واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ایران سهم قابل توجهی از اقتصاد جهانی دارد زنجان - ایرنا - عضو نقشه راهبری دانش جهانی گفت: جمهوری اسلامی ایران سهم بزرگ و قابل توجهی از اقتصاد جهانی را در اختیار دارد.
جلیل خاوندگار روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یک درصد کل اقتصاد جهانی در اختیار جمهوری اسلامی ایران است.
وی یادآورشد: این در حالی است که 62 درصد اقتصاد جهان در اختیار کشورهای پیشرفته و ابر قدرت و فقط 38 درصد آن در دست دیگر کشورها است.
خاوندگار اظهار کرد: در کنار چنین سهمی ایران استعدادهای بسیار خوبی نیز در دست دارد که می تواند بدون وابستگی به دیگر کشورها تمام نیاز داخلی خود را تامین و مرتفع کند.
عضو هیات مدیره انجمن پارک های علمی ایران، گفت: برخورداری از پنج میلیون دانشجو، 20 میلیون تحصیل کرده و بیش از 50 هزار نفر عضو هیات علمی ظرفیت برجسته ای است که در کمتر کشوری یافت می شود.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر ایران ساختارهای بسیار قوی و مناسبی در عرصه فناوری و علمی دارد که طی 35 سال گذشته با تکیه بر توان داخلی کسب کرده است.
خاوندگار ادامه داد: افزایش آموزشهای دانشگاهی، تولید مقالات علمی، اجرای پروژه های علمی و فناوری بسیار کلان و پیچیده راه اندازی بیش از سه هزار شرکت دانش بنیان فقط با تکیه بر توان داخلی در ایران به دست آمده است.
رییس پارک علم و فناوری استان زنجان، گفت: بر خلاف سایر کشورها، تجربیاتی که نظام جمهوری اسلامی طی سال های گذشته به دست آورده، کامل مستقل و بدون بهره گیری از کمک و دانش دیگر دولت ها بوده است.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر ویژگی شاخصی که در دیگر کشورها کمتر دیده می شود، به هم پیوستگی اجزای علمی، اقتصادی و دولتی در ایران است.
خاوندگار افزود: در دیگر کشورها به طور معمول بخشی از نیازها با کمک سایر دولت ها تامین و بخش دیگر با استفاده از نیروهای داخلی تولید می شود.
عضو نقشه راهبری دانش جهانی، تجربه ایران در بهره گیری از نیروهای انسانی و داخلی را بسیار جلوتر از کشورهای پیشرفته جهان خواند، باز تولید مجدد تجربیات بدون اتکا به نیروهای خارجی را دیگر مزیت بدنه علمی و فناوری ایران برشمرد.
وی یادآورشد: دانشمندان ایرانی چون خود به تمام دانش مورد نیاز دست یافته اند، آسانتر، بهتر و ارزان تر می توانند علوم را گسترش داده و اشتباهات موجود را بر طرف کنند.
خاوندگار اظهار کرد: از سوی دیگر این علوم در مدارس و دانشگاه های کشور بار دیگر باز تولید شده و به شکل ایده راهی چرخه تولید و تجاری سازی می شود.
عضو هیات مدیره انجمن پارک های علمی ایران، با بیان اینکه در دیگر کشورها چنین ظرفیت و ارزشی وجود ندارد، از وجود موانعی در برابر بهره گیری از توانمندی های موجود در ایران خبر داد.
وی نبود اعتماد کافی و مناسب میان حلقه های مختلف علمی، اداری و تجاری را مهمترین مانع موجود خواند و لازمه بر طرف سازی آن را برقراری جریان آزاد اطلاعات در سطوح مختلف عنوان کرد.
خاوندگار خاطر نشان کرد: در صورتی که چنین جریان آزادی ایجاد شود افراد و نهاد ها به آسانی می توانند به اطلاعات مورد نیاز خود دست یابند و به این طریق طرح ها و پروژه ها را سریعتر پیش ببرند.
7319/596
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
01/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]