واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
گزارش لس آنجلس تایمز درباره نگرانی اسرائیل از توافق هستهای: نفوذ ایران در حال افزایش است اما موقعیت ما رو به زوال است
در حالی که جهان با خوش بینی محتاطانه شاهد توافق موقتی بودکه برای محدود کردن غنی سازی اورانیوم ایران طراحی شده بود و دوشنبه گذشته اجرا شد، لحن اسرائیل لحنی همراه با بد بینی بود.
به گزارش نامه نیوز، لس انجلس تایمز نوشت: گیورا شامیس، در کافه ای در بیت المقدس، از شنیدن این خبر که ایران فعالیت برنامه هسته ای خود را کاهش داده است، سرش را به نشانه ناباوری تکان داد. شامیس، که یک وب سایت تندرو تحلیل خبر را اداره می کند، گفت:«من عمیقاً احساس نگرانی می کنم ویک کلمه از حرف هایی را که آنها می گویند باور ندارم. نفوذ ایران در حال افزایش و موقعیت راهبردی اسرائیل رو به زوال است. اکنون من از خود می پرسم «چه کسی اوضاع را در خاورمیانه کنترل می کند؟»
به گزارش تیک، در حالی که جهان با خوش بینی محتاطانه شاهد توافق موقتی بودکه برای محدود کردن غنی سازی اورانیوم ایران طراحی شده بود و دوشنبه گذشته اجرا شد، لحن اسرائیل لحنی همراه با بد بینی بود.
سیاستمداران برای تشریح کاستی های این توافق به مصاحبه های رادیو- تلویزیونی روی آوردند و یک روزنامه نظر سنجی ای را منتشر کرد که نشان می داد که 20 درصد از اسرائیلی ها باور ندارند که اوباما بتواند ایران را از دستیابی به سلاح های هسته ای باز دارد.
بنیامین نتانیاهو، در سخنرانی خود در پارلمان اسرائیل، از توافق ماه نوامبر بین ایران و شش قدرت جهانی، به علت نگرفتن امتیاز های کافی از ایران انتقاد کرد. او گفت، این توافق قطار هسته ای ایران را، با دادن اجازه تداوم غنی سازی در سطح پایین، «در مسیر» نگه میدارد.
سخنان نتانیاهو از اظهارات ماه نوامبر وی، هنگامی توافق هسته ای را یک «اشتباه تاریخی» خواند و تهدید کرد به مراکز هسته ای ایران حمله خواهد کرد، با خویشتنداری بیشتری همراه بود.
در ماه های اخیر، تحلیل گران می گویند، در حالی که جامعه بین المللی این نکته را روشن ساخته است که خواستار راه حلی دیپلماتیک با ایران است، احتمال حمله یک جانبه اسرائیل به مراکز هسته ای ایران در آینده نزدیک کاهش یافته است.
میر جاودان فر، کارشناس روابط ایران-اسرائیل در مرکز مطالعات شهر هرتزلیا، گفت اسرائیل امروزه رویکرد« صبر و انتظار» را در پیش گرفته است.
بر اساس گزارش رسانه های خبری، نتانیاهو به مقامات اطلاعاتی اسرائیل دستور داده است در جستجوی شواهدی دال بر نقض مفاد توافق از جانب ایران باشند، مفادی که از جمله آنها از ایران خواسته می شود غنی سازی اورانیوم تا حد 20 در صد را متوقف کند، که این فقط چند قدم با عیار مورد نیاز برای ساخت بمب فاصله دارد.
کارشناسان می گویند، احتمال دارد اسرائیل از آن اطلاعات برای تلاش در جهت اعمال نفوذ در توافق نهایی استفاده کند، اگر چه این رژیم بخشی از ائتلافی نیست که سرگرم مذاکره برای دستیابی به توافق است.
در سال های اخیر اسرائیل، در زمینه تحولات عمده سیاسی منطقه، خود را در حاشیه احساس می کند.این رژیم عمدتاً در درگیری مصر نقشی ندارد.
رونن برگمن، روزنامه نگار گفت:« من فکر می کنم اسرائیل ترجیح می داد با خودکامگان شناخته شده روبرو می شد، آنچه که از آن با عنوان «بهار عربی» یاد می شود. ما شاهد روندی هستیم که تازه شروع شده است. ما نمی دانیم به کجا خواهد انجامید.»
نتانیاهو بازداشتن ایران از دستیابی به توانمندی هسته ای را دستور کار اصلی خود قرار داده است و تقریباً هر روزه علناً ایران را یک تهدید می خواند.
برخی افراد در اسرائیل او و دیگر رهبران اسرائیل را به تأکید بیش از اندازه بر موضوع ایران، به منظور منحرف کردن توجه از دیگر مسائل سیاسی، متهم می کنند.ناتان چرنیاکوفک، دانشجوی معماری 25 ساله، گفت:« صحبت کردن از ایران آسان تراست تا صحبت کردن از فلسطین.»
در یک نظر سنجی که سال گذشته، پیش از انتخابات اسرائیل، منتشر شد نشان داد که پاسخ دهندگان دربارۀ اقتصاد به مراتب بیشتر نگران هستند تا درباره ایران. این نظر سنجی که توسط نشریه تایمز آو اسرائیل انجام شد، نشان داد که 12 درصد از افراد نظر سنجی شده فکر می کردند ایران بزرگترین موضوع در برابر حکومت آینده است ،درحالی که 43 درصد گفتند اقتصاد بزرگترین مساله است.
امیلی لاندو، مدیر کنترل تسلیحات و پروژه امنیت منطقه ای در مؤسسه مطالعات امنیت ملی در تل آویو، گفت تهدید ایران را نمی توان دست کم گرفت. او به سخنان مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران اشاره کرد مبنی بر اینکه کاهش توانمندی های این کشور، به موجب توافق نامه، می تواند به سرعت به حالت قبلی بازگردد.
او گفت:« شما آن سخنان را جدی بگیرید، زیرا نشانه ای حقیقی از این مسأله است که ایران به این توافق چگونه می نگرد.»
لاندو گفت، در نهایت این نه به اسرائیل ،بلکه به قدرت های مذاکره کننده با ایران بستگی دارد که چنین توانمندی هایی را هر چه بیشتر به تعویق بیاندازند.
او یادآور شد که:« این نقش یا مسئولیت اسرائیل نیست که با برنامه هسته ای ایران سروکار داشته باشد. در صورت قصور جامعه بین المللی در برخورد موفقیت آمیز با ایران از طریق مذاکرات، اسرائیل بیشترین آسیب را از نتایج این مذاکرات خواهد دید و کشور هایی که سرگرم مذاکره هستند کمترین آسیب را متحمل خواهند شد.
1392/11/4
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]