبای منطقهای تهران را از صحنه به در کرد اما احمدی نژاد...
مجله میدل ایست نوشت: توافق موقت هسته ای که در ماه نوامبر میان ایران و شش قدرت جهانی (ایالات متحده، روسیه، چین، انگلستان، فرانسه و آلمان ) در ژنو به امضا رسید، به منزله یک پیشرفت محسوس پس از سال ها تنش، تهدید و بن بست در مذاکرات محسوب می شود و بیانگر نخستین توافق رسمی میان رقبای دیرینه – واشنگتن و تهران – در مدت 34 سال گذشته می باشد.
به گزارش نامه نیوز، خود این توافق، یک توافق دو سر برد برای طرفین به شمار می رود. ایران غنی سازی اورانیوم را ادامه می دهد و برنامه هسته ای خود را حفظ می کند و در عین حال، با کاهش تحریم ها، به مبلغ 7 میلیارد دلار دست خواهد یافت که اقتصاد دچار مشکل شده آن کشور را یاری خواهد داد. این توافق زمینه را برای رفع تحریم های بیشتر و کسب منافع در این راستا هموار خواهد کرد.
با رفع کامل تحریم های بین المللی و یک جانبه، یک رونق قابل توجه اقتصادی نه تنها برای ایران، بلکه برای شرکت های غربی حاصل خواهد شد که مدت ها از انجام معامله با کشوری که از ذخایر عظیمی از ثروت و یک بازار بزرگ و نسبتاً دست نخورده برخوردار است، منع شده بودند.
این توافق همچنین راه را برای بهبود روابط میان تهران و قدرت های بزرگ غربی هموار خواهد کرد. آن چه که برای غرب مهم است تعهد ایران به توقف غنی سازی بالاتر از سطح 5 درصد می باشد که از سطح لازم برای ساخت مواد نوع تسلیحاتی (بیش از 90 درصد) بسیار پائین تر است.
نفع بالاتر برای ایران
با وجود این حقیقت که طرفین منافع محسوسی را از توافق مذکور کسب می کنند، تهران به روشنی و در هنگام بررسی موضوع از یک بستر وسیع تر به ویژه در برابر امریکا، منفعت بیشتری را به دست خواهد آورد.
مردم ایران مذاکره کنندگان هسته ای خود را همانند یک قهرمان مورد استقبال قرار دادند و محبوبیت رئیس جمهور تازه منتخب – [آقای] حسن روحانی - افزایش یافت. از طرف دیگر، همتای امریکایی او - باراک اوباما - از سوی جمهوری خواهان و دموکرات های مورد انتقاد شدید قرار گرفته است و قانون گذاران از هردو حزب تهدید به وضع تحریم های تازه ای کرده اند که به گفته تهران، باعث از بین رفتن توافق ژنو خواهد شد.
اسرائیل نیز که دارای نفوذ سیاسی و انتخاباتی چشمگیری در ایالات متحده است، به ابراز محکومیت شدید پرداخته و نخست وزیر آن - بنیامین نتانیاهو - این توافق را با صراحت «یک توافق بد»توصیف کرده است. اگرچه متحدان عرب امریکا به ویژه در خلیج [فارس] خوش بینی محتاطانه ای را در انظار ابراز کرده اند، ولی واکنش آنها در خفا احتمالاً نگرشی منفی تر بوده است.
عربستان سعودی پیش از حصول این توافق و برخلاف معمول، به ابراز نگرانی آشکار در خصوص احتمال بهبود روابط میان ایران – رقیب اصلی خود- و ایالات متحده پرداخته بود. حتی در ماه نوامبر، شایعاتی به گوش می رسید که این کشور با اسرائیل مشغول همکاری برای طرح های احتمالی حمله به دشمن مشترک خود هستند– ریاض منکر این شایعه شده است. علاوه بر اسرائیل و کشورهای عرب حوزه خلیج [فارس]، اردن و مصر نیز احتمالاً در مورد توافق ژنو احساس نگرانی می کنند.
بنابراین جای شگفتی چندانی نیست که بلافاصله پس از توافق ژنو، دیدارها و مکالمات تلفتی از سوی اوباما و وزیر خارجه او - جان کری - با هم پیمانان خود در خاورمیانه روی داد تا به آنها اطمینان دهند که منافع آنها را کاملاً مورد نظر دارند. این اقدام با توجه به روابط پیش از آن دچار تنش شده میان امریکا و تل آویو، ریاض و قاهره به دلیل خشم آنها بر سر مسائلی مانند ایران، مناقشه در سوریه و آشوب در مصر، وظیفه چندان ساده ای نبود.
دلایل مخالفت با توافق ژنو
اگرچه کسانی که با توافق ژنو مخالفند، موضع خود را بر این اعتقاد بنا کرده اند که توافق مذکور ایران را از تبدیل شدن به یک تهدید هسته ای بازنخواهد داشت، ولی سطوح غنی سازی مورد توافق مانع این احتمال می شود. در نتیجه، دلیل این مخالفت احتمالاً بیشتر مرتبط با قدرت منطقه ای ایران و نفوذ آن کشور است که توافق ژنو احتمالاً باعث افزایش آن خواهد شد.
رقبای ایران در خاورمیانه پس از توافق ژنو و به طور کلی تر پس از برگزیده شدن یک رئیس جمهور میانه رو که شیوه او بسیار متفاوت از سلف او - یعنی محمود احمدی نژاد – است، دیگر نمی توانند چندان بر انزوای بین المللی ایران حساب کنند.
اکنون که ایران موافقت کرده است تا غنی سازی اورانیوم خود را به سطوح کمتر کاهش دهد، برای اسرائیل بسیار سخت تر خواهد بود که تهدیدات مداوم نظامی خود علیه تهران را به اجرا درآورد و همچنین، برای دیگر کشورها نیز سخت تر خواهد بود که به گونه ای، در این حمله مشارکت داشته باشند.
انجام یک چنین حمله ای تحت این شرایط در نظر جهانیان به عنوان یک حمله وقیحانه و توجیه ناپذیر تلقی خواهد شد و بر روابط میان قدرت های جهانی که توافق ژنو را به انجام رساندند به شدت تاثیر خواهد گذاشت - نه فقط به دلیل پیامدهای خطرناک یک اقدام نظامی، بلکه به دلیل آن که تمام اقدامات طاقت فرسا برای رسیدن به این توافق به سرعت و شاید به صورتی بازگشت ناپذیر از بین خواهد رفت.
ایالات متحده، انگلستان و فرانسه شاید به نفع حفظ تاثیرات مثبت توافق ژنو، به نفش تهران در حل مسئله سوریه اذعان کنند و این کار روحانی را قادر خواهد کرد تا تعهد خود را به تداوم «حمایت قاطع» از بشار اسد به گونه ای که «هیچ نیرویی در جهان نتواند آن را تکان دهد» به اجرا درآورد.
وزیر خارجه عربستان سعودی گفته است که کشورش در مورد حضور تهران در سوریه «نمی تواند ساکت باقی بماند.» ولی دیگر صداهای مهم شاید سکوت اختیار کنند.
یک رشته از تصمیمات سیاسی غرب – از جمله حملات به رهبری ایالات متحده به عراق و افغانستان و اشغال آنها، اعمال تحریم علیه جنبش فلسطینی حماس به دنبال پیروزی آن در انتخابات سال 2006 میلادی و حمله اسرائیل به لبنان در همان سال – باعث تقویت قابل توجه قدرت منطقه ای ایران شد.
ولی این فرصت از سوی احمدی نژاد - که به گونه ای نظام مند کشورش را در منطقه و جامعه بین المللی منزوی کرد - به طور قابل توجهی، به هدر رفت. رقبای تهران در شخص روحانی و توافق ژنو میزانی از رفع بالقوه این انزوا را مشاهده می کنند. این برداشت به غیر از عربستان سعودی از سوی اسرائیل نیز به شدت احساس می شود.
کانون توجه واقع شدن تسلیحات کشتار جمعی اسرائیل
دلیل بنیادین دیگر برای مخالفت تل آویو با توافق ژنو آن است که این توافق باردیگر توجهات را به سوی تسلیحات هسته ای اسرائیل معطوف می کند و همچنین ریاکاری های تنها قدرت هسته ای خاورمیانه در مورد ابراز شکایت از کسب تسلیحات هسته ای به وسیله کشورهای دیگر منطقه و پوچ بودن ترسیم مداوم خود به عنوان آسیب پذیر بودن و مورد تهدید وجودی قرار داشتن از سوی همسایگان خود را مورد تاکید قرار خواهد داد.
در واقع، به دنبال توافق ژنو در خواست ها برای اعمال فشار بین المللی بر زرادخانه بزرگ هسته ای اسرائیل - چه به صورت مستقیم و یا از طریق بیانیه های کلی تری که خواهان یک خاورمیانه عاری از تسلیحات کشتار جمعی هستند- باردیگر نمایان شده است.
کیت هودسون – دبیر کل مباره برای خلع سلاح هسته ای – می نویسد:« به نظر نامتعادل می رسد که در مورد بمب های هسته ای که هرگز وجود ندارند چنین نگران شویم و در مورد صدها بمب هسته ای که وجود دارند نگرانی چندانی ابراز نشود. زرادخانه هسته ای اسرائیل نمونه ای بارز از این مساله است، زیرا این رژیم تنها دارنده تسلیحات هسته ای در خاورمیانه محسوب می شود.»
حتی عربستان سعودی نیز با درخواست برای یافتن یک راه حل فراگیر منتهی به «رفع کامل تمام تسلیحات کشتار جمعی به ویژه ای هسته ای از خاورمیانه و خلیج [فارس]» به توافق ژنو واکنش نشان داد و این درخواست یک اشاره مستقیم به اسرائیل بدون ذکر صریح نام آن است.
رئیس سازمان «منع استفاده از تسلیحات شیمیایی»- سازمانی که برنده جایزه صلح نوبل شده است - در ماه دسامبر از اسرائیل خواست تا به دنبال اتخاذ یک تصمیم مشابه از سوی سوریه، تسلیحات شیمیایی خود را تسلیم سازد. توافق ژنو بلافاصله پس از این تصمیم، امضا شد. لیبی ده سال پیش موافقت کرد که برنامه های تسلیحات کشتار جمعی خود را برچیند و عراق نیز در دهه 1990 میلادی از بلند پروازی های خود دست برداشت.
با توجه به این که اسرائیل دیگر مورد تهدید تسلیحات کشتار جمعی قرار ندارد و دیگر کشورهای منطقه نیز خواهان یک خاورمیانه عاری از یک چنین تسلیحاتی هسته ای هستند، این رژیم دیگر نمی تواند به بهانه های پیش از این واهی دفاع از خود و بازدارندگی متوسل شود. .
پیامدها و چشم اندازها
به گزارش تیک، هنوز باید منتظر ماند و مشاهده کرد که چه پیامدهای بلند مدتی ناشی از این توافق برای ایران و منطقه به وجود خواهد آمد، ولی حداقل برای حال حاضر، روحانی توانسته است که رقبای خود را از صحنه خارج سازد. با توجه به این نکته که این رقبا شامل متحدان کلیدی امریکا، بخشی از حکومت امریکا و یا افراد دارای نفوذ قابل توجه بر آن کشور هستند، این اقدام دغدغه های ذهنی قابل توجه ای را در کاخ سفید به وجود آورده است.
اگر ما به قول ایران اعتماد کنیم که می گوید هدف آن همواره کسب انرژی صلح آمیز هسته ای و نه سلاح اتمی بوده است، بنابراین ایران با امضای این توافق چیزی را از دست نداده است. ولی دولت اوباما یک بهای سنگین داخلی و منطقه ای را برای آن پرداخت کرده است. پرسش این است که آیا این بها ارزش آن را خواهد داشت یا خیر.
1392/11/24
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]
صفحات پیشنهادی
واشنگتن پست: اتحادی بیسابقه طی دو دهه گذشته در تهران/ روحانی راهبرد خود را کنار نمیگذارد/ رئیسجمهور نبودن ا
واشنگتن پست اتحادی بیسابقه طی دو دهه گذشته در تهران روحانی راهبرد خود را کنار نمیگذارد رئیسجمهور نبودن احمدینژاد به خودی خود از تنشها کاسته است واشنگتن پست نوشت کشور ایران در میانه یک دوره گذار قرار گرفته است و نشانه هایی حاکی از گرم شدن روابط آن کشور با ایالات متحده وجوتفاوتها و شباهتهای خاتمی و روحانی به روایت زیباکلام/ عمر سیاسی احمدی نژاد تمام شده است
تفاوتها و شباهتهای خاتمی و روحانی به روایت زیباکلام عمر سیاسی احمدی نژاد تمام شده است وحانی دغدغه زیادی دارند که سخنانشان باعث تحریک و موضع گیری جناح راست نشود به گزارش نامه نیوز صادق زیباکلام استاد دانشگاه تهران در گفتوگویی به بیان شباهتها و تفاوتها خاتمی و روحانی پرداختمام آنچه محمود احمدینژاد در مورد دولت روحانی گفت/ از خنده و سکوت تا انتقاد از عملکرد بد روحانی و دعوت به منا
تمام آنچه محمود احمدینژاد در مورد دولت روحانی گفت از خنده و سکوت تا انتقاد از عملکرد بد روحانی و دعوت به مناظره دوران بعد از ریاست جمهوری احمدی نژاد سوالات فراوانی را برای اهالی رسانه و تحلیلگران سیاسی ایران ایجاد کرده است مصطفی داننده دوران پسا ریاست جمهوریش را نیز متفاوت ترهاشمی،خاتمی، احمدینژاد و روحانی قربانیان یک مناظره دانشجویی
دوشنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵ ۲۹ جلسه مناظره با عنوان بررسی تحقق آرمانها و شعارهای انقلاب اسلامی در دانشگاه صنعتی اصفهان با حضور حسین نقاشی سخنگوی جوانان اصلاح طلبف و دبیر اسبق انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و صادق شهبازی دبیرکل اسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی برگزار شد به گزارروزنامه جمهوری اسلامی: نمایندگانی که امروز اصرار به سوال از وزرای دولت روحانی دارند، از کنار خطاها و تخلفات بز
روزنامه جمهوری اسلامی نمایندگانی که امروز اصرار به سوال از وزرای دولت روحانی دارند از کنار خطاها و تخلفات بزرگ احمدینژاد و وزرایش عبور میکردند نگاهی به اسامی آن دسته از نمایندگانی که در ماههای گذشته از وزرا سؤال نموده و آنها را به مجلس احضار کردهاند نشان میدهد آنها افرادروحانی سالهاست از اصولگرایان عبور کرده/قصد دارند احمدینژاد را در آب نمک بخوابانند
روحانی سالهاست از اصولگرایان عبور کرده قصد دارند احمدینژاد را در آب نمک بخوابانند شاید افراط و تفریط به سادگی رخ دهد اما به سرعت نیز فراموش میشود اما جنگ عقلانیت وتفکر علاوه برماندگاری عمیقتر از قدرت تاثیرگذاری بالاتری نیز برخوردار است به نظر میرسد دولت روحانی در ادامه مسیرسفرای و نمایندگان خارجی مقیم تهران با روحانی دیدار می کنند
همزمان با سی و پنجمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی سفرای و نمایندگان خارجی مقیم تهران با روحانی دیدار می کنند تهران- ایرنا- سفرا و نمایندگان کشورهای خارجی مقیم تهران به مناسبت سی و پنجمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و برای عرض تبریک این روز بزرگ تا ساعتی دیگر با حجبر پایی ایستگاه فرهنگی شرکت توزیع برق تهران بزرگ در روز 22 بهمن
بر پایی ایستگاه فرهنگی شرکت توزیع برق تهران بزرگ در روز 22 بهمن تهران - ایرنا - شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ همزمان با سی و پنجمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی با بر پایی ایستگاه فرهنگی در جشن بزرگ گرامیداشت آرمانهای اصیل انقلاب حضور خواهد یافت به گزارش ایرنا از روابطتفاوتهای روحانی و احمدینژاد
تفاوتهای روحانی و احمدینژادطنز حسن آقا در صحبتهایش از مردم عذرخواهی میکند اما در زمان صحبتهای محمود خان ما هزار بار به خاطر کار کرده و نکرده خود عذرخواهی میکردیمسعید هوشیار نوشت ما در طول این ده سال هر زمان رئیس جمهور به رسانه ملی میآمد قند در دلمان آب میشد وتحصیل در دوره کارشناسی ارشد علم سنجی مرکز منطقهای تمام وقت است
رییس مرکز منطقهای علوم و فناوری خبر داد تحصیل در دوره کارشناسی ارشد علم سنجی مرکز منطقهای تمام وقت است تحصیل در دوره کارشناسی ارشد علم سنجی مرکز منطقهای تمام وقت بوده و در نخستین دوره ۶ دانشجو در این رشته مشغول تحصیل شدند جعفر مهراد رئیس مرکز منطقهای علوم و فناوری isc در گبنزین یورو ۴ در تمام جایگاههای سوخت تهران توزیع میشود
بنزین یورو ۴ در تمام جایگاههای سوخت تهران توزیع میشود رئیس سازمان محیط زیست گفت از هفته آینده بنزین یورو ۴ در تمامی جایگاههای سوخت تهران توزیع میشود آفتاب معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست در حاشیه بازدید از سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی محیط زیست در گفتوگو با فارسسفرهای «منطقهای» و «کاربردی»، جایگزین سفرهای استانی پرهزینه و تبلغاتی احمدینژاد میشود؟/
سفرهای منطقهای و کاربردی جایگزین سفرهای استانی پرهزینه و تبلغاتی احمدینژاد میشود سفرهای پیدرپی دولتیها به استانها بدون جنجال رسانهای شیخ حسن روحانی آنقدر هوشمندی و زیرکی سیاستمدار بودن را دارد که اگر بنا بر تن دادن به خواست افکار عمومی درباره برخی روشها و برنامههای دوحاتمی: با شایستگی مقابل مهرام تهران پیروز شدیم
حاتمی با شایستگی مقابل مهرام تهران پیروز شدیم آبادان - ایرنا - سرمربی تیم بسکتبال پتروشیمی بندر امام در خصوص پیروزی مقابل مهرام تهران گفت با عملکردی که مقابل مهرام تهران داشتیم شایسته پیروزی بودیم مهران حاتمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود بازی زیبا و تماشامهران حاتمی: با شایستگی مقابل مهرام تهران پیروز شدیم
مهران حاتمی با شایستگی مقابل مهرام تهران پیروز شدیم آبادان - ایرنا - سرمربی تیم بسکتبال پتروشیمی بندر امام ره در خصوص پیروزی مقابل مهرام تهران گفت با عملکردی که مقابل مهرام تهران داشتیم شایسته پیروزی بودیم مهران حاتمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود بازی زیبمعاون روحانی: نگفتم مردم از تهران بروند
معاون روحانی نگفتم مردم از تهران بروند معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت از محیط زیست در خصوص اخبار منتسب وی در خصوص رفتن مردم از تهران برای نجات جان خود گفت برخی رسانه ها لطف کردند و این خبر را یک جور دیگر منعکس کردند خبرگزاری ایرنا معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حلطف احمدی نژاد در حق مشاور روحانی!
لطف احمدی نژاد در حق مشاور روحانی امیر حسین زمانی نیا مشاور رییس جمهوری گفته است که احمدی نژاد در اوایل دوران ریاست جمهوری خود با برکناری وی از سفارت مالزی لطف بزرگی در حقش کرده است زیرا مسوولیت داشتن در آن دوره کار ساده ای نبود هفته نامه آسمان در شماره جدید خود گفت و گویی باروایت عبدالرضا داوری از نظر احمدی نژاد در مورد روحانیت
روایت عبدالرضا داوری از نظر احمدی نژاد در مورد روحانیت مدیرمسئول سابق روزنامه شهروند در صفحه فیس بوک خود به نظر احمدی نژاد در مورد روحانیت اشاره کرده است به گزارش نامه نیوز عبدالرضا داوری در صفحه فیس بوک خود نوشت سال ۹۰ در اوج اتهاماتی که به دکتر احمدی نژاد زده می شد علی مط-
گوناگون
پربازدیدترینها