تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگاه مؤمن به برادر [دينى] خود تهمت بزند، ايمان در قلب او از ميان مى رود، همچنان كه نم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832262128




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گزارش خبرنگار تایم از تهران: خورشید دوباره در ایران می درخشد/ روحانی کلیدی می‌سازد که درها را خواهد گشود/ آیا «هندرسون‌های» در تهران باز می‌شود؟


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
گزارش خبرنگار تایم از تهران: خورشید دوباره در ایران می درخشد/ روحانی کلیدی می‌سازد که درها را خواهد گشود/ آیا «هندرسون‌های» در تهران باز می‌شود؟

گزارش خبرنگار تایم از تهران: خورشید دوباره در ایران می درخشد/ روحانی کلیدی می‌سازد که درها را خواهد گشود/ آیا «هندرسون‌های» در تهران باز می‌شود؟
رابین رایت خبرنگار نشریه تایم نوشت: من در طول مدت 33 سال تلاش می کردم تا وارد ساختمان قدیمی سفارت ایالات متحده در تهران بشوم که در پشت یک حفاظ ساخته شده از آجر و فلز واقع در خیابان شلوغ طالقانی، قرار گرفته است. من در سال 1981 میلادی در فرودگاه الحزیره بودم که 52 دبپلمات به گروگان رفته امریکایی پس از 444 روز محبوس شدن در سفارت، آزاد شدند.
به گزارش نامه نیوز، در ادامه این گزارش آمده است: از آن پس ورود به سفارت برای امریکایی ها ممنوع گردید. من از آن پس، طی چندین سفر به تهران خواستار دیدار از داخل سفارت بودم که همیشه نیز با جواب رد مواجه می شدم.

ولی در ماه دسامبر، مدت زمان اندکی پس از آن که ایران و شش قدرت جهانی یک توافق موقت هسته ای را امضا کردند – که در روز 20 ژانویه اجرایی می شود – سرانجام اجازه یافتم وارد این محل شوم که نماد تمام اشتباهات صورت گرفته میان ایران و ایالات متحده است. این بار، درهای سفارت کاملاً باز بودند و یک راهنمای موزه مرا به یک گردش مجاز برد. به نظر می رسید که تبعه امریکا بودن دیگر بیش از این، مانع ورود محسوب نمی شود.

ساختمان اصلی که دارای دو طبقه آجر قرمز رنگ است، حال و هوای یک مدرسه دولتی امریکایی را دارد که پس از جنگ جهانی دوم ساخته شده است. دیپلمات ها نام آن را «هندرسون های» گذاشته بودند که اشاره به نام نخستین سفیر مقیم - «لوی هندرسون» - دارد.او بعدها به هماهنگی در کودتای 1953 میلادی کمک کرد که محمد مصدق - نخست وزیر منتخب مردم - را سرنگون ساخت و محمد رضا پهلوی را به تخت بازگرداند.

این مداخله سیا با نام رمز «عملیات آژاکس» پس از حدود یک ربع قرن ، پاسخ خود را گرفت و دانشجویان انقلابی از هراس آن که مبادا واشنگتن سرگرم توطئه دیگری برای بازگرداندن شاه باشد، این مجتمع ساختمانی امریکایی را تسخیر کردند.

به نظر می رسد که سفارت خانه در زمان منجمد شده است. فرش طلایی رنگی که اکنون کوبیده و رنگ و رو رفته شده است، هنوز هم در آنجاست. دستگاه های زوار در رفته تله تایپ نوار گذاری شده اند. آدمک هایی با کلاه گیس های ژولیده در نقش کارمندان سفارت خانه و در اتاقی نشسته اند که مخصوص مکالمات فوق سری بوده است.

ایرانی ها دیوارنگاره هایی را به راهرو ها اضافه کرده اند که مداخلات امریکا از ویتنام گرفته تا عراق و افغانستان را ترسیم کرده است. محمد رضا شوقی - راهنمای مجموعه - با اشاره به جنگ های امریکا و در حالی که به نشانه تاکید انگشت خود را به دیوارها می زند، می گوید:« تمام این ها به نام آزادی و حقوق بشر صورت گرفته است.» او از احساسات ضد امریکایی لبریز است. حملات یازدهم سپتامبر ساختگی و بهانه ای برای حمله به افغانستان بودند. مد ها و نمایش های امریکایی به وسیله روان شناسان و سیاست مداران طراحی شده اند تا فرهنگ های خارجی را نابود کنند.

او به من می گوید:«در معرض عقاید امریکا قرار گرفتن، افراد را دچار بی قیدی و بی تفاوتی می سازد.»

به دنبال پیروزی چشمگیر رئیس جمهور حسن روحانی در انتخابات تابستان گذشته، ایران سرگرم تنظیم مواضع راهبردی شده است که واکنشی به طرد تندروها از سوی شرکت کنندگان در انتخابات و مشقت های اقتصادی ناشی از هشت سال سوء مدیریت فاحش ست.

امضای توافق کوتاه مدت هسته ای در ماه نوامبر تغییرات محسوسی را در روابط ایران با جهان به وجود آورده است. اکنون نام وزیر خارجه ایران و ایالات متحده به کرات شنیده می شود و در میان مردم عادی ایران سخن گفتن در مورد آشتی نهایی با کشوری که مدت ها به عنوان دشمن شناخته می شد، دیگر امری عجیب محسوب نمی شود.

تهران با تنش و پیش بینی دست وپنجه نرم می کند. نازیلا نوع بشری – مالک گالری هنری آران که اغلب آثار هنرمندان جوان خانم را نمایش می دهد – می گوید:«خورشید دوباره در ایران می درخشد. افراد صاحب هوش و فکر بر مسند قرار گرفته اند. جهان با ما به گونه ای متفاوت رفتار می کند و به گونه ای متفاوت سخن می گوید و ما نیز اکنون متفاوت سخن می گوئیم.» حتی سیاستمداران معمولاً محتاط نیز از شروعی تازه سخن می گویند. محمد جواد ظریف – وزیر امور خارجه – به من می گوید:«ما جملگی یک فرصت تاریخی را به دست آورده ایم تا اعتمادی را که سال ها از دست رفته بود، باز گردانیم.»

دیپلمات ها درطول شش ماه آینده سعی خواهند کرد که این توافق موقت را به یک پیمان پایدار تبدیل کنند.

ایران و ایالات متحده پس از بارها شروع نادرست، برای نخستین بار در یک صفحه مشترک قرار گرفته اند. پرسش این است که آیا آنها می توانند بر هراس و شک خود غلبه کنند و این صفحه را ورق بزنند یا خیر.

یک برآورد تازه

من بعد از دیدار از ساختمان قدیمی سفارت، با ابراهیم اصغر زاده – یکی از سه رهبر دانشجویان که سفارت را تصرف کردند– دیدن می کنم. او بعدها نماینده مجلس شد و در شورای شهر تهران فعالیت کرد. امروه، موهای او سفید شده و عینک خوش ترکیب بر چهره دارد.

اصغر زاده با یادآوری آن دوران می گوید تصرف سفارت خانه قرار بود که به عنوان نشانه اعتراض به تصمیم واشنگتن در اعطای پناهندگی به شاه،سه تا پنج روز به طول انجامد. او به من می گوید :«ولی اوضاع پیچیده شد و از کنترل ما خارج گردید و زخم عمیقی را برجای گذاشت.» او اکنون از تجدید روابط با ایالات متحده - و بازگشایی «هندرسون های» – حمایت می کند. او می گوید:« من مایلم که تمام انرژی خود را بگذارم تا این زخم بهبود یابد.»

برآوردهای راهبردی ایران نیز به دنبال جابجایی در توازن قوای منطقه ای، در حال تغییر است. پس از آن که قدرت نظامی امریکا دو رقیب همسایه ایران – طالبان در افغانستان در سال 2001 و صدام حسین در عراق در سال 2003 میلادی – را سرنگون کرد، تهران تبدیل به برنده بزرگ شد. ولی ایران با بازگشت عوامل القاعده به عراق و سوریه و ظهور سلفی گری در سرتاسر خاورمیانه احساس خطر می کند.

بنابراین، ایالات متحده به عنوان یک هم پیمان بالقوه – و یا حداقل، نه یک رقیب فعال – جذابیت فزاینده ای می یابد. اصغر زاده به من می گوید«القاعده یک غده سرطانی در جهان اسلام است. بنابراین، ما یک زمینه مشترک در مبارزه با تروریسم داریم.»

محسن غرویان – یک روحانی در شهر مقدس قم – که در سال 2005 میلادی به نفع محمود احمدی نژاد تبلیغ می کرد، اکنون خواهان تجدید روابط با ایالات متحده – و حتی دیدار رئیس جمهور اوباما از ایران – است. او می گوید:«توافق هسته ای بسیار مثبت است و یک گام به جلو محسوب می شود. ما همیشه نمی توانیم در موضع جدال و خصومت با ایالات متحده قرار داشته باشیم.»

من از او سوال می کنم پس چرا هنوز هم شعار مرگ بر امریکا در نمازهای جمعه در دانشگاه تهران سرداده می شود؟ او می گوید:«این شعار دارای یک تاریخ طولانی است. برطرف کردن آن بستگی به اقدامات ایالات متحده دارد.»

او می افزاید: «اکثریت روحانیون در شهر قم همانند دیگر مردم ایران، به روحانی رای دادند.»

مردی با کلید

ناصر هادیان استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران توضیح می دهد که در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری که با حضور شش نامزد برگزارشد، روحانی با قاطعیت به پیروزی رسید، زیرا رای دهندگان به این نتیجه رسیدند که پس از هشت سال نه چندان خوب دوران احمدی نژاد « او می تواند کلیدی را بسازد که درها را خواهد گشود.»

به گزارش تیک، صراحت روحانی حتی نزدیک ترین مشاورانش را نیز تکان داده است. او بعد از آن که در تلویزیون ملی اذعان کرد خزانه کشور تقریباً خالی است، از فن سالاران هوشمند برای نجات اقتصاد رو به ویرانی ایران درخواست کمک کرد. دولت او از آن پس، مانع سقوط ارزش ریال ایران شده است که از سال 2011 میلادی به این سو، 60 درصد از ارزش خود را از دست داد. تورم از نرخ بالای 40 درصد رو به کاهش گذاشته است.

فراتر از همه آن که، روحانی توانسته است با تیزهوشی خود عرصه سیاسی زهردار تهران را بهتر از اسلاف خود راهبری کند.. او توانسته است برخلاف محمد خاتمی اصلاح طلب نرم خود و یا احمدی نژاد تندرو، طیف سیاسی را متوازن نگاه دارد. او در این فرایند یک طبقه میانه رو از واقعگرایان سیاسی را شکل داده است.

بسیاری از اولویت های روحانی بیانگر تغییراتی به ویژه در مورد آزادی است. او تلویزیون دولتی ایران را به دلیل غفلت از مشکلات بزرگ مردم سرزنش کرده است. روحانی در توئیتر خود در روز سوم ژوئیه چنین نوشت که :«هنگامی که تلویزیون دولتی ایران تولد یک پاندا در چین را پخش می کند ولی چیزی را در مورد اعتراض کارگرانی که دستمزد خود را نگرفته اند نشان نمی دهد، واضح است که مردم و جوانان به آن توجه نخواهند کرد.»

این روحانی تحصیل کرده در اسکاتلند در ماه اکتبر حتی با بانی مشترک توئیتر - جک دورسی - به تبادل پیام پرداخت. «دورسی» از روحانی پرسید:«آیا شهروندان ایرانی قادرند توئیتر های شما را بخوانند ؟»روحانی در پاسخ نوشت:«من تلاش می کنم تا مردم من به تمام اطلاعات جهانی دسترسی داشته باشند و این حق آنهاست.»

هادیان می گوید:«انتظارات در جریان ریاست جمهوری خاتمی بسیار بالا بود و اکنون متوازن تر شده است.»

اگر بیلبوردهای تبلیغاتی در جای جای تهران شاخص قرار گیرند، تندروهای ایران منتظر لحظه مناسب هستند تا ضربه خود را وارد سازند. در ماه اکتبر، بیل بوردهای تازه ای، یک شبه در چندین خیابان تهران برافراشته شدند که دیپلمات های امریکایی و ایرانی را در حال مذاکره ترسیم می کردند. بالای میز، فرد امریکایی کت و کراوات بر تن داشت و در زیر میز، شلوار نظامی پوشیده و بر روی زانوی خود سلاحی را به طرف فرد ایرانی نشان رفته بود و بر روی آن چنین هشدار داده بود که «صداقت امریکایی»

متحدان روحانی در شورای شهر به تکاپو افتادند تا آنها را جمع آوری کنند و مدعی شدند که این تصاویر غیر قانونی هستند. ولی برخی از نشانه های بصری این عدم اعتماد هنوز هم باقی است. یک بیلبورد ده طبقه در میدان ولیعصر که از دوره احمدی نژاد باقی مانده است، هنوز هم اوباما را در حالی نشان می دهد که صمیمانه به «شمر» تکیه داده است و در زیر آن نوشته شده است «با ما باش، ایمن باش.»

حسین شریعتمداری -سردبیر روزنامه کیهان و یکی از جنجالی ترین تندروهای تهران – می گوید:«امریکایی ها نمی خواهند مشکل خود با ایران را حل کنند.»

هواداران روحانی نگران آنند که چشم اندازهای آنان در داخل و خارج به احتمال زیاد بیشتر از سوی واشنگتن و نه از سوی تندروها در تهران ویران شود. توافق موقت هسته ای از ایران می خواهد که یخش هایی از برنامه خود را متوقف سازد و در طول شش ماه دیپلماسی فشرده، اجازه بازرسی روزانه را به سازمان ملل بدهد.

حتی با وجود این، یک گروه از سناتورها از هردو حزب امریکا به اعمال فشار برای تصویب لایحه تحریم های تازه علیه صادرات نفت ایران پرداخته اند که همچنین از ایالات متحده می خواهد از نیروی نظامی و منابع اقتصادی برای ایستادن در کنار اسرائیل در صورت تصمیم آن رژیم به حمله علیه ایران استفاده کند.

تحریم های مذکور درطول این شش ماه به اجرا در نخواهد آمد، ولی دست کم 59 نفر از حامیان مشترک این لایحه در سنا معتقدند که اعمال فشار بیشتر باعث تقویت چشم انداز دیپلماسی خواهد شد. وزیر خارجه ظریف با ابرازمخالفت نسبت به این موضوع، معتقداست که این لایحه در عوض، مختل کننده توافق و نشان دهنده «عدم جدیت» از سوی طرف امریکایی است: «مجلس ما نیز می تواند قوانین متعددی راتصویب کند که در صورت شکست مذاکرات، به اجرا در خواهد آمد.»

درواقع، اواسط ماه ژانویه یک سوم از 290 نماینده پارلمان ایران - یا مجلس - با تهیه طرحی اقدام به موضع گیری کردند و خواهان غنی سازی اورانیوم در سطح 60 درصد شدند.

مقام های کاخ سفید از این بابت نگرانند که بهترین فرصت پیش آمده برای رفع بن بست هسته ای با ایران به واسطه تصویب یک قانون - که با جلب حمایت کافی قابل وتو کردن نیز نخواهد بود - از بین برود. اوباما در سخنان روز 12 ژانویه خود اظهار داشت:«به خاطر امنیت ملی خودمان و صلح و امنیت جهان، اکنون زمان فرصت دادن به دیپلماسی برای موفقیت است.» هردو رئیس جمهور هشدار داده اند که اختلال کنندگان ممکن است آماده سوق دادن کشورهای خود به پرتگاه – و این بار به طور بالقوه به ورطه جنگ – باشند.

من در آخرین روز حضور خود در تهران، به دیدن زهرا اشراقی رفتم. پدر بزرگ او آیت الله روح الله خمینی بود. خانواده اشراقی هنوز هم در بطن عرصه سیاسی ایران قرار دارند. شوهر او، نایب رئیس سابق مجلس بود و برادر شوهرش - خاتمی - نخستین رئیس جمهور اصلاح طلب ایران است.

قابل توجه آن که هفت نفر از 15 نواده [امام]خمینی از جمله اصلاح طلبان برجسته به شمار می روند.

او به من می گوید سرنوشت توافق هسته ای جهت حرکت ایران در طول دهه آینده و به ویژه نتایج انتخابات سال آینده مجلس را تعیین خواهد کرد. اگر این توافق از بین برود، تندروها بازی خود را به اجرا در خواهند آورد و به یقین، به مواجهه با جهان خارج خواهند پرداخت.

مذاکره ایران و آمریکا:

بخش آسان:

ایران و شش قدرت بزرگ با یک توقف شش ماهه در برنامه هسته ای تهران موافقت کرده اند. این توافق در روز 20 ژانویه اجرایی خواهد شد.

آن چه که ایران توافق کرده است: توقف غنی سازی اورانیوم در بالاتر از سطح 5 درصد و حذف ذخایر موجود اورانیوم غنی شده 20 درصد است.

آن چه که قدرت های بزرگ توافق کرده اند: تعلیق برخی از تحریم ها و اجازه به ایران برای دسترسی به حدود 7 میلیارد دلار از پول های توقیف شده از جمله 2/4 میلیاردلار درآمد نفت خود می باشد.

قسمت دشوار :

این توافق به طرفین مذاکره، زمان کافی برای انجام گفتگو در مورد رسیدن به یک توافق دائمی را می دهد.

آن چه که ایران می خواهد: پایان دادن به تمام تحریم های اقتصادی و آزادی استفاده از برنامه هسته ای برای تولید انرژی برق و پژوهش های پزشکی است.

آن چه که قدرت های بزرگ می خواهند: تضمین این نکته که برنامه هسته ای ایران برای ساخت سلاح مورد استفاده قرار نگیرد.

اختلال کنندگان:

تندروها در ایران و ایالات متحده می توانند فرصت ها برای رسیدن به توافق نهایی را تضعیف کنند

ائتلافی از 59 سناتور امریکایی از لایحه تازه اعمال تحریم علیه ایران حمایت کرده اند.







1392/11/19





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن