واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ولایت کلید تدبیر و مدیریت اسلامی است قم – ایرنا – عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه امامت و ولایت الهی نقطه آغاز مدیریت اسلامی محسوب می شوند، گفت: ولایت کلید تدبیر و مدیریت اسلامی است.
به گزارش ایرنا، آیت الله ˈعباس کعبیˈ روز پنجشنبه در میزگرد همایش ˈرابطه مدیریت با علوم اسلامیˈ در سالن اجتماعات موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) قم اظهار کرد: ما باید علوم اسلامی را در بستر و فضای مدیریت و تحقق میدانی اینها نگاه کنیم.
وی با بیان اینکه عنصر کاربردی در متن دین مورد توجه است، خاطرنشان کرد: علم نافع دانشی است که در باورها و ارزش های فرد در جامعه اثرگذار و تحول آفرین باشد و موجب پیشرفت جامعه بشود.
وی تصریح کرد: علوم اسلامی نباید فقط به نظریه پردازی معطوف باشد.
کعبی با اشاره به حدیث ثقلین گفت: این حدیث بیانگر نسبت علوم اسلامی و مدیریت کلان اسلام در ارزش های گوناگون است.
وی امامت را عهده دار مدیریت و سرپرستی جامعه دانست و گفت: در حقیقت نظریه هایی که بدون امامت و ولایت عینی در جامعه ارایه شوند ناقص هستند چون تفکیک ناپذیری نظریه و عمل است که جامعه را رو به سمت ترقی و پیشرفت می برد.
وی با بیان اینکه نظریه و عمل در اسلام تفکیک ناپذیر هستند، خاطرنشان کرد: علمی که به کار نیاید و نتواند در جامعه تحول ایجاد کند و جامعه را به سمت کمال های مطلوب حرکت دهد مورد توجه اسلام نیست.
وی با اشاره به اینکه ˈامامتˈ را به ˈمدیریتˈ معنی می کنند، اظهار کرد: ریاست یا رهبری یکی از حوزه های مدیریت است و اساس و جوهر اسلام نیز همین امامت است و اسلام پیشرو و پیش رونده بر پایه امامت ثمر می دهد و کارآمد می شود.
وی گفت: باید نگاه جامع به دین داشته باشیم و بر پایه آن مبانی نظامات اسلامی را اکتشاف و تولید کنیم.
وی افزود: پس از کشف نظامات نوبت به قواعد عام مدیریت اسلامی می رسد.
آیت الله کعبی تاکید کرد: علوم انسانی نیز باید بر اساس باورهای اسلامی در صحنه زندگی باشد از اینرو تعارضی بین مدیریت فقهی و علمی نیست.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: مدیریت علمی برگرفته از مدرنیته با مدیریتی که می خواهد تمدن اسلامی بسازد یکی نخواهد شد.
وی با بیان اینکه در این زمینه کتاب هایی همچون ˈتدابیر الممالکˈ، ˈسیاست الملکˈ، ˈاحکام سلطانیهˈ و غیره داریم، گفت: این دسته از علوم ناظر بر تجربه های مدیریتی در تاریخ است که باید آنان را روزآمد کنیم.
آیت الله کعبی جمهوری اسلامی ایران را مصداق کامل عمل بر اساس تکلیف برشمرد و خاطرنشان کرد: دشمنی ها با ایران به دلیل ارایه سبک نوینی از مدیریت دینی بر پایه ولایت الهی می باشد.
وی با تاکید بر تحول فقه بر اساس نیازهای مدیریت دینی خاطرنشان کرد: اجتهاد تبیینی، اجتهاد تطبیقی که احکام موجود را بر واقعیت های امروز تطبیق کند و اجتهاد تنظیمی که از آن به فقه حکومت یاد می شود سه نوع اجتهادی هستند که باید مورد توجه باشند.
در این همایش آیت الله ˈمحمد تقی مصباح یزدیˈ استاد برجسته حوزه علمیه قم نیز سخنانی را در رابطه با رابطه مدیریت با علوم اسلامی بیان کرد.
همچنین در این آیین حجت الاسلام و المسلمین ˈمحمد حسن جعفریˈ عضو هیات علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) قم مقاله ای با عنوان ˈپیشنهاد الگویی برای تبیین رابطه مدیریت با علوم اسلامیˈ ارایه داد.
وی در این مقاله با بیان اینکه فرهنگ با مدیریت تقارب دارد، عنوان کرد که مراد از علوم اسلامی مجموعه های مدون از تعاریف، اصطلاحات، نظریات و قواعدی است که به نوعی سازگار با اسلام و برگرفته از آن است.
وی گفت: مدیریت در سطوح مختلف خود متاثر از فرهنگ می باشد. ک/4
7406/ 380/
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
01/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]