پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1849670326
تمرکز زدایی نظام سلامت در ایران
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تمرکز زدایی نظام سلامت در ایران تهران-ایرنا-درسالهای پیش از انقلاب اسلامی، در روستاها و مناطق دور افتاده ایران چیزی به اسم نظام سلامت وجود نداشت و فقط معدود پزشکان هندی و بنگلادشی خدمات اولیه بهداشتی را ارائه می کردند. اکنون این برگ تاریخ ،ورق خورده و حضور هزاران پزشک و متخصص داخلی در اقصی نقاط کشور نظام سلامت را تمرکز زدایی کرده است.
توسعه بهداشت و سلامت عمومی به منظور برقراری عدالت اجتماعی به عنوان یکی از اصول بنیادی انقلاب اسلامی در دهه های اخیر همواره مورد توجه مسوولان و دست اندرکاران حوزه سلامت کشور بوده و در نتیجه آن پیشرفت های چشمگیری حاصل شده است.
در نتیجه تلاش ها و اقدامات گسترده و تحقیقات علمی و پزشکی پیشرفت های فراوانی در زمینه علوم پزشکی و ارایه خدمات به عموم مردم حاصل شده است که ازجمله آنها می توان از توسعه علوم بالینی، علوم ژنتیکی، علوم سلولی، علوم آزمایشگاهی و علوم دارویی یاد کرد.
تولید بسیاری از داروهای وارداتی در داخل کشور و همچنین دستیابی به آخرین تکنولوژی های دارویی برای تولید داروهای نوترکیب و نانو داورها از دیگر پیشرفت های بی نظیر حوزه سلامت و علوم پزشکی کشورمان در دهه های گذشته به شمار می رود.
مسوولان، دانشمندان، محققان، متخصصان و سایر فعالان حوزه علوم پزشکی در سال ها ی گذشته تلاش کرده اند تا علاوه بر رفع نیازهای داخلی و توسعه بهداشت عمومی، به قله های رفیع علمی در این زمینه دست یابند تا نام ایران عزیز را همگام با سایر عرصه ها، در حوزه علوم پزشکی و سلامت نیز در سطح دنیا مطرح سازند.
طبق تعریف سازمان جهانی بهداشت ، سلامت به معنی تندرستی و نداشتن هیچ گونه مشکل روانی، اجتماعی، اقتصادی و برخورداری از سلامت جسمانی برای هر فرد جامعه است. سلامت به عنوان یکی از حقوق عمده انسانی تلقی می شود. بر این اساس همه مردم باید به منابع مورد نیاز برای تامین سلامت دسترسی داشته باشند.
از عوامل اثرگذار بر سلامت، عوامل اقتصادی، اجتماعی، محیط زیست، شیوه زندگی، عوامل ژنتیکی و دسترسی به خدمات بهداشتی درمانی است و برای بررسی وضعیت سلامت جامعه از شاخص های مربوط به سلامت و عوامل اثرگذار بر آن استفاده می شود. در سال های اولیه پس از پیروزی انقلاب به دلیل نبود آگاهی عمومی لازم در مورد لزوم رعایت موارد بهداشت فردی و همچنین نبود امکانات و خدمات بهداشتی، حتی توان مقابله با ساده ترین نوع بیماری ها مانند بیماری های عفونی در کشور وجود نداشت و در درمان بسیاری از بیماری های ساده با مشکل مواجه بودیم.
به گفته علیرضا مرندی رییس فرهنگستان علوم پزشکی، در سال های پیش از انقلاب سیستم منظم ارایه خدمات در حوزه سلامت کشور وجود نداشت و در زمینه بهداشتی آگاهی مردم بسیار ضعیف بود. به عنوان نمونه در زمینه واکسیناسیون طبق نتایج بررسی انجام شده در اوایل انقلاب، تنها 8 درصد فرزندان استادان دانشگاه واکسن زده بودند.
وی افزود: در آن دوره از هر 100 هزار مادری که تولد زنده داشت، 255 نفر می مردند که با اقداماتی که در این زمینه در سال های اول انقلاب صورت گرفت، این رقم به 5/35 نفر در هر 100 هزار نفر رسید. همچنین از هر هزار تولد زنده 173 نوزاد فوت می کردند که با گذشت چند سال از اول انقلاب این رقم به 31 نفر در هر هزار تولد زنده رسید.
رییس فرهنگستان علوم پزشکی اظهار داشت: پیش از انقلاب تنها 37 درصد زنان و 57 درصد مردان باسواد بودند؛ اما پس از انقلاب اختلاف سطح سواد مرد و زن در کم سوادی و بی سوادی به کمتر از 10 درصد رسید.
مرندی ادامه داد: با توجه به افزایش سطح سواد عموم مردم میزان مرگ و میر کودکان بسیار کاهش یافت. به عنوان نمونه میزان مرگ و میر کودکان زیر 5 سال بر اثر ابتلا به اسهال سالانه 36 هزار نفر بود که با ارایه آموزش های بهداشتی به مادران و رواج تغذیه کودکان با شیر مادر، این رقم به کمتر از 30 نفر رسید.
وی گفت: سالانه 11 هزار مرگ و میر در اثر کزاز نوزادی به علت بهداشتی نبودن زایمان مادران و عدم تزریق واکسن کزاز در دوران بارداری داشتیم که این رقم بعد از چند سال به حدود 2 تا 8 نفر رسید. در آن سال ها با رصد شرایط وخیم بهداشتی به ویژه در روستاها و مناطق محروم بخش عظیمی از اقدامات توسعه ای بر روی پاسخ به نیازهای اولیه بهداشتی و آموزش مردم برای رعایت این موارد به منظور جلوگیری از ابتلا به بیماری ها و شیوع آنها متمرکز شد.
با راه اندازی خانه های بهداشت در روستاها و شهرها این اقدامات سرعت بیشتری گرفت و در شرایط سخت جنگ تحمیلی و کمبود منابع مالی این جریان هرچند کند به حرکت خود ادامه داد. در نتیجه این تلاش ها، امروزه شاهد آن هستیم که نه تنها در موارد اولیه علوم پزشکی بلکه در مراحل پیچیده و پیشرفته آن همچون استفاده از سلول های بنیادی در رفع بیماری ها، پیوند اعضای مختلف بدن، انجام انواع اعمال جراحی باز و بسته با استفاده از مدرن ترین روش ها و تجهیزات، تولید داروهای نوترکیب و نانوداروها و هزاران عرصه دیگر همگام با جهان در حال حرکت هستیم.
در گذشته تعداد محدودی پزشک ایرانی در کشور مشغول به فعالیت بودند و بیشتر پزشکان خارجی در بیمارستان های ما به معالجه بیماران می پرداختند؛ این درحالی است که اکنون در تمام رشته ها پزشکان مجربی در رتبه های تخصصی و فوق تخصصی و حتی پروفسوری مشغول ارایه خدمات به مردم هستند.
مرندی در توضیح این مورد اظهار داشت: در اوایل انقلاب بیشتر دوره دیده های پزشکی کشورهای دیگر مانند هند و بنگلادش که حتی دوره انترنی را نیز نگذرانده بودند در بیمارستان های ما ارایه خدمات می کردند و تعداد پزشکان ایرانی بسیار محدود بود.
وی افزود: در آن زمان تنها 12 تا 14 هزار پزشک در کشور داشتیم و دوره های فوق تخصصی پزشکی در دانشگاه ها راه اندازی نشده بود و تنها 7 دانشگاه علوم پزشکی در کشور دایر بود.
مرندی ادامه داد: با تلاش هایی که صورت گرفت در سال 1364 دوره های فوق تخصصی در دانشگاه ها راه اندازی شد و به تناسب راه اندازی این دوره ها تعداد متخصصان و فوق تخصص های پزشکی به تدریج روبه افزایش گذاشت.
تربیت متخصصان علوم پزشکی در کشور و افزایش سطح علمی پزشکان سبب شده است که اکنون برخلاف گذشته دیگر نیازی به اعزام بیماران به خارج از کشور و یا اعزام دانشجو برای ادامه تحصیل در رشته های پزشکی نداشته باشیم.
دستاوردهای حوزه سلامت و پزشکی ایران در دهه های اخیر بسیار متعدد و متنوع شده است بنابراین در ادامه این گزارش تنها گزیده ای از آنها به صورت فهرست وار یادآوری می شود؛
- ساخت نای مصنوعی با استفاده از سلول های بنیادی بیمار به دست دانشمندان ایرانی
- ساخت قوی ترین چسب بافتی دنیا به دست محققان ایرانی با قابلیت جذب در بدن و با کاربرد در جراحی ها
- ساخت پوست طبیعی و استفاده از لیزر و پلیمرهای زیستی و صناعی در ساخت پوست مصنوعی برای اولین بار در جهان به دست محققان ایرانی؛ این پلیمر زیستی امکان جذب، ضد عفونی، چسبندگی مناسب به زخم و کنترل عفونت را دارد.
- ساخت داروهای نوترکیب؛ داروی سینووکس برای بیماران مبتلا به ام اس، داروی اینترفرون بتا، گاما و آلفا برای بیماران خاص، داروی اینترفرون پگنیله برای درمان مبتلایان به هپاتیت c، داروی فاکتور 8 برای درمان بیماری های خونی و هموفیلی، داروی FSH برای درمان ناباروری، داروی رت پلاس (reteplase) برای رفع لخته های خونی و داروی پگاستریم (pegastrim) برای درمان بیماران سرطانی
- ساخت و تولید نخستین نانوداروی تزریقی ضدسرطان خاورمیانه با نام تجاری سینا دوکسوزوم، داروی آوانکس برای درمان بیماران مبتلا به ام اس، داروی سینادوکسوزوم در درمان سرطان تخمدان، سینه، خون و کاپوسی سارکومای برای درمان نوعی سرطان بافت نرم
- تولید نانوداروی گیاهی ضدتب برفکی دام، داروی آمانتادین ضدویروس و ضدپارکینسون، داروی متفورمین ضد دیابت، داروی گاباپنتین ضدصرع، داروی بتاهیستین ضدسرگیجه، داروی دی پیریدامول ضدانعقادخون، داروی لیزینوپریل ضدفشارخون و داروی آتورواستاتین پایین آورنده کلسترول خون
- انجام پیوند قلب از یک دهه گذشته در کشور
- انجام پیوند کلیه، کبد، دست، پا و انگشت
- تولید 30 درصدی علم در حوزه پزشکی
- درمان بیماری های مربوط به مفاصل، بیماری های قلبی و عروقی، کلیوی و پوستی با استفاده از سلول های بنیادی
- درمان ناباروری با استفاده از سلول های بنیادی
- طراحی و ارایه صدها اختراع در زمینه تجهیزات و لوازم پزشکی
- تربیت هزاران پزشک متخصص و فوق تخصص در رشته های مختلف.
با این همه همچنان کمبودهایی در حوزه سلامت کشور وجود دارد که امید می رود با همت همه جانبه مردم و مسوولان دولت یازدهم در راستای خودکفایی بیشتر و افزایش اقتدار و توانایی علمی و پزشکی کشور در جنبه های مختلف، این کمبودها نیز برطرف شود و هر روز شاهد پیشرفت های شگرف دیگری در این زمینه باشیم.
علمی(5)1834**1599
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
01/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
از پزشکان هندی و بنگلادشی تا تمرکز زدایی نظام سلامت
فجر92 حماسه وحدت و امید از پزشکان هندی و بنگلادشی تا تمرکز زدایی نظام سلامت تهران-ایرنا-درسالهای دور و پیش از دهه 50 در روستاها و مناطق دور افتاده ایران چیزی به اسم نظام سلامت وجود نداشت و فقط معدود پزشکان هندی و بنگلادشی خدمات اولیه بهداشتی را ارائه می کردند اکنون این برگ تارصراحتا اعلام کردیم که مذاکرات شامل برنامه نظامی و علمی ایران نمیشود
سیاسی سیاست خارجی ظریف در نشست خبری صراحتا اعلام کردیم که مذاکرات شامل برنامه نظامی و علمی ایران نمیشود وزیر امور خارجه کشورمان در نشست خبری خود در شهر وین در پایان مذاکرات ایران و 1 5 با تاکید بر اینکه مذاکرات ما صرفا در مورد برنامه هسته ای است گفت تمام اسنادی که در مورد نحضور ملت ایران حیرت دشمنان نظام را برانگیخت
آیت الله طبرسی حضور ملت ایران حیرت دشمنان نظام را برانگیخت خبرگزاری رسا ـ نماینده ولی فقیه در مازندران 22 بهمن ماه را یک روز بسیار ارزشمند و بزرگ در طول تاریخ ایران اسلامی برشمرد و اظهارداشت حضور گسترده مردم در راهپیمایی ضداستکباری حیرت و ابهت دشمنان انقلاب و اسلام را برانگیختاصلاح تعرفه های پزشکی شاه کلید حل زیرمیزی در نظام سلامت
اجتماعی بهداشت و سلامت اصلاح تعرفه های پزشکی شاه کلید حل زیرمیزی در نظام سلامت دبیر علمی انجمن جراحان زانو معتقد است اگر عزم جدی برای بهبود وضعیت تعرفه های خدمات درمانی به وجود آید جامعه پزشکی مانع از به وجود آمدن زیرمیزی خواهد شد به گزارش خبرگزاری مهر دکتر سهیل مهدی پور صاحدور جدید مذاکرات فنی ایران و آژانس امروز آغاز میشود/ بازدید از تأسیسات نظامی پارچین، برای این مرحله پیشبینی
44 دور جدید مذاکرات فنی ایران و آژانس امروز آغاز میشود بازدید از تأسیسات نظامی پارچین برای این مرحله پیشبینی شده است ۱۳۹۲ ۱۱ ۱۹ - ۱۱ ۲۳عکس/ معادل قدیمی رتبههای نظامی ایران
عکس معادل قدیمی رتبههای نظامی ایران 1392 11 13حفظ سلامت 5 مرزبان اولویت ایران است/ برای اقتصاد بدون نفت هم برنامه داریم
سیاسی دولت نوبخت در جمع خبرنگاران حفظ سلامت 5 مرزبان اولویت ایران است برای اقتصاد بدون نفت هم برنامه داریم سخنگوی دولت با اشاره به آخرین اقدامات دولت برای آزادی 5 مرزبان ربوده شده کشورمان در سیستان و بلوچستان گفت دولت حفظ جان و سلامت مرزبانان ربوده شده ایرانی را بر خود فرض ممذاکره ایران و ارمنستان درباره حفظ سلامت رودخانه ارس
اقتصادی انرژی مذاکره ایران و ارمنستان درباره حفظ سلامت رودخانه ارس وزير نيرو با اعلام انجام مذاکره با ارمنستان برای از بین بردن آلودگی های رودخانه مرزی ارس گفت ارمنستان ملزم به حفظ سلامت این رودخانه شده است به گزارش خبرنگار مهر حمید چیت چیان عصر امروز در دیدار با وزیر محیط زتعلق ملت ایران به آرمانهای نظام و انقلاب زمان بردار نیست
تعلق ملت ایران به آرمانهای نظام و انقلاب زمان بردار نیست یاسوج - ایرنا - امام جمعه موقت یاسوج گفت حضور گسترده قشرهای مختلف ملت ایران در راهپیمایی یوم الله 22 بهمن امسال نشان داد که تعلق مردم به آرمان های نظام انقلاب شهدا و امام خمینی ره زمان بردار نبوده و مختص دوره خاصی نیستمروری بر جایگاه ایران در نطقهای سالیانه باراک اوباما: از تهدید ایران به گزینه نظامی تا تهدید کنگره به وتو کرد
مروری بر جایگاه ایران در نطقهای سالیانه باراک اوباما از تهدید ایران به گزینه نظامی تا تهدید کنگره به وتو کردن هرگونه تحریم علیه ایران رئیس جمهوری آمریکا پنجمین نطق سالانه خود را در حالی به پایان رساند که همچون سالهای گذشته که از روی میز بودن تمامی گزینهها علیه ایران اطمینان ماصلاح تعرفههای پزشکی شاه کلید حل زیرمیزی در نظام سلامت
اصلاح تعرفههای پزشکی شاه کلید حل زیرمیزی در نظام سلامت دبیر علمی انجمن جراحان زانو معتقد است اگر عزم جدی برای بهبود وضعیت تعرفه های خدمات درمانی به وجود آید جامعه پزشکی مانع از به وجود آمدن زیرمیزی خواهد شد به گزارش نامه نیوز دکتر سهیل مهدی پور صاحب سبک استفاده از تصویربرداریسازمان بیمه سلامت ایرانیان هنوز تشکیل نشده است
رییس کمیسیون بهداشت مجلس سازمان بیمه سلامت ایرانیان هنوز تشکیل نشده است تهران - ایرنا - رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت سازمان بیمه سلامت ایرانیان که قرار است متولی تخصیص منابع حاصل از یک درصد مالیات بر ارزش افزوده شود هنوز در کشور تشکیل نشده است به گزارش خبمعاون اول قوه قضاییه: طرف مقابل ما در مذاکره به دنبال اعتلای نظام و ملت ایران نیست
معاون اول قوه قضاییه طرف مقابل ما در مذاکره به دنبال اعتلای نظام و ملت ایران نیستمعاون اول قوه قضاییه با تاکید بر اینکه ایران میز مذاکره را ترک نمیکند گفت ما در مذاکره باید بدانیم که طرف مقابل ما هیچگاه به دنبال اعتلای نظام و ملت ما نیست به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان سیاستاندار لرستان از بزرگترین انارستان متمرکز ایران بازدید کرد
استانها غرب لرستان استاندار لرستان از بزرگترین انارستان متمرکز ایران بازدید کرد کوهدشت - خبرگزاری مهر استاندار لرستان با حضور در محل انارستان زیر تنگ سیاب شهرستان کوهدشت ضمن بازدید از باغات انار منطقه از کارخانه فرآوری انار بازدید کرد به گزارش خبرنگار مهر هوشنگ بازوند استارکن اصلی انقلاب ایران، حمایت آحاد مردم از نظام جمهوری اسلامی بود
رکن اصلی انقلاب ایران حمایت آحاد مردم از نظام جمهوری اسلامی بود تویسرکانی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در مراسم بزرگداشت سی و پنجمین سالروز انقلاب اسلامی مهمترین رکن پیروزی انقلاب اسلامی را اعتقاد مردم به اسلام و حمایت از آرمان امام خمینی ره دانستند به گزارش خسرپرست شبکه بهداشت و درمان خوسف خبر داد آغاز طرح غربالگری فشار خون مردان به مناسبت هفته ملی سلامت مردان ایرانی
سرپرست شبکه بهداشت و درمان خوسف خبر دادآغاز طرح غربالگری فشار خون مردان به مناسبت هفته ملی سلامت مردان ایرانیسرپرست شبکه بهداشت و درمان خوسف گفت طرح غربالگری فشار خون مردان همزمان با هفته سلامت مردان ایرانی در خوسف اجرا میشود محمد اویسی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در خوسراهپیمایی های 22 بهمن نشان دهنده وجهه دموکراتیک نظام جمهوری اسلامی ایران است
دین و اندیشه غرویان در گفتگو با مهر راهپیمایی های 22 بهمن نشان دهنده وجهه دموکراتیک نظام جمهوری اسلامی ایران است یک عضو هیئت علمی جامعة المصطفی درباره راهپیمایی 22 بهمن گفت باید وحدت ملی و اتفاق و همبستگی درونی بین ملت ایران را به دنیا نشان دهیم همچنین نشان دادن عزت و اقتدار س-