تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند از آدم بد اخلاق توبه نمى‏پذيرد. عرض شد: اى رسول خدا، چرا؟ فرمودند: چون ه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1825963029




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گزارش نیویورک تایمز از خشک شدن دریاچه ارومیه و بحران کم آبی در ایران


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
گزارش نیویورک تایمز از خشک شدن دریاچه ارومیه و بحران کم آبی در ایران

گزارش نیویورک تایمز از خشک شدن دریاچه ارومیه و بحران کم آبی در ایران
نیویورک تایمز طی گزارشی از خشک شدن دریاچه ارومیه نوشت: به دلیل احداث سدهای متعدد تنها ۵ درصد از آب دریاچه ارومیه باقی مانده است و این در حالی است که مردم برای کشاورزی و آشامیدن نیز به آب نیاز دارند.
به گزارش نامه نیوز، نیویورک تایمز طی گزارشی از مشکل کم آبی دریاچه ارومیه نوشت: پس از 15 دقیقه رانندگی در پایین محلی که زمانی بزرگترین دریاچه ایران محسوب می شد، مقام مسئول امور محیط زیست از خودروی خود پیاده می شود و به دنبال بقیه آب دریاچه می گردد، هرچند می داند که دیگر آبی در کار نیست.
حمید رعنا قدر می گوید، تا همین ده سال پیش، کشتی های مملو از گردشگر، آب دریاچه را در جستجوی دسته فلامینگوهای مهاجر طی می کردند.

اما اکنون، این کشتی ها در گل فرو رفته اند و فلامینگوها با عبور از مابقی آب دریاچه به نقاط دیگر پرواز می کنند. بر اساس آمارهای مقامات محلی تنها 5 درصد از آب دریاچه باقی مانده است.

این گزارش افزود: ایران به شکل بسیار جدی با مشکل کم آبی مواجه است، به طوری که مسئولان ناگزیر شده اند طرح هایی را برای جیره بندی آب در تهران 22 میلیون نفری و دیگر شهرهایی بزرگ کشور تهیه کنند. روحانی، رئیس جمهور ایران آب را به عنوان یک موضوع امنیت ملی مورد توجه قرار داده و در سخنرانی های عمومی خود در مناطق دچار کم آبی، وعده «بازگرداندن آب» را مطرح می کند.

کارشناسان، عواملی همچون تغییرات زیست محیطی، روش های نادرست آبیاری و کاهش سفره های آب زیرزمینی را به عنوان اصلی ترین عوامل افزایش کم آبی در ایران بر می شمارند. در مورد دریاچه ارومیه، کارشناسان احداث سدهای متعدد بر حوزه های آبریز دریاچه را دیگر عامل بروز خشکی عنوان می کنند.

رعناقدر گفت: «تنها چند سال پیش عمق آب در اینجا به 30 پا می رسید.»

به گزارش تسنیم، بر اساس این گزارش مشکل کم آبی در ایران منحصر به دریاچه ارومیه نیست. دیگر دریاچه ها و رودخانه های بزرگ کشور نیز در حال خشک شدن هستند.

رودخانه های مهم در نزدیکی اصفهان و اهواز خشک شده اند. دریاچه هامون در منطقه مرزی با افغانستان نیز سرنوشت مشابهی پیدا کرده است. ریزگردهای برخواسته از بستر رودخانه های خشک شده نیز بر میزان آلودگی هوای شهرهای ایران افزوده است.

اما در هیچ کجا بحران به شدت دریاچه ارومیه نیست، جایی که زمانی با 90 مایل طول و حدود 35 مایل عرض بزرگترین دریاچه نمکی جهان محسوب می شد. کارشناسان مسائل زیست محیطی هشدار می دهند که ریزگردهای نمکی برخواسته از بستر دریاچه می تواند زمین های کشاورزی حاصلخیز اطراف دریاچه را آلوده کند و زندگی را برای سه میلیون ساکن منطقه تیره و تار سازد.

مختار چراغی، یکی از ساکنان روستاهای اطراف دریاچه که از حدود بیست سال قبل پس روی آب دریاچه را تحت نظر گرفته بود می گوید: «ابتدا 100 متری آب عقب نشست، بعد 200 متر. پس از مدتی ما دیگر نمی توانستیم خط ساحلی دریاچه را ببینیم.»

بیشتر اهالی منطقه، سدهای ساخته شده بر رودخانه های حوزه آبریز دریاچه را عامل خشک شدن آن می دانند. این سدها میزان آب ورودی به دریاچه را از 11 رودخانه اطراف را به شدت کاهش داده است.

این روزنامه آمریکایی در ادامه نوشت: به فاصله نیم ساعت رانندگی از میان کوه های بالای شهر ارومیه به سد شهرچای می رسم، جایی که آبی که باید به دریاچه منتهی می شد، پشت سد جمع شده است. آب پشت سد خود به دریاچه ای کوچک تبدیل شده است و کشاورزان منطقه از آن برای آبیاری زمین هایشان استفاده می کنند.

رعناقدر می گوید: «بخشی از آب ارومیه از اینجا تامین می شود...مردم به آب هم نیاز دارند.»

سدها علاوه بر تولید برق، آب مورد نیاز کشاورزی منطقه را تامین می کنند. اما اغلب شیوه های نادرست آبیاری موجب اتلاف آب می شود.

به گفته رعناقدر، در سال های اخیر، میزان آب اختصاص یافته به بخش کشاورزی در این منطقه، سه برابر شده است. بر اساس آمارهای سازمان متبوع وی، حدود 90 درصد آبی که باید به دریاچه ریخته شود، صرف آبیاری مزارع می شود.

روحانی در کتابی که در سال 2005 در زمینه چالش های امنیت ملی ایران تالیف کرده، برآورد نموده که 92 درصد آب ایران برای کشاورزی استفاده می شود، در حالی که این رقم در آمریکا 80 درصد و در برخی کشورهای غربی 90 درصد است.

علیرضا سیدقریشی، عضو شورای مدیریت آب منطقه گفت: «آنها پمپ را باز می کنند و زمین را مملو از آب می کنند. کشاورزان نمی دانند که با این روش و در این نوع آب و هوا، بخش عمده آب تبخیر می شود...ما باید کشاورزان را آموزش بدهیم.»




1392/11/11





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن