محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832423371
از پزشکان هندی و بنگلادشی تا تمرکز زدایی نظام سلامت
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فجر92، حماسه وحدت و امید از پزشکان هندی و بنگلادشی تا تمرکز زدایی نظام سلامت تهران-ایرنا-درسالهای دور و پیش از دهه 50، در روستاها و مناطق دور افتاده ایران چیزی به اسم نظام سلامت وجود نداشت و فقط معدود پزشکان هندی و بنگلادشی خدمات اولیه بهداشتی را ارائه می کردند. اکنون این برگ تاریخ ،ورق خورده و حضور هزاران پزشک و متخصص داخلی در اقصی نقاط کشور نظام سلامت را تمرکز زدایی کرده است.
توسعه بهداشت و سلامت عمومی به منظور برقراری عدالت اجتماعی به عنوان یکی از اصول بنیادی انقلاب اسلامی در دهه های اخیر همواره مورد توجه مسوولان و دست اندرکاران حوزه سلامت کشور بوده و در نتیجه آن پیشرفت های چشمگیری حاصل شده است.
در نتیجه تلاش ها و اقدامات گسترده و تحقیقات علمی و پزشکی پیشرفت های فراوانی در زمینه علوم پزشکی و ارایه خدمات به عموم مردم حاصل شده است که ازجمله آنها می توان از توسعه علوم بالینی، علوم ژنتیکی، علوم سلولی، علوم آزمایشگاهی و علوم دارویی یاد کرد.
تولید بسیاری از داروهای وارداتی در داخل کشور و همچنین دستیابی به آخرین تکنولوژی های دارویی برای تولید داروهای نوترکیب و نانوداورها از دیگر پیشرفت های بی نظیر حوزه سلامت و علوم پزشکی کشورمان در دهه های اخیر به شمار می رود.
توجه همگانی و همه جانبه به حوزه سلامت به منظور برقراری عدالت اجتماعی همواره مورد تاکید رهبر معظم انقلاب بوده است به گونه ای که ایشان همواره رهنمودهای موکدی دراین زمینه ارائه فرموده اند.
مسوولان، دانشمندان، محققان، متخصصان و سایر فعالان حوزه علوم پزشکی نیز در راستای اهداف نظام جمهوری اسلامی و عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در این سال ها تلاش کرده اند تا علاوه بر رفع نیازهای داخلی و توسعه بهداشت عمومی، به قله های رفیع علمی در این زمینه دست یابند تا نام ایران عزیز را همگام با سایر عرصه ها، در حوزه علوم پزشکی و سلامت نیز در سطح دنیا مطرح سازند.
طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی، سلامت به معنی تندرستی و نداشتن هیچگونه مشکل روانی، اجتماعی، اقتصادی و برخورداری از سلامت جسمانی برای هر فرد جامعه است.
سلامت به عنوان یکی از حقوق عمده انسانی تلقی می شود بر این اساس همه مردم باید به منابع مورد نیاز برای تامین سلامت دسترسی داشته باشند؛ از عوامل اثرگذار بر سلامت، عوامل اقتصادی، اجتماعی، محیط زیست، شیوه زندگی، عوامل ژنتیکی و دسترسی به خدمات بهداشتی درمانی است و برای بررسی وضعیت سلامت جامعه از شاخص های مربوط به سلامت و عوامل اثرگذار بر آن استفاده می شود.
در سال های اولیه پس از پیروزی انقلاب به دلیل نبود آگاهی عمومی لازم در مورد لزوم رعایت موارد بهداشت فردی و همچنین نبود امکانات و خدمات بهداشتی، حتی توان مقابله با ساده ترین نوع بیماری ها مانند بیماری های عفونی در کشور به قدر کافی وجود نداشت و در درمان بسیاری از بیماری های ساده با مشکل مواجه بودیم.
به گفته دکتر علیرضا مرندی رییس فرهنگستان علوم پزشکی، در سال های پیش از انقلاب سیستم منظم ارایه خدمات در حوزه سلامت کشور وجود نداشت و در زمینه بهداشتی آگاهی مردم بسیار ضعیف بود؛ به عنوان نمونه در زمینه واکسیناسیون طبق نتایج بررسی انجام شده در اوایل انقلاب، تنها 8 درصد فرزندان استادان دانشگاه واکسن زده بودند.
وی افزود: در آن دوره از هر 100 هزار مادری که تولد زنده داشت، 255 نفر می مردند که با اقداماتی که در این زمینه در سال های اوایل انقلاب صورت گرفت، این رقم به 5/35 نفر در هر 100 هزار نفر رسید. همچنین از هر هزار تولد زنده 173 نوزاد فوت می کردند که با گذشت چند سال از اول انقلاب این رقم به 31 نفر در هر هزار تولد زنده رسید.
رییس فرهنگستان علوم پزشکی اظهار داشت: پیش از انقلاب تنها 37 درصد زنان و 57 درصد مردان باسواد بودند؛ اما پس از انقلاب اختلاف سطح سواد مرد و زن در کم سوادی و بی سوادی به کمتر از 10 درصد رسید.
مرندی ادامه داد: با توجه به افزایش سطح سواد عموم مردم میزان مرگ و میر کودکان بسیار کاهش یافت؛ به عنوان نمونه میزان مرگ و میر کودکان زیر 5 سال بر اثر ابتلا به اسهال سالانه 36 هزار نفر بود که با ارایه آموزش های بهداشتی به مادران و رواج تغذیه کودکان با شیر مادر، این رقم به کمتر از 30 نفر رسید.
وی گفت: سالانه 11 هزار مرگ و میر در اثر کزاز نوزادی به علت بهداشتی نبودن زایمان مادران و عدم تزریق واکسن کزاز در دوران بارداری داشتیم که این رقم بعد از چند سال به حدود 2 تا 8 نفر رسید.
در آن سال ها با رصد شرایط وخیم بهداشتی به ویژه در روستاها و مناطق محروم بخش عظیمی از اقدامات توسعه ای بر روی پاسخ به نیازهای اولیه بهداشتی و آموزش مردم برای رعایت این موارد به منظور جلوگیری از ابتلا به بیماری ها و شیوع آنها متمرکز شد.
با راه اندازی خانه های بهداشت در روستاها و شهرها این اقدامات سرعت بیشتری گرفت و در شرایط سخت جنگ تحمیلی و کمبود منابع مالی این جریان هرچند کند به حرکت خود ادامه داد.
در نتیجه این تلاش ها، امروزه شاهد آن هستیم که نه تنها در موارد اولیه علوم پزشکی بلکه در مراحل پیچیده و پیشرفته آن همچون استفاده از سلول های بنیادی در رفع بیماری ها، پیوند اعضای مختلف بدن، انجام انواع اعمال جراحی باز و بسته با استفاده از مدرن ترین روش ها و تجهیزات، تولید داروهای نوترکیب و نانوداروها و هزاران عرصه دیگر همگام با جهان در حال حرکت هستیم.
در گذشته تعداد محدودی پزشک ایرانی در کشور مشغول به فعالیت بودند و بیشتر پزشکان خارجی در بیمارستان های ما به معالجه بیماران می پرداختند؛ این درحالی است که اکنون در تمام رشته ها پزشکان مجربی در رتبه های تخصصی و فوق تخصصی و حتی پروفسوری مشغول ارایه خدمات به مردم هستند.
مرندی در توضیح این مورد اظهار داشت: در اوایل انقلاب بیشتر دوره دیده های پزشکی کشورهای دیگر مانند هند و بنگلادش که حتی دوره انترنی را نیز نگذرانده بودند در بیمارستان های ما ارایه خدمات می کردند و تعداد پزشکان ایرانی بسیار محدود بود.
وی افزود: در آن زمان تنها 12 تا 14 هزار پزشک در کشور داشتیم و دوره های فوق تخصصی پزشکی در دانشگاه ها راه اندازی نشده بود و تنها 7 دانشگاه علوم پزشکی در کشور دایر بود.
مرندی ادامه داد: با تلاش هایی که صورت گرفت در سال 1364 دوره های فوق تخصصی در دانشگاه ها راه اندازی شد و به تناسب راه اندازی این دوره ها تعداد متخصصان و فوق تخصص های پزشکی به تدریج روبه افزایش گذاشت.
تربیت متخصصان علوم پزشکی در کشور و افزایش سطح علمی پزشکان سبب شده است که اکنون برخلاف گذشته دیگر نیازی به اعزام بیماران به خارج از کشور و یا اعزام دانشجو برای ادامه تحصیل در رشته های پزشکی نداشته باشیم.
دستاوردهای حوزه سلامت و پزشکی ایران در دهه های اخیر بسیار متعدد و متنوع است بنابراین در ادامه این گزارش تنها گزیده ای از آنها به صورت فهرست وار یادآوری می شود؛
- ساخت نای مصنوعی با استفاده از سلول های بنیادی بیمار به دست دانشمندان ایرانی
- ساخت قوی ترین چسب بافتی دنیا به دست محققان ایرانی با قابلیت جذب در بدن و با کاربرد در جراحی ها
- ساخت پوست طبیعی و استفاده از لیزر و پلیمرهای زیستی و صناعی در ساخت پوست مصنوعی برای اولین بار در جهان به دست محققان ایرانی؛ این پلیمر زیستی امکان جذب، ضد عفونی، چسبندگی مناسب به زخم و کنترل عفونت را دارد.
- ساخت داروهای نوترکیب؛ داروی سینووکس برای بیماران مبتلا به ام اس، داروی اینترفرون بتا، گاما و آلفا برای بیماران خاص، داروی اینترفرون پگنیله برای درمان مبتلایان به هپاتیت c،
داروی فاکتور 8 برای درمان بیماری های خونی و هموفیلی، داروی FSH برای درمان ناباروری، داروی رت پلاس (reteplase) برای رفع لخته های خونی و داروی پگاستریم (pegastrim) برای درمان بیماران سرطانی
- ساخت و تولید نخستین نانوداروی تزریقی ضدسرطان خاورمیانه با نام تجاری سینا دوکسوزوم، داروی آوانکس برای درمان بیماران مبتلا به ام اس، داروی سینادوکسوزوم در درمان سرطان تخمدان، سینه، خون و کاپوسی سارکومای برای درمان نوعی سرطان بافت نرم
- تولید نانوداروی گیاهی ضدتب برفکی دام، داروی آمانتادین ضدویروس و ضدپارکینسون، داروی متفورمین ضد دیابت، داروی گاباپنتین ضدصرع، داروی بتاهیستین ضدسرگیجه، داروی دی پیریدامول ضدانعقادخون، داروی لیزینوپریل ضدفشارخون و داروی آتورواستاتین پایین آورنده کلسترول خون
- انجام پیوند قلب از یک دهه گذشته در کشور
- انجام پیوند کلیه، کبد، دست، پا و انگشت
- تولید 30 درصدی علم در حوزه پزشکی
- درمان بیماری های مربوط به مفاصل، بیماری های قلبی و عروقی، کلیوی و پوستی با استفاده از سلول های بنیادی
- درمان ناباروری با استفاده از سلول های بنیادی
- طراحی و ارایه صدها اختراع در زمینه تجهیزات و لوازم پزشکی
- تربیت هزاران پزشک متخصص و فوق تخصص در رشته های مختلف
با این همه همچنان کمبودهایی در حوزه سلامت کشور وجود دارد که امید می رود با همت همه جانبه مردم و مسوولان در راستای خودکفایی بیشتر و افزایش اقتدار و توانایی علمی و پزشکی کشور در جنبه های مختلف، این کمبودها نیز برطرف و هر روز شاهد پیشرفت های شگرف دیگری در این زمینه باشیم.
علمی(5)1834**1599
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
22/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]
صفحات پیشنهادی
رئیس سازمان نظام پزشکی در گفتوگو با فارس تشریح کرد دستاوردهای نظام سلامت/ از پزشکان بنگلادشی تا آمادگی برای پ
رئیس سازمان نظام پزشکی در گفتوگو با فارس تشریح کرددستاوردهای نظام سلامت از پزشکان بنگلادشی تا آمادگی برای پذیرش ۱ ۵ میلیون بیمار خارجیرئیس سازمان نظام پزشکی میگوید قبل از انقلاب حرفی برای گفتن نداشتیم بسیاری از بیماران برای درمان به خارج میرفتند پزشکان بنگلادشی جولان میداداصلاح تعرفه های پزشکی شاه کلید حل زیرمیزی در نظام سلامت
اجتماعی بهداشت و سلامت اصلاح تعرفه های پزشکی شاه کلید حل زیرمیزی در نظام سلامت دبیر علمی انجمن جراحان زانو معتقد است اگر عزم جدی برای بهبود وضعیت تعرفه های خدمات درمانی به وجود آید جامعه پزشکی مانع از به وجود آمدن زیرمیزی خواهد شد به گزارش خبرگزاری مهر دکتر سهیل مهدی پور صاحانتقاد تند وزیر بهداشت به هجمهها علیه نظام سلامت
سهشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲ ۰۳ وزیر بهداشت ضمن واکنش شدید به هجمهها به نظام سلامت و جامعه پزشکی سه مشکل عمده نظام سلامت را تشریح کرد به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دکتر سید حسن هاشمی در هفتمین مجمع عمومی سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور گفت جمع زیادی ادستاوردهای نظام سلامت پس از پیروزی انقلاب بهبود یافته است
دستاوردهای نظام سلامت پس از پیروزی انقلاب بهبود یافته است همدان-ایرنا-معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت دستاوردهای نظام سلامت پس از پیروزی انقلاب اسلامی در استان همدان بهبود یافته است دکتر حسین عرفانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود شاخص های سلامت از جمله مورئیس سازمان نظام پزشکی در جمع خبرنگاران: برخورد با پزشکان زیرمیزی بگیر آغاز شد
رئیس سازمان نظام پزشکی در جمع خبرنگاران برخورد با پزشکان زیرمیزی بگیر آغاز شدرئیس سازمان نظام پزشکی گفت دبیرخانه مشترکی بین وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی از 40 روز پیش تشکیل شده تا تخلف پزشکان در این کمیته به طور ویژه بررسی شود به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس علیرضا زاپزشكان خانواده سطح سوم خدمات سلامت شهر تهران را تشكيل مي دهند
اجتماعی بهداشت و سلامت پزشكان خانواده سطح سوم خدمات سلامت شهر تهران را تشكيل مي دهند مشاور معاون نظارت راهبردی رئيس جمهور وظيفه شورای راهبردی سلامت تهران را در راستای سياستها و برنامه ريزی هاي کلان بهداشتي و درماني کشور دانست به گزارش خبرگزاری مهر دكتر محمدرضا واعظ مهدوي افزمدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت درگفتوگو با فارس: نظام ارجاع از سال ۹۱ بین آزمایشگاههای پزشکی اجرا میشود
مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت درگفتوگو با فارس نظام ارجاع از سال ۹۱ بین آزمایشگاههای پزشکی اجرا میشودمدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت گفت سیستم ارجاع کارآمدترین سیستم دنیاست که از سال ۹۱ بین آزمایشگاههای پزشکی کشور اجرایی شده و بهبود کیفیت خدمات بهرهوری بالاتر دسترسی بیشتر مردمرئیس کل سازمان نظام پزشکی: انتشار اسامی پزشکان زیرمیزی بگیر عقدهگشایی رسانهها است
رئیس کل سازمان نظام پزشکی انتشار اسامی پزشکان زیرمیزی بگیر عقدهگشایی رسانهها استرئیس سازمان نظام پزشکی گفت اگر اطبای کشور نبودند هیچ کدام از پیشرفتهای ما محقق نمیشد اگر امروز پز درنوردیدن مرزهای دانش و کسب رتبههای علمی را میدهیم مگر به جز تلاش جامعه پزشکی بوده است انتشارکارکنان نظام سلامت در راهپیمایی یوم الله 22 بهمن شرکت می کنند
کارکنان نظام سلامت در راهپیمایی یوم الله 22 بهمن شرکت می کنند تهران-ایرنا- کارکنان و دست اندرکاران حوزه بهداشت و درمان کشور در مراسم راهپیمایی یوم الله 22 بهمن شرکت می کنند به گزارش عصردوشنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی مسوولان مدیران کارکناتفاهم نامه تحقق اهداف نظام سلامت بین دانشگاه علوم پزشکی و شهرداری قزوین امضا شد
تفاهم نامه تحقق اهداف نظام سلامت بین دانشگاه علوم پزشکی و شهرداری قزوین امضا شد قزوین - ایرنا - مدیر مرکز مدیریت شبکه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین از امضای تفاهم نامه تحقق اهداف نظام سلامت بین دانشگاه و سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قزوین خبر داد هاشم علیجانی روز یکبیانیه شورای عالی نظام پزشکی درباره انتشار لیست مبهم پزشکان زیرمیزی بگیر
بیانیه شورای عالی نظام پزشکی درباره انتشار لیست مبهم پزشکان زیرمیزی بگیر جامعه > سلامت - شورای عالی نظام پزشکی در بیانیه ای نسبت به انتشار لیستی مبهم از پزشکان زیرمیزی بگیر واکنش نشان داد در این بیانیه که نسخه ای از آن برای خبرآنلاین ارسال شده است آمده جامعهرئیس کنگره ملی برنامه جامع کنترل سرطان: حل معضلات نظام سلامت نیازمند مشارکت چندجانبه است
رئیس کنگره ملی برنامه جامع کنترل سرطان حل معضلات نظام سلامت نیازمند مشارکت چندجانبه استرئیس کنگره ملی برنامه جامع کنترل سرطان به نقش پررنگ رسانه در پیشگیری و آموزش جامعه و همچنین ضرورت ارتقای سطح دانش افراد تأکید کرد و گفت گسترش آگاهی دهی عمومی و حل معضلات نظام سلامت نیازمند یکارتقای شاخص های سلامت و بهداشت دستاورد مهم نظام اسلامی است
ارتقای شاخص های سلامت و بهداشت دستاورد مهم نظام اسلامی است گچساران - ایرنا - مدیر شبکه بهداشت و درمان گچساران گفت ارتقای شاخص های سلامت و بهداشت به ویژه در مناطق محروم کشور از افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران است ستار اسدپور روز یکشنبه درگفت و گو با خبرنگار افزود احداث زیرساخمعاون تحقیقات وزارت بهداشت در گفتوگو با فارس: مهترین دستاورد نظام سلامت پس از انقلاب توسعه تولید علم پزشکی د
معاون تحقیقات وزارت بهداشت در گفتوگو با فارس مهترین دستاورد نظام سلامت پس از انقلاب توسعه تولید علم پزشکی در کشور استمعاون تحقیقات وزارت بهداشت گفت مهمترین دستاورد نظام سلامت کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی توسعه جهشی کشور در حوزه تولید علم پزشکی و درخشش مقالات علمی متخصصان کشبیانیه شورایعالی نظام پزشکی درواکنش به شبهه افکنیهای اخیر علیه پزشکان
یکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۷ ۵۶ شورای عالی سازمان نظام پزشکی در پاسخ به شبهه افکنیهای اخیر علیه جامعه پزشکی در بیانیهای گفت همگان را به ژرف اندیشی و دقت نظر در شناسایی مبانی پدید آورنده این رخدادها دعوت میکنیم و آمادگی خود را در جهت تنویر افکار عمومی و برگزاری جلسات کارشناسی اعلاهجمه به اعضای نظام سلامت به معنای حمایت از مردم نیست
چهارشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰ ۴۸ نایب رییس شورای عالی سازمان نظام پزشکی با تاکید بر اینکه هجمه به اعضای نظام سلامت به معنای حمایت از سلامت و حمایت از مردم نیست گفت دولت و مجلس باید مراقبت کنند که مواردی چون اسامی پزشکان زیرمیزی بگیر رسانهای نشده و در مسیر قانونی خود مورد رسیدگیواکنش سازمان نظام پزشکی به انتشار اسامی پزشکان زیرمیزی بگیر
یکشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰ ۴۴ معاون نظارت و برنامهریزی سازمان نظام پزشکی ضمن انتقاد به انتشار اسامی 14 پزشک به عنوان زیرمیزی بگیر گفت این موضوع با دیدگاهی اصلاحی در حال انجام بود و قرار بر رسانهای شدن موضوع نبود دکتر محمد جهانگیری در گفتوگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانش-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها