واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
جشنواره چشم پزشکی و علوم بینایی پروفسور شمس در تهران برگزار شد تهران- ایرنا- ششمین جشنواره چشم پزشکی و علوم بینایی پروفسور ˈمحمد قلی شمسˈ پدر چشم پزشکی ایران امروز- پنج شنبه- در بیمارستان فارابی تهران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، در این جشنواره از نفرات برتر بخش های مختلف اعم از نوع دوستی و پیشگیری از نابینایی، آموزگار برتر، پژوهشگران ارشد، پژوهشگران جوان، کتاب برتر، طرح پژوهشی برتر، پایان نامه برتر، ابداع و اختراع برتر، نوآوری برتر در روش جراحی، مقاله برتر انگلیسی و فارسی تجلیل شد.
در این جشنواره ˈرامین دانشورˈ، ˈبهرام اشراقیˈ، ˈمهرداد محمد پورˈ و ˈمهران مسعود ناصریˈ به ترتیب به عنوان نفرات برتر بخش های مقاله برتر انگلیسی، تالیف کتاب، نوآوری برتر در روش جراحی و ابداع و اختراع برتر معرفی شدند.
همچنین از ˈنازنین رحمانی املشˈ، ˈ لیلا ستاریانˈ، ˈاکبر فتوحیˈ ، ˈفرزاد محمدیˈ، ˈسیامک زارعی قنواتیˈ و ˈسیدحسن پایلاخیˈ به عنوان نفرات برتر بخش های پایان نامه برتر، پایان نامه برتر غیر بالینی، طرح پژوهشی برتر، فصل کتاب و پژوهشگر برتر جوان تجلیل شد.
تندیس جشنواره به ˈمحسن بهمنی کشکولیˈ به عنوان پژوهش برتر ارشد اهدا شد و ˈهادی استادی مقدمˈ به عنوان پژوهشگر برتر ارشد دوم مورد تجلیل قرار گرفت.
زهرا اعلمی هرندی نیز به عنوان آموزگار برتر ششمین جشنواره چشم پزشکی و علوم بینایی شمس معرفی و تجلیل شد.
براساس این گزارش، ˈمحمود جباروندˈ رییس بیمارستان فارابی در این جشنواره گفت: وزارت بهداشت وظیفه آموزش ، پژوهش و درمان را عهده دارد و چنانچه این سه وظیفه در کنار یکدیگر رشد کنند، شاهد شکوفایی خوبی در حوزه بهداشت در جامعه خواهیم بود.
وی گفت: آن چه در وزارت بهداشت دارای ارزش است و سبب می شود ایران در مجامع علمی دنیا مطرح شود، پژوهش است براین اساس برای رسیدن به ارتقا فقط پرداختن به جنبه بالینی کافی نیست.
رییس بیمارستان فارابی یادآور شد که دنیا علم چشم پزشکی ایران را به خوبی می شناسدو چشم پزشکی ایران در محافل علمی از جایگاه بالایی برخوردار است . با این حال تحقیقات علوم پایه در بیمارستان فارابی با راه اندازی بخش های سلول های بنیادی و شیمی با همکاری محققان علوم بالینی آغاز شده است .
جباروند پیشنهاد کرد تا حسابی با مشارکت خیرین افتتاح شود تا سود حاصل از آن حساب به امر پژوهش اختصاص یاید.
وی گفت : از آن جایی که برگزاری این جشنواره با جشنواره فارابی تداخل اسمی داشت، از سال گذشته جشنواره چشم پزشکی به جشنواره چشم پزشکی و علوم بینایی پروفسور ˈمحمد قلی شمسˈ پدر چشم پزشکی ایران تغییر نام یافت.
محمدقلی شمس در سال ۱۲۸۳ به دنیا آمد. وی فرزند دکتر یحیی شمس ملقب به لسان الحکما و نوه محسن میرزا ملک آرا ملقب به شمس الشعرا از شاعران عارف مسلک دوران قاجار است.
وی در سال ۱۳۰۲ به هزینه پدرش وارد رشته پزشکی در دانشگاه نظامی لیون شد. وی در سال ۱۳۱۱، قبل از تاسیس دانشگاه تهران، به دعوت وزیر علوم به ایران بازگشت و با سمت استادی در دارالفنون مشغول به تدریس پزشکی شد.
وی پس از بازدید از جنوب ایران و مناطقی که به دلیل شیوع بیماری تراخم، کوری بیداد می کرد، شوشتر به شهر کوران معروف شده بود، برای همیشه از بازگشت به فرانسه صرف نظر کرد. روش درمانی او برای این بیماری و به وسیله الکتروکواگولیشن در مقاله ای مفصل در سال های دهه ۱۹۵۰ ارائه شد.
پروفسور شمس بنیانگذار بیمارستان چشم پزشکی فارابی به عنوان اولین مرکز تخصصی چشم پزشکی در ایران است. وی در هنگام مرگ قدیمی ترین عضو انجمن چشم پزشکی فرانسه بود و بارها به ریاست انجمن های چشم پزشکی مختلف در جهان برگزیده شده بود. وی موسس انجمن چشم پزشکی ایران و نشریه تخصصی چشم پزشکی است.
او که تا آخرین روزهای زندگی در سن ۹۲ سالگی مشغول معالجه بیماران بود در سال ۱۳۷۵ درگذشت. دوازدهمین کنگره سراسری چشم پزشکی ایران از او به عنوان استاد برجسته و پدر چشم پزشکی ایران تجلیل کرده است.
اجتمام(3)**9105**1581
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
01/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]